32.2 C
Drama
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Δέσποινα Ευαγγέλογλου

«Επιβεβληµένη η συµµετοχή της γυναίκας στην πολιτική ζωή του τόπου»

Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος
Μέλος Δ.Σ. Iατρικού Συλλόγου Δράμας / Τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ Δράμας
Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Δράμας «Περιφερειακή Αναγέννηση»

Συνέντευξη Βαγγέλης Ελευθεριάδης / Φωτογραφίες Βασίλης Κοβλακάς

Η Δέσποινα Ευαγγέλογλου είναι Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος, μέλος του Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου Δράμας και Τομεάρχης Υγείας στη ΝΟΔΕ Δράμας.
Ανήκει στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι η δημόσια δράση του πολίτη επιβεβαιώνει το πραγματικό νόημα της δημοκρατίας πάντα με γνώμονα το γενικό καλό της κοινωνίας ευρύτερα.
Στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές συστρατεύεται με το νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιος για τον οποίο πιστεύει ότι αποτελεί μία προσωπικότητα κοινής αποδοχής με άρτιες ικανότητες χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης και γι’ αυτό το λόγο επελέγη από το κόμμα της ΝΔ ως ο κατάλληλος επικεφαλής για την περιφέρεια ΑΜΘ.

– κ. Ευαγγέλογλου, ποια είναι τα κίνητρα της υποψηφιότητάς σας στην Περιφέρεια ΑΜΘ;
– Κύριε Ελευθεριάδη η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα «κοινά» δεν αποτελεί για μένα ένα πρωτόγνωρο γεγονός, καθώς είμαι ενεργό μέλος των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, τόσο του Συνδέσμου Εργαστηριακών Δράμας και του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας όσο και ως υπεύθυνη Τομεάρχης Υγείας στη ΝΟΔΕ Δράμας τα τελευταία χρόνια.
Θεωρώ, λοιπόν, τον εαυτό μου ως ενεργό πολίτη με την σημασιολογική έννοια που έχει αποδώσει ο αρχαίος Αριστοτέλης, που προσπαθεί να συνεισφέρει με τις δικές του δυνάμεις στην εύρεση λύσεων κυρίως στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Υγείας σε τοπικό επίπεδο.
Ανήκω στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι η δημόσια δράση του πολίτη επιβεβαιώνει το πραγματικό νόημα της δημοκρατίας πάντα με γνώμονα το γενικό καλό της κοινωνίας ευρύτερα.
Με βάση αυτό το σκεπτικό της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο έλαβα την απόφαση να κάνω ένα βήμα περαιτέρω και να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφιο στην κρίση του Δραμινού λαού στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

«Έχω αποδείξει στην πράξη σε όλες τις εκφάνσεις της συνδικαλιστικής µου δράσης τόσα χρόνια πως δεν διαπραγµατεύοµαι το γενικό καλό και συµφέρον όλων των πολιτών της τοπικής µας κοινωνίας στο βωµό κοµµατικών γραµµών ή επιλεκτικών εξυπηρετήσεων»

– Στο να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο του κ. Μέτιου ρόλο έπαιξε μόνο η κομματική σας ταυτότητα ως μέλους και τομεάρχη υγείας της ΝΟΔΕ Δράμας;
– Θεωρώ πολύ εύστοχη την ερώτησή σας στην κατεύθυνση αναφοράς και επεξήγησης προς το αναγνωστικό σας κοινό των πραγματικών λόγων που καθόρισαν τη λήψη της απόφασής μου, πρώτον για την υποψηφιότητά μου και δεύτερον την επιλογή του συνδυασμού της «Περιφερειακής Αναγέννησης» για την ΑΜΘ, στην οποία ηγείται ο κ. Χρήστος Μέτιος.
Ασφαλώς ο κ. Μέτιος είναι ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης της ΑΜΘ, μετά τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου κ. Παυλίδη, και στο χρονικό διάστημα της θητείας του έχει δώσει δείγματα γραφής τόσο σε θέματα αποτελεσματικής διοίκησης όσο και σε σημαντικές του πρωτοβουλίες για τον προγραμματισμό και την εξασφάλιση σπουδαίων δημόσιων έργων, που έχουν προϋπολογιστεί και θα πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο νυν περιφερειάρχης αποτελεί μία προσωπικότητα κοινής αποδοχής με άρτιες ικανότητες χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης και γι’ αυτό το λόγο επελέγη από το κόμμα της ΝΔ ως ο κατάλληλος επικεφαλής για την περιφέρεια ΑΜΘ.

– Αυτοδιοίκηση, περιφέρεια… με κόμματα ή ανεξάρτητα από κομματική καθοδήγηση;
– Ευχαριστώ πολύ για τη σημαντική ερώτηση που μου υποβάλλετε, καθώς μου προσφέρετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω στους δραμινούς πολίτες ορισμένα κρίσιμα σημεία αναφορικά με το θέμα αφενός της κομματικής ταυτότητάς μου ως μέλους της ΝΟΔΕ Δράμας και αφετέρου της απόφασής μου να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
Κύριε Ελευθεριάδη έχω αποδείξει στην πράξη σε όλες τις εκφάνσεις της συνδικαλιστικής μου δράσης τόσα χρόνια πως δεν διαπραγματεύομαι το γενικό καλό και συμφέρον όλων των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας στο βωμό κομματικών γραμμών ή επιλεκτικών εξυπηρετήσεων.
Για μένα τα προβλήματα ή τα αιτήματα μεμονωμένων ατόμων ή συλλογικών οργανώσεων κρίνονται εξίσου σημαντικά προς άμεση αντιμετώπισή τους, με ιεράρχηση βέβαια της προτεραιότητάς τους, ανεξαρτήτως κομματικής, πολιτικής ή κοινωνικής προέλευσης αυτών που τα εκπροσωπούν.

– Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με την απλή αναλογική. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να αλλάξει την πολιτική μας κουλτούρα και να οδηγήσει σε μια νέα εποχή ευρύτερων συναινέσεων. Ποια είναι η άποψή σας;
– Θα ήθελα να επισημάνω πως όχι μόνο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης διαφωνούν με το νόμο Σκουρλέτη και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.
Η βασική επιχειρηματολογία εστιάζεται στο γεγονός πως αυτός ο νέος εκλογικός νόμος θα δημιουργήσει ακυβερνησία και θα φέρει στην επιφάνεια όχι μόνο φαινόμενα λαϊκισμού, αλλά και φαινόμενα συναλλαγών.
Ασφαλώς, ως προοπτική μετασχηματισμού της πολιτικής μας κουλτούρας από τις μονοπαραταξιακές λογικές στις ευρύτερες συνθέσεις και συναινέσεις αντίθετων ιδεολογικά παρατάξεων αποτελεί μια καινοτομία στα πολιτικά πράγματα, αλλά θεωρώ πως στη χώρα μας υπάρχουν πολλά αδύνατα σημεία και δεν έχουν ωριμάσει οι πολιτικές συνθήκες για μια τέτοια σημαντική αλλαγή.

«Έφτασε ο καιρός η γυναίκα να αναλάβει ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου είτε ως υποψήφια, είτε επιλέγοντας µία γυναίκα για την εκπροσώπησή της»

– Ενώ οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος οι γυναίκες υποψήφιοι είναι λιγότερες σε σχέση με τους άντρες…
– Η ελληνική κοινωνία και πόσο μάλλον η αντίστοιχη επαρχιακή παρά τις τόσες οικονομικο-κοινωνικές και ιδεολογικές της μεταρρυθμίσεις παραμένει μία ανδροκρατούμενη κοινωνία, η οποία εξακολουθεί να φέρεται μεροληπτικά και προκατειλημμένα έναντι του γυναικείου φύλου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η σύγχρονη γυναίκα, που έχει την υποχρέωση να επιτελέσει μια σειρά από πολλούς και διαφορετικούς ρόλους εντός και εκτός του θεσμού της οικογένειας, για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα της προσωπικής της καταξίωσης και κοινωνικής της ανέλιξης οφείλει να καταβάλλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια σε σχέση με αυτά που πράττει την ίδια ώρα ένας άντρας. Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα ισχύει και για το χώρο της πολιτικής, αν και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αυξάνονται οι γυναίκες-εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου η απόφαση της συμμετοχής μιας γυναίκας κρίνεται πιο δύσκολη για πολλούς προφανείς λόγους.
Έφτασε ο καιρός η γυναίκα να αναλάβει ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου είτε ως υποψήφια, είτε επιλέγοντας μία γυναίκα για την εκπροσώπησή της.

– Έχετε ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα σας, ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε;
– θα ήθελα να πιστεύω ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές των έντονων και «πανηγυρικών» προεκλογικών αγώνων των περασμένων δεκαετιών, όπου οι υποψήφιοι για κάθε επίπεδο διοίκησης με τις περιοδείες τους δημιουργούσαν ένα κλίμα διατυμπανισμού και «κοινωνικής αναταραχής».
Είμαι της άποψης, μετά το πέρασμα της έντονης οικονομικής κρίσης της χώρας μας και της πόλης μας ειδικότερα, ότι ως υποψήφια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλω να διεξάγω έναν ήπιο και χαμηλών τόνων προεκλογικό αγώνα, που θα θέτει στο επίκεντρο την καθημερινή επαφή μου με όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο για μια δια ζώσης ειλικρινή επικοινωνία και ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών για την καλύτερη ενημέρωσή μου πάνω σε φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας των δραμινών πολιτών με εστίαση κυρίως στα θέματα της Υγείας και όχι μόνο.
Ασφαλώς, η πιο άμεση και κοντινή επαφή μου με τους πολίτες της Δράμας προέρχεται μέσω του ιδιωτικού μου χώρου του ιατρείου που διατηρώ στο κέντρο της πόλης και έχω την ευκαιρία να συνομιλώ καθημερινά μαζί τους με τη δυαδική σχέση ιατρού-ασθενή.
Ειλικρινά κύριε Ελευθεριάδη θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως οι αντιδράσεις των πολιτών είναι πραγματικά ενθαρρυντικές έως ενθουσιώδεις που με παρακινούν σε έντονο βαθμό να συμμετέχω στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες για το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

– Τι λέτε στους πολίτες που δηλώνουν πως δεν θέλουν να προσέλθουν στις κάλπες;
– Ως ένα βαθμό δικαιολογώ την απροθυμία του κόσμου για μαζική συμμετοχή στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, καθώς έχουν συσσωρευτεί μέσα τους έντονα συναισθήματα απογοήτευσης, πικρίας και θυμού έναντι του πολιτικού κόσμου ευρύτερα.
Η δική μου βέβαια παρότρυνση προς τους πολίτες του νομού Δράμας αφορά στο βασικό επιχείρημα ότι η συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες και ειδικότερα στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελεί το ύψιστο πολιτικό τους δικαίωμα που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις και δίνει αξία στο αληθινό νόημα της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η συμμετοχή δηλώνει ανάληψη ευθύνης, ενώ η αποχή ερμηνεύεται ως αδιαφορία και παραίτηση από τη λήψη αποφάσεων.

«Ανήκω στους ανθρώπους που αντιλαµβάνονται ότι η δηµόσια δράση του πολίτη επιβεβαιώνει το πραγµατικό νόηµα της δηµοκρατίας πάντα µε γνώµονα το γενικό καλό της κοινωνίας ευρύτερα»

– Το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσατε πώς ήταν; Με τι ασχολούνται οι γονείς σας;
– Έχω την τιμή να σας πληροφορήσω ότι είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω σε ένα επαρχιακό περιβάλλον, στο χωριό της Αδριανής, και να ζήσω με τον ιδανικότερο τρόπο τα βιώματα της παιδικής ηλικίας. Οι γονείς μου, δύο εξαιρετικοί άνθρωποι, εργαζόμενοι ως κοινοτικοί υπάλληλοι και αργότερα ως Διευθυντές στον τωρινό Δήμο Παρανεστίου, πρόσφεραν σε εμένα και στα άλλα δύο μικρότερα αδέρφια μου όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας.
Ο πατέρας μου, ο Χρήστος Ευαγγέλογλου, είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και υπηρέτησε με το αξίωμα του Προέδρου Υπηρεσιακών Κρίσεων των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, το αξίωμα του Προέδρου του τοπικού Συλλόγου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αυτών.
Τα βιώματα της ήρεμης αλλά ταυτόχρονα πλούσιας βιωμάτων και πολιτικοποιημένης οικογενειακής ζωής αποτελούν εχέγγυα στη δημιουργία ενός ανθρώπου ισορροπημένου χωρίς αισθήματα κατωτερότητας, έτοιμου για αυθόρμητη προσφορά και αλτρουιστική βοήθεια σε όλα τα επίπεδα.

– Είστε Ιατρός, Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος, αυτό θέλατε να γίνετε πάντα;
– Από μικρό παιδί αγαπούσα το διάβασμα, είχα έφεση προς τη γνώση γενικότερα πάνω σε διάφορους τομείς, διδάχτηκα μουσική, συμμετείχα ενεργά σε παραδοσιακούς συλλόγους ως χορεύτρια και είχα αποφασίσει ήδη από τα γυμνασικά μου χρόνια πως θα ακολουθούσα πανεπιστημιακές σπουδές.
Η επιλογή της Ιατρικής ήρθε αργότερα και ήταν μία συνειδητή προσωπική μου απόφαση, καθώς θεωρούσα ότι αποτελεί μία ύψιστη επιστήμη συνδεδεμένη άμεσα με την παρακολούθηση της ανθρώπινης ζωής. Επίσης, συνειδητή ήταν η απόφασή μου για την επιλογή της ειδικότητας της Μικροβιολόγου-Βιοπαθολόγου με βασική αιτιολογία της απόφασής μου να εστιάζεται στο ότι η εν λόγω ειδικότητα περιλαμβάνει τον καθοριστικό τομέα της πρόγνωσης των ιατρικών παθήσεων μέσω της διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων. Είναι ένας τομέας που με ενθουσιάζει στην υπηρέτησή του, καθώς μου δίνει την ευκαιρία να καθοδηγώ έγκαιρα και αποτελεσματικά τους ασθενείς μου για να προλαμβάνουν ή να αντιμετωπίζουν πιθανά προβλήματα της υγείας τους.
Να σας ενημερώσω πως τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρώ μικροβιολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Δράμας με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που μπορεί να υποστηρίξει όλη την γκάμα των εξετάσεων.

– Διατηρείτε μικροβιολογικό εργαστήριο, είστε μητέρα, μέλος του ιατρικού συλλόγου και μέλος της ΝΟΔΕ Δράμας, αλήθεια πως τα προλαβαίνετε όλα;
– Κύριε Ελευθεριάδη θεωρώ ότι το μυστικό για την επιτυχή ανταπόκρισή μου σε όλες αυτές τις διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινής μου ενασχόλησης βρίσκεται στον παράγοντα της ύπαρξης μιας δεμένης οικογενειακής ζωής.
Όπως γνωρίζετε είμαι παντρεμένη με τον Χατζηκυριάκου Γιάννη, δάσκαλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τον οποίο έχω αποκτήσει δύο παιδιά τον Χρήστο και την Κατερίνα οκτώ και δέκα χρονών αντίστοιχα.
Το επάγγελμα του συζύγου μου ως εκπαιδευτικού, ασφαλώς, μου παρέχει τη δυνατότητα να ασχολούμαι απερίσπαστη με το ιδιωτικό μου ιατρείο, έχοντας έναν άνθρωπο έτοιμο και ικανό να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις επιμέρους δραστηριότητες ανατροφής των παιδιών μου.
Στα βασικά χαρακτηριστικά, άλλωστε, της προσωπικότητάς μου συγκαταλέγονται ο δυναμισμός μου, η ετοιμότητα στη λήψη αποφάσεων, η ορθή διαχείριση του χρόνου, η ωριμότητα της σκέψης και η ψυχραιμία μου, η αποκρυσταλλωμένη άποψη πάνω σε καίρια θέματα-καταστάσεις, που συμβάλλουν στο να ανταπεξέρχομαι με επιτυχία στα καθημερινά μου καθήκοντα.

– Τι είναι για εσάς επιτυχία; Νιώθετε πετυχημένη;
– Σίγουρα η προσπάθεια αποτύπωσης της έννοιας της επιτυχίας είναι αρκετά δύσκολη και υποκειμενική, καθώς περιλαμβάνει πολλούς ετερόκλητους παράγοντες. Κατά τη γνώμη μου η επιτυχία ενός ατόμου προϋποθέτει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που ζει μέσα σε ένα ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον, περιστοιχισμένο από φίλους, που απολαμβάνει επαγγελματική καταξίωση και εκπληρώνει τους καθημερινούς μικρούς στόχους της ζωής.
Αναφορικά με το ερώτημά σας για το κατά πόσο νιώθω επιτυχημένη, μπορώ να ισχυριστώ ότι βρίσκομαι σε μια διαρκή προσπάθεια επίτευξης των προσωπικών μου προσδοκιών σε ατομικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο προκειμένου να ελέγχω τη μακροπρόθεσμη υλοποίησή τους.

– Υπάρχει τύχη ή εμείς φτιάχνουμε την τύχη μας;
– Ασφαλώς ο παράγοντας που λέγεται τύχη φαίνεται να επηρεάζει σημαντικές στιγμές στη ζωή του αναπτυσσόμενου ατόμου. Εντούτοις, πιστεύω πως οι άνθρωποι διαμορφώνουν την τύχη τους μέσα από την ικανότητά τους να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις στη ζωή τους. Όταν εναποθέτουμε την πραγματοποίηση επιτυχών έργων αποκλειστικά στον παράγοντα της τύχης, είναι σαν να υποτιμούμε τις δεξιότητες της προσωπικότητάς μας. Η δύναμη του ανθρώπινου μυαλού σε συνδυασμό με τη βοήθεια του Θεού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ανθρώπινων δημιουργημάτων.

«Θεωρώ ότι διαθέτω όλα εκείνα τα προσόντα, που µε καθιστούν ικανή να διεκδικήσω την ψήφο του δραµινού κόσµου για ένα καλύτερο µέλλον του νοµού µας»

– Πείτε μας μια φράση που εμπεριέχει τη φιλοσοφία της ζωής σας;
– Σε μια προσπάθεια να διατυπώσω τις αρχές που εμπεριέχουν τη φιλοσοφία της ζωής μου, θα έλεγα τη συνθηματική φράση: «Ερχόμαστε στη ζωή για να είμαστε αληθινοί, ανθρώπινοι, αλληλέγγυοι για έναν καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας».

– Τα λάθη είναι γνώση;
– Ασφαλώς υιοθετώ στο έπακρο τη δήλωση ότι τα λάθη μπορούν να μετουσιωθούν σε γνώση, όταν βέβαια το άτομο διαθέτει την ικανότητα να μαθαίνει μέσα απ’ αυτά και να εξελίσσει τις πτυχές της προσωπικότητάς του.
Τα λάθη αποτελούν τεκμήριο συσσωρευμένης εμπειρίας που αποκτήθηκε μέσα από τη σφυρηλάτηση του χαρακτήρα μας. Γι’ αυτό πρέπει να αγαπάμε τα λάθη μας, τα οποία είναι αποτέλεσμα απειρίας και έλλειψης εξειδικευμένης γνώσης και όχι συστηματικής σκοπιμότητας, γιατί μας βοηθούν να σχηματίσουμε στο πέρασμα των χρόνων το «παζλ» της δικής μας προσωπικότητας.

– Ποιος είναι για εσάς καλός πολιτικός;
– Η έννοια του «καλού πολιτικού», κατά τη γνώμη μου, περιλαμβάνει μια σειρά χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτει ως πολιτική προσωπικότητα.
Κατ’ αρχάς το σημαντικότερο όλων είναι να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Να αγαπάει τη χώρα και το λαό του, να ακούει τις προτάσεις των πολιτών και να συνεισφέρει αμερόληπτα και αντικειμενικά για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου του. Πολύ σημαντικό προσόν θεωρείται επίσης το να είναι άτομο υπεύθυνο, εργατικό, νοήμων που να διαθέτει εγκαρδιότητα, ευεργετικό πνεύμα, διορατικότητα και να λειτουργεί προσηλωμένα προς την εξυπηρέτηση του γενικού και όχι του ατομικού του συμφέροντος.
Τέλος, επισημαίνω τα χαρακτηριστικά της ακεραιότητας του χαρακτήρα, του χρηστού ήθους και μιας δυναμικής προσωπικότητας με εμπεριστατωμένη γνώση επί των θεμάτων, που όλα μαζί συνθέτουν το πρόσωπο του ιδανικού ηγέτη και πολιτικού.

– Πώς θα θέλατε να δείτε την Π.Ε. Δράμας;
– Είναι αλήθεια πως ο νομός της Δράμας τα τελευταία χρόνια μειονεκτεί σε υποδομές και έργα ανάπτυξης σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της ΑΜΘ.
Στις άμεσες προτεραιότητες του νομού μας συγκαταλέγεται η ταχεία οδική διασύνδεσή του με το δίκτυο της Εγνατίας Οδού.
Επίσης, δεύτερη αναγκαιότητα για το νομό μας αποτελεί η χορήγηση και η βέλτιστη αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα απορροφήσουν ανθρώπινο εργατικό δυναμικό για την άμβλυνση του πρωτοφανούς φαινομένου της ανεργίας κυρίως των νέων ανθρώπων.
Σημαντικό κομμάτι ανάπτυξης του νομού μας συνιστά η αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού του πλούτου. Ειδικότερα, αναφέρομαι στην προώθηση του χειμερινού τουρισμού μέσω της καλύτερης λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού, το οποίο πρέπει να εξελιχθεί σε χειμερινό πόλο έλξης σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σημαντικό αξιοθέατο και μνημείο φυσικής κληρονομιάς αποτελεί το Παρθένο δάσος της Ελατιάς, το οποίο οφείλει να λάβει την τουριστική αξιοποίηση που του αξίζει.
Στο δήμο Παρανεστίου υπάρχουν τα ιαματικά λουτρά των Θερμιών, μια πραγματική λουτρόπολη που παραμένει αναξιοποίητη εις βάρος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του τόπου μας που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης με επιχειρησιακά προγράμματα και δράσεις κοινωνικής πολιτικής, όπως άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ηλικιωμένοι, κοινότητες Ρομά και άνεργοι.
Αποφασιστικής σημασίας επισημαίνω για τον τόπο μας την ίδρυση και λειτουργία Ανώτερων ή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όπως ήδη υπάρχουν σε όλους τους όμορους νομούς.
Αναφέρω, επίσης, το χώρο της Υγείας με ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης, στελέχωση δημόσιων δομών με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Απαιτείται η Δράμα να αποκτήσει Ογκολογικό Τμήμα, γιατί καθημερινά ως ιατρός έρχομαι σε επαφή με ασθενείς που ταλαιπωρούνται γι’ αυτό το λόγο.
Τέλος, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της βιομηχανίας, των οινοποιητικών μονάδων, της εξόρυξης μαρμάρων, της κτηνοτροφίας και της γεωργικής παραγωγής, που αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές του νομού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει η έλευση του φυσικού αερίου, που έχει ήδη δρομολογηθεί.

«Η επιλογή της Ιατρικής ήταν µία συνειδητή προσωπική µου απόφαση, καθώς θεωρούσα ότι αποτελεί µία ύψιστη επιστήµη συνδεδεµένη άµεσα µε την παρακολούθηση της ανθρώπινης ζωής»

– Γιατί λοιπόν σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές ο κόσμος να επιλέξει Χρήστο Μέτιο και τον δικό σας συνδυασμό και γιατί να σταυρώσει την Δέσποινα Ευαγγέλογλου;
– Ο συνδυασμός της «Περιφερειακής Αναγέννησης» διαθέτει ως επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μέτιο, ένα λαμπρό επιστήμονα με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα.
Ένας πολιτικός της αυτοδιοίκησης τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει υπηρετήσει σχεδόν σε όλα τα αξιώματα των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης με αποδεδειγμένη επιτυχής πορεία. Επίσης, είναι γνώστης της επιχειρηματικής δραστηριότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Επιπροσθέτως, διέκρινα ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητάς του που με ενέπνευσαν και με οδήγησαν να συμπαραταχθώ στο πλευρό του, όπως η εντιμότητα, η αποφασιστικότητα, η ευγένεια, η ειλικρίνεια, το όραμα και η προσήλωση στην επίτευξη των στόχων της ευρύτερης ανάπτυξης που ήδη έχει ξεκινήσει για την περιφέρεια ΑΜΘ και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.
Όσον αφορά στην υποψηφιότητά μου έχω να αναφέρω ότι μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας και επιστημονικών-συνδικαλιστικών σωματείων, μου προτάθηκε από διάφορες πλευρές να κατέλθω στις επικείμενες εκλογές ως νέας υποψηφιότητας, για να εκπροσωπήσω επάξια τους συμπολίτες μου στην περιφέρεια ΑΜΘ.
Θεωρώ δε ότι διαθέτω όλα εκείνα τα προσόντα, όπως μεθοδικότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα, συνέπεια, εργατικότητα, ενσυναίσθηση και φιλότιμο, που με καθιστούν ικανή να διεκδικήσω την ψήφο του δραμινού κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον του νομού μας.

Προηγούμενο άρθροΑλέξανδρος Τσιαμπούσης
Επόμενο άρθρο91ο Τεύχος Απρίλιος 2019
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας