29.2 C
Drama
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΑναστάσιος Καγιάογλου

Αναστάσιος Καγιάογλου

«Είναι αναγκαία η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου»

Δήμαρχος Παρανεστίου

«Όπως έχω πει πολλές φορές θα ήθελα να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο, ένα Δήμο πράσινο που θα είναι ένας τόπος που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους Δήμους και θα θέλουμε όλοι να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου. Αναφέρεται στα έργα που είναι σε εξέλιξη στις προτεραιότητες και στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής. Δηλώνει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για αναστολή της 7ήμερης και 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου και ότι είναι αναγκαία η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Τέλος υπόσχεται ότι θα αγωνίζεται καθημερινά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου που δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στην δημοτική αρχή.

– Και πάλι μέτρα και εύλογη ανησυχία από την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην ΠΕ Δράμας… Δεν φαίνεται να επιστρέφουμε γρήγορα στην κανονικότητα κύριε Δήμαρχε
– Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Ο Νομός μας ταλαιπωρείται για μια ακόμα φορά από την πανδημία του κορονοϊού και σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού της περιοχής μας τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Ξαναζούμε μια δύσκολη περίοδο με πάρα πολλά κρούσματα και με ασφυξία στο Νοσοκομείο της Δράμας. Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή της πανδημίας έφερε ως συνέπεια την ακύρωση όχι μόνο της παρέλασης αλλά και πολλών άλλων εκδηλώσεων και πραγματικά ενώ πριν λίγο καιρό ήμασταν αισιόδοξοι για την επιστροφή στην κανονικότητα σήμερα δεν ξέρουμε πότε θα έρθει αυτή η πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα. Όλοι μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών και θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο ακούγοντας τις συμβουλές των επιστημόνων θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε κανονικές συνθήκες. Εγώ θα ήθελα μέσω της εφημερίδας σας να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν ώστε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση που ζούμε.

«Οι δημότες μας δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στην Δημοτική μας Αρχή»

– Στηρίζετε με δράσεις και πρωτοβουλίες τις δομές υγείας (Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας) κύριε Καγιάογλου;
– Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Νομός μας υποφέρει από την πανδημία του κορονοϊού. Εμείς ως δήμος κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε το Κέντρο Υγείας μας για το οποίο είμαστε περήφανοι για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που προσφέρει.
Πρόσφατα μάλιστα ο Δήμος μας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SMART MEDICINE στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» – INTEREG εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας προχώρησε στην προμήθεια ενός πλήρους εξοπλισμένου οικίσκου τύπου isobox (ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ελλάδα), που είναι ήδη εγκατεστημένο στον αύλειο χώρο του κέντρου υγείας.

Ο εξοπλισμός του οικίσκου περιλαμβάνει:
• Κρεβάτι εξέτασης, ώστε να πραγματοποιούνται οι ανάλογες εξετάσεις από τους γιατρούς
• Ψυγείο φαρμάκων και εμβολίων για την αποθήκευση και συντήρηση των φαρμάκων και των εμβολίων
• Ηλεκτροκαρδιογράφος τριών Καναλιών με διάγνωση. Η πρώτη εξέταση κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας είναι το καρδιογράφημα.
• Αυτόματος Απινίδωσης ο οποίος είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση επικίνδυνων ταχυαρρυθμιών των ασθενών
• Σετ εργαλείων μικροεπεμβάσεων χρήσιμα για την άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών κλπ
• Συσκευή Ambu ενηλίκων σιλικόνης πλήρες σετ η οποία απαιτείται για την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσιμων περιστατικών ανάνηψης ενηλίκων ασθενών με μάσκα οξυγόνου
• Διπολική διαθερμία υψηλών συχνοτήτων είναι μια ηλεκτροχειρουργική μονάδα υψηλής συχνότητας για να εκτελέσει χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία
• Αναρρόφηση ρεύματος 40lit / min για την αναρρόφηση των εκκρίσεων από τη μύτη, το στόμα ή τους πνεύμονες
• Έπιπλα (Γραφείο, καρέκλα, συρταριέρα και κάθισμα συνεργασίας) για τον γιατρό και τον νοσηλευτή
• Η/Υ και πολυμηχάνημα για την καταγραφή των ασθενών, την τήρηση αρχείου, την ιχνηλάτηση και την συνταγογράφηση
Έτσι εξασφαλίζουμε στην πράξη την αναχαίτηση της διασποράς του ιού καθώς κάθε συμπολίτης μας που παρουσιάζει συμπτώματα δεν εισέρχεται άμεσα στο Κέντρο Υγείας.

– Αλήθεια τι συμβαίνει με το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου και με την αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του;
– Με μεγάλη έκπληξη μας πληροφορηθήκαμε την απόφαση της 4ης ΥΠΕ πριν λίγες μέρες για αναστολή της 7ήμερης και 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου και της λειτουργίας του, μόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή και από ώρα 07.00 -15.00.
Μια απόφαση την στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και η γρίπη είναι ξανά μπροστά μας. Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου εξυπηρετεί τους κατοίκους 39 κοινοτήτων και οικισμών και του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Παρανεστίου.
Οι δημότες μας, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων Κοινοτήτων, που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και ο χρόνος που απαιτείται για να μεταβούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας είναι περίπου δύο (2) ώρες και μάλιστα σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα που θα προκύψουν στους δημότες οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν ένα τόσο επίπονο ταξίδι και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην καρδιά του χειμώνα.
Για τους παραπάνω λόγους καλέσαμε άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διαμαρτυρηθούμε αλλά και να κάνουμε σαφές σε κάθε εμπλεκόμενο την ανάγκη πλήρους λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου.
Πιστεύω μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με τους Βουλευτές του Νομού ότι σύντομα το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου θα συνεχίσει να λειτουργεί συνεχώς και αδιάλειπτα προσφέροντας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας που μέχρι σήμερα προσφέρει στους δημότες μας.

«Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινούν από 22 Νοεμβρίου 2021 οι αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων φύλαξης στις φυλακές Νικηφόρου»

– Πάμε και στα θέματα του δήμου. Ποια έργα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο;
– Ο Δήμος μας πέρα από τα θέματα της καθημερινότητας που αφορούν καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, αποχέτευση, αδέσποτα ζώα συντροφιάς, εξυπηρέτηση πολιτών, κλπ υλοποιεί μια σειρά μεγάλων έργων από τα οποία άλλα υλοποιούνται, άλλα είναι στο στάδιο της υπογραφής σύμβασης, άλλα θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα και άλλα για τα οποία αναμένουμε έγκριση χρηματοδότησης.

Αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται:
– Η κατασκευή του δρόμου από την διασταύρωση της Ε.Ο 14 Δράμας – Ξάνθης μέχρι το κέντρο του οικισμού της Πλατανόβρυσης
– Η κατασκευή 6 φρεατίων στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο Παρανεστίου , τον Παιδικό Σταθμό και στην είσοδο του Γυμνασίου με Λ.Τ. Παρανεστίου
– Η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κτιρίου Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου
– Η συντήρηση όλων των ποτιστρών του Δήμου
-Η κατασκευή του πάρκου της Πτελέας
– Η κατασκευή χώρου αναψυχής στο οικόπεδο απέναντι από το Δημαρχείο Παρανεστίου
– Η Κατασκευή παιδικής χαράς και ελαστικού δαπέδου στο Μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αδριανής
– Η αποκατάσταση του οδοστρώματος της Πρασινάδας
– Το τοιχίο αντιστήριξης στην Στέρνα

Επίσης είναι στην ολοκλήρωση των δημοπρασιών:
– Η ενεργειακή αναβάθμιση της Κοινότητας Αδριανής
– Η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου
– Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παρανεστίου
– Η ενεργειακή αναβάθμιση της Κοινότητας Νικηφόρου
– Η ανάπλαση της πλατείας Παρανεστίου
– Η ανάπλαση των πεζοδρομίων της Πλατανιάς
– Η συνέχιση του προγράμματος για την επίσκεψη γιατρών στα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου

Τέλος τις επόμενες μέρες προχωρούμε στην δημοπράτηση:
– Της οδοποιίας για όλα τα χωριά μας
– Της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Αδριανής

– Ποιες οι προτάσεις που καταθέσατε στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ;
– Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τους Δήμους, ο Δήμος μας κατέθεσε τις εξής προτάσεις:
– Αγροτική Οδοποιία με συνολικό Προϋπολογισμό 1.027.880,00 ευρώ
– Ανακατασκευή των αύλειων χώρων του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου και του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου. Την συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων και την συντήρηση του γηπέδου της Αδριανής με συνολικό προϋπολογισμό 1.426.032,10 ευρώ
– Την κατασκευή δικτύων ύδρευσης Ψηλής Ράχης και Αδριανής με συνολικό προϋπολογισμό 516.129,03 ευρώ
– Την αντικατάσταση των αντλιοστασίων του Δήμου με δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με συνολικό προϋπολογισμό 1.806.494,00 ευρώ
– Την χρηματοδότηση μελετών για την περιοχή των Θερμιών με συνολικό προϋπολογισμό 620.000,00 ευρώ
– Την προμήθεια νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων με συνολικό προϋπολογισμό 871.720,00 ευρώ
– Την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Παρανέστι με συνολικό προϋπολογισμό 2.063.171,96 ευρώ
– Την ψηφιοποίηση του Δήμου για την νέα ψηφιακή εποχή με συνολικό προϋπολογισμό 702.815,00 ευρώ
Ήδη από τις παραπάνω προτάσεις μας έχει εγκριθεί η κατασκευή των δικτύων ύδρευσης της Ψηλής Ράχης και της Αδριανής.

– Ευχάριστα τα νέα και με τις φυλακές Νικηφόρου κύριε Δήμαρχε. Στο Εθνικό Τυπογραφείο πλέον η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για θέσεις φύλαξης
– Στην προηγούμενη μας συνέντευξη σας είχα πει ότι πολύ σύντομα πίστευα ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα και θα λειτουργήσουν οι φυλακές μετά από πολλά χρόνια αναμονής. Σήμερα όντως είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινούν από 22 Νοεμβρίου 2021 οι αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων φύλαξης στις φυλακές Νικηφόρου.

«Θα αγωνίζομαι καθημερινά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων»

– Έχουμε κάτι νεότερο με το θέμα του Παρθένου Δάσους Φρακτού, για ένταξη στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO;
– Ο Δήμος μας από τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε την προετοιμασία υποβολής φακέλου υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού, στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί το 1ο παραδοτέο του φακέλου που αφορά την Αναλυτική καταγραφή, την επιστημονική αξιολόγηση και τον συγκερασμό των αποτελεσμάτων από τις μέχρι τώρα υφιστάμενες σχετικές ή παρεμφερείς μελέτες καθώς και την επισκόπηση και εξέταση αυτών.
Σε αυτήν την προσπάθεια να υπενθυμίσω ότι αρωγός μας είναι και η Εθνική Επιτροπή της χώρας μας για την UNESCO, όπως και η Πανεπιστημιακή Έδρα της UNESCO, η οποία είναι εγκαθιδρυμένη στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, το οποίο εδρεύει στη Δράμα και ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με Δ/ντή τον κ. Εμμανουλούδη Δημήτριο έναν εξαίρετο φίλο και επιστήμονα ο οποίος πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια.

– Τα προσωπικά σας σχέδια για το μέλλον;
– Όπως έχω πει πολλές φορές θα ήθελα να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο, ένα Δήμο πράσινο που θα είναι ένας τόπος που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους Δήμους και θα θέλουμε όλοι να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Όσο λοιπόν θα είμαι Δήμαρχος θα αγωνίζομαι καθημερινά και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και να δίνουμε στην περιοχή πνοή ανάπτυξης και δημιουργίας.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία για αυτή την συνέντευξη και να αδράξω την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια για μια ακόμη φορά όλους τους κατοίκους της περιοχής μας που καθημερινά μου δείχνουν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στην Δημοτική μας Αρχή. Επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και κυρίως τους υπαλλήλους του Δήμου που αγόγγυστα δουλεύουν υπερβάλλοντας τον εαυτό τους για το καλό του Δήμου μας και των κατοίκων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 2 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας