32 C
Drama
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΑναστάσιος Καγιάογλου

Αναστάσιος Καγιάογλου

«Με το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας έχουμε μία καταπληκτική συνεργασία»

Δήμαρχος Δήμου Παρανεστίου

«Ο Δήμος μας από τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε την προετοιμασία υποβολής φακέλου υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού, στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO» δηλώνει ο δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου.
Αναφέρεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, στις παρεμβάσεις αλλά και πρωτοβουλίες σε θέματα καθημερινότητας.
Τονίζει ότι «με πολλή δουλειά και κόπο κατορθώσαμε σήμερα να είμαστε περήφανοι για τις εντάξεις για χρηματοδότηση των προτάσεων που καταθέσαμε».
Τέλος υπογραμμίζει ότι σε όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ο δήμος ήταν δίπλα στους πολίτες με πλήθος δράσεων.

– Απέχουμε από την επιστροφή στην κανονικότητα κύριε Δήμαρχε αν και τα μηνύματα για την ΠΕ Δράμας είναι αισιόδοξα μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο…
– Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνεται να επικοινωνήσω μέσω της εφημερίδας σας με τους συνδημότες μου.
Πράγματι ζούμε σε μία περίοδο πάρα πολύ δύσκολη που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την επιστροφή στην κανονικότητα. Αν όλοι μας όμως προσέξουμε, κρατήσουμε τις αποστάσεις, φοράμε την μάσκα μας και τηρήσουμε όλες τις οδηγίες των ειδικών, πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στην Δράμα και δεν θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο. Έναν Δεκέμβριο μαύρο για την πόλη μας με χιλιάδες να νοσούν και να νοσηλεύονται βαριά στα νοσοκομεία και εκατοντάδες νεκρούς συμπολίτες μας.
Ο Δήμος μας σε όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού είναι δίπλα στους συμπολίτες μας:
• Σε συνεργασία με το Βοήθεια στο Σπίτι καθημερινά προσφέρουμε βοήθεια και φαγητό στους συνδημότες μας που δεν πρέπει και δεν μπορούν να μετακινηθούν
• Προμηθευτήκαμε 130 τάμπλετ τα οποία μοιράσαμε στα σχολεία και στους μαθητές του Δήμου μας με αποτέλεσμα σήμερα το σύνολο των μαθητών του Δήμου μας να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.
• Απολυμαίνουμε συνεχώς τους κάδους απορριμμάτων και τα κτίρια του Δήμου μας
• Ανακαινίσαμε το Κοινοτικό κατάστημα Πυξαρίου και λειτουργούμε σύγχρονο Μαγειρείο παρασκευής γευμάτων για τους άπορους συνδημότες μας.
• Εγκαταστήσαμε δωρεάν wi fi σε πολλά κεντρικά σημεία των χωριών μας.

«Με το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας έχουμε μία καταπληκτική συνεργασία»

– Αυτό φυσικά που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία είναι που οδηγούνται τα πράγματα από εδώ και πέρα και έως πότε θα ζούμε σε συνθήκες αβεβαιότητας. Εδώ πιστεύω δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη…
– Πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας θα έχουν εμβολιαστεί και έτσι θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την ημερομηνία που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να κάνουμε καθημερινά όλα αυτά που στερηθήκαμε τόσο καιρό.

– Ικανοποιημένος από την λειτουργία του Κέντρου Υγείας όλο αυτό το διάστημα; Πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί;
– Με το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας έχουμε μία καταπληκτική συνεργασία τόσο στο πεδίο της πρόληψης όσο και στο πεδίο της παροχής ιατρικής βοήθειας στους συμπολίτες μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δντή κ. Αυγουστίνο Καλιβήνο αλλά και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου για αγαστή συνεργασία. Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου έχει στις τάξεις του εξαίρετους επιστήμονες, πάνω από όλα ανθρώπους και ήταν από τα πρώτα Κέντρα Υγείας που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς σε ανθρώπους ηλικίας από 60 – 64 ετών. Και ξέρετε κάτι δεν είναι καθόλου περίεργο που πολλοί Δραμινοί επιλέγουν το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου για να εμβολιαστούν αφού φεύγουν κατενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Επιπλέον το επόμενο διάστημα τοποθετούμε μέσω του προγράμματος INTEREG ένα iso box πλήρως εξοπλισμένο που θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας.

– Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω και στην λειτουργία των δήμων. Ικανοποιημένος από την Συνεργασία των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο;
– Όντως η πανδημία δημιούργησε σε όλους τους δήμους προβλήματα καθυστερήσεων και δυσλειτουργίας καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού τόσο των δήμων όσο και των δημόσιων υπηρεσιών με τις οποίες συνεργάζονται είναι είτε σε ειδική άδεια είτε εργάζεται από το σπίτι. Παρά τις δυσκολίες όμως εμείς με πολύ δουλειά είμαστε σε θέση καθημερινά να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Με τους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους έχουμε μία πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία. Σίγουρα όσο το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιούνταν με φυσική παρουσία υπήρχαν εντάσεις και διαφωνίες αλλά όλα αυτά σε πολιτισμένο και κλίμα και με γνώμονα το καλό του Δήμου μας και των δημοτών.

«Με πολύ δουλειά και κόπο κατορθώσαμε σήμερα να είμαστε περήφανοι για τις εντάξεις για χρηματοδότηση των προτάσεων που καταθέσαμε»

– Νέος εκλογικός νόμος στην Αυτοδιοίκηση. Απλή αναλογική τέλος. Ποια η άποψή σας για τις αλλαγές που προωθούνται;
– Είναι γεγονός ότι κάθε εκλογικό σύστημα έχει τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματα του. Η απλή αναλογική από την μία πλευρά δίνει την δυνατότητα για συνεργασίες και από την άλλη δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία της Δημοτικής Αρχής με την αναγκαστική πολλές φορές μη υλοποίησης του προγράμματος της. Σίγουρα το ότι η ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου γίνεται 2,5 χρόνια πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι θετικό καθώς κάθε υποψήφιος Δήμαρχος θα μπορεί πολύ νωρίτερα να καταστρώσει την στρατηγική του και να προετοιμαστεί κατάλληλα.
Για μας πέρα από την στρατηγική που θα πρέπει να εφαρμόσουμε ως δημοτική παράταξη δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο εκλογικός νόμος με τον οποίο θα πάμε στις επόμενες εκλογές αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας και να δουν οι δημότες μας ένα δήμο αντάξιο των προσδοκιών τους.
Αυτό όμως που θα ήθελα να πω είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να ανοίξει και η συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να υπάρξει πραγματική Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι να ανοίξουν τα φτερά τους και να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης και δημιουργίας.

– Βλέπω σε διάφορες ανακοινώσεις σας ότι βάζετε πολύ ψηλά στην ατζέντα προβλήματα της καθημερινότητας, με παρεμβάσεις άμεσες και ουσιαστικές…
– Η καθημερινότητα, τα αιτήματα των Δημοτών μας και η επίλυση των θεμάτων αυτών είναι προτεραιότητα για μας. Καθημερινά οι Αντιδήμαρχοι μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου δίνουν αγώνα ώστε να επιλύονται όλα τα προβλήματα ύδρευσης, άρδευσης αποχέτευσης, καθαριότητας κλπ ώστε να έχουμε ένα Δήμο όμορφο, καθαρό και δίπλα σε κάθε δημότη.

«Ο Δήμος Παρανεστίου στην κρίση του κορονοϊού είναι δίπλα στους συμπολίτες μας»

– Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κυρίαρχο για την Αυτοδιοίκηση. Έχετε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις;
– Για το πρόγραμμα Τρίτσης, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε από τον περασμένο Οκτώβριο προετοιμάζοντας και ωριμάζοντας προτάσεις για έργα περίπου 20 εκ. ευρώ. Ήδη από τις επόμενες, που θα ανακοινωθούν και τα πλαφόν που θα αντιστοιχούν στον κάθε δήμο, θα αρχίσουμε να υποβάλουμε τις προτάσεις μας οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορα έργα: ύδρευσης, αποχέτευσης, πολιτικής προστασίας, ηλεκτροκίνησης, συντήρησης σχολικών μονάδων, προσεισμικού ελέγχου κλπ.

– Και με τις άλλες παρεμβάσεις. Τι περιλαμβάνει το Τεχνικό πρόγραμμα;
– Πέρα από την καθημερινότητα με την οποία ασχολούμαστε εντατικά καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις για χρηματοδότηση έργων που τόσο πολύ ανάγκη έχει ο τόπος μας. Αυτός είναι ένας δείκτης της ετοιμότητας της παράταξής μας και των συνεργατών μου. Πάντα βέβαια με την αμέριστη υποστήριξη των υπαλλήλων του Δήμου που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Με πολύ δουλειά και κόπο κατορθώσαμε σήμερα να είμαστε περήφανοι για τις εντάξεις για χρηματοδότηση των προτάσεων που καταθέσαμε για χρηματοδότηση.
Ένα μέρος των δράσεων μας είναι:
• Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε 2 παραρτήματα ΚΕΠ στην Αδριανή και στο Παρανέστι
• Προχωρήσαμε στην λειτουργία 2 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Αδριανή και Παρανέστι
• Επανασυστήσαμε και επαναλειτουργούμε την Φιλαρμονική
• Ολοκληρώσαμε την εκπόνηση σχεδίων για την δημιουργία πρότυπων αυλών στα σχολεία μας με επίκεντρο την δημιουργία θεματικού πάρκου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Νικηφόρου
• Αναπλάσαμε το πάρκο του μνημείου Πλατανιάς
• Αναπλάσαμε το πάρκο στην είσοδο του Νικηφόρου
• Προμηθευτήκαμε 1 ηλεκτρικό αυτοκίνητο
• Ολοκληρώνουμε την κατασκευή τουαλετών ΑΜΕΑ στα σχολεία μας
• Ολοκληρώσαμε την τοπογραφική αποτύπωση της Κοινότητας Πρασινάδας
• Σύντομα θα τοποθετηθούν 5 στέγαστρα στάσεων που θα έχουν φωτοβολταϊκό και πρίζες φόρτισης κινητών
• Ολοκληρώσαμε τις μελέτες πυροπροστασίας των σχολείων μας και εκδώσαμε τα αντίστοιχα πιστοποιητικά
• Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αδριανή προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ και σύντομα θα το χαίρονται οι συνδημότες μας
• Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση η κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνολικού προϋπολογισμού 497.000 ευρώ
• Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ενεργειακής αναβάθμισης των Κοινοτικών Καταστημάτων Αδριανής και Νικηφόρου καθώς και του Γυμνασίου Λυκείου Νικηφόρου και Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παρανεστίου
• Διανέμουμε τροφοεπιταγές στις άπορες οικογένειες του Δήμου μας
• Ολοκληρώσαμε την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης Διποτάμων
• Προχωρήσαμε στην επισκευή της γέφυρας του Θόλου
• Δημιουργήσαμε τους πρώτους 2 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
• Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο της ανάπλασης της Πλατείας Παρανεστίου και κοινοχρήστων χώρων της Πλατανιάς
• Παραλάβαμε ένα νέο απορριμματοφόρο από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ
• Προχωρούμε σε συνεργασία με τους παρανέστιους Δήμους Ξάνθης, Νέστου και Τοπείρου στην προετοιμασία πρότασης για την αξιοποίηση του Ποταμού Νέστου
• Συντηρούμε όλες τις ποτίστρες του Δήμου
• Προχωρούμε στην ανάπλαση των πάρκων Πτελέας και Νικηφόρου
• Προχωρούμε στην συντήρηση και αντικατάσταση όλου του αστικού εξοπλισμού στους κοινόχρηστους χώρους.

«Ξεχωριστή διεκδίκηση η ένταξη του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, στην λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς»

– Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία είναι και η διεκδίκηση ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού στα Μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Φιλόδοξος ως στόχος. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε;
– Ο Δήμος μας από τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε την προετοιμασία υποβολής φακέλου υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού, στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Σε αυτήν την προσπάθεια αρωγός μας είναι η Εθνική Επιτροπή της χώρας μας για την UNESCO, όπως και η Πανεπιστημιακή Έδρα της UNESCO, η οποία είναι εγκαθιδρυμένη στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, το οποίο εδρεύει στη Δράμα και ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με Δντή τον κ. Εμμανουλούδη Δημήτριο έναν εξαίρετο επιστήμονα και καθηγητή ο οποίος πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια.
Η ένταξη του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, στην λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αν όλα πάνε καλά, θα αποτελεί την πρώτη ένταξη μνημείου φυσικού κάλους της χώρας μας στον κατάλογο αυτό, και φυσικά θα βοηθήσει και στην ανάδειξη και αναγνωρισιμότητα του Παρθένου Δάσους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επίσης συγχρόνως θα γίνει και προσπάθεια ώστε να ενταχθεί το Παρθένο Δάσος και στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.
Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των προτάσεων είναι περίπου 12 μήνες.

– Με το πρόβλημα των Φυλακών Νικηφόρου έχουμε κάποια εξέλιξη κύριε Καγιάογλου;
– Εύχομαι και ελπίζω πολύ σύντομα να έχουμε ευχάριστα νέα και σύντομα να λειτουργήσουν μετά από πολλά χρόνια αναμονής. Είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε εναγωνίως.
Πιστεύω να μπορέσει η πολιτεία να καταλάβει την αναγκαιότητα και να κάνει πράξη τις ανακοινώσεις της, ότι θα επακολουθήσει σύντομα η προκήρυξη, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε να ενημερώσουμε και να πιέσουμε το υπεύθυνο υπουργείο.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
Θα ήθελα να εκφράσω για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου προς την εφημερίδα σας.
Επίσης τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συνεργάτες μου, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους υπαλλήλους του Δήμου και να δηλώσω ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους συνδημότες μας και στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα που καθημερινά δίνουν την μάχη της επιβίωσης ώστε να δημιουργήσουμε ένα τόπο αντάξιο να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Τέλος θα ήθελα να είστε αρωγοί με τον δικό σας τρόπο στην προβολή και την στήριξη της υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού, στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Σας ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 3 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας