Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

Το είχα γράψει σε προηγούμενα φύλλα, ότι το πολιτικό προσωπικό δεν λαμβάνει τα μηνύματα από την κοινωνία. Σε μια δύσκολη συγκυρία όπου ο λαός κυριολεκτικά παλεύει για την επιβίωση και το μέλλον είναι αβέβαιο, οι βουλευτές ζουν και βασιλεύουν. Προνόμια, τζάμπα αυτοκίνητα, αποζημιώσεις, συντάξεις, αναδρομικά και πολλά άλλα. Τόλμησαν 2 Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Χαρά Κεφαλίδου να πουν όχι στα τζάμπα αυτοκίνητα και στις έξτρα αμοιβές από συμβούλια και επιτροπές και έγινε χαμός. Και τι δεν άκουσαν...Κατηγορήθηκαν-ειδικά ο Κυριάκος-για λαϊκισμό, για κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσία. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι κάποτε ήταν φτωχοί, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ είναι πλούσιος. Επί της ουσίας καμία κουβέντα. Αυτοί αποποιήθηκαν ζεστά λεφτά από επιτροπές. Όσοι τους κρίνουν το θεωρούν σωστό ή λάθος; Καλές οι συζητήσεις, αλλά για την "ταμπακιέρα" δεν ακούσαμε τίποτα. Θα βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι κάνουν κριτική; Ή θα συνεχίσουν να κάνουν πολιτικές αναλύσεις;

ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Προξενεί εντύπωση η δήλωση του κ Χαρακίδη για όσους είχαν αντίθετη άποψη σχετικά με την παρουσία βουλγαρικού χορευτικού συγκροτήματος στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε εθνικιστικές κορώνες τα όσα ακούσθηκαν. Φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει, να καταγγέλλει, να παίρνει θέση και να τοποθετείται. Εθνικιστές λοιπόν, όσοι είναι κατά αυτής της εκδήλωσης που διοργανώθηκε σε μια χρονική στιγμή με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι είναι υπέρ της πρωτοβουλίας του συλλόγου "Πυρρίχιος" να καλέσει το χορευτικό από την Βουλγαρία στο πλαίσιο των Ελευθερίων. Προσωπικά δεν θα χαρακτηρίσω τις απόψεις του δημάρχου. Στην Δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Οι εποχές που λογοκρίνονταν οι θέσεις και οι απόψεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν όσοι εύκολα προχωρούν σε κρίσεις και επικρίσεις.

O OΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΔΡΑΜΑΣ-ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Με ερώτησή του προς τον υπουργό υποδομών Γιάννη Ραγκούση, ο Βουλευτής της ΝΔ κ Μαργαρίτης Τζίμας επαναφέρει το θέμα της δημοπράτησης του οδικού άξονα Δράμας- Αμφίπολης. Το έργο έχει παγώσει. Ως γνωστόν η μελέτη είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν υπάρχει κανένα νεώτερο. Θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πότε; Αυτό ρωτά ο κΤζίμας για ένα έργο τεράστιας σημασίας που δυστυχώς έμεινε στις καλένδες , όπως και πολλά άλλα. Ξεκινούν και δεν ολοκληρώνονται. Από την εποχή του Βιομηχανικού σφαγείου, έχουμε πολλά έργα που ξεκίνησαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. Τελευταία παραδείγματα οι φυλακές και ο περιφερειακός της Δράμας. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Και οι συνέπειες είναι αρνητικές για τον τόπο.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Άρχισε ο πόλεμος ανακοινώσεων των 2 μεγάλων παρατάξεων στον δήμο Δράμας σχετικά με την εικόνα του δημοτικού κήπου. Κόντρες, αντιπαράθεση, σκληρές εκφράσεις και περιγραφή για κατεστραμμένα παγκάκια και διάσπαρτα σκουπίδια. Είναι βέβαιο ότι η εικόνα του δημοτικού κήπου είναι πολύ άσχημη. Χρειάζεται άμεσα η ανακατασκευή του ώστε να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Είναι έργο του αειμνήστου δημάρχου Αν. Μακρή και όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε να ξαναγίνει σημείο αναφοράς της Δράμας. Η δημοτική αρχή σχεδιάζει την πλήρη ανακατασκευή του κήπου ...εύχομαι όπως και όλοι οι δραμινοί να προχωρήσει.

ΤΑ ΤΑΞΙ

Σοκ με την απόφαση του υπουργού μεταφορών κ Ραγκούση να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ταξί. Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για βιαστική κίνηση που είναι ταφόπλακα για τον κλάδο αφού ουσιαστικά μηδενίζει την αξία της άδειας που αγοράστηκε με πολλά χρήματα. Από τον Σεπτέμβριο προβλέπεται να δούμε απίστευτες κινητοποιήσεις και κοινωνικές εντάσεις. Είναι πολύ εύκολο να λες πλήρης απελευθέρωση, αλλά είναι πολύ δύσκολη -και σε κάποιο βαθμό άδικη- η εφαρμογή στην πράξη.

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ(;)

Μετά την ελεγχόμενη μάθαμε και την επιλεκτική χρεοκοπία. Η λέξη που απαγορεύονταν να ακουστεί, ξαφνικά έγινε και αυτή μέρος της ζωής μας. Αλήθεια τι είναι; Είναι μια διαβάθμιση του Μοοdy's που αποτελεί μεγάλο ρίσκο και δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Αν αποτύχει θα γκρεμίσει κάθε προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και θα καταρρίψει κάθε αξιοπιστία της Ευρωζώνης. Καθημερινά βλέπουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες που αναδεικνύουν την παντοδυναμία των αγορών. Πού είναι αλήθεια οι ηγεσίες των χωρών της Ευρώπης; Σέρνονται πίσω από τους κερδοσκόπους και τους διεθνείς οίκους και πλέον έχουν χάσει τον έλεγχο. Όλοι μας πλέον θυμόμαστε με νοσταλγία ιστορικούς ηγέτες που πίστεψαν στην ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δυστυχώς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κατέρρευσε ...αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Στην ζωή μου έμαθα να μιλώ επώνυμα και να βάζω την υπογραφή μου στα κείμενά μου. Δυστυχώς τελευταία γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων με διάφορους ανώνυμους που καλυμμένοι με ψευδώνυμα βρίζουν, προσβάλουν και γράφουν ανακρίβειες. Θρασύδειλοι και συκοφάντες, δειλοί και γελοίοι, έτσι έμαθαν να λειτουργούν.. Έρποντας και γλείφοντας. Θα μπει φρένο σε αυτήν την παρακμή; Γεμίσαμε ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ που θα 'λεγε και ο Φαύλος Κρανιδιώτης. Και ψυχικά άρρωστους θα συμπλήρωνα.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ