20.2 C
Drama
Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔ. Κυριαζίδης: Εποικοδομητική Συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την Ενίσχυση του...

Δ. Κυριαζίδης: Εποικοδομητική Συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την Ενίσχυση του Συστήματος Υγείας της Δράμας

Στις 11 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων αρμόδιων φορέων, με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του τοπικού συστήματος υγείας. Κατά τη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν σειρά θετικών και πρακτικών μέτρων για τη βελτίωση των υποδομών και της στελέχωσης του Νοσοκομείου Δράμας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Βουλευτή:

Πραγματοποιήθηκε χθες, 11/2/2025, η προγραμματισμένη από τον Βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τη Γενική Γραμματέα κ. Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ), καθώς και εκπροσώπους φορέων υγείας της περιοχής, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης, συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν το σύστημα υγείας της περιοχής. Η συζήτηση κατέληξε σε εποικοδομητικά αποτελέσματα, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας, γεγονός που έγινε αποδεκτό με ικανοποίηση από όλους τους συμμετέχοντες.
Συγκεκριμένα:

1. Δημιουργία δύο Παθολογικών Κλινικών: Στόχος είναι η κατανομή του αυξημένου όγκου ασθενών, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η αλλαγή αυτή θα υλοποιηθεί με άμεση τροποποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου και αναμένεται πως θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης νέων παθολόγων.

2. Προκήρυξη θέσεων Παθολόγων και άλλων ειδικοτήτων: Μέχρι το τέλος του μήνα, προβλέπεται η επαναπροκήρυξη θέσεων Παθολόγων, με βάση τα νέα δεδομένα της συμβολής του Δήμου Δράμας και της Περιφέρειας, καθώς και προκήρυξη νέων θέσεων για ειδικότητες όπως Πνευμονολόγοι, Δερματολόγοι, Ψυχίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ και άλλες.

3. Άμεση λειτουργία νέων κλινικών: Προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας των Πνευμονολογικής και Νεφρολογικής Κλινικών και η στελέχωση των βάσει του εγκεκριμένου οργανογράμματος.

4. Προκήρυξη θέσεων και επικουρικών ιατρών: Για τη βελτίωση της στελέχωσης των κλινικών, προβλέπεται η κάλυψη κενών θέσεων από επικουρικούς ιατρούς.

5. Συνεργασία με ιδιώτες ιατρούς: Διευκολύνεται η ενίσχυση της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και άλλων τμημάτων μέσω της συνεργασίας με ιδιώτες ιατρούς, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου.

Τέλος, συζητήθηκαν και δευτερεύοντα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, τα οποία επίσης αντιμετωπίζονται με άμεσες παρεμβάσεις.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης, με στόχο την ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − 5 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας