22 C
Drama
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Αργύρης Πατακάκης

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε στο έπακρο την ψήφο και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που μας ανέδειξε ως την νέα Περιφερειακή διοίκηση»

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΑΜΘ

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που κρατάνε καθηλωμένη την Περιφέρειά μας στο παρελθόν, να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις γενιές που έρχονται.» Αναφέρει ο Αργύρης Πατακάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και του μεταβίβασε τις αρμοδιότητες για τη συνολική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αναφέρεται στην πρόταση χρηματοδότησης του με 9.999.000 € για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΧΚΦ, παραθέτει τα θέματα αγροτικής ανάπτυξης που έθεσε και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης στους καθ’ ύλην αρμόδιους της κυβέρνησης.
Ο Αργύρης Πατακάκης με αισιοδοξία και εμπειρία πλέον, δίνει τη δική του μάχη από τον τομέα ευθύνης του ώστε να τιμήσει στο έπακρο την ψήφο και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που ανέδειξε την «Περιφερειακή Σύνθεση» νέα Περιφερειακή διοίκηση. Στόχος τονίζει χαρακτηριστικά «…να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος, να συνεργαστούμε και να ενώσουμε δυνάμεις και στο τέλος αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου ώστε να επιδείξουμε έργο αντάξιο των προσδοκιών της κοινωνίας».

– Νέα διοίκηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ με νέο Περιφερειάρχη τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Υψηλές οι προσδοκίες κύριε Πατακάκη. Ποιο το όραμα και οι προτεραιότητες της Περιφερειακής αρχής;
– Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε και την δυνατότητα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για την υπάρχουσα κατάσταση και τον προγραμματισμό του Περιφερειάρχη μας Χριστόδουλου Τοψίδη και της διοίκησης μας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που κρατάνε καθηλωμένη την Περιφέρειά μας στο παρελθόν, να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις γενιές που έρχονται. Ξεκινώντας από τα απλά καθημερινά ζητήματα όπως ο καθαρισμός και η σωστή συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, ως και την υλοποίηση σημαντικών, στρατηγικής σημασίας έργων, που θα μας δώσουν το πλεονέκτημα να είμαστε ανταγωνιστικοί σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι τομείς ευθύνης που μου έχει αναθέσει ο Περιφερειάρχης είναι όχι μόνο ουσιαστικοί αλλά αποτελούν και την ατμομηχανή της ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

– Τρείς μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πολύ ουσιαστικοί οι τομείς που αναλάβατε…
– Πιστεύω πως ότι οι τομείς ευθύνης που μου έχει αναθέσει ο Περιφερειάρχης είναι όχι μόνο ουσιαστικοί αλλά αποτελούν και την ατμομηχανή της ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία έχει καταστεί ενεργειακός κόμβος μεταφοράς, αποθήκευσης και παραγωγής όλων των μορφών ενέργειας, από τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου στον Πρίνο μέχρι τα αιολικά πάρκα του Κέχρου, από τoν πλωτό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, μέχρι και το Φράγμα του Θησαυρού στην Δράμα. Αν μη τι άλλο μετά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχει καταστεί σαφές στο σύνολο του κόσμου, ότι η ενεργειακή αυτάρκεια και στρατηγική αυτονομία της χώρας μας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα στο οποίο δεν θέλουμε και δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από εξωτερικούς παράγοντες.
Περιβάλλον και ενεργειακή μετάβαση είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βλέπουμε άλλωστε τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και πλήττουν την πατρίδα μας. Πρέπει να υπάρξει σοβαρός και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός αντιμετώπισης τους όπως και θωράκιση των υποδομών μας, γιατί δυστυχώς από εδώ και πέρα αυτά τα φαινόμενα θα είναι όλο και πιο συχνά.

– Είχατε σειρά επαφών από όσο γνωρίζω και με διάφορα κυβερνητικά στελέχη κύριε Πατακάκη… Ποια τα θέματα που θέσατε;
– Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη, όπου είχαμε μια σειρά από εποικοδομητικές συζητήσεις και μου δόθηκε η δυνατότητα να θέσω μια σειρά ζητημάτων τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων μου. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα και ο Αναπτυξιακός Νόμος με έμφαση στις μεταποιητικές δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα, είναι κάποια από τα θέματα που έθεσα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την Κυβέρνηση.

– Σε μια περίοδο που οι αγρότες εκπέμπουν SOS για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το κόστος των αγροτικών προϊόντων αλλά και με την νέα ΚΑΠ. Μπορούν να υπάρξουν μέτρα στήριξης από την Περιφέρεια;
– Είμαστε μαζί με τους αγρότες στον καθημερινό αγώνα που δίνουν και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατότητα που μας δίνεται για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων ώστε να κάνουμε τον πρωτογενή μας τομέα βιώσιμο ξανά. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δει με μεγαλύτερη προσοχή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και γενικά όλου του πρωτογενή τομέα. Δεν πρέπει να απολέσουμε την στρατηγική μας αυτονομία στην παραγωγή τροφίμων και ειδικά στην παραγωγή βασικών αγαθών διατροφής. Όσον αναφορά την Περιφέρεια ΑΜΘ, έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην βελτίωση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών και φραγμάτων από άκρη σε άκρη της Περιφέρειας, προτεραιοποίηση που έχει τεθεί μετά από συζητήσεις και επαφές με τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

«Είμαστε μαζί με τους αγρότες στον καθημερινό αγώνα που δίνουν και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατότητα που μας δίνεται για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων ώστε να κάνουμε τον πρωτογενή μας τομέα βιώσιμο ξανά»

– Είχατε ασχοληθεί και την προηγούμενη τετραετία ως Περιφερειακός σύμβουλος Δράμας με το πρόβλημα του ΧΚΦ. Έχει εξελιχθεί σε γεφύρι της Άρτας. Φέτος παρέμεινε κλειστό. Ποια τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε να ξαναλειτουργήσει;
– Μπορεί να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, ώστε να αποτελέσει την ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης τόσο του ορεινού όγκου της Δράμας, όσο και συνολικά της ΠΑΜΘ, όχι μόνο για την χειμερινή περίοδο αλλά σε δωδεκάμηνη βάση. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας Χριστόδουλου Τοψίδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και μου μεταβίβασε τις αρμοδιότητες για τη συνολική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Έχω ξεκινήσει μαζί με τους συνεργάτες μου από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως νέα διοίκηση, ένα μαραθώνιο επαφών, συσκέψεων και διεργασιών ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα τα ανοιχτά και άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα μικρά και μεγάλα που χρήζουν επίλυσης, ώστε το ΧΚΦ να μπει στις ράγες της ανάπτυξης και της σωστής και μακροχρόνιας αξιοποίησης του, επ’ ωφελεία του συνόλου της περιοχής μας και των επαγγελματιών της.
Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι να καταφέρουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με πιεστικές ημερομηνίες υποβολής να καταθέσουμε πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 9.999.000 € για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, στην σχετική πρόσκληση του Υπουργείο Τουρισμού για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Χιονοδρομικών Κέντρων», της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.Σκοπός της πρότασης αυτής είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και οι παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι οι εξής:

• Προμήθεια και εγκατάσταση δύο νέων σύγχρονων ταινιοδρόμων με σκέπαστρο για την διασύνδεση της πίστας «Χιονότρυπα» με το καφέ Χιονότρυπα στα 2.111 μέτρα καθώς και για την ομαλή κίνηση των χιονοδρόμων από την πίστα της Χιονότρυπας προς τη βάση του χιονοδρομικού κέντρου.
• Αντικατάσταση των δύο αναβατήρων αρχαρίων με δύο νέους σύγχρονους ταινιοδρόμους οι οποίοι πλέον ενδείκνυνται για την εύκολη και γρήγορη εκμάθηση αθλημάτων χιονοδρομίας για τους αρχάριους.
• Προμήθεια και εγκατάσταση νέας Πίστας Χιονοδρομίας τύπου DrySlope (πλαστική πίστα προσομοίωσης χιονιού). Η εγκατάσταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για άσκηση χιονοδρομίας όλο το χρόνο και συγχρόνως διασφαλίζει τη λειτουργία κατά τη χειμερινή περίοδο.
• Προμήθεια τριών νέων χιονοστρωτήρων, οι οποίοι συνδυάζουν τεχνολογική καινοτομία και κυρίως ανταποκρίνονται στα πιο αυστηρά στάνταρ εκπομπών καυσαερίων, που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και ένα μηχανάκι χιονιού.
• Προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει και ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πιεστικές ημερομηνίες υποβολής, καταφέραμε και καταθέσαμε πρόταση προϋπολογισμού 9.999.000 € για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού»

Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε δυναμικά ώστε να ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων και η παραχώρηση της συνολικής έκτασης του ΧΚΦ στην ΠΑΜΘ, όπως και με πολλές ακόμα μικρότερες εκκρεμότητες οι οποίες όμως είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.

– Έχετε καθημερινή επικοινωνία με την κοινωνία. Τι αφουγκράζεστε από την επαφή σας με τους πολίτες;
– Η επαφή με τους πολίτες είναι καθημερινή και αδιάκοπη γιατί μόνο έτσι μπορείς να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα και άποψη για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όσο και των προτεραιοτήτων όπως αυτές τις θέτει η κοινωνία. Αφουγκράζομαι την αγωνία του κόσμου ώστε να μπορέσουν να γίνουν σημαντικά πράγματα στον Νομό μας που έχει μείνει αρκετά πίσω αλλά διαβλέπω και μια αισιοδοξία ότι εμείς σαν νέα διοίκηση θα τα καταφέρουμε, πράγμα το οποίο μας γεμίζει χαρά αλλά κάνει και το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες ακόμα μεγαλύτερο.

«Αφουγκράζομαι την αγωνία του κόσμου ώστε να μπορέσουν να γίνουν σημαντικά πράγματα στον Νομό μας που έχει μείνει αρκετά πίσω αλλά διαβλέπω και μια αισιοδοξία ότι εμείς σαν νέα διοίκηση θα τα καταφέρουμε»

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε στο έπακρο την ψήφο και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που μας ανέδειξε ως την νέα Περιφερειακή διοίκηση, να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος, να συνεργαστούμε και να ενώσουμε δυνάμεις και στο τέλος αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου να έχουμε να επιδείξουμε έργο αντάξιο των προσδοκιών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαέξι − 14 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας