10.9 C
Drama
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔράμα: Αναμένεται «Σημαντικό Ποσό» από κληρονομία της Οικογένειας Κλειώτη

Δράμα: Αναμένεται «Σημαντικό Ποσό» από κληρονομία της Οικογένειας Κλειώτη

Αναμένεται «Σημαντικό Ποσό» στη Δράμα από Κληρονομιά της Οικογένειας Κλειώτη, υπόθεση που ξεκίνησε από το 1904!

Αναμένεται να έρθει στη Δράμα ένα σημαντικό ποσό χρημάτων για τους δικαιούχους της οικογένειας Κλειώτη, από μία υπόθεση που χρονολογείται πάνω από έναν αιώνα!

Συγκεκριμένα, αναζητούνται «συγγενείς εξ αίματος» του Νικολάου Ευστρατίου Κλειώτη, που γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1904, όταν η Δράμα ήταν ακόμη υπό Βουλγαρική κατοχή.

Τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε τράπεζα της Αυστρίας όπου, όπως τόσες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, είχε καταφύγει προς αναζήτηση μίας καλύτερη ζωής.

Ο Νικόλαος Κλειώτης πράγματι δούλεψε σκληρά στη νέα του πατρίδα, και μάρκο-μάρκο (ή δραχμή-δραχμή) μάζεψε ένα σημαντικό ποσό για τα γεράματά του. Όμως, πέθανε πρόωρα το 1972 (ετών 68) στην Αυστρία, χωρίς να αφήσει διαθήκη και, το πιο ουσιαστικό, χωρίς να ξέρει κανείς ποιοι ήταν ή είναι οι Έλληνες συγγενείς του.

Διότι ο Νικόλαος Κλειώτης ζουσε μία σχετικά απόμερη ζωή στην Αυστρία, με λίγους φίλους και χωρίς επισκέψεις από τη Ελλάδα. Παντρεύτηκε εκεί, απέκτησε μία κόρη με την Γερμανίδα σύζυγό του, και μετά γύρισε στην Δράμα όπου ξαναπαντρεύτηκε κα απέκτησε άλλα τέσσερα παιδιά.

Ο Νικόλαος Κλειώτης πέθανε πρόωρα το 1972 (ετών 68) στην Αυστρία χωρίς να αφήσει διαθήκη και το πιο ουσιαστικό, χωρίς να ξέρει κανείς ποιοι ήταν ή είναι οι Έλληνες συγγενείς του

Είναι ακριβώς μεταξύ αυτών των απογόνων του που αναζητούνται οι «τυχεροί» που θα κληρονομήσουν τα χρήματά του. Διότι, σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία και πρακτική, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν οι συγγενείς, ώστε να τους αποδοθούν τα χρήματα. Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν όταν η έρευνα ανατέθηκε στο Ελληνο-διεθνές γραφείο ερευνών Olympic Action Media & Marathon Investigations, το οποίο διευθύνει από την Αθήνα ο Αγγλο-Κύπριος Ξένος Ανταποκριτής και ντετέκτιβ Πωλ Αναστασιάδης (πρώην ανταποκριτής Ελλάδας των New York Times, BBC & CNN Radio, Daily Telegraph, The European, κλπ.).

Την προσπάθεια βοηθάνε οι εκδόσεις «Ψίθυροι» (χωρίς να αποκλείονται άλλα ΜΜΕ), και μία εγγονή των αδελφών.

Το ακριβές ποσό τη κληρονομιάς παραμένει άγνωστο, και μπορεί να γνωστοποιηθεί ΜΟΝΟ όταν βρεθεί τουλάχιστον ΕΝΑΣ συγγενείς εξ αίματος.

Σύμφωνα με τις έρευνες της πηγής προσκείμενης στην οικογένεια, ο Νικόλαος Ευστρατίου Κλειώτης, το όνομα της μητέρας του οποίου ήταν Χαριτωμένη, είχε στην Ελλάδα τέσσερα παιδιά: Τον Ευστράτιο (που έζησε πολλά χρόνια στη Βουλγαρία), τον Δημήτρη (ή Μήτσο), την Θωμαή και την Χρυσούλα. Τα επίθετα των κοριτσιών δεν τα γνωρίζουμε (εφ’ όσον παντρεύτηκαν), αλλά η μία απεβίωσε. Το πιο σίγουρο όνομα λοιπόν είναι αυτό του Δημήτρη Νικολάου Κλειώτη, όπου εστιάζονται περισσότερο οι τρέχουσες έρευνες, και ιδιαίτερα για τα παιδία του, όπου ανάμεσα τους μάλλον βρίσκονται οι σημερινοί εν ζωή τυχεροί.

Ο «Αυστριακός» Νικόλαος Ευστρατίου Κλειώτης είχε επίσης τέσσερα αδέλφια, τον Μιχάλη, τον Γιάννη (παππούς της Μαρίας), την Τριανταφυλλιά και την Αθανασία. Η τελευταία βρέθηκε στο Μεσολόγγι με την αναταραχή των γεγονότων της τότε εποχής, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια στην πατρική της οικογένεια.

Όποια άτομα λοιπόν μπορούν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης – προπαντός να εντοπίσουν τι απέγινε ο Δημήτρης Νικολάου Κλειώτης και τα παιδιά του, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τον εκδότη Βαγγέλη Ελευθεριάδη, τηλ 6937270220, info@psithiri.gr ή με το Marathon Investigations στην Αθήνα κ. Πωλ Αναστασιάδης, Τηλ. 210 8044 071 / 693 7029 222.

Προς το παρών, η Marathon Investigations πιστεύει ότι ένας συγγενής «εξ αίματος» του «Αυστριακού» Νικολάου Ευστρατίου Κλειώτη πιθανόν να είναι ο:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΛΕΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ
ΓΕΝ. 8.10.1951 στη ΔΡΑΜΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Ν. ΑΜΙΣΟΣ, ΔΡΑΜΑ
ΕΠΩΝΗΜΟ ΜΗΤΡΟΣ: ΚΛΕΙΩΤΗ – ΦΥΤΣΙΤΣΟΓΛΟΥ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΙΣΩΣ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ

Η σύζυγος του Νικολάου Ιωάννου Κλειώτη είναι η:

ΕΡΙΕΤΑ ΚΛΕΙΩΤΗ του ΛΑΜΠΡΟΥ και της ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΓΕΝ. 2/1/1955 ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΥΣΣΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΛΙΟΛΙΟΣ / ΛΙΟΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + οκτώ =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας