18.7 C
Drama
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

Αλέξανδρος Γεωργιάδης

«Με συνεργασία, ομαδικότητα προχωράμε όλοι μαζί στην ΝΔ Δράμας»

Προέδρος ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) ΝΔ Δράμας

«Το εμβόλιο είναι αυτό που σώζει ζωές, ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων ομάδων συνανθρώπων μας. Είναι η μόνη ασφαλής απάντηση στο ενδεχόμενο περαιτέρω εξάπλωσης του Covid» δηλώνει ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας Δράμας. Υπογραμμίζει ότι το εμβόλιο σώζει ζωές, ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων ομάδων και ότι στόχος της υποχρεωτικότητας είναι να αυξηθεί ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας 60 ετών και πάνω. Ευχαριστεί όλους τους Νεοδημοκράτες που τον τίμησαν με τη ψήφο τους στις εσωκομματικές εκλογές που εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας (πρώην ΝΟΔΕ). Αναφέρει επίσης ότι η ΝΔ τοπικά βαδίζει με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

– Πρόστιμο σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιαστούν. Ένα θέμα που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Ποια η άποψή σας κύριε Πρόεδρε;
– Η Κυβέρνηση πριν αποφασίσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, είχε εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα ενθάρρυνσης, πειθούς και διευκόλυνσης προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά.

Τέτοια είναι:
• Το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού κατάκοιτων ηλικιωμένων σε εφαρμογή από το καλοκαίρι
• Το πρόγραμμα κινητών κλιμακίων εμβολιασμού σε όλες τις δυσπρόσιτες ορεινές και νησιωτικές περιοχές
• Η στενή συνεργασία με ΚΕΔΕ Δήμους για στοχευμένες παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαίο
• Η απαγόρευση πρόσβασης σε κλειστούς χώρους εστίασης για τους ανεμβολίαστους από το καλοκαίρι και σε όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού από τις αρχές Νοεμβρίου.
• Η συστηματική και διαρκής καμπάνια ενημέρωσης από τον Ιανουάριο για τους κινδύνους των μεγαλύτερων ηλικιών και η χρονική προτεραιότητα στον εμβολιασμό από τους μεγαλύτερους προς τους μικρότερους.
• Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που εφάρμοσε την εφαρμογή ελεγχόμενης πρόσβασης (COVID free app) σε κλειστούς χώρους από τον Ιούλιο 2021 και η πρώτη ευρωπαϊκή που άνοιξε τη δυνατότητα αναμνηστικής δόσης σε όλους τους ενηλίκους 18 ετών και άνω από τον Οκτώβριο 2021
• Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα μαζί με τη Γαλλία που ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση είναι προϋπόθεση ολοκληρωμένου εμβολιασμού για τους ηλικία 60 και άνω μετά την πάροδο 7μηνου
• Η ένταξη ιδιωτών γιατρών από τον Ιούλιο για να μπορούν να πραγματοποιούν στο ιατρείο ή στο σπίτι εμβολιασμούς
• Το πρόγραμμα εμβολιασμού σε ειδικούς πληθυσμούς (μετανάστες, Ρομά κ.ά.)
• Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που εφάρμοσε τη δωρεάν καθολική διάθεση self test στον πληθυσμό από την άνοιξη του 2021, διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Δυστυχώς αυτό που δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία και τα οποία αξιολογεί η Κυβέρνηση είναι το πόσο επικίνδυνο είναι κάποιος να μην εμβολιαστεί.
9 στους 10 θανάτους από COVID αφορούν πολίτες 60 ετών και άνω.
7 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς είναι 60 ετών και άνω.
8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.
Στόχος της υποχρεωτικότητας είναι να αυξηθεί το ταχύτερο δυνατό ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας 60 ετών και άνω, καθώς αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από όλους. Και φαίνεται ότι το μέτρο άρχισε να αποδίδει καθώς τα ραντεβού για εμβολιασμό έχουν πολλαπλασιασθεί.

«Στόχος της υποχρεωτικότητας είναι να αυξηθεί ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας 60 ετών και άνω»

– Σκηνικό αγωνίας για την συνέχεια με συνεχείς μεταλλάξεις του ιού. Υπάρχει φως στο τούνελ;
– Μετά την ανακοίνωση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών συμπολίτες μας και την μείωση του διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα στη δεύτερη και την αναμνηστική δόση από τους έξι στους τρεις μήνες, υπήρξε και συνεχίζεται να υπάρχει αυξημένη προσέλευση τόσο για την αναμνηστική, όσο και για την πρώτη δόση. Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν 210.739 ραντεβού 1ης δόσης εκ των οποίων 87.926 αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών. Κλείστηκαν επίσης 1.482.402 ραντεβού αναμνηστικής δόσης εκ των οποίων 482.267 αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών. Αυτή τη στιγμή, η εμβολιαστική κάλυψη με πρώτη δόση του ενήλικου πληθυσμού φτάνει το 78,4% και με δύο δόσεις το 73,9%. Η εμβολιαστική κάλυψη των 60 και άνω με πρώτη δόση φτάνει το 84,4% και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το 86,2%. Εμφανίζονται μεταλλάξεις του ιού, με τελευταία τη μετάλλαξη «Όμικρον». Εμείς πρέπει να κερδίσουμε χρόνο, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός και να προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς, διενέργεια τεστ και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Το εμβόλιο είναι αυτό που σώζει ζωές, ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων ομάδων συνανθρώπων μας. Είναι η μόνη ασφαλής απάντηση στο ενδεχόμενο περαιτέρω εξάπλωσης του COVID.

– Εύλογη ανησυχία από την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην ΠΕ Δράμας…
– Δεν φαίνεται να επιστρέφουμε γρήγορα στην κανονικότητα… Θα τονίσω ξανά ότι το εμβόλιο είναι αυτό που σώζει ζωές. Και κάνω έκκληση στον κόσμο, στην τοπική κοινωνία να κάνουν το εμβόλιο. Πέρα από αυτό, πρέπει να κάνουμε όλοι χρήση των self test. Και να τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας. Μόνο έτσι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτό που βλέπουμε πάντως και στην περιοχή μας, είναι ότι ήδη πραγματοποιούνται εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση για όλους όσους είναι πάνω από 18 ετών, ιδίως μετά τη μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβήσει από τη δεύτερη δόση, όπως επίσης ότι κλείνονται και ραντεβού για πρώτη δόση ατόμων άνω των 60 ετών. Και ο ρυθμός που κλείνονται τα ραντεβού είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

«Το κλίμα συνεργασίας είναι άριστο, σε όλους τους τομείς, με όλους και όλες»

– Η ΝΔ ήταν σε πορεία Συνεδρίου το οποίο τελικά αναβλήθηκε. Η πανδημία ήταν η αιτία;
– Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Έχοντας ως βασική προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθεί το Συνέδριο και να μετατεθεί για το 1ο τρίμηνο του 2022, εξαιτίας της πανδημίας. Και θα πραγματοποιηθεί τότε, έχοντας όλους τους συνέδρους εκεί και όλες τις φίλες και τους φίλους του κόμματος. Παράλληλα όμως πραγματοποιήθηκε η εκλογή νέου Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο Παύλος Μαρινάκης εκλέχθηκε, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, νέος Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, αλλάζοντας σκυτάλη με τον έως τώρα Γραμματέα Γιώργο Στεργίου.

– Είχαμε και τις Εσωκομματικές. Εκεί πετύχατε μια μεγάλη νίκη και συνεχίζετε ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , αυτήν την φορά εκλεγμένος…
– Στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι Εσωκομματικές Εκλογές της Νέας Δημοκρατίας που ανέδειξαν τους τοπικούς εκπροσώπους της παράταξής μας, με ψήφο από τη βάση.
Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις φίλες και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που με τίμησαν με την ψήφο τους (είτε με φυσική παρουσία, είτε ηλεκτρονικά) και την εμπιστοσύνη τους για τη θέση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Δράμας. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμένα προσωπικά. Με συνεργασία, ομαδικότητα και δυναμικότητα προχωράμε όλοι μαζί, με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος του τόπου μας και της μεγάλης αυτής παράταξης.

«Το εμβόλιο σώζει ζωές, ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων ομάδων»

– Και η πορεία του κόμματος τοπικά; Πώς θα λειτουργήσετε από εδώ και πέρα; Τι προγραμματίζετε τοπικά το επόμενο διάστημα;
– Η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας είναι οι άνθρωποί της. Μετά την πραγματοποίηση των εκλογών και τη σύσταση της νέας ΔΕΕΠ, είμαστε σε άμεση επαφή με τις 5 νέες εκλεγμένες τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο.) στη Δράμα. Επίσης, προχωρούμε σε διεύρυνση της ΔΕΕΠ, ενεργοποιώντας νέους τομείς και ενισχύοντας άλλους. Μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία αυτών των τομέων, όσο και με τις συζητήσεις και επαφές με τις Τοπικές μας Οργανώσεις προγραμματίζουμε δράσεις και ενέργειες στην τοπική κοινωνία της Δράμας. Ήδη προγραμματίζουμε συναντήσεις, δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαστε σε άμεση επαφή και συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος. Άλλωστε η ΔΕΕΠ Δράμας με τις έως τώρα δράσεις της έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στην τοπική κοινωνία, άλλα και όπου αλλού χρειάστηκε η βοήθεια μας, έμπρακτα.

– Κόσμος πάει και έρχεται στη Δράμα το τελευταίο διάστημα. Το ενδεχόμενο εκλογών το αποκλείεται;
– Αν αναφέρεστε στις επισκέψεις που πραγματοποιούνται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα, αυτές δεν έχουν σταματήσει ποτέ. Και όπως παρατηρείτε, από το 2019 που είναι Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επισκέψεις στελεχών της παράταξης έχουν γίνει πιο συχνές και έντονες. Μας έχει επισκεφθεί σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται τη Δράμα, όπως και τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου, τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Μπρατάκο, τον Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου Στέλιο Κονταδάκη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για την περιοχή μας. Και οι επισκέψεις πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Το αν θα πραγματοποιηθούν εκλογές ή όχι, είναι απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της 4ετίας. Ας μην συγχέουμε επομένως το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για τη Δράμα, με το ενδεχόμενο εκλογών.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις φίλες και τους φίλους της ΝΔ, που με τίμησαν με την ψήφο τους»

– Η συνεργασία σας με την Κεντρική Οργάνωση της ΝΔ σας ικανοποιεί;
– Όπως ανέφερα και πριν, η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας είναι οι άνθρωποι της.
Και δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να μην είμαστε σε άμεση και καθημερινή επαφή με την Κεντρική Διοίκηση της παράταξης, όπως και η Κεντρική Διοίκηση με τις οργανώσεις της. Άλλωστε και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στις κομματικές οργανώσεις.
Αυτό που θα ήθελα επίσης να τονίσω είναι ότι το κλίμα συνεργασίας είναι άριστο, σε όλους τους τομείς, με όλους και όλες.

– Κλείνοντας τι θέλατε να προσθέσετε;
– Να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε ακόμη μια φορά.
Και επειδή σε λίγες μέρες πλησιάζουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο Έτος, με υγεία σε όλους, αγάπη, ευτυχία και χαμόγελα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 + 4 =

Δημοφιλή Εβδομάδας