Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ

Επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Νέα Εποχή Νέα Δράμα»

6 σχόλια

 

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον νέο επικεφαλή της παράταξης «Νέα Εποχή Νέα Δράμα» και υποψήφιο δήμαρχο κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Χαρακτηρίζει φυσιολογικές τις αντιδράσεις στις διαδικασίες της παράταξης, αλλά τονίζει πως ότι έγινε ήταν καθαρό και διάφανο. Υπογραμμίζει ότι η ενότητα είναι το πρώτο ζητούμενο και θα λειτουργήσει χωρίς αποκλεισμούς. Αναφέρθηκε στα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής αρχής, που κατά την άποψή του είναι αρνητικά και άσχημα. Σχετικά με το κόστος δημιουργίας του νέου γραφείου του δημάρχου, καταγγέλλει ότι είναι πρόκληση να γίνονται αυτά στην δύσκολη στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Τέλος προτείνει να συσταθεί μια υπερκομματική επιτροπή δραμινών προσωπικοτήτων που θα έχει συμβουλευτικό και διεκδικητικό χαρακτήρα.

-Κε Παπαεμμανουήλ καλή επιτυχία ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»

Ευχαριστώ για τις ευχές σας και αντεύχομαι και σε σας και σε όλους τους δραμινούς κάθε καλό και ποθητό.

-Περιμένατε τις αντιδράσεις για τις διαδικασίες αλλά και για το χρόνο που επιλέχθηκε για την εκλογή;

Σε κάθε αλλαγή σκυτάλης υπάρχουν αντιδράσεις και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ό,τι έγινε όμως από τον Ιανουάριο του 2011, μετά την απόφαση του Θωμά Μαργαρίτη να μην είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος έγινε με καθαρό και διάφανο τρόπο. Αποφασίστηκε δημοκρατικά από πλειοψηφίες Γενικών Συνελεύσεων ή και ομόφωνα. Όσο για το χρόνο που επιλέχτηκε για την εκλογή υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι αργήσαμε και άλλοι που λένε ότι βιαστήκαμε. Η ιστορία θα δείξει αν αυτό που έγινε είναι το σωστό. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εγώ νοιώθω καλά με τον εαυτό μου γιατί ανέλαβα επικεφαλής της ιστορικής αυτής παράταξης με χέρια καθαρά χωρίς γραμμάτια και επιταγές.

-Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει ενότητα; Τι σκέφτεστε να κάνετε προς αυτήν την κατεύθυνση;

«Η ισχύς εν τη ενώσει». Η ενότητα είναι διαχρονικά η δύναμή μας. Έχω πει και στη συνέντευξη τύπου που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου αλλά και στη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου που επικύρωσε λόγω έλλειψης άλλων υποψηφιοτήτων τη δική μου υποψηφιότητα ότι τους θέλουμε κοντά μας όλους. Στη νέα μας προσπάθεια δεν υπάρχουν ιδεολογικοί, παραταξιακοί ή άλλου είδους αποκλεισμοί. Στη νέα μας προσπάθεια τους χρειαζόμαστε όλους. Και όσους πληγώσαμε, και όσους διώξαμε ηθελημένα ή αθέλητα τους καλούμε να έρθουν κοντά μας. Και όσους ήταν υποψήφιοι για κάποιους λόγους με άλλες παρατάξεις. Ήρθε η ώρα να γυρίσουνε στην οικογένειά τους. Μιλάμε με ανθρώπους από όλους τους χώρους. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία στο σύνολό της. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τα κομμάτια που λείπουν και θα τα ενώσουμε!

-Πόσο επηρεάζουν αυτές οι εξελίξεις τον αντιπολιτευτικό σας ρόλο;

Νομίζω ότι ο αντιπολιτευτικός μας ρόλος δεν επηρεάζεται από καμία ενδοπαραταξιακή εξέλιξη. Η εσωστρέφεια που μας ταλαιπώρησε στο παρελθόν έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ. Στόχος μου είναι να την εκμηδενίσω.

-Αρνητικά ή θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής;

Κατά γενική ομολογία τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής αρχής είναι αρνητικά και άσχημα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο Δημοτικός Κήπος, τα πάρκα και οι γειτονιές της Δράμας, η λάθος πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων όπου από τον Ιανουάριο δεχόμαστε στη χωματερή της Σίψας και τα σκουπίδια του Καλαμπακίου, του Δοξάτου, του Νικηφόρου και του Παρανεστίου, η αποτυχία στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και τόσα άλλα θέματα δείχνουν ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη και στην καθημερινότητά του. Η σημερινή δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από επιπολαιότητα, προχειρότητα και ανικανότητα.

-Πόσο απέχουν οι προεκλογικές εξαγγελίες από την πολιτική που εφαρμόζεται στο Δήμο Δράμας;

Ποιος δραμινός και ποια δραμινή δε θυμάται τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Χαρακίδη για μείωση του νερού 50% από τον Ιανουάριο του 2011; Ποιος δραμινός και ποια δραμινή δε θυμάται τις μειώσεις στους δημοτικούς φόρους και τις αυξήσεις στις επιχορηγήσεις των δημοτικών μας διαμερισμάτων; Ποιος δραμινός και ποια δραμινή δε θυμάται την κατασκευή των κηπουπόλεων και του πολυώροφου parking στην πλατεία της Δράμας; Αντί όλων αυτών και πολλών άλλων που μας έταξαν έχουμε τις αυξήσεις μέχρι και 300% σε τέλη και δικαιώματα, τις μειώσεις των επιχορηγήσεων στα δημοτικά διαμερίσματα κατά 35%, ενώ δε γίνεται πουθενά λόγος στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2011 για «κηπουπόλεις» και parking. Είχαμε όμως τη θέσπιση 6 έμμισθων θέσεων για ειδικούς συμβούλους-συνεργάτες, τη θέσπιση 2 έμμισθων θέσεων Γενικού και Ειδικού Γραμματέα, 6 έμμισθων θέσεων Αντιδημάρχων και φυσικά τη θέσπιση έμμισθων θέσεων των Αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Ο περήφανος λαός της ιστορικής και μαρτυρικής Δράμας, της Δράμας των Μακεδονομάχων και της προσφυγιάς, δεν αντέχει άλλο το ψέμα και την υποκρισία. Δεν αντέχει άλλο την εξαπάτηση.

-Πρόσφατα καταγγείλατε το υψηλό κόστος της δημιουργίας του νέου γραφείου του Δημάρχου στο νέο Δημαρχείο. Μήπως είναι λαϊκισμός;

Η καταγγελία αυτή προήλθε από τη μαζική κατακραυγή των συμπολιτών μας για την προκλητική αυτή ενέργεια του κ. Χαρακίδη. Είμαστε αποδέκτες και σκεπτόμενων ανθρώπων της παράταξής του που διαφωνούν με αυτήν την ενέργεια. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας. Ο κ. Χαρακίδης ή ζει εκτός πραγματικότητας και δεν αντιλαμβάνεται ότι προκαλεί ξοδεύοντας από το ταμείο του Δήμου ποσό πάνω από 32.000 ευρώ για χλιδάτο γραφείο ή δεν μπορεί να ιεραρχήσει σωστά τις βασικές προτεραιότητες στην άσκηση των καθηκόντων του. Εμείς ως παράταξη έχουμε απευθύνει κάποια ερωτήματα τα οποία ακόμη μένουν αναπάντητα. Θέλουμε να μάθει ο δραμινός λαός ποιος και πως αποφάσισε να κατασκευαστεί νέο γραφείο. Θέλουμε να μάθει ο δραμινός λαός ποιος κωδικός χρησιμοποιήθηκε για τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Θέλουμε να μάθει ο δραμινός λαός πως και σε ποιους έγιναν οι αναθέσεις των εργασιών.

-Ανεργία-ύφεση-καταργήσεις υπηρεσιών-υποβάθμιση ΟΣΕ-κλείσιμο ΤΕΙ Οινολογίας-κατάργηση στρατοπέδων κ.ά. Είστε ικανοποιημένος από την αντίδραση των πολιτικών παραγόντων του τόπου;

Η συνεχόμενη υποβάθμιση της Δράμας απαιτεί πιο δυναμικές και συλλογικές αντιδράσεις. Έχω πει και στο παρελθόν ότι θα πρέπει να συσταθεί μία «υπερκομματική επιτροπή δραμινών προσωπικοτήτων», που θα έχει έναν συμβουλευτικό και διεκδικητικό χαρακτήρα προς τους τοπικούς άρχοντες και την κεντρική εξουσία. Εμείς ως παράταξη κινούμαστε ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα. Πρέπει κάτι να γίνει. Πρέπει κάτι να κάνουμε όλες και όλοι μαζί. Η Δράμα διαθέτει ένα αστείρευτο ανθρώπινο δυναμικό που είμαι αποφασισμένος να αξιοποιήσω για το καλό όλων μας.

-Σας φοβίζει η αποτυχία;

Στα χρόνια των σπουδών μου στη Βοστόνη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος μου είχε πει κάποια στιγμή: «Γρηγόρη να μη φοβάσαι την αποτυχία αλλά τη μετριότητα». Αυτά τα λόγια του μεγάλου αυτού ελληνορθόδοξου ηγέτη δεν τα έχω ξεχάσει ποτέ.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ποιο το μεγαλύτερο ελάττωμά σας;

Αυτό που λένε ότι ξεχωρίζει σε μένα άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά από τα παιδικά μου χρόνια είναι οι ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις που έχω. Προσωπικά πιστεύω ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό εκπορεύεται από την πίστη μου στο Θεό. Προτέρημα μου είναι απ’ ότι μου λένε πάλι οι φίλοι μου, και το χαμόγελό μου. Μάλλον γι' αυτό και στις τελευταίες εκλογές του Νοέμβρη του 2010 το σύνθημά μου ήταν «με πίστη και χαμόγελο». Όσο για τα ελαττώματά μου, έχω να πω ότι όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι κι εγώ έχω από αυτά. Πάντως, το μεγαλύτερο ελάττωμά μου εκτός από την τελειομανία μου που πολλές φορές είναι εκνευριστική για τους γύρω μου, είναι ότι η κόρη μου με κάνει ότι θέλει. Νομίζω όμως ότι δεν αποτελώ εξαίρεση αφού πάνω κάτω όλοι οι μπαμπάδες είμαστε το ίδιο…

 Σχόλια (6)

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ - Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 στις 09:50
Σας ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας. Στόχος μου είναι προχωρήσουμε όλοι μαζί για μία καλύτερη "κοινωνία δραμινών".Κανείς δεν περισσεύει στο νέο μας ξεκίνημα...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 στις 16:13
ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ....ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!! ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΜΟΝΗ

τεο - Τρίτη 19 Ιουλίου 2011 στις 00:47
Γργηγόρη ελπίζω στο μυαλό σου να έχει και το σχέδιο Β. Επειδή γνωρίζω πως η λογική σου είναι τετράγωνη έχω απαιτήσεις από εσένα.

ΣΟΦΙΑ - Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 στις 15:23
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΜΠΑΜΠΗΣ - Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 στις 15:21
ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΡΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ

ανωνυμος - Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 στις 15:20
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ