16.5 C
Drama
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΑριστείδης Μωυσιάδης

Αριστείδης Μωυσιάδης

«Εμπιστεύομαι τον Χρήστο Μέτιο ως άνθρωπο και ως πολιτικό»

Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού ΑΜΘ

Ο Αριστείδης Μωυσιάδης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Νοιώθει ικανοποίηση για την ανάθεση και του χαρτοφυλακίου του Πολιτισμού ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜΘ και δεσμεύεται να φανεί αντάξιος και στα νέα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.
Εμπιστεύεται τον Χρήστο Μέτιο και ως άνθρωπο και ως πολιτικό, γιατί έχει δείξει συνεπεία λόγου και πράξεων σε όλα αυτά τα οποία εξήγγειλε προεκλογικά το 2019 για όλη την ΑΜΘ. Ιδιαίτερα για τη Δράμα έχει κάνει πράξη κάθε έργο το οποίο ανακοινώθηκε το 2019.
Για την Δημοτική κίνηση «Αγαπάμε Δράμα» ανακοινώνει ότι αναστέλλει την λειτουργία της προς το παρόν, για να μπορέσει να ολοκληρώσει το σχεδιασμό και το όραμα που ξεκίνησε σε όλη την Περιφέρειά ΑΜΘ.

«Η συνέπεια λόγου και πράξεων είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου»

– κ. Μωυσιάδη καλή χρονιά. Από τις πρόσφατες ανακοινώσεις βλέπουμε ότι συνεχίζεται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και το 2023 ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού.
– Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο κ. Ελευθεριάδη και προσωπικά σε εσάς, σας ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για την φιλοξενίας σας στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα. Όπως προείπατε συνεχίζω στη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη με μια αλλαγή, το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Υγείας, το έχει νέος συνάδελφος και προσωπικά συνεχίζω με το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Πολιτικής και μου δόθηκε και το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ευχαριστώ πολύ τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και δεσμεύομαι να φανώ για άλλη μια φορά αντάξιος στη θέση που μου ανατέθηκε.

– Αυτό σημαίνει ότι θα πολιτευτείτε στις επερχόμενες εκλογές με τον Χρήστο Μέτιο;
– Έχω δηλώσει ήδη ότι θα συνεχίσω την αυτοδιοικητική μου πορεία στον δεύτερο βαθμό μαζί με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση στις προσεχείς εκλογές στις 08-10-2023. Εμπιστεύομαι τον Χρήστο Μέτιο και ως άνθρωπο και ως πολιτικό, διότι έχει δείξει συνεπεία λόγου και πράξεων σε όλα αυτά τα οποία εξήγγειλε προεκλογικά το 2019 για όλη την ΑΜΘ. Ιδιαίτερα για την πατρίδα μας την Δράμα, έχει κάνει πράξη κάθε έργο το οποίο ανακοινώθηκε το 2019. Η συνέπεια λόγου και πράξεων είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου. Μάλιστα η πρόσφατη παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει στο τιμόνι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον Χρήστο Μέτιο, γι’ αυτό και ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Οπότε όλοι εμείς που είμαστε δίπλα του, είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αυτό και θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε για να έχουμε μία περιφέρεια με πρωταγωνιστικό ρόλο και στην νέα προγραμματική 2021-2027 απορροφώντας το μεγαλύτερο ποσοστό από τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία.

«Ο κόσμος περιμένει από εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική να καταβάλλουμε τα μέγιστα για να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ελπίδα και το δικαίωμα για μια καλύτερη κοινωνική πραγματικότητα»

– Και η δημοτική σας κίνηση για τον Δήμο Δράμας αναστέλλει την λειτουργία της;
– Η αγάπη μου, η αγωνία μου και το όραμά μου για τον τόπο μας, την αγαπημένη μας Δράμα, δεν αλλάζει κ. Ελευθεριάδη. Η δημοτική μας κίνηση αναστέλλει την λειτουργία της προς το παρόν για να μπορέσω να ολοκληρώσω το σχεδιασμό και το όραμα που ξεκίνησα από άκρη σε άκρη στην Περιφέρειά μας. Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι υπέρμαχος της ενδοπεριφερειακής συνείδησης για την οποία έδειξα στην πράξη ότι την πιστεύω και την υποστηρίζω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσω όπως λέει ο θυμόσοφος λαός ότι: «δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από μία μασχάλη». Αυτός ήταν και ο λόγος, που αποφάσισα την αναστολή της δημοτικής κίνησης «Αγαπάμε Δράμα» για να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις για την Αντιπεριφέρεια την οποία ανέλαβα. Αγαπάμε Δράμα και την αγαπάμε πολύ κ. Ελευθεριάδη, και από όποια θέση και αν βρίσκομαι αυτός είναι ο βασικότερος στόχος, η προσπάθεια για μία Δράμα όπως της αξίζει. Για όλα τα άλλα ο χρόνος είναι μπροστά μας και όπως λέει το γνωμικό: «ο χρόνος έχει όλες τις απαντήσεις χωρίς να του θέσουμε καμία ερώτηση…»

– Κάνοντας έναν απολογισμό του 2022 ποιες είναι οι παρεμβάσεις σας ως Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη;
– Οι παρεμβάσεις της διοίκησης μας στον τομέα της Δημόσιας Υγεία και της Κοινωνικής Πολιτικής τον τελευταίο χρόνο ήταν πολλές και σημαντικές. Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση και χαρά για όσα καταφέραμε.

Να αναφέρω τα πιο σημαντικά ξεκινώντας από τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής:

1. Δημιουργία περιφερειακού παρατηρητηρίου κοινωνικής ένταξης.

Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου αποσκοπεί:

α. στην αποτελεσματική παρακολούθηση και το συντονισμό των στόχων, οι οποίοι εξειδικεύονται στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕ.Σ.Κ.Ε),

β. στην ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης,

γ. στη διαβίβαση στοιχείων και πληροφοριών στο Εθνικό Γεωπληροφοριακό Σύστημα (Ε.ΓΠ.Σ.) του Εθνικού Μηχανισμού,
δ. στην αποτύπωση και χαρτογράφηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

2. Ξενώνας αστέγων ή δημόσια υπνωτήρια.

3. Δημόσια κοινωνικά πλυντήρια για τις ευπαθείς ομάδες.

4. Δημιουργία ή ενοικίαση χώρου φιλοξενίας ανηλίκων παιδιών έπειτα από απόφαση δικαστηρίου και μέχρι την μεταφορά τους σε Δημόσια Δομή.

5. Ημερίδα για την υιοθεσία και την αναδοχή σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

6. Συμβουλευτικά κέντρα κακοποιημένων γυναικών σε Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα.

7. ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

8. ΚΗΦΗ

9. ΣΥΔ – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία.

10. Ομιλίες στην Γ’ τάξη των λυκείων όλης της Περιφέρειας με θέμα: «τη διαχείριση του άγχους των πανελλαδικών».

11. Κατασκήνωση ΑΜΕΑ στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

12. Κέντρο Ευεξίας για άτομα με αναπηρία ΑΜΕΑ στην Κεσσάνη Ξάνθης.

Οι δράσεις μας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας:

1. Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας (Ιούνιο).
– Αιμοδοσία
– Πανδημία- επιπτώσεις
– Εθελοντισμός- ΑΜΕΑ

2. Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας (Οκτώβριο).
– Κατάθλιψη – αγχώδεις διαταραχές – κρίσεις πανικού
– Οριακή διαταραχή συμπεριφοράς
– Ψυχογενής βουλιμία- Υπερφαγία – ανορεξία
– Διαχείριση πένθους
– Ενδοοικογενειακή βία
– Διαζύγια
– Έγκαιρος εντοπισμός συμπτωμάτων ψύχωσης
– Διπολική διαταραχή
– Φοβίες
– Ιδεοψυχαναγκαστική – καταναγκαστική διαταραχή
– Εκφοβισμός- (Bulling)
– Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
– Διαφυλικές σχέσεις
– Μετατραυματικό στρες

3. Αγορά μικρού βαν για την εξυπηρέτηση παραμεθορίων περιοχών σε επίπεδο πρόληψης.

4. Οφθαλμολογική παρέμβαση σε παιδιά και άτομα 3ης ηλικίας.

5. Οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά.

6. Καρδιολογικός έλεγχος σε παιδιά του δημοτικού.

7. Εντομοκτονίες και μυοκτονίες ΑΜΘ.

8. Δημιουργία κέντρων άνοιας και αλτσχάιμερ (όπως της Αλεξανδρούπολης).

9. Βράβευση (έπαινοι) σε όλους τους υγειονομικούς της ΑΜΘ για την προσφορά τους στην πανδημία.

10. Ιατρεία μνήμης
11. Κέντρο ημέρας για την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο.
12. Πρωτοβουλία δημιουργίας ΧΟΣΠΙΣ για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου (Ξενώνες Ανακούφισης και Παρηγορητικής Φροντίδας).

– Ο προγραμματισμός σας το επόμενο διάστημα;
– Να συνεχίσω τις επαφές με τους φορείς Διοίκησης της Κοινωνικής Πολιτική και του Πολιτισμού.
Να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα του Πολιτισμού με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς.
Να συνεχίσει η στήριξη των φορέων που ασχολούνται με την Κοινωνική πολιτική στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης προτάσεων για την νέα Προγραμματική.

«Η δημοτική μας κίνηση «Αγαπάμε Δράμα» αναστέλλει την λειτουργία της προς το παρόν για να μπορέσω να ολοκληρώσω το σχεδιασμό και το όραμα που ξεκίνησα από άκρη σε άκρη στην Περιφέρειά μας.

– Έχετε καθημερινή επικοινωνία με την κοινωνία. Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες;
– Η επαφή μας με την κοινωνία προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι είναι καθημερινή και μάλιστα έντονα καθημερινή. Οι πολίτες ζουν σε δύσκολες συνθήκες και ας μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρονιά η ζωής μας έχει χάσει σε ποιότητα. Ο κόσμος περιμένει από εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική να καταβάλλουμε τα μέγιστα για να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ελπίδα και το δικαίωμα για μια καλύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Σε όλα αυτά τα έργα που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται στην Αντιπεριφέρεια Δράμας είναι σημαντικό να βλέπουμε τους πολίτες χαρούμενους και ικανοποιημένους. Αυτή είναι και η βασική μας στόχευση από την πλευρά της κοινωνικής πολιτικής και του πολιτισμού, να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ελπίδα, την αισιοδοξία και την χαρά σε όλους του πολίτες της ΑΜΘ και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μου της Δράμας.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Αυτό που θέλω να προσθέσω κλείνοντας είναι ευχές για υγειά, αγάπη, ευτυχία και επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ως αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, ας μου επιτραπεί να πω, ότι είναι σημαντικό ο πολιτικός πολιτισμός να μη μείνει στην θεωρία αλλά να γίνει ουσιαστική πράξη για όλους μας κατά την περίοδο των εκλογών. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο και ευκαιρίες για τον τόπο μας, την αγαπημένη μας Δράμα. Με γνώμονα αυτό, ας πορευθούμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, στις επερχόμενες εκλογές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

τέσσερα × δύο =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας