19.3 C
Drama
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αλέξανδρος Ράδος

«Έχω πολλά ακόμη να προσφέρω στον δήμο Δράμας»

Σύμβουλος Κοινότητας Δράμας «Ενώνουμε τη Δράμα»

«Τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής εργάζονται για να έρθει το καλύτερο αποτέλεσμα. Την περίοδο αυτή που διανύουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δράσεις και έργα που δεν είχαν γίνει νωρίτερα» τονίζει ο Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας Αλέξανδρος Ράδος. Υπογραμμίζει ότι η υποστελέχωση που έχει αυτήν την στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες του. Αναφέρει ότι το συμβούλιο της κοινότητας Δράμας εργάζεται αδιάκοπα για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας τόσο στην πόλη όσο και στα 5 χωριά που ανήκουν στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Δράμας. Τέλος δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ώστε να μπορέσει να εργαστεί για το Δήμο συνολικά και όχι μόνο για την Κοινότητα Δράμας.

– Ποιος ο απολογισμός σας από τα 3 σχεδόν χρόνια συμμετοχής σας στο Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας;
– Ήταν 3 χρόνια γεμάτα σε εμπειρίες γνωριμίες και εφαρμογής όσων έμαθα κατά φοιτητικά μου χρόνια, σπουδάζοντας πολιτικές επιστήμες. Μέσα σ’ αυτά τα 3 χρόνια επικοινώνησα με πολλούς συμπολίτες μου, κατέγραψα τις ανάγκες των Δραμινών, ήρθα αντιμέτωπος με προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα όλων μας. Έμαθα να ακούω, να διαπραγματεύομαι και να συγκρούομαι όταν αυτό απαιτείται για το κοινό καλό.

«Τόσο ο Δήμαρχος Δράμας όσο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής εργάζονται για να έρθει το καλύτερο αποτέλεσμα»

– Ικανοποιημένος από την πορεία της Κοινότητας; Συνεργάζεστε στο Συμβούλιο της Κοινότητας;
– Είμαι ικανοποιημένος που ο κόσμος σήμερα γνωρίζει την ύπαρξη της Κοινότητας Δράμας, που απευθύνεται σε εμάς και που ως συμβούλιο συνδιαμορφώνουμε το μέλλον της πόλης μας. Αυτό οφείλεται στο ζήλο και την εργασία της πλειοψηφίας των μελών του συμβουλίου. Με τους συναδέλφους στο συμβούλιο έχουμε οικοδομήσει μια σχέση συνεργασίας και καλής επικοινωνίας. Προερχόμαστε από 4 διαφορετικές παρατάξεις με διαφορετικά οράματα και διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Είμαστε 11 διαφορετικοί χαρακτήρες. Όπως είναι λογικό θα υπάρχουν διαφωνίες και διχογνωμίες. Άλλοτε τις προσπερνάμε και καταλήγουμε σε από κοινού αποφάσεις και άλλοτε πολιτικές τακτικές οδηγούν σε αποφάσεις κατά πλειοψηφία. Τόσο ο εκλογικός νόμος όσο και η ευρωπαϊκή κουλτούρα καλεί τους πολιτικούς να συνεργάζονται παρακάμπτοντας τις προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς!

– Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο της Δράμας;
– Αν πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα διοικητικά θα σας πω η έλλειψη προσωπικού. Η υποστελέχωση που έχει αυτήν την στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες του. Αυτό όμως δεν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από την εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά και από κυβερνητικές επιλογές και τακτικές. Αν πρέπει να απαντήσουμε κοινωνικά τότε θα σας πω το μεγάλο ποσοστό ανεργίας και η έλλειψη θέσεων εργασίας σε σπάνιες ειδικότητες επαγγελμάτων. Τα δυο αυτά προβλήματα οδηγούν σε αλλά δυο εξίσου σημαντικά που είναι μετεγκατάσταση αρκετών νέων Δραμινών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η μετανάστευση του πληθυσμού σε χώρες του εξωτερικού με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έντονοι ρυθμοί ανάπτυξης της Δράμας. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο της Δράμας αλλά γενικά των επαρχιακών πόλεων.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον αμεσότερο τρόπο για να δείξει κάποιος το ενδιαφέρον του για την πόλη του και το χωριό του»

– Ποια η πορεία των έργων στην Κοινότητα Δράμας;
– Το συμβούλιο της κοινότητας Δράμας εργάζεται αδιάκοπα για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας τόσο στην πόλη όσο και στα 5 χωριά που ανήκουν στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Δράμας. Τα έργα αφορούν όλους τους κατοίκους ανεξάρτητου ηλικίας. Από παιδικές χαρές μέχρι σχολικές αυλές και από την αποκατάσταση του οδοστρώματος και την κατασκευή πεζοδρομίων μέχρι την επισκευή ή τη δημιουργία χώρων άθλησης. Κάποια από τα έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί κάποια αλλά έχουν δημοπρατηθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Υπάρχουν βέβαια και αυτά που ενώ υπάρχει η πίστωση δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υλοποίηση τους. Οι ρυθμοί εκτέλεσης τους ομολογώ πως δεν είναι ικανοποιητικοί και ζητούμε οι διαδικασίες να επιταχυνθούν για να δει ο Δραμινός λαός τη δουλειά μας. Θα πρέπει ωστόσο να βλέπουμε συνολικά τα έργα και όχι μόνο την εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος της Κοινότητας Δράμας.

– Σειρά έργων και παρεμβάσεων αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη στο δήμο Δράμας. Πώς κρίνετε συνολικά το έργο της δημοτικής αρχής;
– Όπως τα νομίσματα έχουν δυο όψεις, αυτό συμβαίνει και στην πολιτική. Προσωπικά επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος θα επιλέξω την θετική οπτική χωρίς να αγνοώ και τα αρνητικά. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής εργάζονται για να έρθει το καλύτερο αποτέλεσμα. Την περίοδο αυτή που διανύουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δράσεις και έργα που δεν είχαν γίνει νωρίτερα. Τρανταχτό παράδειγμα είναι το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που αγαπήθηκε από το σύνολο της Δραμινής κοινωνίας. Σχετικά με τα έργα υποδομής μπορώ να δεχτώ ότι τόσο η δημοπράτηση όσο και η εκτέλεση κάποιων έργων έχουν καθυστερήσει ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό. Ένας τέτοιος είναι η πανδημία που μας ξάφνιασε, μας οδήγησε σε νέα δεδομένα και νέες συνήθειες και η επιβολή περιοριστικών μέτρων προκάλεσε την καθυστέρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο πεσιμισμός και η υποτίμηση των όσων έχουν γίνει δεν βοηθάει προπαντώς τη Δράμα ειδικά όταν γίνεται για αντιπολιτευτικούς σκοπούς με απώτερο στόχο την μείωση της αξιοπιστίας των πολιτικών αντιπάλων.

– Την κινητικότητα για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πώς την σχολιάζετε;
– Οι εκλογές είναι ο πυλώνας της δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων στις εκλογικές διαδικασίες αναπτύσσει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και προσφέρει μια πολυφωνία που είναι χρήσιμη. Υπό αυτό το πρισμα χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Δράμας. Αυτό που πρέπει όλοι και όλες να προσέξουμε και ειδικά οι ψηφοφόροι είναι οι λόγοι δηλαδή τα κίνητρα των υποψηφίων είτε είναι υποψήφιοι δήμαρχοι είτε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Ο πεσιμισμός και η υποτίμηση των όσων έχουν γίνει δεν βοηθάει προπαντός τη Δράμα»

– Εσείς θα είστε υποψήφιος;
– Η ενασχόληση με τα κοινά δεν αποτελεί για εμένα αυτοσκοπό όμως θεωρώ ότι έχω ακόμα πολλά να προσφέρω ειδικά μετά την αποφοίτηση μου από το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση. Η συμμετοχή μου στις προηγούμενες εκλογές και η εκλογή μου ως πρώτος Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας με 1280 ψήφους μου έδειξε την εκτίμηση και εμπιστοσύνη που τρέφουν προς το πρόσωπο μου οι συμπολίτες μας. Ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες τους και δίνοντας μου με την ψήφο τους τη δύναμη στις επόμενες εκλογές να μπορέσω να εργαστώ για το Δήμο συνολικά και όχι μόνο για την Κοινότητα Δράμας.

– Τι είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση για εσάς;
– Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον αμεσότερο τρόπο για να δείξει κάποιος το ενδιαφέρον του για την πόλη του και το χωριό του. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μακριά από όλους εμάς. Με την ενεργό συμμετοχή καταφέρνουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες της κοινωνίας στην οποία ζούμε, εργαζόμαστε και κοινωνικοποιούμαστε. Οι πολιτικοί που στελεχώνουν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) αναλαμβάνουν την επίλυση αυτών των προβλημάτων ή πιέζουν την κεντρική κυβέρνηση για όσα θέματα δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Ευχαριστώ πολύ την εφημερίδα σας για την φιλοξενία και να ευχηθώ καλό καλοκαίρι και έναν καλύτερο χειμώνα από τον περσινό στους αναγνώστες σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × πέντε =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας