Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

 

Τις χειρότερες μέρες του καλοκαιριού διανύουμε την τρέχουσα εβδομάδα. Η θερμοκρασία σκαρφάλωσα στους 40 βαθμούς, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και μοναδική δροσιά, τα πάρκα και η θάλασσα, για όσους είχαν τη δυνατότητα να πάνε. Εν μέσω καύσωνα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή Νέα Δράμα» επέλεξε να επισημάνει προς τη δημοτική αρχή, ότι είναι ανακόλουθη, Ευαγγελιζόταν μέριμνα για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και ο λόγος για τα χόρτα που έχουν φτάσει στο μπόι ανθρώπων, σε πάρκα και νησίδες δρόμων, αλλά και τα παραπεταμένα μπάζα σε κεντρικούς δρόμους, εξαιτίας την ανικανότητας της δημοτικής αρχής να χειριστή το θέμα, όπως επισήμανε ο κ. Παπαεμμανουήλ. Πέρα όλων των άλλων, να προσθέσουμε ότι η κατάσταση εγκυμονεί και άλλου είδους προβλήματα, όπως την πρόκληση πυρκαγιών. Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Ξάνθης είχε καλέσει όλους τους δημότες να καθαρίσουν τις αυλές τους και τα χωράφια τους από τα ξερά χόρτα για να μην υπάρξει κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ τους επισήμανε ότι θα μπουν πρόστιμα σε όσους αδιαφορήσουν. Στην περίπτωση του Δήμου Δράμας, ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα για εργασίες που θα πρέπει αυτός να κάνει και όχι οι πολίτες;

Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η 18η Γιορτή βιβλίου στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας. ο τίτλος της εκδήλωσης «Τα βιβλία ενάντια στην Εθνική κατάθλιψη» Πρώτη διαπίστωση: ως Έθνος έχουμε κατάθλιψη… Δεύτερη διαπίστωση: αν διαβάσουμε βιβλία θα μας φύγει η κατάθλιψη… Καλό το σλόγκαν αλλά δύσκολη η υλοποίηση του. Και τα βιβλία περνούν στις μέρες μας κρίση, όχι γιατί στερούνται ποιότητας, αλλά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Έτσι η δανειστική βιβλιοθήκη αποτελεί μια καλή λύση για τους φιλαναγνώστες.

Αν και καταβάλλεται προσπάθεια εκτόνωσης της κατάθλιψης που έχουμε ως έθνος, μέσω του βιβλίου, εντούτοις, οι πολίτες επιλέγουν άλλο τρόπο, αυτό της διαμαρτυρίας και ενίοτε της βίας, κατά των πολιτικών. Από την πλευρά τους οι πολιτικοί για να αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα βίας προς αυτούς, συσκέφτονται… Και μάλιστα μέσω της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Παρεμπιπτόντως, κάθε συνεδρίαση επιτροπής έχει και αποζημίωση της… Στη συνεδρίαση αυτή, οι πολιτικές δυνάμεις κατέθεσαν τις απόψεις τους για το φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Το πώς θα αξιοποιηθούν; Αυτό είναι ένα ζητούμενο… Πάντως ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι αν δημιουργηθεί μια διακομματική επιτροπή- εν μέσω κρίσης -θα ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί… Η αντιπολίτευση πάλι είπε πως δεν χρειάζεται αρκεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Α! και μια και ο λόγος για διαφάνεια, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα ποσά που εμφανίζονται για το νέο γραφείο του δημάρχου είναι 41 χιλ ευρώ και όχι 30 χιλ που λέει ο κ. Χαρακίδης. Εντάξει βρε παιδιά πως κάνετε έτσι για 11 χιλ ευρώ, στο Επιμελητήριο δεν φτάνανε ούτε για γλειφιτζούρια… Το άλλο που ακούσαμε είναι ότι στο Επιμελητήριο η καρέκλα του προέδρου στοίχιζε περισσότερα ευρώ, απ’ αυτήν που στοιχίζει του δημάρχου. Που είναι το πρόβλημα; Ή παίρνετε την καρέκλα από το Επιμελητήριο και την πηγαίνετε στο Δημαρχείο ή πηγαίνετε εσείς στο Επιμελητήριο, εξάλλου του Στέφανου του πέφτει κάπως μεγάλη για τα κιλά του. Για τα κιλά του, το διευκρινίζω, όχι για τα κυβικά του, προς αποφύγει παρεξηγήσεων.

Τι τραβούν κι αυτοί οι ταξιτζήδες… και το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν… Αυτό το κράτος είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας. Από αυτόν διδάσκονται καθημερινά οι πολίτες και αναλώνονται σε αγωνιώδεις προσπάθειες υπέρβασης το εγώ τους. Το κράτος αυτό, στην αρχή, για να δώσει άδεια ταξί ανάγκαζε τους ενδιαφερόμενους να του καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για την απόκτηση της σχετικής άδειας. Σήμερα δίνει τις άδειες ελεύθερα. ΟΚ να τις δώσει, όμως μαζί να τους επιστρέψει και τα χρήματα που τους έκλεψε με νομότυπο κατά άλλα τρόπο. Οκ αυτό είναι ανένδοτο απ’ αυτά που λέει ο Στάθης στο ράδιο Αρβύλα…

 


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ