Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


1 σχόλιο

 

Καλά ρε δήμαρχε Δράμας.... Είπαμε να κάνεις αλλαγές στο γραφείο σου στον δήμο Δράμας. Αλλά είναι δυνατόν να ξοδεύονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κανένας δεν γνωρίζει το ποσό, για ανακαίνιση και αλλαγή επίπλων; Την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει και η Δράμα μετράει καθημερινές απώλειες, δεν είναι δυνατόν ο πρώτος πολίτης της πόλης, να μην δίνει το καλό παράδειγμα.

Κατά τα άλλα όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσαν την τότε δημοτική αρχή για σπατάλες και υπέρογκες δαπάνες. Επίσης έχουμε και το ποσό για τα Ελευθέρια. Τα 98 χρόνια από την απελευθέρωσή της γιορτάζει η Δράμα 88 χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος των εκδηλώσεων. Αυτά αν γίνονταν σε άλλη περιοχή θα γίνονταν χαμός. Στην πόλη μας όμως όλοι χαλαροί και λάιτ.

Εκεί όμως που έμεινα άναυδος ήταν με το κόστος για την αμοιβή του δημοσιογράφου (2500 ευρώ) που θα έχει την ευθύνη της εφημερίδας του δήμου. Όπως κατήγγειλε το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ κ Χατζηγεωργίου, καλό είναι να μας πουν πόσο κοστίζει η κάθε έκδοση.

Καλό είναι να συνέλθουν οι διοικούντες του δήμου Δράμας. Άρχισαν τα όργανα και πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν την διάσταση μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων και όσων γίνονται στην πράξη. Καλά τα προεκλογικά “θα”, αλλά στην πράξη όταν βλέπεις τα ακριβώς αντίθετα τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Πάει και το ΤΕΙ Οινολογίας. Μεγάλη κουβέντα έγινε για το αν θα διασωθεί και θα παραμείνει στην Δράμα. Οι τοπικοί φορείς συναντήθηκαν με τον τότε υφυπουργό κ Πανάρετο αλλά και με την υπουργό κ Διαμαντοπούλου. Τελικά δεν έγινε τίποτε. Η Δράμα μετράει καθημερινές απώλειες. Και το πολιτικό σύστημα φιλοσοφεί, αναλύει, γράφει άρθρα και κάνει διαπιστώσεις. Κουβέντα για την ουσία του πράγματος.

Πάει και το ΤΕΙ Βιοτεχνολογίας που ήταν να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο και μάλιστα είχε κατοχυρωθεί με ΦΕΚ. Όσο για την Αρχιτεκτονική Τοπίου είναι μόνο στο 4ο επιστημονικό πεδίο και απουσιάζει από το 2ο. Το ξέχασαν άραγε ή συνέβη κάτι άλλο; Ποιος θα μας απαντήσει; Η Πυθία στο Μαντείο των Δελφών ή να πάμε σε καμιά χαρτορίχτρα;

Το ΤΕΙ Δασοπονίας θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερους εισακτέους. Εύγε, θερμά συγχαρητήρια, συνεχίστε έτσι. Καμία αντίδραση για αυτό το πρωτοφανές όργιο άνισης μεταχείρισης. Κάποιοι κάνουν την πάπια, κάποιοι άλλοι πετούν αετό και η ζωή συνεχίζεται.

Πού χάθηκαν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν αυστηρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για αποφάσεις που αδικούσαν την Δράμα; Γιατί δεν βγαίνουν να τοποθετηθούν; Η αυστηρή κριτική σταμάτησε ξαφνικά. Είναι οι θέσεις ευθύνης που ανέλαβαν και δεν τολμούν να αντιδράσουν; Καλό είναι να γνωρίζουν ότι η κοινωνία παρακολουθεί. Κρίνει και βγάζει συμπεράσματα. Να μην το ξεχνούν αυτό.

Με επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δράμας ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ υπέβαλλε την παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου του Μουσικού Οργανισμού. Δεν θα εξετάσουμε το διαδικαστικό κομμάτι. Υπάρχουν δυσλειτουργίες στα νομικά πρόσωπα και πολλά σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν ακόμη συνενωθεί και λειτουργούν με την προηγούμενη διοίκηση. Αν δεν λειτουργούσαν έτσι θα αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα.

Όμως οι καταγγελίες για ηρωική έξοδο κλπ είναι υπερβολικές. Όταν αναλαμβάνει μια νέα Δημοτική Αρχή καλό είναι να έχει και την ευθύνη για όσα διαδραματίζονται στον δήμο. Άποψή μου είναι ότι έπρεπε να παραιτηθεί και ο Μιχάλης Χατζηβασιλείου από Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ. Μένει αναγκαστικά για να μην υπάρξουν προβλήματα στην φετινή διοργάνωση, αλλά φαντάζεστε σε 4-5 μήνες να του ζητούν την παραίτηση και να κάνουν λόγο για ηρωική έξοδο;

Είδατε τι γίνεται στο ποδόσφαιρο; Δεν μπορώ να καταλάβω την έκπληξη που αισθάνθηκαν πολλοί φίλοι της στρογγυλής θεάς. Δηλ δεν γνώριζαν για τα “έργα και ημέρες” πολλών παραγόντων του ποδοσφαίρου; Τώρα άκουσαν για πρώτη φορά τα περί στημένων αγώνων και για παράνομο στοίχημα;

Εκεί όμως που μένεις άναυδος είναι με τους διαλόγους παραγόντων λίγο πριν το στήσιμο των παιχνιδιών. Διάλογοι που θα τους ζήλευαν ακόμη και επίλεκτα στελέχη της μαφίας. Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.Σχόλια (1)

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 στις 03:38
88 χιλιαδες μαζι με βουλγαρικο συγκροτημα στα ελευθερια...αυτοι θα φυγουν με ελικοπτερο

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ