8.8 C
Drama
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Αλέξανδρος Ψωμάς

«Η νέα δημοτική παράταξη είναι πλέον πραγματικότητα»

Δημοτικός Σύμβουλος Προσοτσάνης – Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «Νέοι άνθρωποι-Νέα Αρχή»

«Η δημοτική κίνηση «Νέοι άνθρωποι-Νέα Αρχή», που είναι πλέον μια πραγματικότητα, πλαισιώθηκε και αγκαλιάσθηκε άμεσα από ανθρώπους όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελματικών ομάδων, ανεξαρτήτου ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης» υπογραμμίζει ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Προσοτσάνης και επικεφαλής της Δημ. Κίνησης Αλέξανδρος Ψωμάς. Τονίζει ότι ο κύριος λόγος ανεξαρτητοποίησής του ήταν όταν διαπίστωσε ότι η κοινωνική πολιτική, απουσίαζε από κάθε προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Σχετικά με το Κέντρο Υγείας δηλώνει ότι τίθεται σε κίνδυνο η άμεση παροχή ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς του δήμου μας. Τέλος αναφέρεται στα επόμενα βήματα της δημοτικής κίνησης και στον προγραμματισμό το επόμενο διάστημα.

– Κύριε Ψωμά, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Προσοτσάνης. Πως πήρατε αυτήν την απόφαση;
– Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τον τίτλο της συνέντευξης που είχα δώσει στο ξεκίνημα της πολιτικής μου πορείας, έχοντας αναλάβει τις σημαντικότερες αρμοδιότητες στην διοίκηση του Δήμου Προσοτσάνης: «Θα λειτουργώ όπως πάντα με γνώμονα την προσφορά μου στον άνθρωπο, ιδίως υπέρ των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων χωρίς να περιμένω υλικές, ηθικές ή άλλες ικανοποιήσεις». Συνεπής σε αυτήν την τοποθέτησή μου, που αποτελεί και τρόπο ζωής για μένα, ανεξαρτητοποιήθηκα αμέσως μόλις διαπίστωσα ότι η κοινωνική πολιτική, ειδικότερα στα χρόνια της πανδημίας, απουσίαζε από κάθε προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

«Υποβαθμίζοντας το Κ.Υ. τίθεται σε κίνδυνο η άμεση παροχή ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς του δήμου μας»

– Σίγουρα αιφνιδιάσατε πολλούς, γιατί επί 2 χρόνια ήσασταν Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου…
– Δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν συνδημότη και συνδημότισσά μου η ενέργεια να ανεξαρτητοποιηθώ, ο οποίος παρακολουθεί χρόνια τώρα την πολιτική μου πορεία και την προσφορά μου στην κοινωνία. Εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν ήταν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, αλλά δεν συμμερίζονται τις ίδιες αξίες με εμένα.

– Ανακοινώσατε την δημοτική σας κίνηση και προετοιμάζεστε για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ποια τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους συνδημότες σας;
– Η δημοτική κίνηση «Νέοι άνθρωποι-Νέα Αρχή», που είναι πλέον μια πραγματικότητα, πλαισιώθηκε και αγκαλιάσθηκε άμεσα από ανθρώπους όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελματικών ομάδων, ανεξαρτήτου ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης. Προτεραιότητα και κοινός στόχος όλων μας είναι η πρόθεση και η δυνατότητά μας να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση εν τω συνόλω στον Δήμο Προσοτσάνης, η οποία πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο μας και τη διάθεση προσφοράς για το κοινό καλό. Η θετική ανταπόκριση των συνδημοτών μας καταδεικνύει το γεγονός της αναγκαιότητας δημιουργίας μιας νέας δημοτικής κίνησης, όπως επίσης και την δραστηριοποίηση επιτέλους των νέων προσώπων στα κοινά του Δήμου Προσοτσάνης.

«Θετική η ανταπόκριση των συνδημοτών μας στην δημοτική Κίνηση «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή» του δήμου Προσοτσάνης»

– Βρισκόμαστε στα μέσα της τετραετίας και είναι η ώρα του απολογισμού. Πως κρίνετε την σημερινή δημοτική αρχή; Ποια τα θετικά της; Ποια τα λάθη και οι παραλείψεις;
– Η φιλοσοφία της δημοτικής μας κίνησης δεν είναι ο πολιτικός μηδενισμός της λειτουργίας μια παράταξης και του έργου της. Υλοποιήθηκαν κάποια έργα από την δημοτική αρχή, κυρίως τεχνικού χαρακτήρα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια έργα από αυτά που εκτελέστηκαν, αποτελούν δικές μου ιδέες και προτάσεις. Θεωρώ, όμως, σφάλμα της δημοτικής Αρχής, την κίνηση της να δώσει βαρύτητα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ απεναντίας αγνόησε παντελώς τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η υγειονομική, και κατ’ επέκταση, οικονομική κρίση που ακολούθησε. Εν συνεχεία, είναι εμφανής η αδράνεια της δημοτικής Αρχής σε κάποιους τομείς στους οποίους πρωτοστατούσε στο παρελθόν ο Δήμος Προσοτσάνης, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Η ύπαρξη της πανδημίας δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τις παραπάνω παραλείψεις. Αξίζει να επισημανθεί, ότι πολλές προεκλογικές μας εξαγγελίες, όπως η στήριξη των νέων οικογενειών, η παροχή φυσικού αερίου και η δημιουργία τοπικών κινήτρων για την επιστροφή των νέων που μετανάστευσαν, έμεινε στα χαρτιά.

«Θα λειτουργώ όπως πάντα με γνώμονα την προσφορά μου στον άνθρωπο»

– Πάμε και στον κορονοϊό. Και πάλι μέτρα και εύλογη ανησυχία από την πορεία των κρουσμάτων στην ΠΕ Δράμας. Δεν φαίνεται να επιστρέφουμε γρήγορα στην κανονικότητα…
– Τόνισα και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, ότι για τόσο ευαίσθητα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία και επηρεάζουν καθημερινά στον μέγιστο βαθμό επιχειρήσεις, οικογένειες και τον καθένα μας ξεχωριστά, τον πρώτο λόγο έχει η Ιατρική κοινότητα και οι επαγγελματίες υγείας. Ο Δήμος, όμως, πιστεύω πως οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για τις εξελίξεις της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων που λαμβάνονται.

– Την ίδια ώρα εσείς αναδεικνύετε το πρόβλημα με την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή…
– Θεώρησα καθήκον μου, πληροφορούμενος για την ενδεχόμενη υποστελέχωση του Κ.Υ Προσοτσάνης, αλλά και για το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου Προσοτσάνης, να εκφράσω την γνώμη μου, λέγοντας ότι υποβαθμίζοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τίθεται σε κίνδυνο η άμεση παροχή ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς του δήμου μας.

«Η κοινωνική πολιτική απουσίαζε από κάθε προτεραιότητα της δημοτικής αρχής»

– Ποιος ο προγραμματισμός σας το επόμενο διάστημα;
– Η δημοτική μας κίνηση έχει σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της και οργανώνει τη δράση της που περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:
• Να διαδώσουμε το μήνυμά μας σε κάθε χωριό του Δήμου Προσοτσάνης
• Να επικοινωνήσουμε με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις αθλητικές ομάδες και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο Δήμο, καταγράφοντας τις δράσεις και τις ανάγκες τους.
• Να μελετήσουμε διεξοδικά τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της πλούσιας περιοχής μας, ώστε να τα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο, δίνοντας βαρύτητα στην ανάπτυξή της. Για παράδειγμα το Σπήλαιο Αγγίτη και το Φαράγγι Πετρούσας. Επίσης, την πρωτιά του δήμου Προσοτσάνης σε ζωικό κεφάλαιο, καθώς και τις καινοτόμες καλλιέργειες στις οποίες πρωτοστατούν οι επιχειρηματίες αγρότες του Δήμου μας.

– Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρω ότι η δημοτική μας κίνηση, απαρτίζεται από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, στελέχη και μέλη τα οποία είναι καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά, έχοντας προσφορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, έτοιμα να παράξουν έργο στο τομέα που εξειδικεύονται. Η αυτοδιοίκηση είναι μοχλός και εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Το εργαλείο αυτό είναι χρήσιμο μόνο όταν βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια. Ήρθε η στιγμή να πάψουν οι Δήμοι να θεωρούνται από κάποιους αυτοδιοικητικοί ΟΑΕΔ. Να πάψουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να προσβλέπουν σε επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της θητείας τους και, κυρίως, να βάλουμε ένα τέλος στις πελατειακές σχέσεις δημοτών και δημοτικής Αρχής, που υποβαθμίζει χρόνια τώρα την πολιτική ζωή του τόπου και υποθηκεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

πέντε × ένα =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας