Το όραμα της εταιρίας για Αποστάγματα υψηλής ποιότητας ξεκίνησε από τον Δημητριάδη Ιωάννη το 2015, ο οποίος απεβίωσε το 2020.
Η νέα γενιά της Αποσταγματοποιίας και Ποτοποιίας Δημητριάδη διατηρούν άσβεστη τη φλόγα των αποσταγμάτων του, παράγοντας το τσίπουρο Ζώπυρο στο Μικροχώρι Δράμας. Ένα τσίπουρο ικανό να συντροφεύει κάθε στιγμή, αλλά και πλήθος φαγητών. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους καθιερωμένους τσιπουρομεζέδες, καθώς οι παραγωγοί του
το προτείνουν μέχρι και με άκρως αναπάντεχους για τσίπουρο συνδυασμούς, όπως πίτσα και ψητά σχάρας στα κάρβουνα.
«Οι προορισμοί του ποικίλουν, αλλά η ευχαρίστηση που προσφέρει είναι δεδομένη», εκτιμούν.
Όσον αφορά το όνομα, ζώπυρο (Ζωή + Πυρ) είναι το καρβουνάκι που κρυμμένο στη στάχτη διατηρεί τη φλόγα ζωντανή. Μεταφορικά είναι κάτι που αναζωογονεί, αναγεννά
ή εμψυχώνει, ως σπινθήρας ή έναυσμα. Enavsma λένε το νέο προϊόν του αποσταγματοποιείου, ένα μπράντι, από τα λίγα ελληνικά σε παραγωγή.
Τα πολυβραβευμένα αποστάγματα της εταιρίας είναι διαθέσιμα σε τοπικές κάβες και σούπερ μάρκετ τόσο στην Έλλαδα όσο και στο Εξωτερικό.
Η νέα γενιά της Αποσταγματοποιίας και Ποτοποιίας Δημητριάδη διατηρούν άσβεστη τη φλόγα των αποσταγμάτων του, παράγοντας το τσίπουρο «Ζώπυρο» και το απόσταγμα οίνου «Enavsma» ένα μπράντι, από τα λίγα ελληνικά σε παραγωγή.
«Ζώπυρο» Τσίπουρο
(ζωή και πυρ) είναι αυτό από που αναζωογονεί και εμψυχώνει.
Είναι αποτέλεσμα απόσταξης πέντε διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιού, δίνοντας ένα φινετσάτο τσίπουρο. Στη μύτη έχει νότες εσπεριδοειδών, βοτάνων και μπαχαρικών. Είναι ευχάριστο, κατάλληλο για κάθε περίσταση, με βουτυράτη επίγευση. Συνιστάται να πίνεται παγωμένο χωρίς πάγο.
«Έναυσμα» Απόσταγμα Οίνου
Το απόσταγμα οίνου «Έναυσμα» αποτελείται από δύο ποικιλίες, Sauvignon Blanc και Μοσχάτο Αμβούργου, όπου η καθεμία αποστάζεται ξεχωριστά, και παραμένει για έξι μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Βελούδινο στο στόμα, με λεπτεπίλεπτα φρουτώδη αρώματα και επίγευση μακράς διαρκείας.
Instagram: dimitriadis_distillery, Facebook: Τσίπουρο Ζώπυρο
Μικροχώρι Δράμας Τ.: 694 545 6089