Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

 

Μπορεί οι αντιδράσεις για την δρομολόγηση των εξελίξεων στο Σωματείο «Νέα Εποχή - Νέα Δράμα» να ήταν πολλές, άλλες ενδεχομένως δικαιολογημένες, άλλες πάλι όχι, ωστόσο οι εργασίες ολοκληρώθηκαν όπως αποφασίστηκε από την πρώτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, κατά την οποία εκλέχθηκε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του, ο κ. Αθανάσιος Πάππος, με τη σειρά του ολοκλήρωσε κι αυτός τις δεσμεύσεις της πρώτης Γενικής Συνέλευσης, για εκλογή του νέου επικεφαλής της παράταξης, μετά την δήλωση του Θ. Μαργαρίτη ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2014.

Από τη διαδικασία, η οποία επικύρωσε την μοναδική υποψηφιότητα αυτή του Γρ. Παπαεμμανουήλ, απουσίαζαν τρεις εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι κ.κ. Τάσος Χατζηγιάννης, Γιώργος Παπαδόπουλος και Χριστόδουλος Μαμσάκος, οι οποίοι και εξ αρχής είχαν εκφράσει την αντίθεση τους, τόσο στον τρόπο ενεργοποίησης του Σωματείου, όσο και στο χρόνο εκλογής του νέου επικεφαλής.

Από τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής απουσίαζαν και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, εκλεγμένα και μη, όπως βουλευτές νυν και πρώην, άτομα που πολιτεύτηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και σε άλλους πολιτικούς θώκους. Όλοι αυτοί που «αύριο» θα ζητήσουν την ψήφο των νεοδημοκρατών που παραβρέθηκαν στην αίθουσα αυτή.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί απουσίαζαν. Μήπως γιατί θα ήθελαν να είναι αυτοί που θα λάβουν το στέμμα της διαδοχής; Κι αν ναι, γιατί δεν δήλωσαν υποψηφιότητα; Φοβήθηκαν τις ανοικτές διαδικασίες; Ήθελαν διορισμούς και όχι εκλογές; Μήπως τίποτε απ’ όλα αυτά; Μήπως επιθυμούσαν να στηρίξουν τον Θωμά Μαργαρίτη, ακόμη κι αν αυτός έχει ξεκαθαρισμένη τη θέση του; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν νωρίς. Νωρίς σε τι; Τι περιμένουν ότι θα αλλάξει τους επόμενους μήνες;

Όπως και να έχει, οι αποφάσεις όλων είναι σεβαστές. Όπως σεβαστή θα πρέπει να είναι και σ’ αυτούς, η επικύρωση της Γενικής Συνέλευσης, στο πρόσωπο του Γρ. Παπαεμμανουήλ ο οποίος και θα επωμιστεί το βάρος των αποφάσεων του, αλλά και της πορείας της παράταξης. Αν τώρα στην πορεία, αλλάξουν τα δεδομένα, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ο ίδιος πάντως έχει όπως λέει, ανοικτές τις πόρτες για διάλογο και επικοινωνία με όλους.

Κάποια στιγμή, αυτός ο χώρος, θα πρέπει να διδαχθεί από την αντίπερα όχθη, (ΠΑΣΟΚ) που ξέρει να συσπειρώνεται στις κρίσεις. Ξέρει να διεκδικεί και να στηρίζει. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν απέναντι από τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος και μετά την ήττα του, ήταν μαζί του! Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν απέναντι από τον Αντώνη Σαμαρά και μετά την ήττα της, έκανε δικό της κόμμα! Αυτή είναι διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και όχι η πολιτική τους φιλοσοφία. Απλά στο χώρο της ΝΔ τα λαμόγια, που είναι εξίσου πολλά με το ΠΑΣΟΚ, ξέρουν να βάζουν πλάτη, ενώ στη ΝΔ το παίζουν επαναστάτες χωρίς αιτία!

Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ, είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόσωπο του Θ. Μαργαρίτη. Κάθε φορά που γινόταν αναφορά στο πρόσωπο του, οι παραβρισκόμενη στη Γενική Συνέλευση του Δημοτικού Ωδείου την περασμένοι Κυριακή, ξεσπούσαν σε ένθερμα χειροκροτήματα. Ο ίδιος σε μια αποστροφή του λόγου του, απευθυνόμενους προς τον κόσμο είπε: «θα ξανασυναντηθούμε» γεγονός που αφήνει διαύλους επικοινωνίας. Το είδος της επικοινωνίας αυτής, μπορεί αυτή τη δεδομένη στιγμή να μην είναι δημοσιοποιήσημο, αλλά σίγουρα υπάρχει και θα αξιοποιηθεί θετικά από κάποιο άλλο πολιτικό μετερίζι. Κι αυτό γιατί. ο Θωμάς Μαργαρίτης δεν είναι σε καμία περίπτωση ο χαμένος των εκλογών. Μπορεί να του αναλογεί μερίδιο ευθύνης, για ολιγωρίες και παραλήψεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προθέσεις του, τους στόχους του, το κουράγιο του και την αγάπη που ο κόσμος του έχει. Είναι ένας χαρισματικός ηγέτης και σίγουρα θα επανέλθει με αξιώσεις στον πολιτικό στίβο. Όσο για τον Γρ. Παπαεμμανουήλ είναι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά και φιλοδοξίες. Απομένει σ’ αυτόν να αποδείξει ότι είναι ικανός να τον εμπιστευτεί ο κόσμος. Εξάλλου, έχει μπροστά του όλο το χρόνο, για να το αποδείξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ