2.8 C
Drama
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΑναστάσιος Πούλιος

Αναστάσιος Πούλιος

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για την τύχη του Πρωτοδικείου Δράμας»

Προέδρος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας – Προέδρος Λ.Ε.Δ.Ε

«Από το 2014, διακινούνταν η φήμη, ότι υπήρχε «στα συρτάρια» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχέδιο «Καλλικράτης», δηλαδή σχέδιο συγχώνευσης των δικαστικών σχηματισμών της χώρας» αναφέρει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Αναστάσιος Πούλιος σχετικά με την συζήτηση σχετικά με το Πρωτοδικείο Δράμας. Υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες δεκαετίες η Δράμα έχει υποστεί αλλεπάλληλες αφαιρέσεις κρατικών δομών. Αναφέρεται στην εκλογή του στην Προεδρία του ΛΕΔΕ και στην φιλοδοξία του, να εξελιχθεί σε φορέα εκπροσώπησης των δικηγόρων της Περιφέρειας. Τέλος αισιοδοξεί ότι με αγωνιστική διάθεση όλα θα πάνε καλά, αφού «ο μόνος αγώνας που χάθηκε σίγουρα είναι αυτός που δεν δόθηκε…»

– Μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα το θέμα με το Πρωτοδικείο Δράμας. Κινδυνεύει να φύγει από τη Δράμα; Πώς προέκυψε το πρόβλημα;
– Από το 2014, όταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και συμμετείχα στις διαδικασίες των συνεδριάσεων της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, διακινούνταν η φήμη, η οποία δεν τύχαινε μάλιστα ούτε επιβεβαίωσης αλλά ούτε και διάψευσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι υπήρχε «στα συρτάρια» του Υπουργείου, σχέδιο «Καλλικράτης» για τη δικαιοσύνη, δηλαδή σχέδιο συγχώνευσης των δικαστικών σχηματισμών της χώρας. Ο προηγούμενος μάλιστα Πρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά τα έτη 2014 – 2018, κ. Αλεξανδρής, σε προσωπική συζήτησή μας, μου είχε εκμυστηρευτεί ότι το σχέδιο υπάρχει πράγματι και ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα ενεργοποιηθεί όταν η τότε κυβέρνηση κρίνει τις συνθήκες κατάλληλες.
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της 2-4-2022 στην Αθήνα, συμμετείχε διαδικτυακά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστότερο ως Σχέδιο Ελλάδα 2.0, το οποίο ήδη έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να χορηγηθούν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ποσά που θα ξεπεράσουν τα 60 δις ευρώ, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του κράτους, θα πρέπει να ενισχυθεί και αναβαθμιστεί και ο ρόλος της δικαιοσύνης στη χώρα μας, κυρίως ως προς τους χρόνους απονομής της και προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει να προωθηθούν συγχωνεύσεις δικαστικών σχηματισμών σε όλους τους κλάδους της (Διοικητικά, Αστικά και Ποινικά Δικαστήρια). Μας επισήμανε δε, αφενός ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την αναβάθμιση αυτή και επομένως και τις συγχωνεύσεις, η οποία είναι η 31-12-2025 και αφετέρου ότι τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου για το σχέδιο αυτό είναι η Παγκόσμια Τράπεζα!
Στο Σχέδιο αυτό και στις σελίδες του 683 έως 693, αναφέρεται ως στόχος, επί λέξη «η αναθεώρηση του δικαστικού χάρτη». Με τη γενική και αόριστη αυτή διατύπωση, σε συνδυασμό με τη φημολογούμενη στο παρελθόν πιθανότητα συγχώνευσης Πρωτοδικείων, θεωρώ ότι το εν λόγω σχέδιο σαφώς κινείται προς αυτή την απευκταία κατεύθυνση. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάργηση, το 2014, των Ειρηνοδικείων Κάτω Νευροκοπίου, Νέστου και Προσοτσάνης, με την κατάργηση, το ίδιο έτος, της μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας στη Δράμα, αλλά και με την επίσης κατάργηση μιας εκ των τριών οργανικών θέσεων Εισαγγελέων – Αντεισαγγελέων στην Εισαγγελία Δράμας, το 2015, και ενώ επίκειτο όπως και σήμερα επίκειται, η λειτουργία των Φυλακών Νικηφόρου, με οδηγούν στο να ανησυχώ ιδιαίτερα για την τύχη και του Πρωτοδικείου Δράμας, όπως νομίζω θα πρέπει να ανησυχούν και όλοι οι δραμινοί. Πολλώ δε μάλλον που, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του ίδιου του Υπουργού, τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις θα είναι αποκλειστικά και μόνον οικονομικά, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέλεξε ως σύμβουλό του, για το σχέδιο αυτό, έναν καθαρά και μόνο οικονομικό φορέα επιπέδου Παγκόσμιας Τράπεζας! Εξάλλου, όπως ήδη σας ανέφερα, έχουμε το παράδειγμα των προηγούμενων ετών όταν όλες οι κυβερνήσεις, από το 2014 έως σήμερα, καταργούσαν με ιδιαίτερο ζήλο και ευκολία δικαστικούς σχηματισμούς ή θέσεις δικαστών και εισαγγελέων στη Δράμα και αρνούνται με σθένος κάθε περαιτέρω αναβάθμιση, όπως σήμερα που αιτούμαστε την επαναδημιουργία της τρίτης θέσης Εισαγγελέα – Αντεισαγγελέα στη Δράμα, ενόψει μάλιστα της έναρξης λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου, αλλά τόσο το Υπουργείο όσο και ο Άρειος Πάγος αρνούνται να την εγκρίνουν.
Για το ζήτημα της πιθανής συγχώνευσης δικαστικών σχηματισμών στην Περιφέρειά μας, είχα ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με άλλους Προέδρους περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων, συναντήσεις στον Άρειο Πάγο, με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και στη Βουλή, με εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ, ενώ σχεδιάζουμε ήδη την ενημέρωση όλων των κομμάτων. Θα ακολουθήσει ενημέρωση των βουλευτών της Δράμας αλλά και των φορέων της Περιφέρειάς μας. Επιδιώκω την ενεργοποίηση προς την ίδια κατεύθυνση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου με τον οποίο είχα ήδη μια πρώτη εξαιρετικά θετική επαφή, ενώ με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και συναδέλφου κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου είχαμε μια πρώτη σύσκεψη για το θέμα οι Πρόεδροι των 6 Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, τη Μεγάλη Δευτέρα το μεσημέρι. Φυσικά τόσο η Ολομέλεια των Προέδρων όσο και ο ΛΕΔΕ βρίσκονται σε επαγρύπνηση και θεωρώ ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στην πρώτη προσπάθεια ενεργοποίησης του Σχεδίου.

«Φιλοδοξώ, ο Λ.Ε.Δ.Ε να εξελιχθεί σε φορέα εκπροσώπησης των δικηγόρων της Περιφέρειας»

– Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ήταν εκτενής η αναφορά στην γενικότερη υποβάθμιση του νομού. Είναι αγανακτισμένος ο κόσμος κύριε Πρόεδρε…
– Δικαίως. Τις τελευταίες δεκαετίες η Δράμα έχει υποστεί αλλεπάλληλες αφαιρέσεις κρατικών δομών, υποβάθμιση υπηρεσιών, απαξίωση των αιτημάτων της δραμινής κοινωνίας από την κεντρική εξουσία. Είμαστε εκτός Εγνατίας Οδού, χωρίς κάθετο άξονα σύνδεσης, μένουμε εκτός Σιδηροδρομικής Εγνατίας, οι δύο πανεπιστημιακές σχολές μας υπολειτουργούν και κινδυνεύουν με κατάργηση, καμία κρατική δομή δεν έχει ιδρυθεί στην Π.Ε. Δράμας, αντιθέτως καταργούνται άλλες που υπήρχαν και λειτουργούσαν για δεκαετίες, ο πληθυσμός της Δράμας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, για πρώτη φορά, μετά τη δεκαετία του 1960, μειώνεται δραματικά, δραμινοί νέοι και νέες μεταναστεύουν στην Αθήνα ή στο εξωτερικό και κανείς δεν αναλαμβάνει, όχι την πρωτοβουλία να αναστρέψει το κλίμα, αλλά ούτε καν την ευθύνη για το πώς και το γιατί φτάσαμε εδώ…. Οι δραμινοί πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν τις συμπληγάδες, Καβάλας και Σερρών από τη μια, με πολιτικούς και παράγοντες εθνικής και υπερεθνικής εμβέλειας και απ’ την άλλη τη Θράκη με τα εθνικά και άλλα προβλήματα που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης από την κρατική εξουσία. Είμαστε λοιπόν αναγκαστικά και μοιρολατρικά πολίτες β’ κατηγορίας; Εγώ πιστεύω πως όχι. Είμαστε αυτοί που κρατούν όρθια την χώρα σήμερα και αύριο και θα την κρατούν πάντα, που αγωνίστηκαν και θα αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους και που σαφώς δικαιούνται αν μη τι άλλο την παροχή παιδείας, υγείας, δικαιοσύνης στον τόπο τους. Δεν πρέπει να μας υποτιμούν, ούτε εμάς αλλά ούτε και τη νοημοσύνη μας….

– Αναφερθήκατε και στις Φυλακές Νικηφόρου και στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν όταν πλέον ανοίξουν…
– Πιστεύω ακράδαντα πως όταν επιτέλους λειτουργήσουν οι Φυλακές Νικηφόρου, στην πλήρη προβλεπόμενη δυνατότητά τους, θα αποτελέσουν μια οικονομική ανάσα για τον τόπο μας. Οι ανάγκες διατροφής, φιλοξενίας, παραμονής των ιδίων των κρατούμενων αλλά και των συγγενών τους, όπως και των συναδέλφων που θα τους υπερασπίζονται, η αναγκαστική παροχή οικονομικών πόρων στην τοπική κοινωνία από κρατικούς αλλά και ιδιωτικούς φορείς δηλαδή, θα αποτελέσει, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, έναν πόλο ανάπτυξης όπως εξάλλου συνέβη σε όποιον τόπο λειτούργησαν ή λειτουργούν από έτη καταστήματα κράτησης (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Χανιά κλπ.). Αρκεί βέβαια να γίνει η αρχή και η λειτουργία τους να υποστηριχθεί από τις απαραίτητες υποδομές. Δεν αρκεί να ιδρύεις, πρέπει και να υποστηρίζεις αυτό που δημιουργείς. Περιμένουμε από το 2004 όταν θεμελιώθηκαν, δεκαοκτώ χρόνια μετά….

– Πρόεδρος του ΛΕΔΕ, μια ιδιαίτερα σημαντική θέση…Ποια τα ζητήματα που σας απασχόλησαν σχετικά με το Λογαριασμό Ενισχύσεων Δικηγόρων Επαρχιών;
– Πράγματι τον Ιανουάριο επανεκλέχτηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λογαριασμού Ενίσχυσης Δικηγόρων Επαρχιών (ΛΕΔΕ) στο οποίο κατά την προηγούμενη θητεία ήμουν Γενικός Γραμματέας και μάλιστα, αυτή τη φορά, οι συνάδελφοι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας που συμμετέχουν στον ΛΕΔΕ, με εξέλεξαν ως Πρόεδρο αυτού. Ο ΛΕΔΕ αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή συλλογικότητας, σωματειακής οργάνωσης, με βάση την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του, στον οποίο συμμετέχουν 7.000 περίπου δικηγόροι από 59 Δικηγορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας της χώρας, δεν συμμετέχουν δηλαδή τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Ιδρύθηκε το 1991 και παρά την οικονομική κρίση και την κάμψη που γνώρισε την περίοδο 2010 – 2015, σήμερα έχει καταφέρει να ανακάμψει πλήρως, προσφέρει στους συναδέλφους μια σειρά από παροχές και διευκολύνσεις, ενώ έχει αποθεματικά άνω των δεκαέξι εκατομμυρίων ευρώ, ιδιόκτητα γραφεία στην Αθήνα και 4 μόνιμους υπαλλήλους. Βασικός στόχος των ιδρυτών του ήταν η παροχή οικονομικής ενίσχυσης στα μέλη του, τόσο κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου όσο και κατά την ώρα της συνταξιοδότησής τους. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε φορέα που προσφέρει στα μέλη του πέραν των ανωτέρω, ασφάλιση αστικής ευθύνης, οικονομικές ενισχύσεις σε περιπτώσεις ανάγκης (μόνιμη ή παροδική ανικανότητα για εργασία, εξωσωματική γονιμοποίηση κλπ), ενώ μέσω αναλογιστικών μελετών και σε συνεργασία με οικονομικούς συμβούλους, εξετάζουμε την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη αξιοποίηση των αποθεματικών του. Πέρα απ’ όλα αυτά όμως φιλοδοξώ, μαζί με τους συναδέλφους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΛΕΔΕ να εξελιχθεί σε φορέα εκπροσώπησης των δικηγόρων της Περιφέρειας, ιδίως σήμερα που τα προβλήματα στον κλάδο μας είναι πολλά και σημαντικά και η αλληλεγγύη και η προσφορά στην καθημερινότητα του δικηγόρου της ελληνικής περιφέρειας είναι σημαντικότερη από ποτέ, τομείς τους οποίους ο ΛΕΔΕ, εκ των καταστατικών του αρχών υπηρετεί.

«Τις τελευταίες δεκαετίες η Δράμα έχει υποστεί αλλεπάλληλες αφαιρέσεις κρατικών δομών»

– Αν κάνετε μια ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος, ποια θα αναφέρατε πρώτα;
– Η οικονομική κρίση, η οποία επιτάθηκε από την κρίση της πανδημίας (σας θυμίζω ότι κατά την περίοδο από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021 τα δικαστήρια ήταν ουσιαστικά κλειστά για επτά μήνες συνολικά), όπως ήταν φυσικό επηρέασε καταλυτικά το χώρο της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα δε τους δικηγόρους οι οποίοι εργάζονται και μπορούν να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους μόνο όταν η δικαιοσύνη λειτουργεί ομαλά. Δυστυχώς οι επιλογές της πολιτείας ήταν κλειστά δικαστήρια, ενίσχυση των εργαζομένων, όχι όμως των δικηγόρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κλάδος των δικηγόρων να υποστεί ένα ακόμη χτύπημα και να αναγκαστεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που τρέχουν εξ ιδίων. Συνεπώς το μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος είναι η καθημερινότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον τομέα της γραφειοκρατικής αντιμετώπισης των ζητημάτων που προέκυψαν από την πανδημία. Ακόμη και σήμερα πολλές υπηρεσίες χορηγούν πιστοποιητικά ή άλλα έγγραφα μόνον κατόπιν ραντεβού και προγραμματισμένης επίσκεψης από τους συναδέλφους, γεγονός που δυσχεραίνει την ούτως ή άλλως προβληματική ήδη καθημερινότητα, δεδομένης της έλλειψης αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων στις δικαστικές υπηρεσίες αλλά και συνολικά των σύγχρονων τεχνολογιών. Η γραφειοκρατία που τα τελευταία έτη αντί να μειωθεί έχει παραδόξως αυξηθεί στις υπηρεσίες του δημοσίου, στο χώρο της δικαιοσύνης έχει κυριολεκτικά πολλαπλασιαστεί. Το φαινόμενο αυτό έχει ως συνέπεια την καθημερινή ταλαιπωρία των συναδέλφων προκειμένου αυτοί να είναι συνεπείς στους εντολείς τους και να διεκπεραιώνουν με επάρκεια τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν. Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν λύσεις που δίνει η τεχνολογία, αρκεί βέβαια να χορηγηθούν τα απαραίτητα κονδύλια, η πολιτεία επιλέγει να έχει άλλες προτεραιότητες, με ότι σημαίνει αυτό για την ιεράρχηση της δικαιοσύνης σε ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος που είναι υπερήφανο για το επίπεδο του δημοκρατικού του πολιτεύματος.
Το τελευταίο δε διάστημα υπάρχει μια πρωτοβουλία νομοθέτησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία επιχειρείται η μεταφορά δικαστικής ύλης από την περιφέρεια προς τα μεγάλα Πρωτοδικεία (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) η οποία θεωρώ ότι δεν είναι άσχετη και με το θέμα της επικείμενης συγχώνευσης δικαστικών σχηματισμών. Αυτό, καταλαβαίνετε φυσικά ότι πρακτικά σημαίνει την αποδυνάμωση των περιφερειακών Πρωτοδικείων αλλά συνάμα και των δικηγόρων που ζουν και εργάζονται στην ελληνική περιφέρεια. Όλα αυτά όμως καταρρακώνουν και υποτιμούν τη δικαιοσύνη, τους λειτουργούς και τους συλλειτουργούς αυτής και οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς που θεωρώ ότι, έστω την τελευταία στιγμή, με την επίκληση της ορθής λογικής, δεν θα οδηγηθούμε.

– Επ’ ευκαιρία της συζήτησης κύριε Πούλιο. Τι γίνεται με το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών;
– Η πανδημία και η ουσιαστική παύση λειτουργίας της δικαιοσύνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα και το «πάγωμα» των διαδικασιών των πλειστηριασμών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε και η σχετική νομοθεσία που ψηφίσθηκε από τη κυβέρνηση όμως, ήδη επανεκκινήθηκε και σύντομα θεωρώ πως θα έχουμε εξελίξεις και στο θέμα αυτό, παρά τις επισημάνσεις που έχουν γίνει και από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας περί του ότι το υπάρχον σύστημα, δεν είναι ικανό να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των οφειλετών, όπως τουλάχιστον γινόταν μέχρι πριν από δύο έτη, με το Ν 3869/2020 γνωστό ως «Νόμο Κατσέλη».

«Ο μόνος αγώνας που χάθηκε σίγουρα είναι αυτός που δεν δόθηκε….»

– Ποιος ο προγραμματισμός σας το επόμενο διάστημα;
– Όπως ήδη θα αντιληφθήκατε, τα προβλήματα στο χώρο της δικαιοσύνης και ειδικότερα των δικηγόρων δεν είναι λίγα ούτε σε πανελλήνιο ούτε και σε τοπικό επίπεδο. Συνεπώς η προεκλογική μου δέσμευση για αγώνα πρώτα ενάντια στα προβλήματα της καθημερινότητας, ήταν εύστοχη και ταυτόχρονα αποδείχτηκε και επίκαιρη. Πέραν τούτων, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα αλλά και ενέργειες που θεωρώ ότι πρέπει και μπορούμε να τα θέσουμε και να τα εφαρμόσουμε, δίνοντας ταυτόχρονα μια ανάσα δημιουργίας στους νέους συναδέλφους και ταυτόχρονα στη δραμινή κοινωνία, της οποία άλλωστε, όπως έχω πει κι άλλες φορές, είμαστε μέρος της και μάλιστα θέλω να πιστεύω από τα πιο δραστήρια και δημιουργικά. Στο εγγύς μέλλον θα έχουμε, αν όλα πάνε καλά, περισσότερα να ανακοινώσουμε.

– Και τα προσωπικά σας σχέδια;
– Μόλις πριν από μερικούς μήνες, το Νοέμβριο του 2021, είχαμε την εκλογική αναμέτρηση στο Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας, η οποία είχε απόλυτα θετικό για εμένα αποτέλεσμα, επανεκλέχτηκα για τρίτη συνεχή θητεία και με άνετη πλειοψηφία. Η θητεία μου ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, μόλις ξεκίνησε, ενώ ταυτόχρονα ανέλαβα και την Προεδρία του ΛΕΔΕ, ενός φορέα πανελλαδικής εμβέλειας. Έχω υποσχεθεί στους συναδέλφους μου ότι θα αγωνιστώ για το καλύτερο αύριο όλων μας τόσο ως δικηγόρων όσο και ως δραμινών πολιτών. Αυτή την υπόσχεση θέλω να τηρήσω.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Επειδή απ’ ότι φαίνεται έρχονται εποχές έντονης διεκδίκησης ακόμη και του αυτονόητου θα ήθελα να κλείσω με μια ρήση: «ο μόνος αγώνας που χάθηκε σίγουρα είναι αυτός που δεν δόθηκε….»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαεφτά + δεκαέξι =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας