24.2 C
Drama
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Αργύρης Πατακάκης

«Το Φαλακρό μπορούσε και έπρεπε να είναι ανοιχτό»

Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας «Περιφερειακή Σύνθεση»

«Προχθές είδαμε τους δύο Περιφερειακούς Συμβούλους να δηλώνουν άγνοια για τις εξελίξεις στο Χ.Κ. Φαλακρού χρεώνοντας αποκλειστικά στον Αντιπεριφερειάρχη αυτήν την αποτυχία, λες και αυτοί δεν είναι στην διοίκηση της Περιφέρειας μας. Αυτές οι τραγελαφικές καταστάσεις αποτυπώνουν τα νέα ήθη που δυστυχώς επικρατούν στην παράταξη τους» υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Περιφερειακή Σύνθεση» Αργύρης Πατακάκης. Σχετικά με την καθυστέρηση στο δρόμο Δράμας- Αμφίπολης αναφέρει ότι για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Για την συνεργασία με τους τοπικούς φορείς δηλώνει ότι είναι πάντα στο πλαίσιο αγαστής και αμοιβαίας συνεργασίας. Τέλος δηλώνει ότι πρώτο του μέλημα είναι να βρίσκεται δίπλα σε ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

– Να ξεκινήσουμε με το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα. Κλειστό το ΧΚΦ και σειρά απόψεων σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο Βουνό. Πώς είδατε την εξέλιξη;
– Καθημερινά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας του κυρίου Μέτιου και της διοίκησης του, όχι μόνο στο να παράξουν ελάχιστο έργο αλλά ακόμα και στο να ολοκληρώσουν τα έργα και τις παρακαταθήκες των προηγούμενων διοικήσεων. Ευτυχώς για αυτούς η πανδημία είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για την απραξία τους σε όλα τα επίπεδα, ενώ βλέπουμε πως δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδη συνεννόηση μεταξύ των τριών Περιφερειακών Συμβούλων του κ. Μέτιου στην Π.Ε. Δράμας. Προχθές είδαμε τους δύο Περιφερειακούς Συμβούλους να δηλώνουν άγνοια για τις εξελίξεις στο Χ.Κ. Φαλακρού χρεώνοντας αποκλειστικά στον Αντιπεριφερειάρχη αυτήν την αποτυχία, λες και αυτοί δεν είναι στην διοίκηση της Περιφέρειας μας. Αυτές οι τραγελαφικές καταστάσεις αποτυπώνουν τα νέα ήθη που δυστυχώς επικρατούν στην παράταξη τους. Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να κατηγορούν τους πάντες από υπηρεσιακούς υπαλλήλους ως τον ΕΟΣ Δράμας, ενώ την ευθύνη για την λειτουργία την έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Αυτή η εξέλιξη την ίδια ώρα που όλα τα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας είναι σε λειτουργία και καταγράφουν μεγάλες πληρότητες τα καταλύματα των περιοχών αυτών, μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε όλους τους Δραμινούς.

– Γνωρίζατε όσα ακούγονται περί μη νομιμότητας; Θα μπορούσε να λειτουργήσει φέτος κύριε Πατακάκη;
– Το Χ.Κ. Φαλακρού έχει περάσει από πολλά κύματα, από καλές εποχές αλλά και από πολύ άσχημες. Τα τελευταία χρόνια μετά από συστηματικές ενέργειες του π. Αντιπεριφερειάρχη Ανάργυρου Πατακάκη έγιναν πολλά και σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Ας θυμίσουμε στον κόσμο:
• Την σταθεροποίηση της ετήσιας λειτουργίας και της διάνοιξης του δρόμου προς το χιονοδρομικό,
• Την διοικητική αποβολή της γνωστής «παραγκούπολης», που χρόνια ασχήμαινε το βουνό μας,
• Το Grand Opening Falakro, την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωση για το ξεκίνημα της χιονοδρομικής περιόδου που σημείωσε μεγάλη επιτυχία,
• Την εξασφάλιση 800.000 ευρώ για την επισκευή των αναβατήρων,
Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες που κατάφεραν να επανεντάξουν το Χ.Κ. Φαλακρού στον τουριστικό χάρτη της Περιφέρειας μας και της πατρίδας μας, ξανά γυρνάμε στο μηδέν, ξανά γυρνάμε στα χρόνια που κανείς δεν ήξερε μέχρι τελευταία στιγμή αν θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό και για πόσο, κανείς δεν ήξερε αν θα βρει ανοιχτό τον δρόμο η κάποιο καφέ για να ζεσταθεί και όλα αυτά με «σφραγίδα Μέτιου». Από το 2019 δεν έχουν κάνει πραγματικά κανένα έργο, όχι μόνο στο Χιονοδρομικό Κέντρο ή στον Νομό μας αλλά σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Και σας ρωτάω μετά από 2 χρόνια ανακάλυψαν λειτουργικά προβλήματα στο Φαλακρό ή τώρα ανέκυψαν νέα θέματα; Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μέτιος ανακάλυψε την ύπαρξη του Χ.Κ. Φαλακρού, που προεκλογικά μας έλεγε πως ήταν προτεραιότητα για αυτόν; Το Φαλακρό μπορούσε και έπρεπε να είναι ανοιχτό την χιονοδρομική περίοδο 2021-2022 αλλά αυτό απαιτεί σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα που δυστυχώς ο Περιφερειάρχης δεν διαθέτη.

«Ο Χριστόδουλος Τοψίδης συνθέτει δυνάμεις και απόψεις και είναι έτοιμος για την διεκδικήσει ξανά την στήριξη των πολιτών»

– Η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και οι επαφές για να λυθεί το πρόβλημα στην Αθήνα είναι μια καλή εξέλιξη…
– Καιρός δεν ήταν να ασχοληθεί ο Περιφερειάρχης με αυτό το τόσο σοβαρό και ζωτικό ζήτημα για τον νομό μας; Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα μου πείτε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μέτιος υποτίθεται έχει ισχυρούς φίλους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λόγο αυτού άλλωστε κατάφερε έστω και οριακά να κερδίσει τις εκλογές το 2019. Όταν λοιπόν έχεις τέτοιες προσβάσεις και διασυνδέσεις και δεν μπορείς δύο χρόνια τώρα να δρομολογήσεις σοβαρά έργα και εξελίξεις τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά πολύ περισσότερο σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Ας μας απαντήσει ο κ. Μέτιος για να ξέρουνε οι Δραμινοί πολίτες την αλήθεια.

– Πάμε και σε ένα άλλο ζήτημα. Βλέπουμε ότι θα έχουμε και νέες καθυστερήσεις για τον νέο άξονα Δράμας- Αμφίπολης. Η κοινωνία παρ’ όλα αυτά θυμάται τις διαβεβαιώσεις για έναρξη των εργασιών….
– Για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, ας απαντήσει κάποια στιγμή με υπευθυνότητα η Διοίκηση της Περιφέρειας η οποία συνεχώς εξαγγέλλει έργα και στο τέλος δεν βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα, πότε και αν θα υλοποιηθεί αυτό το έργο που τόσο πολύ έχει ανάγκη για να βγει από την απομόνωση ο Νομός μας. Καλές οι παρουσιάσεις, τα δελτία τύπου και οι φωτογραφίες για το θεαθήναι αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας όσο και την απρόσκοπτη μεταφορά των προϊόντων μας σε πρώτη προτεραιότητα και να διεκδικήσουμε όλοι οι φορείς του Νομού μας μαζί, την υλοποίηση του.

– Πώς κρίνετε την Περιφερειακή Αρχή κάνοντας έναν απολογισμό διετίας;
– Δύο χρόνια απραξίας, ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας, η Περιφερειακή αρχή μετά βίας υλοποίει τα αυτονόητα (διαγραμμίσεις και καθαρισμούς των δρόμων) και συνεχίζει τις ανακοινώσεις κενού περιεχομένου.

Να σας υπενθυμίσω τις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες του Περιφερειάρχη από το 2019 για:
• Την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης της Δράμας ύψους 19 εκ. ευρώ
• Την κατασκευή του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας ύψους 75 εκ. ευρώ
Και άλλα πολλά έργα που έχει ο κ. Μέτιος σε μακέτες και μάλλον δεν θα δούμε την υλοποίηση τους, σίγουρα όχι από αυτόν και την σημερινή διοίκηση. Αν οι πολίτες της Δράμας είναι ικανοποιημένοι από όλα αυτά θα το κρίνουν οι ίδιοι τους στο τέλος της τετραετίας. Σε επίπεδο περιφέρειας για να έχετε μια εικόνα, χρόνια μετά την πτώση τους οι γέφυρες της Καβάλας και του Κομψάτου ακόμα αναμένουν την αποκατάσταση τους, με την διοίκηση του κ. Μέτιου να αδιαφορεί παραδειγματικά.

«Δύο χρόνια απραξίας, ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας, για την Περιφερειακή αρχή»

– Η παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» αντιμετώπισε πολλούς κραδασμούς την χρονιά που φεύγει. Αποχωρήσεις, διαγραφές, προσχωρήσεις στην παράταξη του κυρίου Μέτιου. Ποια η άποψή σας;
– Η Περιφερειακή Σύνθεση είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που αποτελείται από υγιής πολιτικές δυνάμεις από όλους τους χώρους που έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να προσφέρουν στον τόπο μας. Ο επικεφαλής μας Χριστόδουλος Τοψίδης συνθέτει δυνάμεις και απόψεις και είναι έτοιμος για την διεκδικήσει ξανά την στήριξη των πολιτών για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βγάλουμε από το τέλμα την Περιφέρεια μας, η οποία αυτή την στιγμή είναι η τελευταία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η παρουσία της Περιφερειακής Σύνθεσης στο περιφερειακό συμβούλιο έχει δείξει πως το DNA της ομάδας αυτής έχει φτιαχτεί για να αντέχει και να ξεπερνά όλους τους κραδασμούς με επιτυχία. Όσο για τις προσχωρήσεις ορισμένων Περιφερειακών Συμβούλων στην παράταξη του κυρίου Μέτιου για να καταλάβουν έμμισθες θέσεις εξασφαλίζοντας προσωπικό όφελος και αδιαφορώντας για το συλλογικό καλό, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις και το ποιόν του καθενός. Αυτές οι πρακτικές πολιτικών «κυβιστήσεων» και η παλαιοκομματική τους νοοτροπία δεν τιμούν κανένα και ο κόσμος βλέπει και κρίνει τις πράξεις και την πορεία του κάθε ενός.

«Το Χ.Κ. Φαλακρού έχει περάσει από πολλά κύματα, από καλές εποχές αλλά και από πολύ άσχημες»

– Ικανοποιημένος από την συνεργασία με τοπικούς φορείς;
– Η συνεργασία μου με το Επιμελητήριο, τους Δήμους και όλους τους τοπικούς φορείς είναι πάντα στο πλαίσιο αγαστής και αμοιβαίας συνεργασίας. Δηλώνω πάντα παρών να συνδράμω και να υποστηρίξω κάθε δίκαιο αίτημα των φορέων του νομού μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και φυσικά όπου αλλού χρειαστεί. Η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων του νομού μας επιδεικνύοντας την σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα που χρειάζεται είναι υποχρέωση μας απέναντι στις επόμενες γενιές.

– Τα προσωπικά πολιτικά σας σχέδια;
– Είμαστε στο μέσον της θητείας μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην θέση που ο Δραμινός λαός μας έδωσε με την ψήφο του την δύναμη να τον εκπροσωπούμε. Πρώτο μου μέλημα είναι να είμαι καθημερινά δίπλα σε ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ασκούμε τόσο ως παράταξη όσο και προσωπικά υπεύθυνη και παραγωγική αντιπολίτευση για το καλό του τόπου μας. Όσον αναφορά τα πολιτικά μου σχέδια αν και θεωρώ ότι είναι αρκετά νωρίς για να μιλάμε για εκλογές πρόθεση μου είναι να συνεχίσω τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια μας στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη και της Περιφερειακής Σύνθεσης. Πιστεύω ότι ο τόπος μας αξίζει πολλά περισσότερα, αξίζει να είναι ένα τόπος που οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν και δημιουργήσουν με αξιώσεις την ζωή τους. Φτάνει ποια να είμαστε ουραγοί σε όλους τους τομείς, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση ενώνοντας όλες τις υγιής πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και την δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω τις απόψεις μου στην Δραμινή κοινωνία. Ενόψει των εορτών εύχομαι από καρδιάς ημέρες γεμάτες υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2022!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × τέσσερα =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας