29.8 C
Drama
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Αλέξανδρος Ψωμάς

«Τιμητική και σοβαρή η πρόταση του κ. Μέτιου να είμαι υποψήφιος με την παράταξή του»

«Πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση για την ξεκάθαρη και απόλυτα έντιμη πολιτική μου πορεία, να είμαι ένας από τους πρώτους υποψήφιους στην παράταξη του κ. Χρήστου Μέτιου» αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Προσοτσάνης και υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές, Αλέξανδρος Ψωμάς. Τονίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κίνησης που δημιούργησε στον Δήμο Προσοτσάνης συναίνεσε στην κάθοδό του στην περιφέρεια. Υπογραμμίζει ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του στον Δήμο Προσοτσάνης, μιας και ο προγραμματισμός και οι στόχοι του μεταφέρονται σε επίπεδο περιφέρειας. Τέλος υπόσχεται ότι λειτουργεί πάντα με γνώμονα την προσφορά του στον άνθρωπο.

– Κύριε Ψωμά, ανακοινώσατε πριν λίγες μέρες ότι θα είστε υποψήφιος με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Πως πήρατε αυτήν την απόφαση;
– Καταρχάς, σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά που με φιλοξενείτε στην εφημερίδα σας. Πιστεύω, πως όλοι οι πολιτικοί πρέπει να εκθέτουν τακτικά τους εαυτούς τους στα Μ.Μ.Ε., για να μπορούν οι πολίτες να τους αξιολογούν, να τους κρίνουν και να τους τιμούν ή όχι με την ψήφο τους στις εκλογές. Θα ξεκινήσω την συνέντευξη λέγοντας το εξής. Ο ικανός πολιτικός προλαβαίνει και διαμορφώνει τις εξελίξεις, και δεν τις ακολουθεί. Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, είχα δεχτεί κάποιες κρούσεις-προτάσεις σχετικά με την ενασχόλησή μου με την αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού. Τον τελευταίο καιρό έγιναν πιο έντονες και ακολούθησε μία καθ’ όλα τιμητική, όσο και σοβαρή πρόταση από τον κ. Χρήστο Μέτιο. Έχοντας μόλις τρία χρόνια ενεργούς δράσης ως αυτοδιοικητικός, πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση για την ξεκάθαρη και απόλυτα έντιμη πολιτική μου πορεία, να είμαι ένας από τους πρώτους υποψήφιους στην παράταξη του κ. Χρήστου Μέτιου. Λαμβάνοντας, επομένως, υπόψιν όλα αυτά τα γεγονότα, δέχτηκα την πρόταση να είμαι υποψήφιος. Και είμαι πρόθυμος να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου, την δυναμική μου για το καλύτερο δυνατό στον τόπο, συμμετέχοντας και όχι απέχοντας η κριτικάροντας μόνο.

«Ο ρόλος του περιφερειακού συμβούλου θα είναι επιτελικός και απόλυτα κομβικός για την συνολική ανάπτυξη του νομού μας»

– Σίγουρα αιφνιδιάσατε πολλούς που περίμεναν να είστε υποψήφιος Δήμαρχος Προσοτσάνης με την κίνηση που είχατε δημιουργήσει.
– Πιστεύω πως ένας πολιτικός είναι προτιμότερο να αιφνιδιάζει, παρά να αιφνιδιάζεται. Όντως, αιφνιδιάστηκαν πολλοί συνδημότες μου με την απόφασή μου, διότι μαζί με 25 περίπου συνδημότες μου δημιουργήσαμε εδώ και ενάμισι χρόνο μία δημοτική κίνηση. Και επαναλαμβάνω δημοτική κίνηση και όχι παράταξη στον Δήμο Προσοτσάνης, ασφαλώς με το βλέμμα μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, εφόσον αυτό ήταν εφικτό. Είμασταν επί της ουσίας -και είμαστε ακόμη- μία ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για τον τόπο μας και αποκλειστικά καλές προθέσεις για προσφορά στον Δήμο μας.

– Η απόφασή σας έγινε δεκτή από τους φίλους και συνεργάτες σας;
– Όλο αυτό το διάστημα που πραγματοποιούνταν οι συζητήσεις με τον κ. Μέτιο ενημέρωνα τακτικά τα μέλη της ομάδας και συζητούσαμε από κοινού για την πρόταση που μου έγινε. Η συντριπτική πλειοψηφία της ομάδας συναίνεσε μαζί μου, πιστεύοντας ότι ο ρόλος του περιφερειακού συμβούλου, σε όποιο μετερίζι διοίκησης μου ανατεθεί, θα είναι επιτελικός και απόλυτα κομβικός για τον Δήμο Προσοτσάνης αλλά και συνολικά για την ανάπτυξη του Νομού μας. Και φυσικά δεν σας κρύβω, πως προτού παρθεί από κοινού η απόφαση, αξιολογήθηκε ενδελεχώς το έργο του κ. Μέτιου και των συνεργατών του, ειδικά στην Π.Ε. Δράμας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ πως το εν λόγω δύσκολο έργο, πραγματοποιείτε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αφενός λόγω της υγειονομικής κρίσης, αφετέρου λόγω της πρόσφατης δυσμενούς οικονομικής κρίσης που διογκώθηκε μετά τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Διαπίστωσα, λοιπόν, πως οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας έγιναν στην Π.Ε Δράμας. Ο επικεφαλής δε κ. Μέτιος, είναι ένας άνθρωπος απόλυτα συγκροτημένος πολιτικά, δίκαιος και πάντα έτοιμος να δεχθεί κάθε είδους κριτική, αλλά και πρόθυμος να συνδράμει σε οποιαδήποτε Π.Ε. όταν του ζητηθεί. Έτσι λοιπόν, η σοβαρότητα και η πολιτική ικανότητα του επικεφαλής, όπως επίσης και η αποτελεσματικότητα όλης της παράταξης, ήταν καταλυτική για την απόφασή μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσω της αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού, για την πρόοδο του τόπου μου.

– Θα παραμείνετε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
– Δήλωσα πριν λίγο καιρό και μάλιστα δημόσια, ότι προτίθεμαι να παραδώσω την έδρα μου στον Δήμο Προσοτσάνης, μιας και ο προγραμματισμός και οι στόχοι μου μεταφέρονται σε επίπεδο περιφέρειας. Επειδή στην πολιτική μου πορεία χαρακτηρίζομαι από συνέπεια λόγων και έργων, η εξαγγελία μου αυτή θα υλοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω.

«Θα λειτουργώ πάντα με γνώμονα την προσφορά μου στον άνθρωπο»

– Κύριε Ψωμά στο άκουσμα της υποψηφιότητάς σας ακούστηκαν πολύ καλά και θετικά σχόλια, τόσο από πολιτικούς, όσο και από ευρύτερους κοινωνικούς κύκλους. Μάλιστα, κάποια δημοσιεύματα σας αναφέρουν ως μία πολύ καλή υποψηφιότητα από πλευράς κ. Μέτιου. Θα ήθελα την γνώμη σας.
– Είναι γεγονός αυτό που λέτε και έγινα και εγώ ο ίδιος δέκτης τηλεφωνημάτων, αλλά και σε προσωπική επαφή, δέχτηκα πολλά θετικά σχόλια για την απόφασή μου. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δικαστής. Πιστεύω ότι η μέχρι τώρα δεκαετή μου παρουσία στα κοινά του τόπου μου αξιολογήθηκε θετικά από τους συνανθρώπους μου. Είναι στην κουλτούρα μου και στην προσωπική μου φιλοσοφία ως άνθρωπος, να βοηθάω τους συνανθρώπους μου όταν μπορώ, αλλά και να τους κοιτώ στα μάτια λέγοντάς τους δεν μπορώ, όταν δεν έχω την δυνατότητα να βοηθήσω. Πάντα λειτουργώ με ανιδιοτέλεια και ποτέ για προσωπικό μου όφελος. Αυτός άλλωστε θα έπρεπε να είναι ο ρόλος όλων των αιρετών, να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, είτε σε ρόλο κομβικό διεκδικώντας μεγάλα έργα για τον τόπο, είτε προσφέροντας μία συμβουλή ή έναν καλό λόγο σε όποιον το έχει ανάγκη. Χαίρομαι που αναγνωρίζεται η πολυετής προσφορά μου και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μας, προσφέροντας από όποιον ρόλο μου ανατεθεί.

– Και ευρύτερα στον Νομό Δράμας ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις;
– Σίγουρα στον νομό υπάρχουν προβλήματα πάνω στα οποία θα επικεντρωθούμε για να δώσουμε λύσεις. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι οι οδικοί άξονες που οδηγούν στη Δράμα, τόσο από την Αμφίπολη όσο και από την Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση είναι διαχρονικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν πριν από πολλά χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν σε έναν «κατασκευαστικό οργασμό» και σε όλη την επικράτεια «έβρεχε» Εγνατίες Οδούς και καθέτους άξονες προς πρωτεύουσες νομών, εδώ οι ιθύνοντες κρατούσανε ομπρέλες. Σίγουρα υπάρχει και ένα μερίδιο ευθύνης στους τωρινούς κυβερνώντες, αλλά εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως έχουμε επιτέλους χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το τμήμα Δράμα-Καβάλα και συγκεκριμένα το πρώτο κομμάτι Κρηνίδες – Αμυγδαλεώνας – Άγιος Σύλλας που δημοπρατείται άμεσα. Όσον αφορά το τμήμα Δράμα-Αμφίπολη οι πληροφορίες που έρχονται από την κεντρική κυβέρνηση είναι θετικές και επίκειται η δημοπράτηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα θέματα που αναζητούν λύσεις και βλέπω ότι αυτές δρομολογούνται (π.χ παραχώρηση επιτέλους του χιονοδρομικού του Φαλακρού στην Περιφέρεια, μείωση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας σε βάρος του Νομού μας κ.τ.λ.). Θα πρέπει να είμαστε πάντα σε επικοινωνία και να συνδράμουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί σαν Περιφέρεια στις επιχειρήσεις του νομού. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως είναι πολύ θετική εξέλιξη για την Δράμα η γιγάντωση τριών επιχειρήσεων (ARIVIA-WONDERPLANT-REYCAP), οι οποίες απασχολούν πλέον χιλιάδες εργαζομένους και το πρόβλημα της ανεργίας στην Δράμα, που ταλάνιζε χρόνια την Δραμινή κοινωνία, έχει μειωθεί σημαντικά.

«Προτίθεμαι να παραδώσω την έδρα μου στον Δήμο Προσοτσάνης»

– Ποιος ο προγραμματισμός σας το επόμενο διάστημα;
– Ήδη εδώ και καιρό, και από την επομένη της απόφασής μου να είμαι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Χρήστου Μέτιου, ενημερώνομαι συνεχώς για τα πεπραγμένα, αλλά και τον προγραμματισμό της περιφέρειας το επόμενο διάστημα. Αφού ενημερωθώ συνολικά, θα εναρμονιστώ και θα συμπορευτώ πλήρως με την στρατηγική και την οργάνωση της παράταξης. Από πλευράς μου αυτό που προτίθεμαι να πράξω είναι να γυρίσω όλο τον Νομό και να έρθω σε επαφή με επαγγελματίες, κατοίκους ορεινών κοινοτήτων αλλά και με τους αιρετούς Α΄ βαθμού. Θα συλλέξω πληροφορίες για την καθημερινότητα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι συμπολίτες μου, τις οποίες θα καταγράψω και θα αξιολογήσω.

– Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο και σημαντικό. Είναι ωραίες οι εξαγγελίες μεγάλων έργων και φυσικά απαραίτητοι οι σχεδιασμοί και οι προγραμματισμοί, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει στην κοινωνία αχαρτογράφητα κοινωνικά προβλήματα, που είτε δεν γνωρίζαμε, είτε αναδύθηκαν στην επιφάνεια μετά από πολλά χρόνια με τις τρομερές ανατιμήσεις και την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, όπως π.χ. ενέργεια, καύσιμα και είδη διατροφής. Οι δυσμενείς αυτές οικονομικές εξελίξεις είναι η συνέπεια της υγειονομικής, της οικονομικής και, κατόπιν, του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Πρέπει, λοιπόν, όλοι οι αιρετοί όλων των βαθμίδων διοίκησης να επικεντρωθούμε στην κοινωνία και να εστιάσουμε στην καθημερινότητα. Και κυρίως σταθούμε δίπλα στους ηλικιωμένους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Μπήκα πριν πολλά χρόνια στην πολιτική με μία υπόσχεση:
«Θα λειτουργώ πάντα με γνώμονα την προσφορά μου στον άνθρωπο». Έχω κρατήσει μέχρι τώρα αυτή την υπόσχεση σε όποια θέση διοίκησης υπηρέτησα και θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι αν με τιμήσουν με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, θα συνεχίσω να είμαι απλώς ένα ακούραστο εργαλείο και να σταθώ δίπλα στα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, με ήθος, εντιμότητα και ειλικρίνεια, όπως έπραξα μέχρι τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − 7 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας