21.5 C
Drama
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΑλέξανδρος Γεωργιάδης

Αλέξανδρος Γεωργιάδης

«Η θητεία μιας Κυβέρνησης, δεν είναι μια προβλέψιμη ευθεία γραμμή»

Πρόεδρος ΔΕΕΠ (πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ) Δράμας ΝΔ

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, χωρίς να βάζει σε καμία ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και χωρίς να αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας» αναφέρει σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παρεχώρησε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Δράμας της ΝΔ Αλέξανδρος Γεωργιάδης.
Σχετικά με την πιθανότητα εκλογών δηλώνει ότι η θητεία μιας κυβέρνησης δεν είναι μια προβλέψιμη ευθεία γραμμή και αξιολογεί και τον ανασχηματισμό.
Τέλος τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού για τον κορονοϊό και ξεκάθαρα τονίζει ότι το εμβόλιο είναι μια πραγματικότητα και θα το κάνει.

– Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα κύριε Γεωργιάδη και με το άνοιγμα της αγοράς σε μεγάλο βαθμό. Αισιόδοξα τα μηνύματα μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο.
– Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC, 14-1-21), που παρουσιάζει όλα τα δεδομένα του κορονοϊού για όλη την Ευρώπη, τα νέα κρούσματα, τον αριθμό τεστ που πραγματοποιούνται ανά χώρα, αλλά και το ποσοστό θετικότητας που προκύπτει από αυτά, είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.Στον χάρτη, που παρουσιάζει συνδυαστικά όλα αυτά τα δεδομένα από την πανδημία, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Ελλάδα εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το σύνολο των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών Κρατών (η μοναδική χώρα που βρίσκεται επίσης στο κίτρινο είναι η Φινλανδία).
Η Ελλάδα επίσης είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές στο πράσινο. Και ακόμη πιο ενθαρρυντική είναι η εικόνα της χώρας μας αναφορικά με το ποσοστό θετικότητας που είναι μικρότερο του 4%. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, χωρίς να βάζει σε καμία ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και χωρίς να αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό και προχώρησε σε σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

«Η Κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τις υποδείξεις των Ειδικών της Επιστημονικής Επιτροπής»

– Το τελευταίο διάστημα έχουμε αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του κορονοϊού στην Π.Ε. Δράμας.
– Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους υγειονομικούς μας, και όλους όσους έχουν εμπλακεί στον καθημερινό αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Το τελευταίο διάστημα, τα μηνύματα που έχουμε από τον ΕΟΔΥ, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στην Π.Ε. Δράμας είναι ενθαρρυντικά. Έχουμε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων και υπάρχουν και μέρες που δεν έχουμε καθόλου κρούσματα στην περιοχή μας. Αυτή όμως η κατάσταση δεν δικαιολογεί κανέναν απολύτως εφησυχασμό.
Έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι περιοχές που τα πήγαιναν καλά, είχαν πολύ γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων από τη στιγμή που υπήρξε μια χαλάρωση.
Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, δηλαδή χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συχνό πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων μεταξύ μας και να αποφεύγουμε μέρη με συγχρωτισμό, προστατεύοντας έτσι την ατομική και δημόσια υγεία.
Πρέπει να νικήσουμε την κόπωσή μας, για να έχει η προσπάθεια όλων μας την εξέλιξη που της αξίζει. Είναι στο χέρι μας να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

– Αυτό φυσικά που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία είναι που οδηγούνται τα πράγματα από εδώ και πέρα και έως πότε θα ζούμε σε συνθήκες αβεβαιότητας. Εδώ πιστεύω δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη.
– Όπως ανέφερα και προηγουμένως, η Κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τις υποδείξεις των Ειδικών της Επιστημονικής Επιτροπής. Μία φορά μόνο, όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ελήφθησαν πιο αυστηρά μέτρα σε σχέση με τις υποδείξεις, που αφορούσαν το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Και η χώρα μας παρουσιάζει σύμφωνα με το ECDC, καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες.
Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, με την επιχείρηση «Ελευθερία», όπου εντός του επόμενου μήνα θα τεθούν σε λειτουργία και 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 20.000 εμβολιασμούς ημερησίως, πέρα από τους εμβολιασμούς οι οποίοι θα γίνονται στις υπόλοιπες εμβολιαστικές γραμμές. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 εκτιμάται ότι θα φτάσουν στη χώρα μας 4.600.000 δόσεις εμβολίων. Είναι λοιπόν εφικτό μέχρι τα τέλη Μαρτίου να εμβολιάσουμε κοντά στα 2.000.000 συμπολίτες μας και αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι εφικτός ο εθνικός στόχος, στις αρχές του καλοκαιριού ο πληθυσμός μας να είναι ασφαλής.

– Και ενώ έχουμε αυτές τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας- Τουρκίας. Μας αιφνιδίασε κύριε Πρόεδρε αυτή η εξέλιξη.
– Ο Πρωθυπουργός, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει τη βούλησή του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία στο ανώτατο επίπεδο. Θα πρέπει να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντιούνται οι ηγέτες δύο γειτονικών χωρών. Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη.
Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο εντάσεων, η γειτονική χώρα επιστρέφει στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, όπως από την αρχή είχε διακηρύξει, προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια εκκρεμότητα, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, που ταλανίζει τις διμερείς σχέσεις εδώ και δεκαετίες.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξωτερικής πολιτικής μας και συνιστά δικαίωση των κυβερνητικών χειρισμών, για πολλούς και σοβαρούς λόγους.
1. Από την αρχή η Ελλάδα είχε συμπυκνώσει τη θέση της στη φράση: «σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις», κάτι που κατ’ επανάληψη διατύπωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και είμαστε τώρα σε αυτό ακριβώς το σημείο όπου η Τουρκία έχει αποσύρει το Ορούτς Ρέις από περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και ζήτησε επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, οι οποίες θα ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε.
2. Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών, αποτελεί συνέχιση από το σημείο που διακόπηκαν το Μάρτιο του 2016 και θα έχουν ως αντικείμενο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών (υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
3. Στο τελευταίο διάστημα, η Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα στη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας, προχώρησε σε συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο. Συμφώνησε, επίσης, στην έναρξη διαβουλεύσεων με την Αλβανία για την από κοινού παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
4. Στο ίδιο αυτό διάστημα η χώρα μας πέτυχε μια σειρά αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που υιοθετούν τις ελληνικές θέσεις, εκφράζουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι, σε περίπτωση που συνεχίσει την προκλητικότητα, θα υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση με οικονομικές συνέπειες.
5. Ασκώντας ενεργητική εξωτερική πολιτική η Ελλάδα πέτυχε, στο ίδιο διάστημα, ένα πλέγμα συμφωνιών με χώρες του Αραβικού κόσμου και της Ανατολικής Μεσογείου, που ενισχύουν την περιφερειακή της θέση.
6. Η Κυβέρνηση προχωρά, με νόμο που ήδη συζητείται στη Βουλή και ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα, στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου. Διακηρύσσοντας ταυτόχρονα, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, ότι: «επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντίστοιχων δικαιωμάτων της».
7. Στο ίδιο αυτό διάστημα, η Κυβέρνηση, όπως ακριβώς έχει διακηρύξει ο Πρωθυπουργός το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ανέπτυξε δράσεις για την άμεση ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε συμφωνία για την αγορά μιας μοίρας 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» και το νομοσχέδιο που αφορά στην έγκρισή της ψηφίστηκε ήδη στη Βουλή.

– Είχαμε και ανασχηματισμό και την ίδια ώρα φούντωσαν τα σενάρια εκλογών μέσα στο 2021. ποια είναι η δική σας αίσθηση;
– Η θητεία μιας Κυβέρνησης, δεν είναι μια προβλέψιμη ευθεία γραμμή. Ανακύπτουν νέες προκλήσεις και ανάγκες που επιβάλλουν την αναδιάταξη του δυναμικού της, με την αξιοποίηση προσώπων σε νέους ή διαφορετικούς ρόλους στο κυβερνητικό έργο. Κάθε κυβέρνηση οφείλει να επιδεικνύει ευελιξία, στον κατάλληλο χρόνο.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει και την ευθύνη του σχηματισμού και του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Χώρας, έλαβε την απόφαση να προβεί σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών της Κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι πρόθεση του είναι αυτή η Κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Μια κυβέρνηση που απολαμβάνει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, 158 βουλευτών, έχοντας μια συμπαγή και αποτελεσματική Κοινοβουλευτική Ομάδα.

– Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Πως κρίνετε συνολικά την αντιπολιτευτική τακτική του;
– Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διατηρεί μια άρνηση απέναντι σε όλο το κυβερνητικό έργο, που είναι πλούσιο και σημαντικό. Αρνείται πεισματικά, χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο, να στηρίξει το έργο της Κυβέρνησης και όλες τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται και έχουν ως μοναδικό στόχο το καλύτερο για την Ελλάδα και όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Στο δύσκολο αυτό διάστημα της πανδημίας εξαιτίας του covid19, δεν έκανε καμία πρόταση, παρά μόνο ασκεί σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο και κριτική απέναντι σε όλες τις προτάσεις και ενέργειες που έγιναν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που πάντα ακολουθούσαν τις υποδείξεις των Ειδικών της Επιστημονικής Επιτροπής.
Ενέργειες που όπως αποδεικνύεται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί»

– Κύριε Πρόεδρε το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι μια πραγματικότητα. Θα το κάνετε; Και τι συμβουλεύετε όλους αυτούς που προβληματίζονται για το αν θα εμβολιαστούν;
– Το εμβόλιο είναι μια πραγματικότητα και θα το κάνω. Με την επιχείρηση «Ελευθερία» έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί και συνεχίζονται. Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, το οποίο είναι εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους Διεθνείς και Εθνικούς Οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον ΕΜΑ (European Medicines Agency) και τον FDA (US Food and Drug Administration).
Θέλω να τονίσω πως εμβόλια κάνουμε από τη βρεφική μας ηλικία, ακούγοντας πάντα τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων.
Εξαιτίας των εμβολιασμών κατάφερε η παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίσει διάφορες ασθένειες μέχρι τώρα.
Και κρίνω πως είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Γι’ αυτό και προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στον εμβολιασμό.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Θέλω να ευχηθώ σε όλους, καλή χρονιά με υγεία και να σας ευχαριστήσω πάλι για το βήμα που μου δίνετε.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας