Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


 

Πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Έως πότε η Ελλάδα θα ζει με την αβεβαιότητα και τον φόβο; Και μην μου πείτε ότι φταίνε μόνο οι ξένοι. Ποιος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, σχετικά με το ενδεχόμενο της επιλεκτικής χρεοκοπίας; Δεν το έκαναν ξένοι αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με την δήλωσή του αυτή, λειτούργησαν ανεξέλεγκτα οι αγορές και οι κερδοσκόποι. Και άρχισαν οι αναλύσεις περί του τι σημαίνει, ποιες οι επιπτώσεις στην ζωή μας και στην τσέπη μας.

Βγήκαν και οι γνωστοί "παπαγάλοι" και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Στο ερώτημα όμως ποιες θα είναι οι συνέπειες δεν απαντούσαν. Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για να αποφύγει την χρεοκοπία. Ζήτησε το μεσοπρόθεσμο για να μην οδηγηθεί στην πτώχευση... Και τελικά ...προέκυψε το σενάριο αυτό, που μόνο το άκουσμα της λέξης χρεοκοπία, σε φοβίζει.

Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει...Ή είσαι ή δεν είσαι. Αυτά τα κουρέματα και οι παρατάσεις είναι ουσιαστικά αδυναμία πληρωμών και αυτό σε όλα τα κράτη του κόσμου λέγεται χρεοκοπία. Αυτό για όσους πιστεύουν ότι εδώ κατοικούν ιθαγενείς και τουρίστες.

Άρχισαν τα όργανα στον δήμο Δράμας. Οι θέσεις των έμμισθων αυξάνονται και πληθύνονται. Μετά τους 3 ειδικούς συμβούλους, πληροφορίες αναφέρουν ότι τελευταία επιλέγει και 4ος ειδικός σύμβουλος, ενώ έπεται συνέχεια. Φυσικά μέχρι τώρα έχουμε και έμμισθους τους αντιπροέδρους των νομικών προσώπων και τους αντιδημάρχους. Οι άνθρωποι έλεγαν προεκλογικά ότι θα μπει μαχαίρι στις θέσεις αυτές. Μόλις πήραν την λαϊκή εντολή άρχισαν το μοίρασμα της τράπουλας. Ανακαλύπτουν ανάγκες και κόβουν κονδύλια για τους ημετέρους. Έντυπα, αμοιβή δημοσιογράφου, κάλυψη των δημοτικών συμβουλίων με κάμερες, όλα γίνονται με χρήματα του δραμινού λαού. Ετοιμάζουν και θέση γενικού γραμματέα, την οποία θα καλύψουν με κολλητό τους που θα αμείβεται και αυτός με υψηλότατο μισθό.

Εκεί όμως που δεν παίζονται είναι στον πόλεμο λάσπης. Τα γνωστά "φερέφωνα", βγήκαν και βρίζουν ασύστολα, προσβάλουν και θίγουν υπολείψεις. Το παίζουν σωματοφύλακες και τιμητές, αυτοί που θα έπρεπε να κρύβονται για όσα έχουν διαπράξει στον "μάταιο τούτο κόσμο".

Κατηγόρησαν και για εθνικισμό όσους δραμινούς αντέδρασαν με τους χορούς και τα πανηγύρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των Ελευθερίων, με την συμμετοχή Βουλγαρικού συγκροτήματος. Η ευαισθησία για την ιστορία δεν είναι εθνικισμός. Η ζωή έχει και μνήμες...δεν είναι μόνο λεφτά και προγράμματα. Μπορείτε να το καταλάβετε;

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου, επιστρέφει το βουλευτικό της αυτοκίνητο ενώ οι συμμετοχές της στις διάφορες επιτροπές της Βουλής θα κατατίθενται στον λογαριασμό Αλληλεγγύης του Κοινοβουλίου.

Και τι δεν άκουσε η συμπαθής βουλευτής... Κατηγορήθηκε για λαϊκισμό, για ενέργεια χωρίς πολιτική ουσία αλλά με γνώμονα την επικοινωνία. Να ρωτήσω κάτι; Έχουμε δει κάποιον άλλο να παίρνει ανάλογες πρωτοβουλίες; Αν θεωρείται λαϊκισμός αυτό, τι δεν είναι λαϊκισμός;

Με την κίνησή της αυτή η Χαρά Κεφαλίδου χάνει συγκεκριμένα προνόμια και έσοδα. Οι άλλοι που βγάζουν καημό για την πατρίδα και τους μη προνομιούχους, γιατί δεν έπραξαν κάτι ανάλογο;

Καλές οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις, τα συγγνώμη και η κινδυνολογία. Όμως όλοι κρίνονται από όσα πράττουν και όχι από όσα λένε. Η κ Κεφαλίδου αναγνώρισε με αυτόν τον τρόπο τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για τους μη προνομιούχους. Οι άλλοι που κάνουν αναλύσεις επί παντός επιστητού και διαπιστώσεις, τι έπραξαν; Μην φτάσουμε στο σημείο να απολογούνται για αυτή τους την ενέργεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Χαρά Κεφαλίδου.

Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να συμμετέχει και αυτό στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Πρέπει να χάσει και αυτό προνόμια και μπόνους. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που καταρρέει οι βουλευτές να ζουν και να βασιλεύουν. Αυτά για το θέμα και θα επανέλθουμε.

Το άκουσα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και έμεινα άναυδος. Κάποιοι έχασαν τον λογαριασμό και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Δράμα βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης. Καλό είναι να συνέλθουν. Η Δράμα καταρρέει και υπάρχουν υπεύθυνοι. Και οι ίδιοι δεν πρέπει να κάνουν μόνο απολογισμό. κρίνονται καθημερινά για όσα αρνητικά βιώνει ο τόπος. Αυτό να μην το ξεχνάνε.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ