7.6 C
Drama
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΠεριοδικόΘέματα ΠεριοδικούΑφοί Παπαδόπουλοι Στέλιος & Γιάννης

Αφοί Παπαδόπουλοι Στέλιος & Γιάννης

«Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σταθερά πάντα στις υψηλότερες θέσεις των πωλήσεων στο νομό μας, αλλά και σε όλο το δίκτυο της Kia»

Αντιπρόσωποι ΚΙΑ Νομού Δράμας – Καβάλας

– Κύριε Παπαδόπουλε, είστε η δεύτερη γενιά αισίως στην εταιρεία σας, υπάρχει ανάλογη θέληση και μεράκι για το μέλλον;
– Μεγαλώνοντας από μικρά παιδιά κυριολεκτικά μέσα στο χώρο του αυτοκίνητου, αναπόφευκτα ήταν μοιραίο να τον αγαπήσουμε πραγματικά. Φυσικά όταν αγαπάς κάτι και είναι και η δουλειά σου, πάντα προσπαθείς να το κάνεις σωστά και είσαι όλο και καλύτερος. Πάντα βάζεις στόχους και όταν μάλιστα έχεις και το ανάλογο μεράκι όπως εμείς, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο.

-Την περίοδο αυτή η εταιρεία σας συμπληρώνει 20 χρόνια δραστηριότητας, θεωρείτε ότι έχετε ωριμάσει σαν εταιρεία;
– Πράγματι, η εταιρεία μας το διάστημα αυτό κλείνει τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της. Και παρά το γεγονός ότι η πρώτη γενιά, βίωσε καλύτερες μέρες στο χώρο, εμείς η δεύτερη ακόμη και τώρα στις δυσκολότερες οικονομικές συγκυρίες, θεωρούμε ότι σίγουρα έχουμε ωριμάσει στην επαγγελματική μας δραστηριότητα.

– Ποια είναι η δραστηριότητα της εταιρείας σας;
– Είμαστε αντιπρόσωποι της Kia στο νομό Δράμας, αλλά εξυπηρετούμε και τον νομό της Καβάλας, παράλληλα παρέχουμε υπηρεσίες ολοκληρωμένου service και φυσικά διαθέτουμε ανταλλακτικά, αξεσουάρ και επιλεγμένες ανταλλαγές και πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκίνητων.

 

– Η εταιρείας σας σήμερα αντιπροσωπεύει την Κia, στην Δράμα αλλά εξυπηρετεί και στην Καβάλα. Είστε ικανοποιημένος από την πορεία των πωλήσεων σε περίοδο οικονομικά στάσιμη;
– Σε περίοδο μακράς οικονομικής ύφεσης, σίγουρα δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτα ευχαριστημένος ειδικά στον χώρο του αυτοκίνητου. Λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν τον ανταγωνισμό και κοιτώντας τους απόλυτους αριθμούς, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με βάση τα μερίδια αγοράς τόσο στην περιοχή μας, όσο και πανελλαδικά. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σταθερά πάντα στις υψηλότερες θέσεις των πωλήσεων στο νομό μας, αλλά και σε όλο το δίκτυο της KIA.

– Κύριε Παπαδόπουλε, τί σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;
– Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε «χτίσει», αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης με του πολυπληθείς πελάτες μας. Παράλληλα η σύνδεση του ονόματος μας με την KIA, που είναι μια μάρκα αξιόλογη και αξιόπιστη, έχουν δημιουργήσει μια θετική εικόνα. Τολμάμε και κοιτάμε όλους τους πελάτες μας στα μάτια, γιατί η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας δίνει αυτή την σιγουριά. Και φυσικά έχουμε μόνο ευχαριστημένους πελάτες.

– Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στην χώρα μας, στον τομέα του αυτοκινήτου, ποιές είναι οι προτεραιότητες της εταιρείας σας;
– Για εμάς βασική προτεραιότητα ήταν και παραμένει η μέγιστη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών μας. Άλλωστε ένας ευχαριστημένος πελάτης θα ξαναέρθει και θα φέρει και άλλον μαζί του. Παράλληλα είμαστε πάντα σε εγρήγορση και προσπαθούμε να εξελισσόσαστε για να είμαστε ευέλικτοι για το καλύτερο των πελατών μας.

– Έχουν αλλάξει οι ανάγκες του κοινού τα τελευταία χρόνια;
– Σίγουρα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και θα έλεγα κυρίως οι επιλογές και οι προτεραιότητες. Η ζήτηση και η επιλογή του αυτοκίνητου πλέον έχει να κάνει με την οικονομία που παρέχει και την φορολογική του κλίμακα. Στοιχεία που έχουν ρίξει τον μέσο όρο των κυβικών ειδικά στα νέα οχήματα. Θέλοντας και μη η ζήτηση του κοινού έχει στραφεί σε μικρού κυβισμού αυτοκίνητα έως το πολύ 1.700cc. Επιπλέον όμως βλέπουμε και μια στροφή του αγοραστικού κοινού σε αυτοκίνητα τύπου SUV μικρά και μεγάλα. Στοιχείο που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί, μια που τα οχήματα αυτής της κατηγορίας είναι σταθερά αυτά με την μεγαλύτερη αύξηση τα τελευταίε χρόνια. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η KIA και σ’ αυτήν κατηγορία πρωτοστατεί, καθώς στην την χώρα μας παρουσιάζει 3 SUV. Αρχικά το μικρό της, Stonic, με spor χαρακτηριστικά, το Soul ,ένα μεσαίο SUV με ιδιαίτερο σχεδιασμό ο οποίος δεν περνά απαρατήρητος και το Sportage, ένα μεγάλο SUV με επιβλητικό χαρακτήρα. Όμως δεν μένει μόνο σ’ αυτά, διότι κυκλοφορεί πλέον και το μικρότερο της, το Picanto σε μια έκδοση X-Line που τονίζει περισσότερο έναν off road χαρακτήρα και επίσης αναμένεται και στο νέο Ceed που είναι οικογενειακό, σε μια αντίστοιχη έκδοση.

– Τα αυτοκίνητα της Kia βρίσκονται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις από πλευράς εικόνας και ποιότητας, άλλωστε προσφέρουν και 7 χρόνια εγγύηση. Οι τιμές τους σε τι επίπεδα βρίσκονται, καθώς και οι τιμές των ανταλλακτικών και των υπηρεσιών service;
– Πραγματικά κάθε χρόνο η KIA μας εκπλήσσει ευχάριστα, καθώς γίνεται όλο και καλύτερη σε όλους τους τομείς. Κορυφαία ποιότητα, μοναδική οδική συμπεριφορά και απαράμιλλη σχεδίαση, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητά μας.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το σλόγκαν της εταιρίας «The Power To Surprise» – Η Δύναμη στο να Εκπλήσσει. Μοναδική είναι η εγγύηση των 7 ετών σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, από το ίδιο το εργοστάσιο. Παρόλα αυτά οι τιμές των αυτοκινήτων της KIA συνεχίζουν να είναι άκρος ανταγωνιστικές γι’ αυτό και η KIA πρωταγωνιστεί στην κατηγορία Value for Money. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το νέο, Stonic, μια που είναι το Value for Money της κατηγορίας. Επίσης στο κομμάτι After Sales υπάρχουν πολύ οικονομικά πακέτα service, ειδικά για αυτοκίνητα άνω της 5ετίας και μια σειρά γνήσιων ανταλλακτικών KIA PL2 όπου σε πολλές περιπτώσεις είναι οικονομικότερα και από αντίστοιχα του εμπορίου και μάλιστα συνοδεύονται και με την εγγύηση της εταιρείας.

– Η Kia, το διάστημα αυτό βρίσκεται σε συνεχή παρουσίαση πολλών νέων μοντέλων συμβατικών και όχι μόνο. Είναι τελικά σε κατασκευαστικό οργασμό;
– Όντως βρίσκεται σε πληθώρα παρουσίασης νέων μοντέλων. Μάλιστα το πλάνο της KIA σε βάθος 5ετίας είναι η παρουσίαση και 7 νέων μοντέλων με υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία. Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της είναι το Stinger, ένα Sedan Sports Coupe, ένα αυτοκίνητο με δυναμική σχεδίαση, ποιότητα και απόλυτη οδηγική συμπεριφορά.

– Η Kia για μια ακόμη χρόνια πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά! Που κατά τη γνώμη σας οφείλεται αυτό;
– Στο συνολικό ολοκληρωμένο πακέτο που προσφέρει κάθε αυτοκίνητο της KIA. Μέγιστη ποιότητα, αξιοπιστία, επιδόσεις, εμφάνιση, οικονομία και φυσικά 7 ετή εγγύηση. Μην ξεχνάμε βεβαία ότι η KIA πλέον είναι η εταιρία με την πιο νέα γκάμα μοντέλων στην ελληνική αγορά. Νέες γενιές για Picanto, Rio, Sportage, το νέο Stonic. Πολλές επιλογές σε κινητήρες diesel και βενζίνης, με όλα τα μοντέλα να διατίθενται και σε εκδόσεις GT Line. Επίσης προς τα τέλη του 2018 αναμένουμε και το 3ης γενιάς Ceed, το οποίο μας επιφυλάσσει εκπλήξεις! Όλες αυτές οι επιλογές λοιπόν που διαθέτει η KIA και μαζί με το μέγιστο After Sales, την καταστούν πρωταγωνίστρια και αυτήν την χρόνια!

– Παρά το γεγονός ότι η Kia Motors, είναι μια αμιγής αυτοκινητοβιομηχανία της N. Κορέας, έχει ιδιαίτερη παρουσία και απήχηση στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Που ωφελείται αυτό;
– Εδώ και χρόνια η Kia Motors διαθέτει κέντρα έρευνας, εξέλιξης, δοκιμών και φυσικά εργοστάσια στην Γηραιά ήπειρο. Όλα τα οχήματα της σχεδιάζονται και κατασκευάζονται προσαρμοσμένα για την ανάγκες του Ευρωπαίου καταναλωτή. Αυστηρότερες προδιαγραφές και στάνταρ ασφαλείας και φυσικά μέγιστος ανταγωνισμός από παραδοσιακούς κατασκευαστές. Ο πολύ μεγάλος όγκος πωλήσεων που πετυχαίνει και μάλιστα με συνεχείς αυξήσεις, αναδεικνύει και την ανταπόκριση του ευρωπαϊκού αγοραστικού κοινού και φυσικά την επιβράβευση.

– Η Kia Motors κέρδισε πρόσφατα ακόμα ένα βραβείο για την ποιότητα και την αξιοπιστία της, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κατάταξη της μελέτης αξιοπιστίας της J.D. Power, Vehicle Dependability Study. Κατά πόσο σταδιακά έχει χτίσει ένα αξιόλογο Brand Name;
– Η πορεία της KIA την τελευταία 10ετία, είναι μόνο ανοδική και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Το συγκεκριμένο βραβείο είναι ένα από πολλά βραβεία, που έχει κερδίσει η KIA σε διάφορους τομείς κι αυτό αποδεικνύει και επιβραβεύει τα προϊόντα της. Στις μέρες μας λοιπόν έχει «χτίσει» ένα πολύ καλό και αξιόπιστο brand name και βέβαια θα συνεχίσει να κάνει καλύτερο.

– Όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν οχήματα με τεχνολογία εναλλακτικών καυσίμων, τεχνολογία στην οποία και η Kia εισέρχεται σταδιακά. Θωρείτε ότι η στροφή σε τέτοιου είδους οχήματα είναι προς την σωστή κατεύθυνση;
– Πιστεύουμε πως το άμεσο μέλλον των οχημάτων, είναι η χρησιμοποίηση της υβριδικής τεχνολογίας και το επόμενο στάδιο είναι η ηλεκτροκίνηση.
Πλέον η τεχνολογία εξελίσσεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που σε μια 10 ετία τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα είναι αρκετά πιο ευέλικτα και πιο προσιτά όσον αφόρα το κόστος αγοράς τους. Φυσικά λαμβάνοντας υπόψη, ότι οι παραδοσιακές πηγές ενέργειας δεν είναι ανεξάντλητες, η στροφή αυτή είναι λοιπόν στην σωστή κατεύθυνση.

– Τον περασμένο χρόνο, παρατηρήθηκε μια μικρή άνοδος στις πωλήσεις των νέων οχημάτων. Θεωρείτε ότι είναι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης του χώρου;
– Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον ένατο χρόνο ύφεσης, υπάρχουν κάποια σημάδια ανάκαμψης την φετινή χρονιά. Αλώστε οι ανάγκες του κοινού δεν μπορούν να περιμένουν.
Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι στο ότι η αγορά του αυτοκινήτου το 2018 θα έχει μεγαλύτερη ανοδική πορεία, από τις προηγούμενες χρονιές.

– Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν σήμερα, ώστε να βρει ρυθμό η αγορά του αυτοκινήτου;
– Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, πρώτον η μείωση της φορολογίας, ειδικά στο αυτοκίνητο και δεύτερον η υλοποίηση επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία.
Αν γίνουν αυτά θα μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη της χώρας μα ,άρα και στον κλάδο του αυτοκινήτου. Κλάδος ο οποίος έχει φορολογηθεί και πληγεί στο μέγιστο στην περίοδο της ύφεσης.

– Εσείς κ. Παπαδόπουλε τί αυτοκίνητο οδηγείτε και ποιο θα είναι το επόμενο σας;
– Γιάννης: Διαθέτουμε πληθώρα επιλογών, όμως εγώ οδηγώ το καινούριο μικρό Suv, Stonic, αυτοκίνητο που πραγματικά συνδυάζει τα πάντα!
– Στέλιος: Εγώ οδηγώ το νέο Picanto σε έκδοση GT Line, ένα παιχνιδιάρικο αυτοκίνητο για μέσα την πόλη, άλλα και ιδανικό για κάθε μου ταξίδι.

– Ποιο τελικά είναι κατά την γνώμη σας, το μέλλον της αυτοκίνησης στην χώρα μας;
– Θεωρώ ότι και τα επόμενα χρόνια η ζήτηση και η στροφή του αγοραστικού κοινού, θα είναι προς τα μικρά, αξιόπιστα και οικονομικά οχήματα.
Παράλληλα είναι κοντά και η υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία, που όμως λόγο υποδομών θα αργήσει σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δημοφιλή Εβδομάδας