15.9 C
Drama
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Αθηνά Θεοδωρίδου

Η Δραμινή που μας «απογειώνει» με το τουμπερλέκι της

Η Αθηνά Θεοδωρίδου κλέβει την παράσταση σε κάθε εμφάνισή της στην πίστα με το τουμπερλέκι της. Είναι ένα κορίτσι γεμάτο ενέργεια, πάθος και χαμόγελο. Είναι αυτοδίδακτη στα κρουστά και ενώ έχει πτυχίο ως ειδικός αεροπορικών εταιριών η μουσική είναι εκείνη που την κέρδισε. Πιστεύει πως το ταλέντο είναι ένα φυσικό χάρισμα που μας δίνει ο Θεός, αλλά για να προχωρήσεις και να ξεχωρίσεις χρειάζεται εξάσκηση, εξυπνάδα και εντιμότητα.

Συνέντευξη Βαγγέλης Ελευθεριάδης

– Ποια είναι η πρώτη σας επαφή με το τουμπερλέκι;
– Η πρώτη μου επαφή έγινε το 2004, όταν οι γονείς μου μετά από ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, μου πήραν δώρο ένα τουμπερλέκι. Το λάτρεψα από την αρχή. Ξεκίνησα να ακούω ανατολίτικη μουσική, χωρίς δασκάλους και ωδεία έφτασα σε κάποιο επίπεδο. Αργότερα παρακολούθησα σεμινάρια από φίλους μουσικούς και βελτιώθηκα ακόμη περισσότερο. Το πάθος μου για τη μουσική και το τουμπερλέκι μου έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Δεν άργησαν να με ανακαλύψουν.

– Ποιος ήταν ο στόχος σας με αυτή την ενασχόληση;
– Στόχος μου ήταν αυτός να γίνω καλύτερη ώστε να είμαι ικανή να παίξω με μεγάλους καλλιτέχνες. Από μικρή έλεγα «Μαμά θέλω να δείξω κάποια μέρα σε όλους πώς παίζω τουμπερλέκι», φυσικά η μητέρα μου γελούσε. Αργότερα, αφού τελείωσα τις σπουδές μου, έγινε η μεγάλη πρόταση για την Αθήνα, φυσικά δέχτηκα και είπα «τώρα αρχίζει το όνειρο μου».

«Δεν έχω σπουδάσει μουσική, είμαι αυτοδίδακτη, μελέτησα μόνη μου και με ένα δάσκαλο που λέγετε youtube»

– Είστε αυτοδίδακτη, δεν έχετε σπουδάσει μουσική, θεωρείται τον εαυτό σας καλλιτέχνη;
– Δεν έχω σπουδάσει μουσική είμαι αυτοδίδακτη, μελέτησα μόνη μου και με ένα δάσκαλο που λέγετε youtube! Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω σίγουρα θα έκανα σπουδές μουσικής. Πότε όμως δεν είναι αργά…
Καλλιτέχνης είναι αυτός που παράγει τέχνη, στην περίπτωσή μου μουσική τέχνη, πιστεύει στον εαυτό του και δημιουργεί. Ναι θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη.

– Τι έχετε σπουδάσει;
– Έχω σπουδάσει ειδικός αεροπορικών εταιριών.

– Πιστεύετε στο ταλέντο; Τι είναι ταλέντο;
– Φυσικά πιστεύω στο ταλέντο. Είναι ένα φυσικό χάρισμα, μια φυσική ευκολία που μας δίνει ο Θεός.

– Κάποιος, δηλαδή, που έχει ταλέντο δεν χρειάζεται να προσπαθεί πολύ;
– Φυσικά και χρειάζεται προσπάθεια και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται να ξεπεράσεις και τα όριά σου. Ο Θεός σου δίνει το ταλέντο αλλά για να προχωρήσεις και να ξεχωρίσεις χρειάζεται εξάσκηση, εξυπνάδα και εντιμότητα.
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία λέει πως μετά από ένα κονσέρτο μια κυρία, έδωσε τα συγχαρητήρια της στο βιολιστή λέγοντας του «Θα έδινα και τη ζωή μου για να μπορούσα να παίζω όπως εσείς!» και η απάντηση του ταπεινού μουσικού ήταν απλή και σαφής «Κυρία μου, εγώ την έδωσα ήδη!».

– Στο Θεό πιστεύετε;
– Πιστεύω στον Θεό και στην ύπαρξη του Χριστού είμαι ελληνίδα χριστιανή ορθόδοξος. Ο Θεός είναι αυτός που μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω τη ζωή αισιόδοξα, φωτίζει την καθημερινότητα μου και μου δίνει δύναμη για αυτό που κάνω με τη μουσική.

«Ο Θεός σου δίνει το ταλέντο αλλά για να προχωρήσεις και να ξεχωρίσεις χρειάζεται εξάσκηση, εξυπνάδα και εντιμότητα»

– Αν δεν είχατε γίνει μουσικός, θα μπορούσατε να είχατε γίνει κάτι άλλο;
– Θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό ή να γίνω αεροσυνοδός. Ότι κι αν επέλεγα, το σίγουρο είναι πως θα το έκανα επειδή θα το ήθελα και όχι επειδή θα έπρεπε.

– H οικογένειά σας είχε σχέση με τη μουσική;
– Όχι, δεν έχουν καμία σχέση, ούτε οι γονείς μου, ούτε η αδερφή μου. Τώρα που με βλέπουν στη σκηνή χαίρονται και στηρίζουν κάθε επιλογή μου.

– Τι είναι μουσική για εσάς;
Η μουσική για εμένα είναι ένας τρόπος να εκφράσω τα συναισθήματά μου και τις σκέψεις μου. Πολλές φορές βγαίνουν αισθήματα από μέσα μου που δεν γνώριζα ότι υπήρχαν. Όταν «παίζω» ορισμένες φορές φεύγει ένα βάρος από μέσα μου, ηρεμώ και μπορώ να το πώς κατά κάποιο τόπο λυτρώνομαι.

– Γιατί πιστεύεται οι άνθρωποι επινόησαν μουσική;
– Για να μπορούν να εκφραστούν μέσα από αυτή. Να κλάψουν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν. Νομίζω πως αν δεν υπήρχε μουσική όλα θα ήταν μονότονα. Η μουσική δίνει χρώμα στη ζωή μας είναι κάτι σταθερό και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό.

– Για να πάει καλά μια βραδιά πρέπει και το κοινό να διαθέτει ένα ανάλογο ταλέντο;
– Το μόνο που χρειάζεται για να πάει καλά μία βραδιά είναι να υπάρχει διάθεση από το κοινό. Πολλές φορές βλέπω ανθρώπους σκεπτικούς ή θλιμμένους σε χώρους ψυχαγωγίας, καλό είναι να βάζουν στην άκρη αυτά που τους ταλαιπωρούν και να γίνουν ένα με μας και να διασκεδάσουν με την καρδιά τους. Οι βραδιές τελειώνουν τα προβλήματα ποτέ …ας το φιλοσοφήσουν καλύτερα…

«Θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό ή να γίνω αεροσυνοδός. Ότι κι αν επέλεγα, το σίγουρο είναι πως θα το έκανα επειδή θα το ήθελα και όχι επειδή θα έπρεπε»

– Για να φτάσεις στην επιτυχία χρειάζεται μυαλό ή ψυχή;
– 100% χρειάζονται και τα δύο. Μυαλό για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που θα βρεις μπροστά σου, πιστέψτε με είναι πάρα πολλές, αλλά και ψυχή και αγάπη για αυτό που κάνεις.

– Πρέπει ένας καλλιτέχνης να είναι εγωιστής;
– Ένας καλλιτέχνης δεν πρέπει να είναι εγωιστής, πρέπει να λειτουργεί ομαδικά να σέβεται τους συναδέλφους του και πάνω από όλα να είναι ταπεινός. Δυστυχώς από τους καλλιτέχνες που γνώρισα λίγοι είναι ταπεινοί, αν και γνωρίζουν πως είναι εξαιρετικοί σε αυτό που υπηρετούν. Εγώ αυτούς θαυμάζω.

– Κινδυνεύσατε ποτέ να χάσετε το ταλέντο σας;
– Αν δεν προσέχεις είναι πολύ πιθανό να πάθεις ζημιά. Πάντα πρέπει να κάνεις καλό «ζέσταμα» πριν παίζει οποιοδήποτε όργανο. Ως τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ακολουθώ τους κανόνες που υπάρχουν οπότε οι πιθανότητες μειώνονται.

– Έχετε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της λαϊκής μουσικής…
– Ναι, στα οκτώ χρόνια που εργάζομαι σε μουσικές σκηνές έχω συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα. Θα αναφέρω μερικά: Πάνος Καλλίδης, Χρήστος Μενιδιάτης, Στέλλα Καλλή, Χρύσπα, Χρήστος Χολίδης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Γιώργος Τσαλίκης, Αγγελική Ηλιάδη, Πέτρος Ίμβριος, Νίκος Ζωϊδάκης, Γιάννης Κρητικός, Νάνσυ Αλεξιάδη, Ελευθερία Ελευθερίου, Βασιλική Νταντά, Χάρης Κωστόπυλος, Κυριάκος Κυανός, Βασίλη Μπατή κ.α.

– Από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργαστήκατε ποιους ξεχωρίσατε;
– Ο κάθε καλλιτέχνης για εμένα προσωπικά είναι διαφορετικός και ξεχωριστός. Χαίρομαι γιατί πιστεύω πως κέρδισα τον σεβασμό από όλους. Με όλους είχα άψογη συνεργασία και πέρασα ωραίες μοναδικές στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

«Καλλιτέχνης είναι αυτός που παράγει τέχνη, στην περίπτωσή μου μουσική τέχνη, πιστεύει στον εαυτό του και δημιουργεί. Ναι θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη»

– Με ποιόν θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
– Εύχομαι να καταφέρω να συνεργαστώ με το Γιώργο Μαζωνάκη όπως και με το Βασίλη Καρρά. Είναι όνειρό μου και εύχομαι να γίνει πραγματικότητα.

– Λέγεται πως ο βορράς διασκεδάζει διαφορετικά από το νότο, αποδέχεσαι αυτή την άποψη;
– Οι Έλληνες πάντα είναι πρώτοι στην διασκέδαση και στην καλοπέραση. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες αλλά πραγματικά σαν τη διασκέδαση της Ελλάδας δεν έχει πουθενά. Η Θεσσαλονίκη πάντα θα διαφέρει στην διασκέδαση, όπως πάντα αληθινοί και αυθόρμητοι.

– Οι πίστες λόγω κρίσης διανύουν δύσκολες μέρες. Ποιο είναι το περιβάλλον αυτή την εποχή;
– Δυστυχώς ναι, υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Για τους περισσότερους αυτή τη στιγμή είναι πολυτέλεια η διασκέδαση στις πίστες. Όμως παρά την κρίση ο έλληνας και με λίγα χρήματα καταφέρνει να βγει και να διασκεδάσει.

«Ένας καλλιτέχνης δεν πρέπει να είναι εγωιστής, πρέπει να λειτουργεί ομαδικά να σέβεται τους συναδέλφους του και πάνω από όλα να είναι ταπεινός»

– Δεν αποδέχονται όλοι τις μουσικές που παίζονται στις πίστες. Για εσάς υπάρχει διαχωρισμός «καλής» και «κακής» μουσική;
– Όχι για εμένα δεν υπάρχει διαχωρισμός. Φυσικά και δεν γίνεται να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Κάποιοι ακούν μόνο ξένη μουσική και δεν τους αρέσει η ελληνική μουσική ή το αντίστροφο. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε την διαφορετική επιλογή.

– Σε ένα τραγούδι είναι σημαντικότερη η μουσική ή ο στίχος;
– Νομίζω πως και τα δύο είναι σημαντικά. Μια καλή μελωδία με κακό στίχο είναι δύσκολο να αγγίξει την ψυχή του ακροατή και το αντίστροφο φυσικά.

– Τι είδους μουσική προτιμάται να ακούτε;
– Ακούω τα πάντα. Μπορεί να αρχίσω με λαϊκά και τα καταλήξω σε house ή rock. Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μέρα χωρίς να ακούσω και να μελετήσω μουσική.

– Ποιά είναι η αγαπημένη σας τραγουδίστρια;
– Μου αρέσει πολύ η Πάολα. Είναι εξαιρετική φωνή και μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα.

– Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;
– Δυστυχώς έχω λίγο ελεύθερο χρόνο. Όταν καταφέρνω και βρίσκω χρόνο για εμένα μου αρέσει να πηγαίνω στο γυμναστήριο, στο τένις, στον κινηματογράφο. Η μεγάλη μου αγάπη είναι οι εκδρομές με φίλους, μου αρέσει πολύ να ανακαλύπτω νέους τόπους.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας