Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας (ΕΝΙΔ) αναφέρεται στην άνευ προηγουμένου υποστελέχωση.
Νέες διαστάσεις αποκτά η δραματική κατάσταση που βιώνουν τα περιφερειακά νοσοκομεία, καθώς η Παθολογική του Νοσοκομείου Δράμας τελεί πια υπό ολοκληρωτική εξαέρωση, αφού φεύγουν οι δύο εναπομείναντες παθολόγοι ενώ την ίδια στιγμή μια γενική ιατρός γνωστή στην περιοχή για το ήθος και της δουλειά της σύρεται σε ΕΔΕ. Παράλληλα στο Ακτινολογικό του ίδιου νοσοκομείου που διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα, τα περισσότερα μένουν στα κουτιά τους αφού δεν υπάρχει προσωπικό να τα χειριστεί!
Η Παθολογική του Νοσοκομείου Δράμας τελεί πια υπό ολοκληρωτική εξαέρωση
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας (ΕΝΙΔ) αναφέρεται στην άνευ προηγουμένου υποστελέχωση (η οποία μαζί με την εξαέρωση της Παθολογικής Ξάνθης έγιναν αιτία για συνεχείς μετακινήσεις και στη συνέχεια παραιτήσεις παθολόγων από το Νοσοκομείο Σερρών και το 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης) και τονίζει ότι: «Ο ρυθμός αποχώρησης ιατρών συνεχίζεται με τους δύο απομείναντες ιατρούς της Παθολογικής Κλινικής να βρίσκονται σε νέα τροχιά αποχώρησης. Ο ένας ιατρός προτίθεται να δηλώσει εκ νέου παραίτηση, ενώ ο άλλος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στην τελευταία προκήρυξη θέσεων για ανάληψη καθηκόντων σε άλλο νοσοκομείο, με καλύτερες προς το παρόν συνθήκες εργασίας και εφημέρευσης. Τα εφημεριακά κενά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία και η εφημερία στηρίζεται και από την εφημέρευση ειδικευόμενων ιατρών από κλινικές του παθολογικού τομέα στην παθολογική κλινική. Η υποστήριξη του ΤΕΠ παθολογικού τομέα στηρίζεται και στη μετακίνηση και εφημέρευση γενικών ιατρών από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στα επείγοντα του Γ.Ν. Δράμας».
Η Παθολογική του Νοσοκομείου Δράμας ήταν μέχρι πρότινος μία από τις μεγαλύτερες στη Βόρεια Ελλάδα με 52 κλίνες (αριθμός-ρεκόρ), οι οποίες τις περισσότερες φορές κρίνονταν ανεπαρκείς αφού η κάλυψή τους έφτανε μέχρι και το 105%. Τον προηγούμενο μήνα είχε φτάσει να νοσηλεύει μέχρι 74 άτομα και γι’ αυτό είχε επεκταθεί στον χώρο άλλων κλινικών.
Η περιγραφή τούτης της απελπισίας έχει και συνέχεια όμως, αφού «στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον εργασίας προστίθεται και το πρόσφατο γεγονός της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της γενικής ιατρού Ελένης Καλαϊτζή» με οργανική θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλαμπακίου, το οποίο υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, και η οποία «σε ημερήσια βάση, κατά τον χρόνο απασχόλησής της εκεί, εξυπηρετεί περί τα 100 άτομα για εξέταση και συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικών»! Αυτή τη γιατρό βρήκαν να καταγγείλουν οι αθεόφοβοι γραφειοκράτες, για την οποία η ΕΝΙΔ ζητά από το υπουργείο Υγείας «την ορθολογική κρίση του υπουργείου και τη συνέχιση εκτέλεσης των καθηκόντων της».
Σαν να μην έφταναν αυτά, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου. Δεν έχει έλλειψη γιατρών αλλά προσωπικού. Όπως λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, «σήμερα στο τμήμα έχουν απομείνει 7 συνάδελφοι (τεχνίτες και χειριστές) με αποτέλεσμα το τμήμα να λειτουργεί στα όρια ασφαλείας και οι εργαζόμενοι να έχουν ξεχάσει τι θα πει άδεια. Διαθέτουμε υπερσύγχρονο αξονικό, καινούργιο μαγνητικό τομογράφο, μονάδα μαστογραφίας, μέτρηση οστικής μάζας και τα περισσότερα μηχανήματα… βρίσκονται στα κουτιά, που λέει ο λόγος. Σύντομα θα δώσουμε αναλυτικά στοιχεία για αυτά που το τμήμα μπορεί να κάνει, για να υπάρχει σύγκριση με το πόσα λίγα κάνει αφού δεν υπάρχει προσωπικό να χειριστεί τα μηχανήματα».