21.5 C
Drama
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνέστης Τερζής: «Πρέπει να πάμε κόντρα στην ταπείνωση και στη μιζέρια»

Ανέστης Τερζής: «Πρέπει να πάμε κόντρα στην ταπείνωση και στη μιζέρια»

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ η συμμετοχή του Ανέστη Τερζή στο ψηφοδέλτιο της παράταξης.
Στο άρθρο-μήνυμα που ακολουθεί ο Ανέστης Τερζής καταθέτει τις απόψεις του για την συμμετοχή του στο Ψηφοδέλτιο, την κατάσταση που επικρατεί στο Ν. Δράμας αλλά και τις προτάσεις του για το μέλλον του τόπου μας.

του Ανέστη Τερζή

«Αγαπητοί μου συμπολίτες.

Σε λίγες μέρες θα γίνουν οι εκλογές, μέσα σε ένα γενικό κλίμα άρνησης και απαξίωσης των πάντων. Η γνώμη όλων μας είναι προς τη κατεύθυνση «..όλοι το ίδιο είναι.» Είναι όμως λογικό να σκεφτόμαστε έτσι ύστερα από τρία μνημόνια, μία ατέλειωτη πανδημία και μία ακρίβεια που ισοπεδώνει τα πάντα. Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, αμφισβήτησης και αγωνίας για το αύριο δεν έχει τελειωμό. Δεν έμεινε τίποτα στο τόπο μας και τελευταία χάνουμε και τα ίδια μας τα παιδιά. Η ελπίδα σβήνει και αντίδραση από πουθενά.

Από την άλλη βρισκόμαστε σε έναν νομό που πλέον έχει παραδοθεί στο έλεος του Θεού. Καμία αντίσταση, καμία αισιόδοξη προσπάθεια από πουθενά.

Στα δύσκολα όμως δεν εγκαταλείπεις το καράβι.

Τώρα ο τόπος μας, μας έχει ανάγκη. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε πορεία πριν είναι πολύ αργά. Ο νομός μας έχει σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να τα κάνουμε ανάχωμα στη άσχημη πορεία μας. Να τα αναδείξουμε και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης. Οι τοπικοί μας Άρχοντες (Βουλευτές, Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχης) πρέπει επιτέλους να γίνουν και να αισθάνονται Δραμηνοί. Μόνο τότε θα υπάρξει συνεννόηση και κοινή προσπάθεια για αναστροφή της καταστροφικής μας πορείας.

Ταυτόχρονα όμως και οι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο. Να φωνάξουν δυνατά ότι οι καιροσκόποι πρέπει να πάνε σπίτι τους και να το κάνουν πράξη.

Αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στη κρίση σας, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπου μεγάλωσα και ανδρώθηκα πολιτικά. Εδώ έμαθα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Εδώ βίωσα της μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας. Τα μεγάλα έργα υποδομής, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση, ο Εκδημοκρατισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, η Εθνική συμφιλίωση και τόσα άλλα είναι τα δείγματα γραφής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Φυσικά γίνανε και λάθη, φυσικά και υπήρξαν επίορκοι, αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έβαλε βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Έρχεται τώρα πιο έμπειρο και ανανεωμένο με πρόγραμμα και σχέδιο για να υπηρετήσει τη Πατρίδα.

Γνωριζόμαστε καλά. Όλοι έχετε άποψη για εμένα. Θέλω την εμπειρία και τη γνώση μου, να την διαθέσω προς όφελος του τόπου μας που τόσο αγαπάμε και αυτό για να γίνει χρειάζομαι τη στήριξή σας. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εάν δεν έχεις έναν θεσμικό ρόλο και αυτό το ρόλο μόνο εσείς μπορείτε να μου το δώσετε.

Με δύναμη, κουράγιο και πίστη στον αγώνα μας, με αγάπη στα ήθη και έθιμα του τόπου μας, είμαι αποφασισμένος να δώσω αυτή τη μάχη και τώρα και στα χρόνια που έρχονται.

Πρέπει να πάμε κόντρα στην ταπείνωση και στη μιζέρια. Πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας διεκδικώντας ότι μας ανήκει.

Η Δράμα αξίζει καλύτερη τύχη.
Η Δράμα μπορεί να μπει σε μία νέα πορεία.
Η Δράμα πρέπει να απαιτήσει όσα της «έκλεψαν».
Η Δράμα είναι η πόλη της καρδιάς μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαεννέα + δεκαέξι =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας