Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Σάρωσε ο Θόδωρος Αγοραστός στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τους αιρετούς στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Έλαβε στον Ν. Δράμας 341 από τους 428 ψήφους που συγκέντρωσε η ΔΑΚΕ.
Ο ίδιος έλεγε πως με 120 ψήφους θα ήταν ικανοποιημένος. Τελικά πήρε τριπλάσιο αριθμό ψήφων. Οι καθηγητές εκτιμούν πρόσωπα και όχι παρατάξεις, και αυτό φάνηκε και στις εκλογές της ΕΛΜΕ.

Κόσμος πάει και έρχεται στην Δράμα το τελευταίο διάστημα... Εκδηλώσεις πραγματοποίησαν διαδοχικά το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρωτοτύπησε... Ήρθε στην Δράμα με τρένο και σε δηλώσει του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης του ΟΣΕ. Επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο της Δράμας.
Δύο σημεία από την επίσκεψη Τσίπρα προκάλεσαν εντύπωση: Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο και η δήλωση του για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ρωτήθηκε τι θα κάνει αν το ΠΑΣΟΚ ζητήσει προεκλογική συνεργασία με συμφωνία για εκλογή 40 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντησή του αφοπλιστική... "Μη λέτε τέτοια γιατί θα πέσω στις γραμμές του τρένου".
Πάντως τον ΟΣΕ τον στήριξε αλλά το τρένο ήρθε με 1 ώρα περίπου καθυστέρηση στην Δράμα.

Η επίσκεψη Διαμαντοπούλου δεν πήγε καλά. Δεν είχε τον κόσμο που περίμεναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία της πρώην υπουργού στο Δημοτικό Ωδείο.
Θα ήθελα φυσικά να αναφέρω ότι η κα. Διαμαντοπούλου συνδέεται από πολλούς με την πώληση της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας που οδήγησε στο κλείσιμο της επιχείρησης. Και γι' αυτό, στην Δράμα τουλάχιστον, δεν έχει τόσους πολλούς φίλους η κα. Διαμαντοπούλου.
Κανένας φυσικά δεν αμφισβητεί τις γνώσεις της και την υψηλή πολιτική κουλτούρα που διαθέτει. Είναι αξιόλογη και σοβαρή πολιτικός αλλά να μην ξεχνάμε και την Softex.

Υπό την αιγίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Δράμας και του Μουσικοδραματικού Συλλόγου "Απόλλων" Κ. Αγρού, διεξήχθη στις 8 και 9 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου στον Κ. Αγρό το 1ο Συνέδριο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Δράμας με θέμα "Οργάνωση Πολιτιστικών Συλλόγων: Ο ρόλος της στην Αναπτυξιακή διαδικασία".
Το συνέδριο είχε την στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της ΤΕΔΚ και του Δήμου Δράμας.
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χατζηθεοδώρου και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για την ωραία πρωτοβουλία.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην πολύ ωραία έκδοση της ΕΠΟΦ με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού, τους σκοπούς, τις δράσεις τους και τα μέλη των ΔΣ.
Είναι πολύ θετικό να γίνει καταγραφή των Πολιτιστικών Συλλόγων. Θεωρώ απαραίτητη και την διαδικασία των συνενώσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων. Καλό είναι να προχωρήσουν οι Σύλλογοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους.
Δεν είναι αρνητικό αν συνενωθούν. Αντίθετα και καλύτερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούν και φυσικά θα μειωθούν και τα έξοδά τους.
Ας μην βιαστούν κάποιοι να απορρίψουν την συνένωση. Έχω την αίσθηση ότι είναι μονόδρομος.

Είναι μερικές φορές που αναρωτιέσαι γιατί τόση χολή, σε διάφορα δημοσιεύματα. Όταν ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την δημοσιογραφία πριν 19 χρόνια, το 1989, οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων στα ΜΜΕ ήταν άριστες, υπήρχε συναδελφική αλληλεγγύη και συνεργασία.
Τα χρόνια πέρασαν και φυσικά χάθηκε και ο ρομαντισμός εκείνης της εποχής. Προσωπικά έμαθα πάρα πολλά από τα τόσα χρόνια που εργάζομαι στον χώρο. Παρ' όλα αυτά δεν πιστεύω ότι είμαι παντογνώστης.

Δεν μου αρέσει να σχολιάζω την δουλειά των συναδέλφων μου. Επίσης ποτέ δεν κάνω αρνητικές ή θετικές κριτικές για εφημερίδες, ραδιόφωνα ή τηλεοπτικούς σταθμούς.
Έχω την αίσθηση ότι μετά από μια 20ετία στον χώρο, δεν απέκτησα εχθρούς και σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν τις καλές μου προθέσεις.

Με εξέπληξε η προσωπική επίθεση που δέχθηκα από τοπική εφημερίδα (Εργασία Συν). Έχοντας σταθερές αρχές και αξίες δεν θα απαντήσω. Κρίνω παρ' όλα αυτά την συμπεριφορά του συντάκτη αν μη τι άλλο αντισυναδελφική.

"Τι ψάχνεις" μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης... "Συναδελφική συμπεριφορά; Που ζεις; Δεν βλέπεις ότι έχει γίνει ζούγκλα ο κόσμος;"
Δεν είμαι απαισιόδοξος. Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο μαύρος και άραχνος. Υπάρχουν άνθρωποι με καλή διάθεση που δίνουν μεγάλη έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τι θα γίνει με τις φυλακές Νικηφόρου; Πότε θα ολοκληρωθούν;
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης το κατάστημα κράτησης Νικηφόρου ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία στο τέλος του 2009.
Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο οι φυλακές γιατί μέχρι τώρα πάνε από αναβολή σε αναβολή.

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Ατόμων και Αναπηρία.
Άψογη η όλη διοργάνωση που έγινε με την συμμετοχή 16 ομάδων και 180 αθλητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Πολλοί από τους αγώνες δεν έγιναν μόνο στην Δράμα αλλά και στους Δήμους Προσοτσάνης και Κ. Νευροκοπίου.
Τα παιδιά με ειδικές ικανότητες εξέπληξαν με την απόδοσή τους στο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην επιτυχία του θεσμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ