13.2 C
Drama
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Χάρης Τσιαμπάζης

«Ο κόσμος της Δράμας έχει κουραστεί από δοκιμασμένες και αποτυχημένες διοικήσεις»

Μαθητής – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος / «Project για τη Δράμα»

«Η νεολαία οφείλει να οργανώνεται σε ομάδες και να ασχολείται ενεργά με τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου» αναφέρει ο μαθητής και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές Χάρης Τσιαμπάζης.
Επέλεξε την παράταξη «Project για τη Δράμα» γιατί φέρνει τον αέρα που οραματίζεται, Κάτι καινούργιο που θα φέρει την ουσιαστική αλλαγή και την ελπίδα.
Για το νεαρό της ηλικία του σημειώνει ότι είναι το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα… «Η ηλικία μου, κάνει τους γύρω μου να με χαρακτηρίζουν ως σύγχρονο “Δον Κιχώτη” που πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Πολλοί με λένε τρελό, αλλά εγώ θα το προσπαθήσω»
Ο Χάρης Τσιαμπάζης θα ενηλικιωθεί στις 7 Οκτωβρίου μία ημέρα πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Συνέντευξη Βαγγέλης Ελευθεριάδης

– κ. Τσιαμπάζη θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Project για τη Δράμα». Τι σας ώθησε και πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά;
– Ο πολιτικός βίος της χώρας χρειάζεται νέους ανθρώπους. Άτομα με φρέσκιες ιδέες, με όρεξη για πολύ δουλειά. Άτομα που θα ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο της πόλης μας και θα μάθουν δίπλα στους πιο έμπειρους. Υπάρχει η αίσθηση ότι οι όροι νέοι και πολιτική είναι αντικρουόμενοι. Η νεολαία οφείλει να οργανώνεται σε ομάδες και να ασχολείται ενεργά με τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου. Με βάση το νεαρό της ηλικίας μου, αλλά και τον ρομαντισμό που με χαρακτηρίζει, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι νόρμες και τα καλούπια. Αντίθετα με ενδιαφέρουν οι καινοτόμες ιδέες και οι έξυπνες προτάσεις. Αυτόν τον αέρα αλλαγής θέλω να φέρω στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας.

«Καιρός να δούμε κάτι καινούργιο. Κάτι καινούργιο που θα φέρει την ουσιαστική αλλαγή και την ελπίδα»

– Γιατί επιλέξατε την παράταξη «Project για τη Δράμα».
– Το «Project για τη Δράμα», φέρνει αυτό τον αέρα που οραματίζομαι. Ο κόσμος της Δράμας έχει κουραστεί από δοκιμασμένες και αποτυχημένες διοικήσεις. Καιρός να δούμε κάτι καινούργιο. Κάτι καινούργιο που θα φέρει την ουσιαστική αλλαγή και την ελπίδα.

– Θα είστε απ΄ ότι φαίνεται έως τώρα ο νεότερος ηλικιακά υποψήφιος…
– Ακριβώς αυτό είναι το μεγαλύτερο μου πλεονέκτημα. Ωστόσο παρά το νεαρό της ηλικίας μου, έχω την εμπειρία και την τεχνογνωσία ήδη μέσα από παρατάξεις στις οποίες συμμετείχα από πολύ μικρός, στην διαχείριση και αντιμετώπιση καίριων καθημερινών προβλημάτων. Αφουγκράζομαι τα προβλήματα των Δραμινών και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να δίνω λύση σε αυτά καθημερινά. Η ηλικία μου, κάνει τους γύρω μου να με χαρακτηρίζουν ως σύγχρονο «Δον Κιχώτη» που πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Πολλοί με λένε τρελό, αλλά εγώ θα το προσπαθήσω.

– Η διοίκηση Μαμσάκου σε λίγους μήνες ολοκληρώνει την δεύτερη θητεία της, πως κρίνεται την πορεία της.
– Ο κύριος Μαμσάκος και η παράταξη του, έχει αποτύχει πλήρως στα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα. Θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες για να χωρέσουν τα λάθη αυτής της παράταξης. Έχει κριθεί, έχει αποτύχει και θα φανεί στις κάλπες.

– Είστε ικανοποιημένος από την πορεία της παράταξης «Project για τη Δράμα» στο Δημοτικό Συμβούλιο;
– Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της παράταξης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλα τα πρόσωπα είναι τα πλέον ικανά με γνώσεις και όρεξη για δουλειά. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά, ώστε να είμαστε κοντά μέχρι και στον τελευταίο Δραμινό πολίτη. Με την Παρθένα Κιόρτεβε με το άκρως επιτυχημένο έργο της στο νοσοκομείο της Δράμας και τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση τον επικεφαλής της παράταξης μας, καθημερινά δίνουμε αγώνα για τα προβλήματα των πολιτών. Η κ. Κιόρτεβε ως η μόνη γυναίκα υποψήφια αποτελεί ήδη σύμβολο αλλαγής για την πόλη μας.

«Η νεολαία οφείλει να οργανώνεται σε ομάδες και να ασχολείται ενεργά με τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου»

– Αν κάνατε μια ιεράρχηση, ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο της Δράμας;
– Ας ξεκινήσουμε από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας. Καμιά άλλη σοβαρή πόλη ανά την Ελλάδα δεν έχει τόσο σημαντική έλλειψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η τρομερή κωλυσιεργία αναφορικά με το Εθνικό στάδιο της πόλης μας, ανάγκασε αθλητές και προπονητές επί 1,5 χρόνο να ξεσπιτωθούν και να κάνουν προπονήσεις εκτός του νομού μας.
Ο Δήμαρχος και η παράταξη του κατάντησε τη Δράμα ένα απέραντο εργοτάξιο, οδήγησε οικογένειες να καταστραφούν επαγγελματικά καθώς και να κλείσουν τα μαγαζιά τους και για αυτά φυσικά φταίει κάποιος εργολάβος, ποτέ δεν φταίει ο κ. Μαμσάκος.
Τι να πούμε πρώτα για την Ονειρούπολη της Δράμας; Ξεκίνησε από παραμύθι και έχει καταντήσει εφιάλτης χωρίς νέες ιδέες, χωρίς νέα θέματα να κάνει τους ίδιους τους Δραμινούς να βαριούνται, αλλά και τους επισκέπτες να προτιμάνε άλλους προορισμούς. Το «Project» για την Ονειρούπολη, θα την κάνει ξανά παραμύθι για την πόλη μας και είναι έτοιμο.
Η πόλη μας χρειάζεται αναβάθμιση δημοσίων ουρητηρίων, ώστε ένας επισκέπτης ο οποίος θα έρχεται στην πόλη, να μπορεί με αξιοπρέπεια να τις επισκεφτεί. Σημείο που μέχρι σήμερα αποτελεί ντροπή για την πόλη μας.
Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι οδηγοί της πόλης είναι οι χώροι στάθμευσης. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένας δημόσιος χώρος στάθμευσης, με αρκετές θέσεις πάρκινγκ για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οδηγοί μπορούν.
Χρειαζόμαστε ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Είναι ευκαιρία τώρα που θα χτιστεί να πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να αποτελεί ένα κόσμημα για τον τόπο μας.

«Η οικογένεια του «Project» και η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε έχει την διάθεση να προσφέρει»

– Συγκρότηση ψηφοδελτίων, μια δύσκολη διαδικασία με το νέο εκλογικό νόμο… Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η παράταξη;
– Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, υπάρχει μια πολυσυλλεκτική παράταξη και αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα και σε αυτές τις εκλογές. Άτομα με διαφορετικά πιστεύω συναντηθήκαμε όλοι για ένα κοινό σκοπό που δεν είναι άλλο από το καλό του δήμου μας. Όταν οι άλλοι τρέχουν για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους, εμείς έχουμε την χαρά να μας προσεγγίζουν καθημερινά ικανοί και άξιοι πολίτες και να επιθυμούν την συμμετοχή τους στο δικό μας ψηφοδέλτιο. Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια, η οικογένεια του «Project» και η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε έχει την διάθεση να προσφέρει.

– Γιατί να επιλέξει κάποιος ή κάποια το όνομά σας;
– Όπως προείπα είμαι ένας νέος άνθρωπος με πολλή όρεξη για δουλειά, με καινοτόμες ιδέες και ανοιχτό μυαλό ώστε να ακούσω το πρόβλημα του κάθε Δραμινού και της καθεμιάς Δραμινής και να προσπαθήσω να είμαι δίπλα τους σε όλα!

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Στις εκλογές της ογδόης Οκτωβρίου ζητώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπολιτών μου και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο μπορώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 − εφτά =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας