29.2 C
Drama
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Δαμιανός Καγγελίδης

«Να απαγκιστρωθούμε επιτέλους από πρόσωπα και καταστάσεις που μας κρατάνε καθηλωμένους όλα αυτά τα χρόνια»

Οδοντίατρος / Στέλεχος ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

Γόνος πολύτεκνης οικογένεια από τα Κύργια Δράμας ο Δαμιανός Καγγελίδης, καταξιωμένος οδοντίατρος στην πόλη της Δράμας είναι έτοιμος να δώσει την μάχη των επερχόμενων εκλογών με το κόμμα το οποίο υπηρετεί από τα φοιτητικά του χρόνια. Η 20χρονη φιλία του με τον Νίκο Ανδρουλάκη έπαιξε και αυτή σημαντικό ρόλο στην απόφασή για συστράτευση, μετά την πρόταση που δέχτηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Νοιώθει ηθική υποχρέωση την προσπάθεια αναγέννησης του κινήματος και πιστεύει ότι πρέπει να απαγκιστρωθούμε από πρόσωπα και καταστάσεις που μας κρατάνε καθηλωμένους όλα αυτά τα χρόνια.

Συνέντευξη Βαγγέλης Ελευθεριάδης / Φωτογραφίες Βασίλης Κοβλακάς

– Σε τι περιβάλλον μεγαλώσατε; Μιλήστε μας για την οικογένειά σας.
– Μεγάλωσα σε μια πολύτεκνη οικογένεια στα Κύργια Δράμας. Είμαστε τέσσερα αδέρφια, όπου η αδερφή μου είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας, ο δεύτερος είμαι εγώ και μετά έχω άλλους δύο μικρότερους αδερφούς. Οι γονείς μου υπήρξαν σκληρά εργαζόμενοι για να καταφέρουν να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τέσσερα παιδιά. Οι γονείς μου μας μεγάλωσαν με πολλή αγάπη και στοργή και μας έδωσαν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να βγούμε στο στίβο της ζωής.

– Με τι όνειρα μεγαλώσατε;
– Από μικρός είχα ένα όνειρο, ήθελα όταν μεγαλώσω να γίνω ένας ωραίος άνθρωπος. Και τι εννοώ λέγοντας αυτό το πράγμα; Ήθελα αυτός ο οποίος θα αφιερώσει κάποιο χρόνο από τη ζωή του για να συναναστραφεί μαζί μου, να μην πει ότι σπατάλησα το χρόνο μου μ’ αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό το θεωρούσα σημαντικότερο από οποιαδήποτε απόκτηση τίτλου σπουδών ή οτιδήποτε άλλο.

– Ήσασταν καλός μαθητής;
– Ήμουν ένας εξαιρετικός μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής μου πορείας. Είχα την τύχη να έχω πολύ καλή μνήμη, η οποία με βοήθησε να έχω πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο, χωρίς να αφιερώνω ατελείωτες ώρες στο διάβασμα. Αυτό με βοηθούσε να εξοικονομώ χρόνο από τη σχολική μελέτη και να αφιερώνομαι στη μεγάλη μου αγάπη, που ήταν το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων.

«Με το Νίκο Ανδρουλάκη μας συνδέει μια φιλία είκοσι ετών. Τα κοινά μας βιώματα ήταν πάρα πολλά στην ενασχόληση μας με την ΠΑΣΠ και την Νεολαία ΠΑΣΟΚ»

– Σπουδάσατε Οδοντιατρική, αυτό θέλατε να κάνετε πάντα;
– Από μικρός είχα μία κλίση προς τις επιστήμες υγείας, ήμουν μεταξύ ιατρικής και οδοντιατρικής. Όσο μεγάλωνα έγερνα προς την οδοντιατρική, διότι με γοήτευε περισσότερο η ιδέα της άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος και όχι η νοσοκομειακή πορεία, όπου αναγκαστικά έπρεπε να ακολουθήσει ένας γιατρός τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της απόκτησης ειδικότητας. Η επίδοση μου στις πανελλήνιες, όπου είχα γενικό βαθμό πρόσβασης 18.9, μου εξασφάλισε την εισαγωγή μου στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή.

– Τελικώς τι θα μπορούσαμε να πούμε ότι επηρεάζει αυτό που καταλήγουμε να κάνουμε στη ζωή μας;
– Πολλά είναι τα κριτήρια τα οποία παίζουν ρόλο στο τι θα επιλέξουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Αναμφίβολα, ο κυριότερος λόγος που επιλέγουμε μία σχολή είναι η προσδοκία ότι αυτή η σχολή θα μας δώσει τα εφόδια ώστε να βελτιώσουμε το επίπεδο διαβίωσης μας στο μέλλον. Ασφαλώς, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι να μας γεμίζει αυτό που κάνουμε. Προσωπικά, εισπράττω πολύ μεγάλη ικανοποίηση όταν πετυχαίνω κάποιον ασθενή μου τυχαία στο δρόμο και μου εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που του παρείχα.

– Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που επηρέασε τον τρόπο σκέψης σας;
– Πριν κάποια χρόνια είχα επισκεφτεί την Ινδία, όπου πήγα στο μαυσωλείο του Μαχάτμα Γκάντι. Υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν όσο λίγοι την πολιτική σκέψη στον εικοστό αιώνα. Το ταξίδι αυτό στάθηκε αφορμή να μελετήσω διεξοδικά τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου ηγέτη. Θεωρώ πως υπήρξε η αφορμή να αλλάξω ως άνθρωπος και με επηρέασε σε πολλούς τομείς της ζωής μου. Φυσικά, δεν έχω καταφέρει να εφαρμόσω στη ζωή μου όλα τα διδάγματα του μεγάλου ηγέτη, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω στο μέλλον.

– Ασχολείστε με την πολιτική από τα φοιτητικά σας χρόνια. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην Πολιτική;
– Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου ο πατέρας μου ήταν ενεργός στην τοπική αυτοδιοίκηση με μεγάλη εθελοντική δράση. Ασφαλώς, αυτό ήταν ένα ερέθισμα για εμένα. Είμαι ένας άνθρωπος με διάθεση προσφοράς, κάτι το οποίο πιστεύω πως με διακατέχει και σε όλη την πορεία μου ως οδοντίατρος. Η διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο υπήρξε πάντα η κινητήριος δύναμη σε όλη μου την επαγγελματική πορεία. Αυτή η διάθεση για προσφορά ήταν που με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά. Για κάποια χρόνια απείχα, διότι θεωρούσα πως η επαγγελματική καταξίωση και εξασφάλιση είναι σημαντικότερη, οπότε αφοσιώθηκα πλήρως στο σκοπό αυτό. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, πρέπει να είναι λειτούργημα, άρα δεν πρέπει κάποιος να συσχετίζει την προσωπική του επιβίωση και βιοπορισμό με την πολιτική. Τώρα που θεωρώ πως έχω φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επαγγελματικό επίπεδο, ήρθε η ώρα να ασχοληθώ για να βοηθήσω στην αναγέννηση της παράταξης.

«Απεχθάνομαι αφάνταστα το λαϊκισμό και την άκρατη παροχολογία στην οποία επιδίδονται οι περισσότεροι πολιτικοί. Έχουμε χορτάσει από τέτοιας κοπής πολιτικούς και χρειαζόμαστε ανθρώπους που να διακατέχονται από απλή λογική»

– Γνωρίζουμε την προσωπική σας σχέση με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη καθώς επίσης και ότι ο ίδιος σας παρότρυνε να συμμετάσχετε στη «μάχη» των εκλογών που έρχονται. Μιλήστε μας για αυτή τη σχέση.
– Με το Νίκο Ανδρουλάκη μας συνδέει μια φιλία είκοσι ετών, από τότε που ήμουν πρωτοετής φοιτητής στην οδοντιατρική σχολή της Θεσσαλονίκης κι ο Νίκος τελειόφοιτος στη σχολή πολιτικών μηχανικών του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου στην Ξάνθη. Τα κοινά μας βιώματα ήταν πάρα πολλά στην ενασχόληση μας με την ΠΑΣΠ και την Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε ο άνθρωπος που με βοήθησε πάρα πολύ στην εξέλιξη μου ως στέλεχος του κινήματος και φυσικά όπου χρειάστηκε να τον βοηθήσω κι εγώ σε όλες τις εκλογικές του μάχες, το έπραξα δίχως δισταγμό. Επομένως, στην πιο σημαντική του μάχη, ως αρχηγός πλέον του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ πως είχα την ηθική υποχρέωση να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις κι από όποιο μετερίζι μου ζητήσει. Είναι ένας άνθρωπος που από πολύ μικρός ξεχώριζε για τις ικανότητες και την ευστροφία του, επομένως η απόφαση να συστρατευτώ μαζί του στην προσπάθεια αναγέννησης του κινήματος, έγινε χωρίς δεύτερη σκέψη!

– Το ΠΑΣΟΚ είδε τα ποσοστά του να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση με την επιβολή μνημονίων και όσων επακολούθησαν από αυτά. Του άξιζε αυτό;
– Το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση, όπου πρόταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Ασφαλώς αυτό έπαιξε το ρόλο του στη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών μας. Πάντως, προσωπική μου άποψη είναι πως ο κόσμος περισσότερο μας τιμώρησε για τη συμπόρευση με τη δεξιά, παρά για την επιβολή των μνημονίων. Ο κόσμος της παράταξης μας θεώρησε ανέντιμο να στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο ίδιος υπήρξε τελείως ανεύθυνος στα δύσκολα χρόνια, και δεν έβαλε πλάτη για την αποφυγή της χρεωκοπίας, στην οποία η παράταξη του έφερε τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Εξάλλου, αυτός υπήρξε ο εμπνευστής του αντιμνημονίου και του επερχόμενου λαϊκισμού που επακολούθησε.

– Η χώρα μας βιώνει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο επειδή τραφήκαμε με πολλά ψέματα; Τι ποσοστό ευθύνης ανήκει στους πολιτικούς;
– Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης βαραίνει αυτούς που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας. Όμως, κι οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ο λαός αρέσκεται στα ευχάριστα ψέματα και στα όμορφα λόγια, φροντίζοντας να τιμωρεί όποιον τολμούσε να εκφράσει σκληρές αλήθειες. Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά, όχι για να χαϊδέψω αυτιά και να γίνω αρεστός στο εκλογικό σώμα, αλλά για να φανώ χρήσιμος στην κοινωνία. Οπότε, αυτοσκοπός μου δεν είναι η εκλογή μου, αλλά να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις κι εγώ ούτως ώστε να αλλάξει κάποτε αυτή η νοοτροπία που μας έφτασε ως εδώ. Δεν πρόκειται ποτέ να πω ευχάριστα ψέματα στο λαό για να αποκομίσω πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη.

– Πιστεύετε πώς ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει;
– Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροαριστερή παράταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να προσπάθησε να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτόν το ρόλο, απέτυχε παταγωδώς. Οπότε, είναι προς το συμφέρον της χώρας να δυναμώσει ξανά το ΠΑΣΟΚ, διότι είναι το κόμμα που προσέφερε πάρα πολλά στην ελληνική κοινωνία, παρόλα τα λάθη και τις παραλείψεις του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως συζητάμε για το γκρέμισμα πολλών κατακτήσεων του λαού αυτήν την περίοδο, όπως το ΕΣΥ ή ο νόμος Κατσέλη, τα οποία νομοθετήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Άρα, ο τόπος έχει ανάγκη από ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που όμως θα έχει διδαχθεί από τα λάθη του.

– Στις επόμενες, διπλές όπως προμηνύεται, εθνικές κάλπες, η παράταξη είναι πιθανό να βρεθεί προ αποφάσεων για συμμετοχή σε κυβερνητικό συνασπισμό.
– Είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο αυτό. Το κόμμα μας, έχει αποδείξει πως όταν χρειαστεί, δεν θα αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να γίνει στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, υπάρχει περίπτωση να δίναμε στήριξη σε μία κυβέρνηση η οποία είχε διακηρυγμένο στόχο της τη διάλυση του ΕΣΥ; Επίσης, μπορούμε να δώσουμε στήριξη σε έναν πρωθυπουργό ο οποίος παρακολουθούσε τον αρχηγό μας; Όμοια, πως μπορούμε να στηρίξουμε έναν άνθρωπο ο οποίος αποκαλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου, Πινοσέτ και γερμανοτσολιά και μιλούσε για κρεμάλες στο σύνταγμα παρέα με τους αγανακτισμένους. Η όποια εκλογική συνεργασία πρέπει να γίνει με πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις κι όχι στη λογική διαμοιρασμού αξιωμάτων και θέσεων. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλει συνεργασία των κομμάτων, οφείλουμε να το αποδεχτούμε και να μην αφήσουμε τη χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας και πολιτικής αβεβαιότητας, χωρίς όμως να παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας. Γενικά, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

«Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, πρέπει να είναι λειτούργημα, άρα δεν πρέπει κάποιος να συσχετίζει την προσωπική του επιβίωση και βιοπορισμό με την πολιτική»

– Η Δράμα επί δεκαετίες είναι αδικημένη. Το έχουν αναφέρει υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και πρωθυπουργοί. Τι φταίει κατά την άποψή σας που οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο;
– Η ευθύνη για την τραγική κατάσταση του νομού μας βαραίνει σαφέστατα αυτούς που είχαν τις τύχες μας στα χέρια τους. Είμαστε η μοναδική πόλη που δεν έχει πρόσβαση στην Εγνατία οδό. Συζητάμε για ανάπτυξη του ορεινού όγκου, ο οποίος είναι ένας πραγματικός θησαυρός και δεν έχουμε ένα δρόμο που να διασχίζει αυτόν τον ορεινό όγκο από το Νευροκόπι ως το Παρανέστι. Έχουμε ένα χιονοδρομικό κέντρο κλειστό εδώ και τόσα χρόνια.
Οι ευθύνες φυσικά και έχουν ονοματεπώνυμο. Γίναμε η πρώτη πόλη που είχε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο στο κέντρο της πόλης, το οποίο εδώ και 20 χρόνια είναι ακριβώς το ίδιο χωρίς καμία απολύτως βελτίωση. Τα Τρίκαλα που ακολούθησαν το παράδειγμα μας, κάθε χρόνο προσθέτουν και κάτι καινούριο στο θεματικό τους πάρκο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με όραμα κι όχι απλά διαχειριστές της εξουσίας, που η μόνη τους έννοια είναι να φωτογραφηθούν στην πρώτη σειρά των επισήμων σε κάποια εθνική γιορτή.

– Ποια θεωρείτε πως είναι τα πιο κρίσιμα ζητήματα για το Ν. Δράμας, αυτά που εσείς έχετε στόχο να αναδείξετε;
– Πρώτα απ’ όλα, αναμφίβολα η απομόνωση του νομού μας από όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της βορείου Ελλάδας αποτελεί το μεγαλύτερο μειονέκτημα μας. Αυτή η απομόνωση μας κάνει φτωχό συγγενή έναντι όλων των υπολοίπων Νομών της περιοχής μας. Επίσης, θεωρώ πρώτιστη ανάγκη για την ανάπτυξη της περιοχής μας, τη σιδηροδρομική σύνδεση της βιομηχανικής περιοχής με το λιμάνι της Καβάλας. Επιπλέον, τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιφέρειας μας πρέπει να αναδειχθούν για να αναζητηθούν ρεαλιστικές λύσεις. Η εκμετάλλευση του ορεινού όγκου της Δράμας, που αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό, μαζί με την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση στην προσέλκυση νέων τουριστών στην περιοχή μας.

– Τι είναι για εσάς καλός πολιτικός;
– Καλός πολιτικός είναι αυτός ο οποίος μπορεί να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια, χωρίς να τους έχει εξαπατήσει με ασύστολα ψεύδη τα οποία εκστόμισε προκειμένου να επιτύχει την εκλογή του. Απεχθάνομαι αφάνταστα το λαϊκισμό και την άκρατη παροχολογία στην οποία επιδίδονται οι περισσότεροι πολιτικοί. Έχουμε χορτάσει από τέτοιας κοπής πολιτικούς και χρειαζόμαστε ανθρώπους που να διακατέχονται από απλή λογική.

– Στην πολιτική δεν μακροημερεύουν πολλές φορές οι ικανοί…
– Δυστυχώς, η ιστορία έχει δείξει ότι το σύστημα καταβροχθίζει τις φωνές που είναι ενοχλητικές. Είναι η μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τη νέα γενιά, να μπορέσουμε να απομονώσουμε φαύλους πολιτικούς και κυρίως φαύλες νοοτροπίες.

– Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά και το θαυμάζετε;
– Ένας άνθρωπος ο οποίος θαύμαζα όλα τα χρόνια τα οποία ασχολήθηκε με την ενεργό πολιτική, υπήρξε ο Αλέκος ο Παπαδόπουλος. Υπήρξε ένας πολιτικός που είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Εξέφραζε πάντα την άποψη του που θεωρούσε ότι είναι ωφέλιμη για τη χώρα, άσχετα αν ήταν αντιδημοφιλής στην ευρεία πλειοψηφία του λαού, διότι όπως προείπαμε, ο λαός προτιμά τα ευχάριστα ψέματα από τις σκληρές αλήθειες. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να θαυμάσω ακόμα περισσότερο την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την πνευματική του οξυδέρκεια.

– Πιστεύετε ότι στην πολιτική χρειάζεται ταλέντο;
– Η πολιτική δεν είναι θέμα ταλέντου. Ταλέντο χρειάζεται η δημαγωγία. Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που τους διακατέχει η απλή λογική και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

«Η πολιτική δεν είναι θέμα ταλέντου. Ταλέντο χρειάζεται η δημαγωγία. Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που τους διακατέχει η απλή λογική και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο»

– Στις μέρες μας το κοινό επηρεάζει την πολιτική ή η πολιτική το κοινό;
– Αυτό ήταν διαχρονικά το πρόβλημα της πολιτικής στη χώρα μας, ότι οι πολιτικοί λειτουργούσαν με γνώμονα το πολιτικό κόστος, άρα το κοινό ήταν αυτό που επηρέαζε την πολιτική. Αυτή η παθογένεια του συστήματος μας, αποτελεί στοίχημα για τις επόμενες γενιές. Να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια γενιά πολιτικών, όπου πρωταρχικό μέλημα δε θα αποτελεί η επανεκλογή αλλά η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως στις επόμενες γενιές.

– Σας φοβίζει η αποτυχία;
– Όχι, σε καμία περίπτωση. Η ενασχόληση μου με την πολιτική δεν έγινε ούτε για βιοποριστικούς λόγους, ούτε για να βελτιώσω το βιοτικό μου επίπεδο, ούτε πολύ περισσότερο λόγω ματαιοδοξίας. Έγινε καθαρά για να βοηθήσω την αναγέννηση της παράταξης και κατ’ επέκταση να φανώ χρήσιμος στην ελληνική κοινωνία. Επομένως, δεν έχω κανένα φόβο αν δεν πετύχω την εκλογή μου.

– Τα λάθη είναι γνώση;
– Ασφαλώς. Θα έλεγα πως τα λάθη είναι ένας από τους κυριότερους τρόπους απόκτησης γνώσης, αρκεί τα λάθη να μην περικλείουν σκοπιμότητα. Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη, είτε από ενθουσιασμό, είτε από απειρία. Η αναγνώριση των λαθών μας είναι ένας τρόπος να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

– Τι είναι η ευτυχία για σας;
– Θυμάμαι μια φράση του Νίκου Ξυλούρη όταν του έκαναν την ίδια ερώτηση. Ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος. Φτάνει να έχει δυο-τρεις φίλους να τον αγαπάνε πραγματικά και τόσα χρήματα για να μπορεί να τους κερνά.

– Η ευτυχία του ανθρώπου πού κρύβεται; Στην κυριαρχία της ψυχής στο μυαλό ή στο αντίθετο;
– Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα, είναι κυρίως η ψυχή του. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν είναι ευτυχισμένος αυτός ο οποίος καταδυναστεύει τα συναισθήματα του, επιβάλλοντας την κυριαρχία του μυαλού στην ψυχή. Τα δυνατότερα συναισθήματα στη ζωή μας, όπως η αγάπη κι ο έρωτας, αποδεικνύουν ότι ευτυχισμένος γίνεσαι όταν καταφέρνεις να ακολουθείς την ψυχή σου.

– Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σας;
– Χωρίς δεύτερη σκέψη, η οικογένεια μου. Η γυναίκα μου, οι γονείς μου και τα αδέρφια μου. Και φυσικά το παιδί μου που θα έρθει στη ζωή σε λίγους μήνες.

«Ο πιο αυστηρός κριτής των επιλογών μου θα είμαι εγώ ο ίδιος. Αν δεν καταφέρω να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει, τότε μόνος μου θα πάω στο σπίτι μου»

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς τους πολίτες της Δράμας εν όψει των εκλογών;
– Αυτό που θέλω να πω σε όλη τη δραμινή κοινωνία είναι πως μαγικό ραβδί για την επίλυση των προβλημάτων δεν υπάρχει. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να αντιληφθούμε ότι τα προβλήματα δε θα λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται μεθοδική δουλειά, φρέσκιες ιδέες και επιτέλους να απαγκιστρωθούμε από πρόσωπα και καταστάσεις που μας κρατάνε καθηλωμένους όλα αυτά τα χρόνια.

– Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγο που κάποιος ή κάποια πρέπει να σας επιλέξει;
– Ο κυριότερος λόγος που ζητώ την ψήφο του δραμινού λαού είναι επειδή πιστεύω ότι και μετά τις εκλογές θα μπορώ να τον κοιτάω στα μάτια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τον κοιτάω και τώρα. Δεν πρόκειται να εξαπατήσω κανέναν με κούφιες υποσχέσεις και εύκολα λόγια. Και θέλω να είναι σίγουρος ο δραμινός λαός, πως αν μου δώσει την εντολή να τον εκπροσωπήσω, θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης. Μοναδικό μου μέλημα θα είναι η προώθηση των συμφερόντων όλης της κοινωνίας κι όχι κάποιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας ή συντεχνίας. Ο πιο αυστηρός κριτής των επιλογών μου θα είμαι εγώ ο ίδιος. Αν δεν καταφέρω να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει, τότε μόνος μου θα πάω στο σπίτι μου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας