10.9 C
Drama
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Χρήστος Παπαθεοδώρου

«Για τα παιδιά μας και τη Δράμα που αγαπάμε!»

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Δράμας

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., Χρήστος Παπαθεοδώρου έχει δώσει έως τώρα πολλές συνεντεύξεις. Και με δεδομένο ότι τον γνωρίζουμε χρόνια τώρα, αφού κινείται διαρκώς ανάμεσα στον κόσμο της Δράμας, αποφασίσαμε να του κάνουμε μια διαφορετική συνέντευξη. Για να μας πει όσα δεν ξέρουμε και θέλουμε να μάθουμε. Γιατί στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δε γίνονται και πράγματα που γίνονται και δε λέγονται. Και αφού ο Χρήστος, δε μασάει τα λόγια του, αποφασίσαμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που δε λέγονται. Ήταν μια απολαυστική συζήτηση που μας άφησε πολλά. Καλή ανάγνωση…

Συνέντευξη Βαγγέλης Ελευθεριάδης

– Κύριε Πρόεδρε, εμείς σας γνωρίζουμε από τα 20 σας χρόνια, οπότε και κάνατε στη Δράμα τα πρώτα dramaica youth festivals και ξέρουμε το βιογραφικό σας. Πείτε μας όμως λίγα λόγια για σας, ώστε να σας γνωρίσουν και οι πιο νέοι ηλικιακά αναγνώστες μας.
– κ. Ελευθεριάδη σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη και για το φιλόξενο βήμα του περιοδικού σας. Είμαι ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, ενεργός πολίτης της Δράμας, που γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ και συνειδητά επέλεξα να ζήσω και να εργασθώ εδώ, δημιουργώντας εδώ την οικογένεια μου. Είμαι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη και ειδίκευση στο Συνταγματικό Δίκαιο. Έχω ιδρύσει το Γραφείο «Πράξη Δικαίου», που παρέχει υπηρεσίες δικηγορικές, δικαστικής επιμελήτριας, μηχανικών (πολιτικού μηχανικού και τοπογράφου), λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση όσων μας εμπιστεύονται, μέσω του συμπλέγματος των επιστημονικών ειδικοτήτων του γραφείου μας, αφού χάρη στην άμεση συνεργασία αυτών, εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και άμεσα σχηματίζεται τεκμηριωμένη, συνολική αντίληψη για το χειρισμό κάθε μεμονωμένης υπόθεσης. Προσωπικά ασκώ μάχιμη δικηγορία εδώ και 15 συναπτά έτη. Εκλέχθηκα δύο φορές μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και ασχολήθηκα με Συλλόγους που δεν έχουν σχέση με την πολιτική, όπως για παράδειγμα ο ΚΑΟΔ. Υπήρξα δικηγόρος της ομάδας στις χρυσές εποχές της συμμετοχής της στην Α1 κατηγορία.
Με την πολιτική ασχολήθηκα από τα 18 μου χρόνια ως φοιτητής στη Νομική του Α.Π.Θ.. Στη ΔΑΠ ανδρώθηκα, στην ΟΝΝΕΔ ωρίμασα, στη ΝΟΔΕ σοβάρεψα και κάπως έτσι στα 31 μου χρόνια ήμουν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο Νομό Δράμας. Η τρέλα της νιότης με οδήγησε και σε άλλα μονοπάτια συμμετοχής και προσφοράς, όπως ήταν τα Τοπικά Συμβουλία Νέων. Στο πλαίσιο αυτό έκανα μαζί με καλούς φίλους από τότε, τα εξαιρετικά πετυχημένα dramaica youth festivals των ετών 2005, 2006, 2007 και 2008. Σ’ αυτήν τη γεμάτη διαδρομή προστέθηκε από το 2019 και η ιδιότητα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Δράμας με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Περιφερειακό Σύμβουλο. Με την ελπίδα ότι έχω δικαιώσει την επιλογή τους, συνεχίζω αυτήν τη διαδρομή, θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου.

«Πολιτεύομαι με σκοπό την ουσία και όχι τις εντυπώσεις»

– Κύριε Πρόεδρε, πέρασαν τέσσερα χρόνια από τις Περιφερειακές Εκλογές του 2019. Πως κύλησαν αυτά τα χρόνια;
– Σαν νερό. Ήταν 4 πολύ έντονα χρόνια, που πέρασαν γρήγορα. Κι ενώ ήταν πολύ γεμάτα από ειδήσεις, εξελίξεις, γεγονότα, θα σας έλεγα πως δεν κατάλαβα πως κύλησαν τόσο γρήγορα. Ξεκινήσαμε την προηγούμενη θητεία στις 1-9-2019 και το Μάρτιο του 2020 εμφανίσθηκε ο covid. Το πρώτο εξάμηνο είχε πολύ τρέξιμο. Όργωσα το Νομό 3-4 φορές μέσα σε 6 μήνες. Αμέσως μετά ήρθαμε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα στην οποία έπρεπε να προσαρμοσθούμε. Νέοι όροι μπήκαν στη ζωή μας και στη λειτουργία της Περιφέρειας. Μάσκες, τηλεδιασκέψεις, νέες προτεραιότητες στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του έργου της Διοίκησης. Η πρώτη φάση της καραντίνας, τότε που τα κρούσματα ήταν λίγα και οι θάνατοι στην περιοχή μας ανύπαρκτοι, ήταν ενδιαφέρουσα για μένα. Η δεύτερη φάση όμως ήταν πραγματικά εφιαλτική. Δεν μπορώ να ξεχάσω το μαύρο Νοέμβριο του 2020 και όλο εκείνο το κακό διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Έπειτα, όταν άρχισε να υποχωρεί η πανδημία και επανήλθαμε στην κανονικότητα, θυμηθήκαμε πόσα πράγματα μας έλειψαν. Προσωπικά μου είχε λείψει η καθημερινή τριβή με το λαό της Δράμας και προσπάθησα να αναπληρώσω το χαμένο χρόνο. Βρισκόμουν σε μια διαρκή κίνηση απ’ άκρη σ’ άκρη του Νομού, μαθαίνοντας προβλήματα, ακούγοντας ανησυχίες και ανάγκες και λύνοντας ζητήματα. Ήταν ίσως τα πιο γεμάτα, σε επίπεδο καθημερινότητας, χρόνια της ζωής μου. Άλλωστε, καθ’ όλην την τετραετία συνδύαζα την πολιτική δραστηριότητα με την ενεργό δικηγορία και την άσκηση του επαγγέλματος σε πλήρεις ρυθμούς.

– Αυτός ο συνδυασμός πολιτικής και εργασίας, δεν ήταν κουραστικός;
– Σαφώς και ήταν. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή, αλλά και πραγματική ανάγκη. Η αντιμισθία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι χαμηλή και δεν μπορείς να βιοποριστείς αποκλειστικά με αυτήν. Από την άλλη είναι και προσωρινή, διότι ουδείς γνωρίζει πόσο καιρό θα είναι κάπου εκλεγμένος και φυσικά η πολιτική, τουλάχιστον για μένα, δεν είναι επάγγελμα. Αφήστε που δε θα ήθελα, επ’ ουδενί, να εγκαταλείψω τη δικηγορία και το γραφείο μου. Δεν γκρινιάζω βέβαια για την κούραση, διότι εγώ επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα, να αγωνισθώ και να προσφέρω όσο μπορώ, στον τόπο μου. Πρέπει όμως να αδράξω την ευκαιρία και να δικαιολογήσω τις απουσίες μου από τις εορταστικές εκδηλώσεις που τελούνταν τις καθημερινές, διότι εγώ εκείνη την ώρα βρισκόμουν ως επί το πλείστον εγκλωβισμένος σε κάποια δικαστική αίθουσα.

«Πιστεύω πως δικαίωσα την επιλογή των πολιτών της Δράμας. Αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση μεγαλύτερων και μικρότερων ζητημάτων»

– Τέσσερα χρόνια, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και μάλιστα ο πρώτος Πρόεδρος που είδε τη θητεία του να ανανεώνεται, από τότε που υπάρχει η αιρετή Περιφέρεια. Πως ήταν για σας αυτά τα χρόνια;
– Όταν ο Περιφερειάρχης μου πρότεινε τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη δέχθηκα με χαρά. Θεώρησα μάλιστα ότι ήταν τιμή και για τη Δράμα, να έχει αυτή τον Πρόεδρο, ενώ είναι η μικρότερη Π.Ε. της Περιφέρειας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι την ημέρα της ορκωμοσίας, κατέβαινα τα σκαλιά του Διοικητηρίου της Κομοτηνής, δίπλα στον Περιφερειάρχη και με ρώτησε: «είσαι έτοιμος;». «Είμαι» του απάντησα. Και πράγματι ήμουν, γιατί είχα φροντίσει από την πρώτη στιγμή να προετοιμασθώ για τις δυσκολίες που επρόκειτο να συναντήσω. Είχα διαβάσει πολύ και είχα πλήρη επίγνωση των αντιξοοτήτων που με περίμεναν. Βεβαίως, η πραγματικότητα πολλές φορές μπορεί να είναι πιο σκληρή. Και η πραγματικότητα των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ιδιαίτερα κατά το πρώτο έτος της θητείας ήταν τραγικά δύσκολη. Η αντιπολίτευση επιδόθηκε σε μια στείρα, κακή κριτική, με φωνές και φασαρίες, χωρίς καμία πρόταση και με σκοπό να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα στην πρόοδο του έργου της Περιφερειακής Αρχής. Ίσως ήθελε να με «σπάσει» και μένα προσωπικά. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν τα κατάφερε. Άντεξα κι εγώ αλλά και η Διοίκηση μας και το έργο μας εξελίχθηκε. Ίσως η αποτελεσματικότητα μου, έκανε τον Περιφερειάρχη να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Αυτά τα 4 χρόνια αποτέλεσαν για μένα συμπυκνωμένη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, που είναι σπουδαίο εφόδιο για τις επόμενες προκλήσεις.

– Πείτε μας ένα γεγονός από το Περιφερειακό Συμβούλιο που θυμάστε χαρακτηριστικά και το οποίο σας έκανε να αντιληφθείτε την κρισιμότητα του ρόλου σας.
– Πολλά γεγονότα μπορώ να σας πω και πολλές κρίσιμες στιγμές μπορώ να ανασύρω στη μνήμη μου. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάτι, θα ανατρέξω σε μια συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Περιφερειάρχης είχε εξαγγείλει το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που είχαν πληγεί από τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Η αντιπολίτευση για πολλοστή φορά ήθελε να τροποποιήσει το πρόγραμμα, ενώ αυτό είχε ήδη συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η παράταξη μας αρνήθηκε να μπει σε εκ νέου διάλογο, διότι τον θεωρούσε προσχηματικό και αποσκοπώντα απλά στη δημιουργία εντυπώσεων κι έτσι απείχε από τη συζήτηση. Έμεινα λοιπόν μόνος μου απέναντι σε όλη την αντιπολίτευση, αντιστεκόμενος στην προσπάθεια της να λάβει το Σώμα μια προδήλως παράνομη απόφαση. Όταν τελείωσε η συνεδρίαση κατάλαβα πόσο καθοριστικός ήταν ο ρόλος μου, όχι μόνο για την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων αλλά και για τη διαφύλαξη της νομιμότητας.

«Προχωράμε μαζί πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά»

– Ποια θεωρείτε πως ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου;
– Η τήρηση της νομιμότητας συνεδριάσεων και αποφάσεων, η διαφύλαξη του κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου και η ανάδειξη του ρόλου του Προέδρου, συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα που πιστεύω ότι πέτυχα.

– Πως κρίνετε τη θητεία της Περιφερειακής Αρχής;
– Αναμφίβολα θετικά. Κατά τη διάρκεια της τετραετίας πολλά έργα ολοκληρώθηκαν, πολλά δρομολογήθηκαν και πολλά ήδη υλοποιούνται. Ο Χρήστος Μέτιος ήδη ξεκίνησε τον απολογισμό του έργου ανά θεματική ενότητα και εξαγγέλλει και το σχέδιο του για την επόμενη πενταετία. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα κρίνουν θετικά τόσο τον απολογισμό, όσο και το σχεδιασμό μας. Βεβαίως δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας. Η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητες μας, με τον τομέα της υγείας και ειδικότερα της στήριξης των δομών του Ε.Σ.Υ. να αποκτά πρωταγωνιστική θέση στις επιδιώξεις μας. Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Π.Δ.Ε. και η μετατροπή του σε Ε.Π.Α. ήταν ακόμα ένα εμπόδιο, αλλά όλα ξεπεράστηκαν και με επιμέρους μικρές καθυστερήσεις που είναι πάντα μέσα στο πλαίσιο, προχωράμε.

– Ποια θεωρείτε τα πιο σπουδαία έργα που έγιναν στην Π.Ε. Δράμας;
– Η ολοκλήρωση της γέφυρας της Μαρμαριάς και η παράδοση της στην κυκλοφορία, οι κυκλικοί κόμβοι στη διασταύρωση του Ξηροποτάμου και της Σόφτεξ, η εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου εντός της πόλης της Δράμας, ο αναδασμός στο Δοξάτο, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και των 5 Δήμων του Νομού, η στήριξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διατρέχει την Π.Ε. Δράμας, η αλλαγή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και η αναβάθμιση του Καπνολογικού Ινστιτούτου είναι μόνο μερικά από αυτά. Πολλά είναι επίσης τα έργα για τα οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και τα οποία ήδη δρομολογήθηκαν. Η παρούσα συνέντευξη δεν αρκεί για να τα αναφέρω στο σύνολο τους. Θέλω βέβαια να ξέρετε ότι κατά τη γνώμη μου, η μεγάλη εικόνα σχηματίζεται από τις πολλές μικρές παρεμβάσεις που κάνουν καλύτερη τη ζωή μας. Και τέτοιες παρεμβάσεις, πιστέψτε με, κάναμε αναρίθμητες.

«Ίσως η αποτελεσματικότητα μου, έκανε τον Περιφερειάρχη να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και τον ευχαριστώ γι’ αυτό»

– Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Χρήστο Μέτιο;
– Συχνή και γρήγορη. Όπως καταλαβαίνετε ήμουν πολύ κοντά στον Περιφερειάρχη και βεβαίως μιλούσα πολύ συχνά μαζί του για τα προκύπτοντα ζητήματα. Όσο περνούσε ο καιρός, βρίσκαμε και οι δύο τον αναγκαίο κώδικα επικοινωνίας κι έτσι από ένα σημείο και έπειτα συνεννοούμασταν με τα μάτια. Βασικό και χρήσιμο διότι υπήρχαν πολλά που έπρεπε να προχωρήσουν.

– Γιατί κάποιος να ψηφίσει ξανά τον Χρήστο Μέτιο και τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση;
– Ο Χρήστος Μέτιος είναι ο μόνος υποψήφιος Περιφερειάρχης που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ένα σχέδιο που υπηρετεί μια ανοιχτή και δυναμική Περιφέρεια, ένα σχέδιο που έχει συγκεκριμένους στόχους, θέτει βασικές προτεραιότητες, επιδιώκει τη συνεργασία και εδράζεται στη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα. Το σχέδιο αυτό υλοποιείται προσεκτικά από τη Διοίκηση μας και εμπλουτίζεται διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Η Δράμα μας δεν είναι εκτός του αναπτυξιακού χάρτη και βρίσκεται διαρκώς εντός των χρηματοδοτήσεων και των οριζόντιων μέτρων. Επίσης, τα τελευταία 4 χρόνια που παρακολουθώ τα πράγματα εκ των έσω, δε διαπίστωσα ίχνος ενδοπεριφερειακής ανισότητας εις βάρος του Νομού μας.
Ο Περιφερειάρχης λοιπόν, ζητά εκ νέου την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το έργο που έχει αναλάβει απέναντι στον τόπο, τους πολίτες και την παράταξη. Εγώ από την πλευρά μου, διαπιστώνω ότι στην παράταξη μας συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι ικανοί, καταξιωμένοι στους χώρους τους και με όρεξη για δουλειά. Συνεπώς πιστεύω πως εμείς στη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα από τον καθένα. Ειδικά απέναντι σε παρατάξεις που δεν έχουν παρουσιάσει καμία πρόταση, παρά μόνο έχουν περιορισθεί σε μηδενισμούς και αφορισμούς κάθε καλής προσπάθειας και πρακτικής.

– Γιατί να σταυρώσει κανείς το όνομα Παπαθεοδώρου, κύριε Πρόεδρε;
– Το 2019 στην αντίστοιχη προεκλογική συνέντευξη μου είχατε υποβάλει ξανά το ίδιο ερώτημα. Τότε σας είχα απαντήσει: «Γιατί μπορώ να δικαιώσω την επιλογή του. Έχω τη δύναμη, τη διάθεση και τις ικανότητες για να συμμετέχω στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Η δουλειά μου, καθώς και τα προσωπικά και πολιτικά μου βιώματα, μου έχουν διδάξει πολλά για την κοινωνία. Έρχομαι σε καθημερινή επαφή με δεκάδες συμπολίτες μας και έχω γυρίσει το Νομό πάρα πολλές φορές. Ξέρω τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής και κάθε επαγγελματικής ομάδας. Γνωρίζω τον «Κλεισθένη», δηλαδή το νομοθετικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης και έχω μάθει να ελίσσομαι προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού. Θέλω να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα εγώ και που τώρα μεγαλώνει και ο γιος μου και κυρίως πιστεύω πως μπορώ».
Σήμερα, 4 χρόνια μετά σας απαντώ ως εξής: Γιατί πιστεύω πως δικαίωσα την επιλογή των πολιτών της Δράμας. Αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση μεγαλύτερων και μικρότερων ζητημάτων. Είχα την πόρτα του γραφείου μου και το τηλέφωνο μου πάντα ανοιχτό για όλους. Ασχολήθηκα με κάθε αίτημα που μου υποβλήθηκε, ακόμα και με όσα δεν κατάφερα να επιλύσω. Ήρθα σε επαφή με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας και δε σταμάτησα επί 4 χρόνια να γυρίζω το Νομό ακούγοντας προβλήματα και παλεύοντας για λύσεις. Απέκτησα πολύτιμη γνώση και εμπειρία πάνω στη δημόσια διοίκηση και εξακολουθώ να θέλω να προσφέρω με μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα στον τόπο που μεγάλωσα εγώ και που τώρα μεγαλώνει και ο γιος μου και σαφώς πιστεύω ότι μπορώ καλύτερα από πολλούς.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια αποτέλεσαν για μένα συμπυκνωμένη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, που είναι σπουδαίο εφόδιο για τις επόμενες προκλήσεις»

– Το φετινό σας σύνθημα είναι «πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά». Γιατί επιλέξατε αυτό το σύνθημα;
– Ήταν πολύ τιμητική η θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και ακόμα πιο σπουδαία η τετραετής παραμονή μου σ’ αυτήν. Ήταν όμως μια θέση χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα πολλές από τις παρεμβάσεις μου να μη φαίνονται κι έτσι μέχρι σήμερα υπάρχουν συμπολίτες μου, που δε γνωρίζουν την προσωπική συνεισφορά μου στα θέματα της Δράμας. Ίσως φταίω κι εγώ που δεν τις διαφήμιζα ιδιαίτερα, αφού ανέκαθεν επικεντρωνόμουν περισσότερο στην ουσία και λιγότερο στην εικόνα. Την επόμενη πενταετία επιθυμώ να προσφέρω, ίσως και από άλλη θέση, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, εφόσον βεβαίως ο Δραμινός λαός με περιβάλει ακόμα μια φορά με την εμπιστοσύνη του. Συνεχίζω λοιπόν την προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση και ελπίζω στο μέλλον πιο αποτελεσματικά.

– Τι κρατάτε ως Χρήστος από την έως τώρα διαδρομή σας;
– Επέλεξα ένα δύσκολο δρόμο, αυτόν της ενασχόλησης με τα κοινά. Και μάλιστα σε μια εποχή που θεωρείται ύποπτο να ασχολείσαι με την πολιτική. Η κοινωνία είναι γεμάτη από «επαναστάτες του πληκτρολογίου» που πίσω από την ασφάλεια του υπολογιστή τους και από την άνεση του καναπέ τους, στηλιτεύουν πρακτικές και ισοπεδώνουν προσπάθειες. Ενίοτε κατασπαράζουν και ανθρώπους, χωρίς να σέβονται οικογένειες και παιδιά και χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι ο καθένας. Υπήρξα κι εγώ θύμα αήθους επίθεσης και ξέρω από πρώτο χέρι, πόσο εκτεθειμένος στην ανθρωποφαγία είναι όποιος θέτει εαυτόν στην κρίση των πολιτών. Ωστόσο, δε μετανιώνω για τίποτα και γι’ αυτό συνεχίζω. Γιατί το κακό θριαμβεύει όταν οι καλοί αδιαφορούν. Κι εγώ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να πει στο τέλος της διαδρομής, ότι μπορούσα να κάνω κάτι για τη Δράμα και δεν το έκανα. Γι’ αυτό συνεχίζω να μάχομαι με σεμνότητα και διακριτικότητα, με δύναμη και πείσμα, προς όφελος της Δράμας και των παιδιών μας.

«Ασχολήθηκα με κάθε αίτημα που μου υποβλήθηκε, ακόμα και με όσα δεν κατάφερα να επιλύσω»

– Κλείνοντας αυτήν τη συνέντευξη ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες της Δράμας;
– Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του τόπου μας. Όσο τετριμμένο κι αν φαίνεται αυτό, είναι μια πραγματικότητα. Η Περιφέρεια μας είναι η πιο σημαντική, εθνικά και ενεργειακά, Περιφέρεια της Χώρας κι έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις μελλοντικά. Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά από αυτούς που διαθέτουν γνώση και εμπειρία, ενώ είναι βέβαιο ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα εξελιχθούν σε όλους τους τομείς, οι πόλεις μας και επομένως και η Δράμα μας. Οφείλουμε να δείξουμε άπαντες τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σε ό,τι με αφορά, εκτίθεμαι εκ νέου στην κρίση του Δραμινού λαού ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, προσβλέποντας στην ανανέωση της εμπιστοσύνης του. Ανέκαθεν ήλπιζα να αποτελώ μέρος των σωστών επιλογών των συμπολιτών μου. Με την ελπίδα αυτή αγωνίζομαι για τα παιδιά μας και τη Δράμα που αγαπάμε. Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας