12 C
Drama
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔΕΕΠ ΝΔ Δράμας: «Ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας θέλησε να γιορτάσει...

ΔΕΕΠ ΝΔ Δράμας: «Ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας θέλησε να γιορτάσει την Πρωταπριλιά αρκετά νωρίτερα»

Δελτίο τύπου:

Ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας θέλησε να γιορτάσει την Πρωταπριλιά αρκετά νωρίτερα συνεχίζοντας τα καθημερινά ψέματά του, προσπαθώντας να προσβάλλει την Ελληνική Κυβέρνηση, τους Υπουργούς της και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αυτής της χώρας, προσβάλλοντας και τους πολίτες της.

Κρίμα για αυτούς που δεν ζούμε στο 1957 για να πιστέψουμε την ανοιξιάτικη συγκομιδή σπαγγέτι από δέντρα στην Ιταλία.

Όπως δυστυχώς γνωρίζουν και θέλουν για μια ακόμη φορά να παραπλανήσουν το Δραμινό λαό, δημιουργώντας απλά εντυπώσεις, σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας

Από τις δηλώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (2017), του τότε Κυβερνητικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, όπως και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή καλό είναι να θυμηθούμε ότι στις αρχές του 2019 το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας θα λειτουργούσε (παράδοση έργου 2019, προσλήψεις προσωπικού μέσα στο 2018).

Άραγε γιατί δεν λειτούργησε όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση; Τι αληθινά έφταιξε; Γιατί δεν κατηγόρησαν ποτέ τον ίδιο τους τον εαυτό;

Επίσης και για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια για το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, παρά μόνο έγινε τελετή παράδοσης – παραλαβής από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον Ιούνιο του 2020.

Έκτοτε έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να προκηρυχθούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ και να γίνει στελέχωση του συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης. Όπως μάλλον δεν γνωρίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχουν προχωρήσει ήδη δύο προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ (4Κ/2021 – 52 θέσεις και 9Κ/2021 -188 θέσεις, με κριτήριο εντοπιότητας).

Πηγαίνοντας στη σελίδα του ΑΣΕΠ, μπορούν πολύ εύκολα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των προκηρύξεων αυτών.

Αν πάλι δεν μπορούν ούτε αυτό το ελάχιστο να κάνουν, είμαστε πρόθυμοι να τους ενημερώσουμε.

Σύνδεση Δράμας με Εγνατία Οδό

Σας παραθέτουμε δηλώσεις των τότε κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, που αποδείχθηκε πως ακολουθούσαν την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά ψευδών ανακοινώσεων:

– Ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας) – Αύγουστος 2017: «Αποτελεί θέμα ημερών και εντός Σεπτεμβρίου θα έχει βρεθεί το ποσό των 130.000€ για την ολοκλήρωση του τμήματος Μαυρολεύκη – Παλαιοκώμη, ενώ μέσα στο 2018, με βάση την πολιτική βούληση από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του τμήματος Μαυρολεύκη – Ν. Μπάφρα, αφού θα έχουν βρεθεί τα 45 εκ. ευρώ που απαιτούνται για τη δημοπράτηση του έργου»

– Ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας) – Δεκέμβριος 2017: «Οι μελέτες θα είναι έτοιμες το Φθινόπωρο του 2018, προσδοκώντας να γίνει η δημοπράτηση του έργου των 30 χλμ μέχρι το τέλος του 2018»

– Ο κ. Απόστολος Αντωνούδης (Πρόεδρος Εγνατία Α.Ε., υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη – Θεσσαλονίκης το 2014, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) – Μάρτιος 2018: «Το μελετητικό κομμάτι πριν το τέλος του 2018 θα είναι απολύτως έτοιμο. Σήμερα που μιλάμε είναι Μάρτιος, περίπου τον Ιούλιο θα είμαστε ώριμοι για το κομμάτι του κτηματολογίου το οποίο θα καταθέσουμε στο Υπουργείο κι από εκεί και πέρα υπολογίστε γύρω στους 6-7 μήνες για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων.

Άρα αρχές του 2019 θα είμαστε πλήρως έτοιμοι. Απομένει η χρηματοδότηση και εδώ θέλουμε τη βοήθεια όλων των φορέων, έτσι ώστε η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας να είναι έτοιμη σε 4 μήνες από σήμερα, έτσι ώστε με βάση αυτή τη μελέτη ως εργαλείο να μπορέσουμε να απευθυνθούμε είτε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είτε στο Υπουργείο»

– Ο κ. Σπίρτζης (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών) – Μάρτιος 2018: «Ολοκληρώνονται οι μελέτες ως το τέλος του 2018, κατόπιν σχετικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών»

– Ο κ. Τσίπρας – Μάρτιος 2018: «Η ωρίμανση του έργου Δράμα-Αμφίπολη θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου».

Σήμερα όμως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας κουνάει το δάχτυλο , ξεχνώντας τα όσα έλεγαν οι ίδιοι και ο αρχηγός τους.

Ας γνωρίζουν όμως ότι ήδη προχωρούν οι τελευταίες μελέτες και σύντομα θα προκηρυχθεί η υλοποίηση της σύνδεσης, που ήταν εκτός των άλλων και προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, βγάζοντας την περιοχή μας από την οδική απομόνωση.

Επίσης, η σύνδεση με την Καβάλα προχωράει, έχοντας ήδη ξεκινήσει οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Οπότε, ας μην κατηγορεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, που προσπαθούν τα μέγιστα για την Π.Ε. Δράμας.

Τέλος, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει τόσο μένος για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα στην Π.Ε. Δράμας.

Ήρθε για να χρηματοδοτήσει προτάσεις των Δήμων Δράμας και Δοξάτου (αναπτυξιακά έργα της περιοχής), ύψους 16,5 εκατ. ευρώ.

Και έφυγε με την υπόσχεση ότι θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να χρηματοδοτήσει και άλλα έργα των δήμων της περιοχής μας.

Αν αυτό τώρα στενοχωρεί τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έκαναν τίποτα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του όσο καιρό ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας, και παρατηρούν πλέον από μακριά να γίνονται ουσιαστικά πράγματα για αυτόν τον τόπο, τότε λυπούμαστε ειλικρινά.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα μας και ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού γίνονται πράξεις.

Ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Δράμας
Αλέξανδρος Γεωργιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 20 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας