21.5 C
Drama
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΔημήτρης Τζιερτζίδης

Δημήτρης Τζιερτζίδης

«Ο αριθμός των ψηφοδελτίων δεν θα είναι πάνω από 3-4 στο Δήμο Δράμας»

Σύμβουλος Κοινότητας Δράμας «Ενώνουμε τη Δράμα»

«Η πορεία των έργων στην Κοινότητα Δράμας ως προς το αποφασιστικό μέρος είναι σε πολύ ικανοποιητική πορεία. Το πρόβλημα έγκειται στην υλοποίηση διότι η Κοινότητα της Δράμας γνωμοδοτεί και δεν υλοποιεί τα έργα» τονίζει ο Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» Δημήτρης Τζιερτζίδης. Θεωρεί φυσιολογική την κινητικότητα που υπάρχει για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και λόγω του εκλογικού νόμου που θα ισχύσει και κάνει την πρόβλεψη ότι τελικά στις εκλογές θα συμμετέχουν 3-4 ψηφοδέλτια. Υπογραμμίζει ότι στο Συμβούλιο κοινότητας υπάρχει καλή συνεργασία και αυτό φαίνεται από τις αποφάσεις οι οποίες οι περισσότερες ήταν ομόφωνες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Τέλος δηλώνει ενεργός πολίτης που ζει και εργάζεται στην πόλη της Δράμας.

– Ποιος ο απολογισμός σας από τα 2,5 χρόνια συμμετοχής σας στο Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας;
– Κατά αρχάς ήθελα να ευχαριστήσω τους ψιθύρους για τη φιλοξενία και την παραχώρηση συνεντεύξεις μου. Το συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας μετά από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019 νομίζω πώς έθεσε τα συμβούλια στις κοινότητες των δήμων σε μια σωστή βάση. Η ξεχωριστή κάλπη μόνο για τις κοινότητες και ουσιαστικά η ανάδειξη σε ένα τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης θα έκανε την εκάστοτε κοινότητα μια ανεξάρτητη δύναμη. Ο αποφασιστικός και μη γνωμοδοτικός χαρακτήρας των αποφάσεων που θα έβγαζε η κάθε κοινότητα θα έδινε το κύρος στην εκάστοτε κοινότητα. Παρ όλα αυτά που σας ανέφερα δηλαδή τις αλλαγές που έγιναν στον εκλογικό νόμο και τα οποία κρίθηκαν το τελευταίο διάστημα από το συμβούλιο επικρατείας αντισυνταγματικά η Κοινότητα της Δράμας F κατάφερε να πάρει αποφάσεις. Και με βάση τα χρήματα που της δόθηκαν από τους αυτοτελείς πόρους ΣΑΤΑ Σε ότι πιο ωφέλιμο θα ήταν για την κοινότητά μας.

– Ικανοποιημένος από την πορεία της Κοινότητας; Συνεργάζεστε στο Συμβούλιο της Κοινότητας;
– Η πορεία της Κοινότητας Δράμας και της κάθε κοινότητας πιστεύω σε όλη την Ελλάδα έχει να κάνει κατά κύριο ρόλο στη συνεργασία όλων των μελών των συμβουλίων. Στα δυόμισι χρόνια έχω την αίσθηση πως στο συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας. Όλα τα μέλη είχαμε μια καλή συνεργασία και αυτό φαίνεται από τις αποφάσεις που πήραμε οι οποίες οι περισσότερες ήταν ομόφωνες με ελάχιστες εξαιρέσεις και ας μην ξεχνάμε από ένα συμβούλιο το οποίον αποτελείται από 4 διαφορετικές παρατάξεις.

«Ελπίζω ότι με τη λήξη της πανδημίας αλλά και της καλής εξέλιξης από το φθινόπωρο να έχουμε γρήγορη εξέλιξη των έργων»

– Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο της Δράμας;
– Ένα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που θεωρώ πώς είναι για τους πολίτες. Η καθημερινότητα στην οποία περιλαμβάνει, την καθαριότητα την ύδρευση αποχέτευση, τις υποδομές, το οδικό δίκτυο, τον φωτισμό κ.α. Αλλά όλα αυτά για να γίνουν σε ικανοποιητικό βαθμό χρειάζεται ενότητα, σύμπλευση, συνεργασία, διεκδίκηση, πρόβλεψη, γνώση των θεμάτων και στο τέλος η υποχώρηση του Εγώ στο συνολικό Εμείς. Εδώ τολμώ να πω πώς η κοινότητα της Δράμας έφτασε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο έτσι ώστε να καταφέρει να υπάρχει μια συνεργασία και μια σύμπλευση στην καθημερινότητα των πολιτών.

– Ποια η πορεία των έργων στην Κοινότητα Δράμας;
– Η πορεία των έργων στην Κοινότητα Δράμας ως προς το αποφασιστικό μέρος είναι σε πολύ ικανοποιητική πορεία. Έχουμε γνωμοδοτήσει πολλά και διάφορα έργα πάντα με πρόβλεψη το κοινό καλό των πολιτών. Και φυσικά τα έργα αυτά ανήκουν στα προβλήματα της καθημερινότητας. Το πρόβλημα έγκειται στην υλοποίηση διότι η Κοινότητα της Δράμας γνωμοδοτεί και δεν υλοποιεί τα έργα. Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η εκάστοτε κοινότητα δεν μπορεί να παρέμβει άμεσα σε προβλήματα που δημιουργούνται και χρήζουν άμεσης παρέμβασης λόγω αναγκαιότητας με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα προβλήματα και στο τέλος να τα πληρώνουμε με μεγάλο κόστος.

– Πώς κρίνετε συνολικά το έργο της δημοτικής αρχής;
– Όπως σας είπα και στην προηγούμενη ερώτησή σας, το έργο πιστεύω μιας δημοτικής αρχής κρίνεται από τη συνεργασία την ενότητα τη διεκδίκηση αλλά και με το να «σπάσει αυγά» στα κατεστημένα που δημιουργούνται. Πιστεύω πως είχαμε καθυστερήσεις στα έργα δηλαδή στην υλοποίηση αυτών, που σίγουρα επηρέασαν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα τη μη υλοποίηση έργων και τη διόγκωση των προβλημάτων. Ελπίζω ότι με τη λήξη της πανδημίας αλλά και της καλής εξέλιξης από το φθινόπωρο να έχουμε γρήγορη εξέλιξη των έργων που έχουν εγκριθεί έτσι ώστε να υλοποιηθούν και να αποδοθούν προς τους πολίτες της Δράμας.

«Η πορεία των έργων στην Κοινότητα Δράμας είναι σε πολύ ικανοποιητική πορεία»

– Εσείς θα είστε πάλι υποψήφιος;
– Τον Οκτώβριο του 2023 θα έχουμε τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές η οποίες θα έχουν πενταετή θητεία. Η πορεία μου έχει ξεκινήσει το 2014 κατεβαίνοντας στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του δήμου Δράμας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Την περίοδο εκείνη συμμετείχα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού φυσικά και λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας. Το 2019 με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις αναβαθμίσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων συμμετείχα ως υποψήφιος σύμβουλος στην Κοινότητα της Δράμας. Η εκλογή μου ως σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού μου δίνει την εμπειρία και τη γνώση να συμμετέχω εκ νέου ως Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2023.

– Την κινητικότητα για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πώς την σχολιάζετε;
– Θεωρώ φυσιολογική την κινητικότητα που υπάρχει για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και λόγω του εκλογικού νόμου που θα ισχύσει διότι χρειάζεται μεγάλο αριθμό υποψηφίων στο κεντρικό ψηφοδέλτιο αλλά με βάση το νόμο και στο 80% των συμβουλίων των κοινοτήτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αναγκαστική κινητικότητα πιστεύω στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων Και φέρνει σε δύσκολη πιστεύω θέση τους υποψήφιους δημάρχους λόγω και του ελάχιστου αριθμού υποψηφίων συμβούλων που είναι πολύ υψηλός. Βέβαια πιστεύω πως ο αριθμός των ψηφοδελτίων και κάνω μια πρόβλεψη δεν θα είναι πάνω από 3-4 στο Δήμο Δράμας.

«Παραμένω ενεργός πολίτης που ζει και εργάζεται μες στην πόλη της Δράμας»

– Και ποια η άποψή σας για τον εκλογικό νόμο των Αυτοδιοικητικών εκλογών;
– Πριν σχολιάσω για τον εκλογικό νόμο του 2023 θα ήθελα να πω πώς ο εκλογικός νόμος του 2019 για τους δήμους και τις περιφέρειες πιστεύω πως ήτανε ένας νόμος που αναδείκνυε και πάλι τις κοινότητες και τις έδινε έναν ουσιαστικό ρόλο και όχι αποκλειστικά γνωμοδοτικό. Βέβαια ενώ κατεβήκαμε στις εκλογές με το νόμο αυτό και ψηφίστηκε από τους δημότες τελικός μετά τις εκλογές δεν εφαρμόστηκε πλήρως οπότε δεν έχουμε την πλήρη εικόνα της εφαρμογής. Στο μέτρο όμως που εφαρμόστηκε πιστεύω πώς λειτούργησε πολύ καλά. Η μη εφαρμογή του εκλογικού νόμου του 2019 κρίθηκε αντισυνταγματική. Και φτάνουμε το 2023, πιστεύοντας λάθος να ξανά επαναφέρουμε την ενισχυμένη αναλογική αλλά και την υποβάθμιση στις Κοινότητές μας. Πιστεύω πως το μέλλον της Ελλάδος είναι να ξανά επανέλθουμε στις δυνατές και αυτοδύναμες κοινότητες.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Ευχαριστώ θερμά την εφημερίδα «Ψίθυροι press» για το βήμα που μου έδωσε ώστε να εκφράσω τις απόψεις μου. Ευχαριστώ τους συνδημότες μου που με εξέλεξαν στη θέση του Συμβούλου Κοινότητας Δράμας έτσι ώστε να συνεισφέρω στα κοινά του τόπου μας. Παραμένω ενεργός πολίτης που ζει και εργάζεται μες στην πόλη της Δράμας, γνωρίζοντας τα προβλήματα της πόλης και που θα κάνει από όποιο μετερίζι κρίνουν οι συνδημότες μου ότι καλύτερο για αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + 18 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας