19.8 C
Drama
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΧρυσάνθη Καράμπαμπα

Χρυσάνθη Καράμπαμπα

«Ο Χριστόδουλος Μαμσάκος είναι ένας άνθρωπος δυναμικός, αποφασιστικός, με όραμα για ένα καλύτερο αύριο»

Υπάλληλος Χημείου Βιομηχανίας ΝΕΟΓΑΛ
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος «Ενώνουμε τη Δράμα»

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη αναφέρθηκε στο όραμά της για το Δήμο Δράμας και στις προτεραιότητες που θέτει.
Στην αρχή της συζήτησης μας μίλησε και για τον εαυτό της. Όπως τόνισε «Από μικρό παιδί έχω μάθει να εργάζομαι, αρχικά στις αγροτικές εργασίες βοηθώντας τους γονείς μου, έπειτα στην κτηνοτροφική μονάδα του πατέρα μου και στην συνέχεια στη Βιομηχανία Γάλακτος «ΝΕΟΓΑΛ» ΑΕ, στην οποία και παραμένω ως σήμερα.
Οι γονείς μας, μεγάλωσαν εμένα και τα 2 αδέλφια μου με αγάπη, φροντίδα και πολύ δουλειά φροντίζοντας έτσι να μην μας λείψει τίποτε, στερούμενοι οι ίδιοι τις προσωπικές τους διασκεδάσεις, ακριβά ρούχα κτλ.
Φρόντισαν μεν να μας χαρίσουν τα πάντα, γνωρίζοντας όμως δε ότι με την συνεχή και αρκετά σκληρή απασχόλησή μας στις οικογενειακές εργασίες θα κατάφερναν να δημιουργήσουν δυναμικούς και ικανούς χαρακτήρες, που πάντα θα προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό και θα συνεχίζουν ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες με θέληση, επιμονή και υπομονή και θα καταφέρνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Η φράση «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω» ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου, όσο και αν μην μου άρεσε να την ακούω ως παιδί και αργότερα ως έφηβη.
Θεωρώ λοιπόν ότι ο δυναμισμός, η προσπάθεια, η επιμονή και η υπομονή για την επίτευξη των στόχων που έθετα ή που μου ανατίθενται, προσπερνώντας κάθε εμπόδιο, με συμμάχους πάντα το χαμόγελο και την αισιοδοξία, είναι στοιχεία που με χαρακτήριζαν από την παιδική ηλικία.
Ως παιδί νοιαζόμουν για όλους τους συνανθρώπους μου και όχι μόνο για την οικογένεια, συγγενείς, φίλους, γνωστούς κτλ.
Προσπαθούσα λοιπόν να βοηθήσω όσο μου επιτρεπόταν φυσικά και στον βαθμό που μπορούσα έτσι ώστε να αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι χαρούμενοι.
Ξέρετε… μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους να χαμογελάνε!
Μου αρέσει επίσης να βλέπω πάντα την καλή θετική πλευρά που υπάρχει μέσα σε όλους μας και να μην εστιάζω στο ένα ή δύο μεμονωμένα και τυχαία αρνητικά περιστατικά που βγαίνουν κάποιες φορές στην επιφάνεια, εξαιτίας οποιονδήποτε προβλημάτων.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος άλλωστε!
Πιστεύω στους όμορφους ψυχικά ανθρώπους και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μπορώ να βοηθήσω να αλλάξουν κάποιοι προς το καλύτερο»

– Είστε ενεργός πολίτης και από όσο γνωρίζω θα είστε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Δράμας… γιατί αποφασίσατε την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές;
– Γνωρίζοντας τον εαυτό μου τις δυνατότητες αλλά και τις ευαισθησίες μου σε ανθρώπινο επίπεδο, αποφασίσαμε από κοινού με τον κύριο Χριστόδουλο Μαμσάκο να δηλώσω υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος στις ερχόμενες εκλογές.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω, εάν μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω εμπράκτως ότι όσα ανέφερα στην εισαγωγή για να με γνωρίσετε ως προσωπικότητα και ως χαρακτήρα, είναι αληθή βοηθώντας και στηρίζοντας όλους τους δημότες ανεξαρτήτως κομματικών διακρίσεων. Ουσιαστικά είναι μια ευκαιρία μέσω της συμμετοχής μου στα κοινά να αποδείξω πόσα μπορώ να καταφέρω και να επιτύχω για όλους.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αφουγκράζεται, να αναπτύσσει και να θέτει προτεραιότητες»

– Γιατί με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο και την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα»;
– Στο πρόσωπο του κυρίου Χριστόδουλου Μαμσάκου, αναγνωρίζω πολλά από τα στοιχεία του δικού μου χαρακτήρα. Είναι ένας άνθρωπος δυναμικός, αποφασιστικός, με οράματα για ένα καλύτερο αύριο.
Ξέρει να διεκδικεί, να προσπαθεί και να επιμένει ακόμη και όταν κάποιοι στόχοι δείχνουν αδύνατο να επιτευχθούν.
Βρίσκει τρόπους όμως που κάποιοι σαφέστατα δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν και τελικά πετυχαίνει την υλοποίηση με μεγάλη χαρά, ανακούφιση και ικανοποίηση προς όφελος όλων μας.
Επικροτώ επίσης το γεγονός ότι είναι γενικότερα διακριτικός και φειδωλός όσον αφορά το Φιλανθρωπικό έργο του δήμου σε αρκετές οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ξέρετε όταν προσφέρουμε βοήθεια δεν την διατυμπανίζουμε αλλά ούτε και την προβάλουμε για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι επειδή ο ουσιαστικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε και όχι να
διαφημίσουμε το έργο και τις πράξεις μας.
Ο δεύτερος είναι για να μην φέρουμε σε δύσκολη και μειονεκτική θέση τους αποδέκτες.
Τέλος θαυμάζω το γεγονός της διατήρησης της ισορροπίας σε αρκετά θέματα που
προκύπτουν κρατώντας χαμηλά τους τόνους και επιλύοντάς τα με ηρεμία και κατανόηση.

– Τι είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση για εσάς;
– Ως ορισμός και θεσμός θεωρώ ότι όλοι γνωρίζουμε την έννοια και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εάν και είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν την βαθύτερη και ουσιαστική της έννοια.
Τα τελευταία χρόνια, μετά δηλαδή και πάνω από μια μνημονιακή δεκαετία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επιχειρήσει την δύσκολη μετάβαση στην κανονικότητα προσπαθώντας να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών η οποία είναι πλέον πολύ πιο σύνθετη και απαιτητική.
Η Τ.Α. πρέπει να αφουγκράζεται να αναπτύσσει και να θέτει προτεραιότητες προσπαθώντας πάντοτε για το καλύτερο, σε τομείς όπως:

Κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη
Ενίσχυση της απασχόλησης
Αναβάθμιση της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού
Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των δήμων
Ανάπτυξη και καινοτόμες ιδέες.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω, καταλυτικό ρόλο δεν έχει μόνο η ΤΑ αλλά και όλοι εμείς οι ίδιοι οι δημότες καθώς θα έπρεπε να λειτουργούμε με αίσθημα υπευθυνότητας και σεβασμού μέσα στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και παράγουμε.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δήμος είναι η προέκταση των σπιτιών μας. Τέλος η εμπιστοσύνη σε μια δυνατή ΤΑ βοηθά σημαντικά στην γρηγορότερη επίτευξη των στόχων για το κοινό όφελος όλων.

«Η παράταξη Ενώνουμε τη Δράμα, κατάφερε να διατηρήσει σε μια σταθερή πορεία το δήμο»

– Ποιο το διακύβευμα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών;
– Στην δύσκολη μεταμνημονιακή περίοδο το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι σοβαρότατο.
Θα προτιμήσουμε την σταθερότητα και την σιγουριά ή κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε περιπέτειες;
Ήδη οι δύο δύσκολες τετραετίες με τον κύριο Χριστόδουλο Μαμσάκο στο τιμόνι του Δήμου κύλησαν ομαλά και σταθερά παρότι τα κρατικά κονδύλια και οι επιχορηγήσεις σε σχέση με την προμνημονιακή περίοδο μειώθηκαν δραματικά.
Σημαντικός παράγοντας , αρνητικός βέβαια στην υλοποίηση έργων και υποδομών ήταν και ο covid 19, όπως συνέβη στους περισσότερους δήμους.
Κλείνω λοιπόν απευθύνοντας ξανά την ερώτηση σε όλους τους αναγνώστες:
Θα προτιμήσουμε τη σταθερότητα ή κάτι νέο το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει σε περιπέτειες;

– Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα»;
– Η παράταξη Ενώνουμε τη Δράμα, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ακόμη και στην δύσκολη κρίση που επέφεραν τα μνημόνια κατάφερε να διατηρήσει σε μια σταθερή πορεία το δήμο, να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα και να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για σειρά έργων και παρεμβάσεων.
Με μεγάλα έργα υποδομών, με καθημερινές αστικές παρεμβάσεις, με πολλές νέες σχολικές και αθλητικές υποδομές, με έργα και προγράμματα πολιτισμού, με πολιτικές ευαισθησίας και κοινωνικής συμμετοχής.
Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα οφείλεται στην συλλογική προσπάθεια της δημοτικής μας αρχής που αποδεικνύει ότι με την σωστή και ομαλή συνεργασία οι αντιξοότητες μπορούν να αντιμετωπιστούν.

«Με αισιοδοξία, ευχάριστη διάθεση και χαρά αντιμετωπίζεις το μέλλον πιο φωτεινό»

– Τι είναι αυτό που θα βάζατε ως πρώτη προτεραιότητα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς;
– Η προτεραιότητά μου στην περίπτωση αυτή θα ήταν οι ίδιοι οι δημότες. Η άμεση επικοινωνία δηλαδή, μέσω της οποίας θα εκφράζονται οι ανησυχίες, τα προβλήματα, οι επιθυμίες αλλά και τα παράπονα, με στόχο την επίλυση και την δρομολόγηση λύσεων.
Η ψυχολογία των πολιτών, ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων, είναι το βασικότερο για εμένα.
Με αισιοδοξία, ευχάριστη διάθεση και χαρά αντιμετωπίζεις το μέλλον πιο φωτεινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

τέσσερα × 2 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας