0.4 C
Drama
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΑνέστης Σαατσόγλου

Ανέστης Σαατσόγλου

«Πιστεύω ότι το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει δυνατό και κραταιό με τη νέα ηγεσία»

Πρώην Βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ

«Χρειάζεται ο εκάστοτε κυβερνητικός Βουλευτής να υψώνει το ανάστημα του συνεχώς στην κεντρική εξουσία, ώστε να επιτυγχάνει τη δρομολόγηση και την επίλυση των υφιστάμενων πολλών προβλημάτων του νομού μας!!! Δεν πρέπει να «χαϊδεύει» την κυβέρνηση του για να γίνεται αρεστός στους «κάτω!!!» αναφέρει ο πρώην Βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Σαατσόγλου, που ήταν κυβερνητικός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1993-2000. Σχετικά με την πανδημία υπογραμμίζει, ότι «έπρεπε να γίνει έγκαιρα σοβαρή κρατική καμπάνια υπέρ του εμβολίου, και να παρθούν εγκαίρως άμεσα μέτρα κατά των τυχοδιωκτών και παρακινητών του κόσμου κατά του εμβολίου!!!». Τονίζει ότι οι 4 υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι έμπειροι, ικανοί και χρειάζεται να κινηθούν ενωτικά. Τέλος εκτιμά ότι θα έχουμε εκλογές μετά το καλοκαίρι του 2022, όχι νωρίτερα.

– Να ξεκινήσουμε με τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία κύριε Σαατσόγλου. Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος και αυτή τη στιγμή στη χώρα μας έχουμε σχεδόν τα δεκαπλάσια κρούσματα την ημέρα, σε σχέση με πέρσι;
– Όσον αφορά τη χώρα για την πανδημία, έπρεπε να γίνει έγκαιρα σοβαρή κρατική καμπάνια υπέρ του εμβολίου, και να παρθούν εγκαίρως άμεσα μέτρα κατά των τυχοδιωκτών και παρακινητών του κόσμου κατά του εμβολίου!!! Διοικητικά και ποινικά μέτρα, με διατάξεις ψηφισμένες από τη Βουλή, νόμος του κράτους!!! Επίσης όλοι οι φορείς εκκλησία, αυτοδιοίκηση, σωματεία κλπ να πάρουν θέση, θαρραλέα, και να κάνουν καμπάνια ανοικτά με συγκεντρώσεις υπέρ του εμβολίου!!!

«Η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι θέμα ευθύνης της κυβέρνησης και του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή»

– Πρόβλημα και στην ΠΕ Δράμας όπου έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων….
– Ως προς τη Δράμα έπρεπε οι τοπικοί φορείς να κινηθούν αμεσότατα, οι δε διοικητικοί υγειονομικοί φορείς της πόλης να κινηθούν ως προς την οργάνωση των εμβολιασμών αμεσότατα, ολιγώρησαν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να καθυστερεί να εμβολιασθεί όχι εξ υπαιτιότητας του, μη βρίσκοντας ικανούς χώρους, υγειονομικούς και αμεσότητα για να εμβολιασθεί!

– Προβληματισμός και για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Δράμας, με τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης…
– Η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι θέμα ευθύνης της κυβέρνησης και του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή! Αποκλειστική ευθύνη!!!

«Εκλαϊκευμένο κατανοητό πολιτικό πρόγραμμα και πολιτικές θέσεις χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ»

– Και την ίδια ώρα το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματικές διαδικασίες. Μας έχετε μπερδέψει κύριε Σαατσόγλου. Είναι εκλογές του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ;
– Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τελικά! Τώρα, το Δεκέμβρη του 2021, ψηφίζουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ ταυτόχρονα για πρόεδρο!

– Η επιστροφή στα σύμβολα και τα χρώματα δεν αρκεί για την ανάκαμψη του χώρου. Τι πρέπει να αλλάξετε για να έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη;
– Εκλαϊκευμένο κατανοητό πολιτικό πρόγραμμα και πολιτικές θέσεις χρειάζονται, οι οποίες πρέπει να δημοσιοποιούνται συνεχώς για να γίνουν κατανοητές από το λαό!!!

«Οι 4 υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι έμπειροι-ικανοί και χρειάζεται να κινηθούν ενωτικά»

– 4 υποψήφιοι μέχρι τώρα στην διαδικασία. Έχετε καταλήξει στο πρόσωπο που θα στηρίξετε για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ;
– Οι 4 υποψήφιοι είναι έμπειροι, ικανοί και χρειάζεται να κινηθούν ενωτικά, ώστε να μη κινδυνεύσει η ενότητα του χώρου!!! Όποιος από αυτούς εκλεγεί στην ηγεσία, πρέπει να διασφαλίσει την ενότητα του κινήματος και την καθαρότητα της κεντροαριστερής φυσιογνωμίας και ιδεολογίας του κινήματος!!!

– Και ένα θέμα που αφορά τον τόπο μας. Την περίοδο 1993-2000 ήσασταν κυβερνητικός βουλευτής και γνωρίζετε άριστα τα τοπικά προβλήματα. Τελικά τι φταίει που ο τόπος μας έμεινε πίσω σε σχέση με γειτονικές περιοχές;
– Χρειάζεται ο εκάστοτε κυβερνητικός βουλευτής να υψώνει το ανάστημα του συνεχώς στην κεντρική εξουσία, ώστε να επιτυγχάνει τη δρομολόγηση και την επίλυση των υφιστάμενων πολλών προβλημάτων του νομού μας!!! Δεν πρέπει να «χαϊδεύει» την κυβέρνηση του για να γίνεται αρεστός στους «κάτω»!!! Όχι ξύλινη κομματική γλώσσα, αλλά μαχητικότητα, θάρρος, ικανότητα και αγωνιστικότητα, πολλές φορές και κόντρα με την κεντρικής για να βοηθήσει τον τόπο του και τόπο μας!!! Αλλιώς θα είναι αναλώσιμος για τους «κάτω» και άχρωμο και ασήμαντο το πέρασμα του από τη θέση του βουλευτή για τη Δράμα!!!

«Βλέπω εκλογές μετά το καλοκαίρι του 2022 όχι νωρίτερα»

– Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα;
– Βλέπω εκλογές μετά το καλοκαίρι του 2022, όχι νωρίτερα, αφού κλείσει η κυβέρνηση τον τρίτο κυβερνητικό της χρόνο!

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Κλείνοντας θέλω να προσθέσω, ότι τώρα που εξαϋλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και διαλύεται, θα πρέπει το κίνημα μας να αναλάβει τα πάνω του και να κατορθώσει να ξαναπάρει πίσω όσους από το λαό μας έφυγαν στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατημένοι απ’ αυτόν, αφού δεν μπόρεσε ο Τσίπρας να τους ικανοποιήσει με την τυχοδιωκτική, καταστροφική και άκρως εγκληματική κυβερνητική του Θητεία, συγκυβερνώντας με τον ακροδεξιό Καμμένο!!! Πιστεύω ότι το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει δυνατό και κραταιό και με τη νέα ηγεσία του θα είναι και πάλι ο έτερος μεγάλος πολιτικός πόλος, καλύπτοντας ολόκληρο τον κεντρώο και κεντροαριστερό χώρο, όπως παλαιότερα!!! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαοκτώ + 14 =

Δημοφιλή Εβδομάδας