24.2 C
Drama
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταBest City Awards 2023: Χρυσό Βραβείο στο Δήμο Δράμας

Best City Awards 2023: Χρυσό Βραβείο στο Δήμο Δράμας

Το Χρυσό Βραβείο απονεμήθηκε χθες στο Δήμο Δράμας για τη συμμετοχή του με τίτλο «Τεχνητή νοημοσύνη και άμεση δημοκρατία: Η περίπτωση του Δήμου Δράμας» στα Best City Awards 2023.

Ο Δήμος Δράμας υπέβαλε την υποψηφιότητα του στην κατηγορία «Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) & Διακυβέρνηση» για την περίπτωση δράσεων Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης. Στην κατηγορία διαγωνιστήκαν έργα και εφαρμογές, που συμβάλλον στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών προσφέροντάς τους υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

Η συμμετοχή του Δήμου Δράμας αφορούσε στην εφαρμογή ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τη μεταφορά της λαϊκής Αγοράς. Συγκεκριμένα ο Δήμος καινοτόμησε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και διάδρασης με τους πολίτες, διεξάγοντας διαδικτυακή διαβούλευση μέσω chatbot για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, από το σημείο που πραγματοποιείται τα τελευταία τουλάχιστον 100 χρόνια σε χώρο που πληρούνται οι σύγχρονες προϋποθέσεις για τη χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς. Η ηλεκτρονική διαβούλευση συνέβαλλε στην σημαντική αύξηση του αριθμού συμμετοχής των πολιτών και διευκόλυνε τον ενεργό τους ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής. Μέσα σε διάστημα 11 ημερών λήφθηκαν 1.207 ολοκληρωμένες απαντήσεις πολιτών, αριθμός ρεκόρ όχι μόνο για το Δήμο Δράμας αλλά και για αντίστοιχες διαβουλεύσεις σε εθνικό επίπεδο.

Τα Best City Awards και η BOUSSIAS Events, για 7η χρονιά με την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την Τιμητική Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις. Tα Best City Awards όπως κάθε χρόνο αναδεικνύουν και επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν υλοποιηθεί από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, προκειμένου οι πόλεις στην Ελλάδα να είναι ευφυείς, αειφόρες, και οικονομικά βιώσιμες διατηρώντας την «κοινωνική τους συνοχή». Σκοπός των Βραβείων είναι να διευκολύνουν τη μετατροπή των κοινοτήτων στην χώρα μας σε πραγματικά έξυπνες και αειφόρες πόλεις, όπου όλοι οι άνθρωποι δύναται να επωφεληθούν από την ελεύθερη πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η πολιτεία, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής κ. Μιχάλης Τάσσου, ο οποίος μετά την απονομή δήλωσε «Είχα την τιμή να παραλάβω για λογαριασμό του δήμου μας το Χρυσό Βραβείο. Είναι σταθερή η προσήλωση μας τόσο στην ψηφιακή σύγκληση του δήμου μας όσο και στην σταθερή πεποίθηση ότι οφείλουμε να δίνουμε το λόγο στους πολίτες ειδικά τώρα που υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες μας που συμμετείχαν στη διαβούλευση και μας έδειξαν το δρόμο για ένα δήμο συμμετοχικό».

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος αφού πρωτίστως συνεχάρη για την επιτυχία τις Υπηρεσίες του Δήμου, δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή είναι πάντα αρωγός στις καινοτόμες δράσεις που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × ένα =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας