23.1 C
Drama
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας: Αυτά που μας πνίγουν… μας βγάζουν στο Δρόμο

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας: Αυτά που μας πνίγουν… μας βγάζουν στο Δρόμο

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους μικρούς επαγγελματίες.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί μέσα στο μαγαζί. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το εισόδημά μας, για το μέλλον των επιχειρήσεών μας.

Τα συσσωρευμένα χρέη που έχουμε δημιουργήθηκαν εξαιτίας της άδικης έμμεσης και άμεσης φορολογίας, των απαράδεκτων χαρατσιών όπως του ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος που καμία Κυβέρνηση δεν τα κατήργησε. Δημιουργήθηκαν από την απαράδεχτη διαχείριση της πανδημίας που κράτησε για μήνες τις επιχειρήσεις μας κλειστές και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέφουμε ακόμα και τα ψίχουλα των επιστρεπτέων προκαταβολών, όταν οι μεγάλοι όμιλοι πήραν ζεστό παραδάκι εκατομμυρίων που δε θα επιστρέψουν ποτέ.

Αυτά που μας πνίγουν… μας βγάζουν στο δρόμο

Δεν ανεχόμαστε άλλο τις απειλές για κοψίματα ρεύματος και φυσικού αερίου στο σπίτι και στην επιχείρηση, επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Δεν αντέχουμε τη μεγάλη ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας.

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο άδικους φόρους και χαράτσια.

Δεν ανεχόμαστε να βρισκόμαστε στις ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ των πλειστηριασμών από τους οποίους δε γλιτώνει ούτε η πρώτη κατοικία.

Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται – πεθαίνει» όταν η Κυβέρνηση και άλλοι καλοθελητές αντί να καταργούν, μονιμοποιούν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και χαρίζουν απλόχερα αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό και τις υψηλές απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων και προμηθευτών μας που μας οδηγούν στο κλείσιμο.

Η σιωπή είναι συνενοχή
και συνένοχοι στο έγκλημα, δε θα γίνουμε!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που όλο τάζουν «φως στο τούνελ» για να μας έχουν συνεχώς στο «περίμενε» και να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε με τον ΑΓΩΝΑ μας. Καλούμε κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στις 9 Νοέμβρη στις 10:30 π.μ.
όλοι στην κεντρική πλατεία.
Για να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Διεκδικούμε:

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

– Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Αμεση ρύθμιση των χρεών

– Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

– Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις

– Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

– Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

– Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 + 8 =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας