23.1 C
Drama
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αγάπιος Καλπάκογλου

«Η εμπειρία από το παρελθόν αλλά και η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη και βελτίωση μας οδηγούν στο μέλλον»

Αντιπρόσωπος της VW στο Ν. Δράμας & εξουσιοδοτημένος επισκευαστής Audi

– κ. Καλπάκογλου, είστε αισίως η τρίτη γενιά στην εταιρεία σας, υπάρχει ανάλογη θέληση και μεράκι για το μέλλον;
– Μετά από μια μακροχρόνια και πετυχημένη πορεία της επιχείρησης ανέλαβα την σκυτάλη της διεύθυνσης της πριν από 4 χρόνια σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική αγορά καθώς και για το χώρο του αυτοκινήτου.
Ήταν μια προσωπική πρόκληση άκρως ενδιαφέρουσα όσο και απαιτητική.
Ο χώρος του αυτοκινήτου αποτελεί την κύρια ενασχόληση της οικογένειας μας για 70 χρόνια.
Με οδηγό τις επιτυχίες αλλά και τα μαθήματα του παρελθόντος συνεχίζουμε με περίσσιο μεράκι και θέληση για ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

– Αλήθεια ποιο είναι το ιστορικό της εταιρείας σας;
– Στη Δράμα και στην οδό 1ης Ιουλίου 24, ο παππούς μου ΑΓΑΠΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΟΓΛΟΥ, ξεκινάει την εμπορία και service της VW και αναλαμβάνει την επίσημη αντιπροσώπευση της.
Την εποχή εκείνη, είναι από τους πρώτους αντιπροσώπους με επίσημη έγκριση πώλησης και παροχής υπηρεσιών από την Volkswagen.
Το 1978, μετά από μια επιτυχημένη πορεία ως επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen, επιλέγεται από την Kosmocar, και ως επίσημος αντιπρόσωπος της Audi για το Ν. Δράμας.
Κομβική ημερομηνία αποτελεί το 2004 χρονιά κατά την οποία ο πατέρας μου Κυριάκος ολοκληρώνει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις και δημιουργεί ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο κάθετο συγκρότημα γερμανικών προδιαγραφών, όπου τόσο η κατασκευή, όσο και η λειτουργία, οι υπηρεσίες, τα προϊόντα που παρέχει και η εξυπηρέτηση των πελατών χαρακτηρίζονται από τα αυστηρά γερμανικά πρότυπα.

– Την περίοδο αυτή η επωνυμία «Καλπάκογλου» συμπληρώνει 70 χρόνια δραστηριότητας, θεωρείται ότι έχετε ωριμάσει σαν εταιρεία;
– Αισίως πλησιάζουμε τα 70 χρόνια. Η εμπειρία από το παρελθόν αλλά και η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη και βελτίωση μας οδηγούν και στο μέλλον.
Αποτελεί τεράστια κληρονομιά για εμένα προσωπικά η εμπειρία του παππού μου Αγάπιου και του πατερά μου Κυριακού, ο οποίος ακόμη και σήμερα στέκεται δίπλα μου και με συμβουλεύει, ώστε να προχωρήσω με σταθερά βήματα και αποφασιστικότητα στο απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

– Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία σας;
– Στο κάθετο συγκρότημα μας προσφέρουμε πωλήσεις καινούριων οχημάτων VW και επαγγελματικών οχημάτων VW σε συνδυασμό με πλήρη γκάμα χρηματοδοτικών και ασφαλιστικών προγραμμάτων. Στον τομέα του service είμαστε επίσημοι και εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες για την μάρκα VW τα επαγγελματικά της οχήματα καθώς και για την Audi προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

«Η αξιοπιστία του ονόματος σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη και πρωτοπορία φέρνει την VW σε πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμη μια χρονιά στην ελληνική αγορά αλλά και στην παγκόσμια»

– Η εταιρείας σας σήμερα αντιπροσωπεύει την Volkswagen στην Δράμα, αλλά είναι και εξουσιοδοτημένος επισκευαστής της Audi για την Δράμα και την Καβάλα. Είστε ικανοποιημένος από την πορεία των πωλήσεων σε περίοδο οικονομικά στάσιμη;
– Το ασταθές και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον δεν αποτελεί ιδανική συνθήκη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Ωστόσο οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που προσφέρουμε σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και το προσιτό κόστος μας έχουν αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Η συνεχής προσωπική επαφή με το πελατολόγιο μας και η ευελιξία μας απέναντι σε οτιδήποτε προκύψει είναι χαρακτηριστικά τα οποία έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας οι οποίοι μας στηρίζουν και μας δίνουν την απαιτούμενη ώθηση για την περεταίρω εξέλιξη μας.

– Τι προσφέρει το προγράμματα Service – 100% Volkswagen και τι διασφαλίζει για αυτοκίνητο;
– Τα τελευταία χρόνια η VW όντας πρωτοπόρος πρόσφερε στην ελληνική αγορά τα πληρέστερα πακέτα οικονομικής συντήρησης και economy γνησίων ανταλλακτικών. Service 100% VW σημαίνει γνήσια ανταλλακτικά με 2 χρόνια εγγύηση, κορυφαία ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας και καθαρή τιμή με τελικό σκοπό το VW σας να παραμένει για πάντα VW.

– Τι σημαίνει για σας ικανοποιημένος πελάτης;
– Προτεραιότητα και κύριο μέλημα μας υπήρξε και θα υπάρχει πάντα η ικανοποίηση των πελατών μας. Μεγάλη διδαχή υπήρξε η συνύπαρξη μου στην επιχείρηση με τον παππού μου τον αείμνηστο Αγάπιο Καλπάκογλου καθώς και με τον πατέρα μου Κυριακό οι οποίοι μου κληροδοτήσαν και μου εμφύσησαν αρχές όπως ο σεβασμός στον άνθρωπο και συνεπώς και στον πελάτη, την βαρύτητα της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης εντός και εκτός της επιχείρησης.
Συνεπώς αυτοσκοπός και καθημερινό στοίχημα για εμένα προσωπικά καθώς και για όλο το έμψυχο δυναμικό της επιχείρησης αποτελεί η ικανοποίηση του πελάτη.

– Λαμβάνεται υπόψη σας, τον ανταγωνισμό στον τομέα της δραστηριότητας σας;
– Σαφώς και τον λαμβάνουμε υπόψιν μας. Βασική αρχή της ελεύθερης οικονομίας είναι ο υγιής ανταγωνισμός. Μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό μπορούμε να προβούμε σε ενέργειες οι οποίες θα είναι προς όφελος του πελάτη. Αποτελεί άλλωστε και κίνητρο για αυτοβελτίωση.

– κ. Καλπάκογλου, τι σας διαφοροποιεί από των ανταγωνισμό;
– Όπως ήδη έχω αναφέρει η επιχείρηση μας μετράει περίπου 70 χρόνια δραστηριότητας αποκλειστικά στον χώρο της αυτοκίνησης.
Καθημερινός μου στόχος είναι η προσωπική εξέλιξη και βελτίωση σε θέματα management και ικανοποίησης πελάτη.
Επιπλέον κάθε χρόνο η εταιρία μας επενδύει πάνω από 25.000€ στην εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού μας υπό τα αυστηρά πρότυπα του κατασκευαστή.
Καθημερινό μέλημα δικό μου αλλά και των συνεργατών μου αποτελεί η ικανοποίηση του πελάτη μας και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο στη επίσημη ερευνά ικανοποίησης πελατών που διενεργεί το εργοστάσιο της VW και της Audi βρισκόμαστε στις υψηλότερες θέσεις πανελλαδικά.

– Έχουν αλλάξει οι ανάγκες του κοινού τα τελευταία χρόνια;
– Το αγοραστικό κοινό, όπως και η ίδια η αγορά, εξελίσσεται. Οι ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή έχουν αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια, η ασφάλεια των μετακινήσεων σε συνδυασμό με την καθημερινή αλλά και την μακροχρόνια οικονομία αποτελούν τα βασικότερα κριτήρια πλέον.
Η VW και εμείς είμαστε πάντα παρόντες στις εξελίξεις με πλήρη γκάμα μοντέλων και υπηρεσιών οι οποίες σε συνδυασμό με την συνεχή εκπαίδευση διασφαλίζουν πως ο κάθε πελάτης ξεχωριστά θα βιώσει μια μοναδική εμπειρία κατά την αγορά αλλά και κατά την επίσκεψη του μετέπειτα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

– Η Volkswagen, την περίοδο αυτή βρίσκεται σε συνεχή παρουσίαση πολλών νέων μοντέλων συμβατικών μοντέλων και όχι μόνο. Νέο Polo, νέο Up, νέο Τ- Roc, νέο Arteon, νέο Touareg, νέες εκδόσεις για το Golf κ.α. Είναι τελικά σε κατασκευαστικό οργασμό;
– Είναι γεγονός υπάρχει βομβαρδισμός από νέα μοντέλα και εκδόσεις. Κάθε νέο VW θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία που ανήκει, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κορυφαία συστήματα ασφάλειας που συναντάμε σε premium μοντέλα η VW τα τοποθετεί ως βασικό εξοπλισμό και στην βασική έκδοση πολλών μοντέλων της. πάντοτε η VW είχε και θα έχει ως στόχο την κορυφή, αυτή είναι άλλωστε και η θέση που ανήκει. Όλα αυτά τα νέα μοντέλα αποτελούν τον οδηγό για εκεί.

– Όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν οχήματα με τεχνολογία εναλλακτικών καυσίμων, τεχνολογία στην οποία και η Volkswagen δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Θωρείτε ότι η στροφή σε τέτοιου είδους οχήματα είναι προς την σωστή κατεύθυνση;
– Η VW διαθέτει πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων εδώ και αρκετά χρόνια. Τα plug-in υβριδικά οχήματα, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα καθώς και τα οχήματα με συνδυασμό βενζίνης – φυσικού αεριού αποτελούν επιλογές οι οποίες προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος μετακίνησης και είναι τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν στα επόμενα χρόνια.
Σαφώς και είναι προς την σωστή κατεύθυνση η στροφή σε τέτοιου είδους οχήματα καθώς έχουν μηδενικές ή ελάχιστες εκπομπές καυσαερίων πράγμα που θα βοηθήσει στην μείωση της περιβαντολλογικής ρύπανσης και στην μακροζωία του πλανήτη.

– Στην κατηγορία οχημάτων που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα, η Volkswagen πρωταγωνιστεί με τα eco up και e-up, e-Golf, Golf GTE, Passat GTE κ.α. Θεωρείται ότι τα οχήματα αυτά, θα επιλέγονται περισσότερο τα επόμενα χρόνια και ποιο θα είναι το μέλλον τους;
– Όλα αυτά τα μοντέλα αποτελούν μόνο την αρχή. Στα επόμενα χρόνια με αφετηρία το 2020 η VW θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα. είμαι σίγουρος πως θα επιλέγονται περισσότερο για οικολογικούς και οικονομικούς λογούς.

– Η Volkswagen για μια ακόμη χρόνια πρωταγωνιστεί και στην ελληνική αγορά! Που κατά τη γνώμη σας οφείλεται αυτό.
– Η αξιοπιστία του ονόματος σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη και πρωτοπορία φέρνει την VW σε πρωταγωνιστικό ρολό για ακόμη μια χρόνια στην ελληνική αγορά αλλά και στην παγκόσμια.

– Τον περασμένο χρόνο, παρατηρήθηκε μια μικρή άνοδος στις πωλήσεις των νέων οχημάτων. Θεωρείτε ότι είναι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης του χώρου;
– Τα στοιχεία για το 2017 αλλά και για το 1ο εξάμηνο του 2018 είναι ενθαρρυντικά.
Η αγορά παρουσιάζει μικρή αλλά σταθερή άνοδο η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς.

– Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν σήμερα ώστε να βρει «ρυθμό» η αγορά του αυτοκινήτου;
– Ο καταναλωτής έχει ανάγκη από σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει λείψει η σταθερότητα και επικράτησε κλίμα δυσπιστίας και αστάθειας.
Ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς στα αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, θα αποτελέσει μια σταθερή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς.

– Εσείς κ. Καλπάκογλου, τι αυτοκίνητο οδηγείτε και ποιο θα είναι το επόμενο σας;
– Την συγκεκριμένη περίοδο χρησιμοποιώ το Νέο Polo 1.0 tsi, ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης με πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και άνεσης στον βασικό του εξοπλισμό και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
Το επόμενο θα είναι σίγουρα ηλεκτροκίνητο.

– Πιο τελικά είναι κατά την γνώμη σας το μέλλον της αυτοκίνησης στην χώρα μας;
– Η αγορά θα συνεχίσει να έχει ανοδική τάση εκτός απροόπτου φυσικά. Είναι αναγκαία συνθήκη η δημιουργία σταθερού φορολογικού καθεστώτος για τα αυτοκίνητα αλλά και συνολικά για την οικονομία της χώρας καθώς και η μελέτη και δημιουργία υποδομών ώστε να μπορέσουμε σε μερικά χρόνια από σήμερα να υποδεχτούμε τις νέες τεχνολογίες και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία αποτελούν αδιαμφισβήτητα το μέλλον της αυτοκίνησης παγκοσμίως.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας