29.2 C
Drama
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δαμιανός Καγγελίδης

Μαζί Αλλάζουμε

Οδοντίατρος – Υπ. Βουλευτής Ν. Δράμας / ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Αγαπητοί συμπολίτες

Πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Δράμας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής γιατί θέλω και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου αλλά και γιατί νιώθω την ανάγκη να εκφράσω πολλές από τις αγωνίες και τις ανάγκες μας. Το κάνω μέσα από τις τάξεις και τις γραμμές του πολιτικού χώρου που με εκφράζει και στον οποίο ανήκω από την μικρή μου ηλικία. Δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικής συνέπειας αλλά και στάση ζωής – πιστεύω σε προοδευτικές πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα ευκαιριών αλλά και την βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη όλης της χώρας, της περιφέρειας συμπεριλαμβανομένης. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας στον 21ο αιώνα είναι μεγάλες και σύνθετες. Ο τόπος μας έχει μείνει πίσω, φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός σχεδιασμών, υστερούμε σε βασικές υποδομές ενώ η δημογραφική αποψίλωση και η οικονομική καχεξία παγιώνονται.

Ο νομός Δράμας χρειάζεται ισχυρή φωνή, χρειάζεται σχέδιο, διεκδίκηση. Ένα ρεαλιστικό όραμα που θα μας οδηγήσει τα επόμενα χρόνια σε μια αναπτυξιακή τροχιά που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, νέο εισόδημα, που θα μπορεί να κρατήσει τους νέους εδώ, που θα δίνει προοπτική στον αγρότη, στον μικρομεσαίο επαγγελματία, στον νέο εργαζόμενο αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή στον συνταξιούχο. Με κοινωνικές δομές και υπηρεσίες υγείας σύγχρονες, με υποδομές, με σχολική στέγη, δίκτυο παιδικών σταθμών για τη νέα οικογένεια αλλά και επενδύσεις παραγωγικές μεγάλης κλίμακας που θα μας βάλουν ενεργά στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, στον χάρτη των εξαγωγών, της παραγωγής.

Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή αν θέλει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Αλλαγή προτεραιοτήτων, αλλαγή νοοτροπιών, αλλαγή στον εθνικό καταμερισμό των πόρων. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεφύγουμε από την τοξική αντιπαράθεση των δύο κομμάτων που τα τελευταία χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα γιατί αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι αδυνατούν να δώσουν διέξοδο και προοπτική.

Η επαγγελματική μου ιδιότητα μου έχει δώσει τη δυνατότητα να βρίσκομαι κοντά στην κοινωνία του νομού μας. Γνωρίζω από πρώτο χέρι όλα μας απασχολούν – άλλωστε είμαι γέννημα θρέμμα της Δράμας. Εδώ γεννήθηκα, εδώ εργάζομαι, εδώ ζω και εδώ ευελπιστώ ότι θα μεγαλώσω το παιδί που περιμένω. Μέσα από την πολιτική μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας – όχι με υποσχέσεις κενές περιεχομένου αλλά βασισμένοι σε αρχές, σε αξίες, σε προτάσεις. Ας αφήσουμε πίσω παλιές λογικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Δίνω μόνο μία υπόσχεση – να φτάσω σε κάθε χωρίο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά του νομού μας. Και την επομένη των εκλογών να παραμείνω εδώ, δίπλα σε εσάς, σε κάθε χωρίο, σε κάθε γειτονιά σε κάθε γωνιά του νομού μας. Το μέλλον είναι δική μας υπόθεση.

Ο Ν. Δράμας χρειάζεται ισχυρή φωνή, χρειάζεται σχέδιο και διεκδίκηση!

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Δράμα το 1984 και είμαι το δεύτερο παιδί από τα τέσσερα του Ιωάννη και της Συμέλας Καγγελίδη. Το 1999 αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Κυργίων και το 2002 από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Ως φοιτητής ασχολήθηκα ενεργά με τον φοιτητικό συνδικαλισμό, ήμουν μέλος της ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής και διατέλεσα μέλος της Γενικής Συνέλευσης της σχολής και του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών. Αποφοίτησα το 2008, την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας στο κέντρο υγειονομικού στην Άρτα, στο Κουφόβουνο Έβρου και στο 424 ΓΣΝΕ από όπου απολύθηκα. Το Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησα να εργάζομαι ως ιδιώτης οδοντίατρος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και από τον Οκτώβριο του 2011 στο ιδιωτικό μου πολυοδοντιατρείο στην πόλη της Δράμας.

Το 2005 εκλέχθηκα στην περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τη διετία 2011-13 παρακολούθησα το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας» στην Ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχω συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το 2016 μετεκπαιδεύτηκα στη Νέα Υόρκη στην οδοντιατρική εμφυτευματολογία.

Το 2017 ανέλαβα πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα της γενέτειρας μου, ΑΕ Κυργίων, θέση στην οποία παρέμεινα ως το καλοκαίρι του 2021. Είμαι παντρεμένος με την Ευαγγελία Βρακά του Ξένου και της Ελισάβετ, δικηγόρο και έχουμε ένα παιδί.

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας