13.2 C
Drama
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΧριστόδουλος Μαμσάκος

Χριστόδουλος Μαμσάκος

«Όλοι μαζί για τη Δράμα που ενώνει, για τη Δράμα που δημιουργεί»

Δήμαρχος Δράμας

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω και πάλι τον αξίωμα του Δημάρχου, πηγάζει από την αλήθεια και την αγάπη μου για τον τόπο μας…
Άλλωστε είμαι ένας απλός άνθρωπος και δεν λειτουργώ απρόσωπα και ψυχρά. Δεν ανέβηκα σε καλάμι, δεν με διακατέχει η αλαζονεία» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Λίγες ημέρες μετά την μεγάλη συγκέντρωση και την παρουσίαση 120 υποψηφίων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην εκδήλωση που ήταν ουσιαστικά η επίσημη πρώτη της δημοτικής αρχής για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ευχαρίστησε επίσης τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της δημοτικής αρχής, που βγήκαν στο προσκήνιο και θέλουν να διεκδικήσουν τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του σήμερα και του αύριο.

– Επίσημη πρώτη της δημοτικής αρχής για τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Ποιες οι εντυπώσεις σας;
– Ήταν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση γεμάτη παλμό από τους πολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Θεωρώ εξαιρετική τιμή την παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος- Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον θερμό χαιρετισμό του.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος – Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου κατά τον χαιρετισμό του.

 

Αποδέχθηκε αμέσως την πρότασή μου να παραβρεθεί στην εκδήλωση και τον ευχαριστώ γι΄ αυτό.
Παρουσιάσαμε και 120 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Είναι ενεργοί πολίτες, με διάθεση προσφοράς και όραμα για τον Δήμο που όλοι προσδοκούμε.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν οπτικό υλικό με έργα, δράσεις, παρεμβάσεις και το όραμα της δημοτικής αρχής.
Είναι τόσα πολλά τα έργα που έχουν γίνει στο δήμο μας που επιλέξαμε ένα μικρό μέρος από τις παρεμβάσεις μας.

«Είμαι ένας απλός άνθρωπος και δεν λειτουργώ απρόσωπα και ψυχρά. Δεν ανέβηκα σε καλάμι, δεν με διακατέχει η αλαζονεία»

– Ο λόγος σας κύριε Δήμαρχε είχε προσωπικό χαρακτήρα και εκτενής ήταν η αναφορά σας στο ξεκίνημα της παράταξης Ενώνουμε τη Δράμα…
– Θεώρησα ότι πρέπει να αναφερθώ στο ξεκίνημα και στους στόχους που θέσαμε τότε.
Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, βάλαμε οδηγό τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων μας και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ανεβάσαμε τον πήχη με υψηλούς στόχους και προσδοκίες.
Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους.
Η Δράμα μέρα με τη μέρα αλλάζει όψη, γιατί επιλέξαμε τον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
Όλα αυτά τα έργα δεν γίνονται από τύχη.
Προκύπτουν από καθημερινή δουλειά, διαρκή αγώνα, σοβαρό προγραμματισμό και στοχευμένη διεκδίκηση.
Ο κόσμος βλέπει το μεγάλο έργο της δημοτικής μας αρχής και την προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά με έργα και παρεμβάσεις…
Και δεν ήταν η ευκολότερη περίοδος. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες από την ημέρα που εκλέχθηκα δήμαρχος Δράμας.
Είχαμε την Οικονομική κρίση. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας δώσαμε προτεραιότητα στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.
Σήμερα πάνω από 2,5 χιλιάδες οικογένειες στηρίζονται στα προγράμματα του Δήμου.
Στη συνέχεια είχαμε την Μεταναστευτική Κρίση.

«Παρουσιάσαμε και 120 υποψηφίους  που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Είναι ενεργοί πολίτες, με διάθεση προσφοράς και όραμα για τον Δήμο που όλοι προσδοκούμε»

Ακολούθησε η κρίση λόγω κορονοιού. Με γρήγορα αντανακλαστικά αντιμετωπίσαμε τα πολλαπλά μέτωπα που άνοιξαν… Δώσαμε επίδομα ενοικίου στους νέους επικουρικούς γιατρούς, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο για να επιλέξουν το Νοσοκομείο Δράμας.
Επίσης στηρίξαμε με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.
Και είχαμε τέλος και την Ενεργειακή κρίση. Δεν προχωρήσαμε σε καμία αύξηση στα τέλη και δικαιώματα, αν και είχαμε τεράστια αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αλλά κάναμε μια πολύ μικρή αύξηση στο πάγιο της ΔΕΥΑΔ.
Τις αντιμετωπίσαμε με επιτυχία.

– Δώσατε επίσης έμφαση στη διαφάνεια…
– Πιστεύω ότι είναι το μεγάλο ζητούμενο στις μέρες μας. Ο Δήμος Δράμας είναι παράδειγμα χρηστής διαχείρισης.
Οι έλεγχοι που έγιναν στο Δήμο, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, το Νομικό Πρόσωπο, τον Πολιτιστικό Οργανισμό- Φεστιβάλ αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Δράμας είναι υπόδειγμα στην οικονομική διαχείριση, στη διαφάνεια και στη λογοδοσία.

«Προχωράμε με αίσθημα ευθύνης, ζητώντας ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη και δεχόμαστε και την κριτική του κόσμου για τα λάθη μας. Δεν δηλώνουμε αλάνθαστοι, δεν λέμε ψέματα, δεν λαϊκίζουμε!»

– Ξεκαθαρίσατε επίσης ότι θα είστε και πάλι υποψήφιος διεκδικώντας 3η τετραετία. Ποιοι παράγοντες σας ώθησαν να πάρετε αυτήν την απόφαση;
– Η απόφασή μου να διεκδικήσω τον αξίωμα του Δημάρχου για μία ακόμη φορά δεν ήταν εύκολη.
Η κάθε κίνησή μου πηγάζει από την αλήθεια και την αγάπη μου για τον τόπο μας και η κινητήριος δύναμή μου είναι πάντα η εμπιστοσύνη που εισπράττω από τον κόσμο.
Άλλωστε είμαι ένας απλός άνθρωπος και δεν λειτουργώ απρόσωπα και ψυχρά. Δεν ανέβηκα σε καλάμι, δεν με διακατέχει η αλαζονεία.
Οι δημότες με γνωρίζουν καλά.
Η καρέκλα του δημάρχου για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι υπέρτατη τιμή, είναι απόφαση ζωής.
Συνεχίζω με όραμα για την επόμενη πενταετία την Ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας, την Ανάπλαση της οδού Εθνικής Αμύνης έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και την ανάδειξη σε διεθνές οπτικοακουστικό κέντρο του πρώην «Στρατόπεδου Ανδρικάκη».
Εκτιμώ ότι η διαδρομή μου στα κοινά, μου έχει δώσει τα εφόδια, τις εμπειρίες και τη γνώση, να στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και να είμαι έτοιμος για ό,τι απαιτηθεί. Οι δημότες το γνωρίζουν καλά.

Η Κατερίνα Μποδούρογλου θα είναι υποψήφια με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» του Χριστόδουλου Μαμσάκου.

 

– Μια υποψηφιότητα που πολυσχολιάστηκε ήταν αυτή της Κατερίνας Μποδούρογλου κύριε Δήμαρχε. Πώς προέκυψε;
– Συμφωνώ μαζί σας ότι προκάλεσε αίσθηση. Η Κατερίνα ασχολείται με τις Ναυτιλιακές επιχειρήσεις της Οικογενείας της και ο πατέρας της ο γνωστός Δραμινός Εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου, έχει μεγάλο κοινωνικό έργο και προσφορά στον τόπο μας.
Στην συζήτηση που είχα μαζί της αναφέρθηκα στα έργα και στον προγραμματισμό μας για την επόμενη περίοδο και δήλωσε παρούσα στην προσπάθειά μας.
Είπε «ΝΑΙ» στην πρόκληση να βοηθήσει τον Δήμο Δράμας.
Την ευχαριστώ θερμά.

– Ποιες οι προτεραιότητες της παράταξής σας για τον Δήμο Δράμας το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές;
– Έχουμε μπροστά μας 9 μήνες μέχρι τις εκλογές και θα γίνουν πολλά στην πόλη και στις κοινότητες. Πολλά μεγάλα και μικρότερα έργα είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται.
Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή.
Φυσικά θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις υποψηφίων, με πρόσωπα έκπληξη που θα προκαλέσουν αίσθηση.
Έχουμε σχέδιο, έχουμε εμπειρία και όραμα.
Την μακροχρόνια εμπειρία μας την μετατρέπουμε σε δημιουργικό έργο.

«Η Δράμα  μέρα με τη μέρα αλλάζει όψη, γιατί επιλέξαμε τον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας»

– Κύριε Δήμαρχε κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας.
Διεκδικούν μαζί μας τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του σήμερα και του αύριο…
Αυτούς τους νέους ανθρώπους, τους νέους υποψηφίους, που αποφάσισαν να συνταχθούν σ΄ αυτή μας την προσπάθεια δεν θα τους εγκαταλείψω ποτέ.
Προχωράμε με αίσθημα ευθύνης, ζητώντας ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη και δεχόμαστε και την κριτική του κόσμου για τα λάθη μας. Δεν δηλώνουμε αλάνθαστοι, δεν λέμε ψέματα, δεν λαϊκίζουμε.
Έχουμε γνώση των πράξεων μας.
Άλλωστε οι καιροί απαιτούν η πολιτική στάση όλων μας να είναι ανάλογη με την κρισιμότητα της κατάστασης. Με σοβαρότητα, σεμνότητα και χαμηλούς τόνους συνεχίζουμε με πίστη και αφοσίωση για να πάει ακόμη πιο ψηλά, ο Δήμος μας.
Οι βάσεις που θέσαμε και ο προγραμματισμός μας για τα επόμενα χρόνια προδιαγράφουν την επιτυχή πορεία του τόπου που αγαπάμε.

– Σας ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε…
– Θεωρώ σημαντικό και εποικοδομητικό εργαλείο Δημοκρατίας και συνετής άσκησης εξουσίας τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − τρία =

Δημοφιλή Εβδομάδας