28.2 C
Drama
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠεριοδικόΘέματα Περιοδικού«Δράση» Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας

«Δράση» Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας

«Μαζί κάνουμε πράξη την πρόληψη των εξαρτήσεων»

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δράση» λειτουργεί στον Ν. Δράμας εδώ και επτά χρόνια από τον Οκτώβριο του 2013. Αποτελεί το δημιουργικό επιστέγασμα προσπαθειών της αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού και της οργανωμένης κοινωνίας με την πολιτεία και είναι σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία. Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του κέντρου είναι αναπόσπαστα, άρρηκτα και αποκλειστικά συνδεδεμένοι με τον εθνικό φορέα ΟΚΑΝΑ απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό του Ν. Δράμας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Επιμέλεια Βαγγέλης Ελευθεριάδης / Φωτογραφίες Βασίλης Κοβλακάς

Τι είναι εξάρτιση;
Εξάρτηση είναι η παρόρμηση να επαναλαμβάνει κάποιος μια συμπεριφορά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα αυτής και να μην μπορεί να κάνει χωρίς το αντικείμενο της εξάρτησής του.

Η εξάρτηση διαφοροποιείται σε:

Σωματική εξάρτηση: κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός έχει «μάθει» να λειτουργεί υπό την επήρεια κάποιων ουσιών, η απότομη διακοπή της χρήσεως των οποίων προκαλεί λιγότερο ή περισσότερο έντονα σωματικά ενοχλήματα (σύνδρομο στέρησης).

Ψυχική εξάρτηση: κατάσταση που συνοδεύει όλες τις περιπτώσεις εξάρτησης κατά την οποία ο χρήστης έχει απόλυτη ανάγκη την ουσία για να διατηρήσει τη ψυχική του συνοχή και ν’ ανταπεξέλθει στη καθημερινότητα. Αυτό δημιουργεί συνεχή αγωνία για επανάληψη της χρήσης.

Η ίδρυση, η ύπαρξη, η λειτουργία, και οι σκοποί του Κέντρου «Δράση» είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον εθνικό φορέα του ΟΚΑΝΑ.

Η συστηματική χρήση ουσιών προκαλεί το φαινόμενο της ανοχής, δηλαδή την ανάγκη αύξησης της δόσης μιας ουσίας, προκειμένου ο χρήστης να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα.

Ο άνθρωπος αναπτύσσει συμπεριφορές εξάρτησης όχι μόνο με ουσίες. Εξαρτητικές μπορεί να είναι και οι σχέσεις με άλλους ανθρώπους, με μέλη της οικογένειας, με τη δουλειά, με το υπερβολικό φαγητό, με τα τυχερά παιχνίδια, με τον υπολογιστή. Είναι σχετικά συχνό φαινόμενο για ένα εξαρτημένο άτομο να εκφράζει την επιθυμία να σταματήσει μια από τις παραπάνω συμπεριφορές, αλλά τελικά να μη μπορεί να το καταφέρει.

Τι είναι πρόληψη;
Η πρόληψη είναι μία διαδικασία εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες για να αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής. Η εκπαίδευση αυτή ενδυναμώνει τα άτομα ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καθημερινές δύσκολες καταστάσεις, να αντιστέκονται στις πιέσεις, να αναγνωρίζουν τις ικανότητές τους και να επιλέγουν θετικές στάσεις ζωής.

Γενικότερα, η πρόληψη είναι μια θετική διαδικασία (διεργασία) η οποία ενισχύει τα άτομα και τα συστήματα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των γεγονότων της ζωής και τις αλλαγές, δημιουργώντας και ενισχύοντας τις συνθήκες που προάγουν υγιείς συμπεριφορές και τρόπους ζωής. Πως ξεκίνησε; Η πρόληψη των εξαρτήσεων είναι μία σχετικά νέα προσέγγιση αντιμετώπισης του φαινομένου στη χώρα μας που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας 1980. Οι αρχικές προσπάθειες στόχευαν στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση για τους κινδύνους της εξάρτησης και στον εκφοβισμό, με απώτερο σκοπό την αποτροπή των νέων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το κάπνισμα. Οι εξαρτήσεις θεωρήθηκαν ως ένα ακόμη πρόβλημα στο οποίο καλούνταν να βρουν λύση οι «ειδικοί», οι οποίοι θεωρήθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για να κάνουν πρόληψη. Αποδείχθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν μειώθηκε η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά αντίθετα το πρόβλημα αυξήθηκε γιατί η ενημέρωση λειτούργησε ουσιαστικά ως διαφήμιση στους νέους. Οι σύγχρονες προσεγγίσεις στο χώρο της πρόληψης και της θεραπείας των εξαρτήσεων διαπιστώνουν πια τον αλληλοσυσχετισμό προβλημάτων που αρχικά θεωρούνταν άσχετα μεταξύ τους.

Η πρόληψη είναι μια θετική διαδικασία η οποία ενισχύει τα άτομα και τα συστήματα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των γεγονότων της ζωής και τις αλλαγές, δημιουργώντας και ενισχύοντας τις συνθήκες που προάγουν υγιείς συμπεριφορές και τρόπους ζωής.

Έτσι βλέπουμε ότι η εξάρτηση από ουσίες παράνομες και νόμιμες, η σχέση με το φαγητό τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, οι παραβατικές και αντικοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές όχι μόνο δεν είναι φαινόμενα άσχετα μεταξύ τους, αλλά τις περισσότερες φορές έχουν κοινή αιτιολογία. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι λόγοι που οδηγούν ένα νέο στα ναρκωτικά (προβλήματα στις σχέσεις με τους γονείς, πιέσεις από το σχολείο και τους φίλους, μοναξιά, άγχος, ανία, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κλπ) μπορεί να οδηγήσουν κάποιον άλλο στο αλκοόλ ή στην παραβατική συμπεριφορά, στην κατάθλιψη και την αυτοκτονία. Θεωρήθηκε λοιπόν αναγκαία η υιοθέτηση μιας άλλης Οπτικής για την πρόληψη.

Σήμερα η πρόληψη συνίσταται σε μια διαδικασία εκπαίδευσης / προετοιμασίας των παιδιών και των νέων να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις ζωής. Πιο συγκεκριμένα, οι προληπτικές προσπάθειες βασίζονται σε προγράμματα συναισθηματικής νοημοσύνης, όπου τα παιδιά και οι νέοι εκπαιδεύονται στο να γνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να λαμβάνουν αποφάσεις, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να είναι αποφασιστικοί και να διεκδικούν, να επικοινωνούν καλύτερα με τους γύρω τους και κυρίως να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Τα προγράμματα όμως αυτά δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν ταυτόχρονες παρεμβάσεις στην οικογένεια, στο σχολείο και την κοινότητα Πότε είναι καλό να ξεκινά η πρόληψη; Για την πρόληψη των εξαρτήσεων δεν αρκεί μονάχα η σωστή και έγκυρη ενημέρωση για τις ουσίες και τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση τους. Συνήθως θεωρούμε ότι η πρόληψη είναι αναγκαία όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και έρθουν σε επαφή με τους κινδύνους. Η αλήθεια όμως είναι ότι για να είναι αποτελεσματική η πρόληψη χρειάζεται να ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου γιατί τότε δημιουργούνται οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας.

Ο Πρόεδρος της «Δράσης» Γαβριήλ Καμπουρίδης, με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Κωνσταντίνο Βλάχο, Ψυχολόγο – Συστημικό Θεραπευτή Ζευγαριών.

Η εκπαίδευση των παιδιών σε δεξιότητες ζωής, όπως το να φροντίζουν και να νοιάζονται για τον εαυτό τους, να επικοινωνούν ουσιαστικά με τους γύρω τους και να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τα προβλήματά τους, τους δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τη ζωή με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, δύναμη, αγάπη και ρεαλισμό- μένοντας μακριά από τις εξαρτήσεις.

Πρόληψη σημαίνει να μαθαίνω να στηρίζω, να φροντίζω και να προστατεύω τον εαυτό μου και τους σημαντικούς άλλους.

Το Κέντρο «Δράση»
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «Δράση», είναι μια Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που δημιουργήθηκε στο Νομό Δράμας τον Οκτώβριο του 2013. Η ίδρυση, η ύπαρξη, η λειτουργία, και οι σκοποί του Κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον εθνικό φορέα του ΟΚΑΝΑ.

Η «Δράση» δημιουργήθηκε με την συνεργασία των τοπικών φορέων του νομού. Στη Γενική Συνέλευση του Κέντρου συμμετέχουν ως μέλη: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Π.Ε Δράμας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Νευροκοπίου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παρανεστίου, Επιμελητήριο Δράμας, Τεχνικό Επιμελητήριο Δράμας, Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας, Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, Γενικό νοσοκομείο Δράμας, ΕΛΜΕ, Εργατικό Κέντρο Δράμας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας

Οι στόχοι
Τα προγράμματα Πρωτογενούς Πρόληψης που υλοποιεί η «Δράση» στοχεύουν σε ότι αφορά στην πρόληψη κάθε μορφής εξάρτησης όπως ουσίες, αλκοόλ, τζόγος, διαδίκτυο με δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν ως σκοπό την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων στην αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν σε εξαρτητικές συμπεριφορές.
Επίσης, τα προγράμματα Πρωτογενούς Πρόληψης που υλοποιούνται από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας απευθύνονται και σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνική υγείας και που δεν έχουν άμεση σχέση με προβλήματα εξάρτησης. Έτσι δίνεται η δυνατότητα μέσα από ατομικές συναντήσεις, καθώς και μέσα από δημιουργία ομάδων, η διαχείριση οποιοδήποτε προβλήματος που δεν έχει σχέση με προβλήματα εξάρτησης.

Ο Πρόεδρος της «Δράσης» Γαβριήλ Καμπουρίδης (Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Δράμας), με τον Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Παναγιωτίδη (Εκπρόσωπο του Δήμου Δράμας) και το Μέλος Γρηγόρη Παπαεμανουήλ (Εκπρόσωπο της ΠΑΜΘ-Π.Ε. Δράμας).

Παρέχεται η δυνατότητα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε θέματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση του άγχους και άλλων συναισθημάτων, συγκρούσεων και επικοινωνίας στην οικογένεια, απώλειας, πένθους, βελτίωση της συντροφικής σχέσης, προσωπικής ανάπτυξης, ενδυνάμωσης, κ.α. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε οι συναντήσεις αυτές μπορούν να γίνονται και διαδικτυακά.

Η διοίκηση του Κέντρου με σύσσωμη την θεσμική κοινωνία διεκδίκησε και πέτυχε την ίδρυση και λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ).

Στις συναντήσεις που υλοποιούνται δια ζώσης τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας υγειονομικής προστασίας για την λοίμωξη COVID-19 (υποχρεωτική χρήση μάσκας,τήρηση αποστάσεων, αερισμός χώρου, κ.α.)

Οι Δράσεις
Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις της «Δράσης» στοχεύουν -με τελικό στόχο πάντα το παιδί και έφηβο- σε: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων στην Πρόληψη της ουσιοεξάρτησης και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα από βραχείες παρεμβάσεις στα σχολεία. Ευαισθητοποίηση νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών σε θέματα πρόληψης, καθώς και η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών- μαθητών. Συμβουλευτική και υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, μέσω της, μέσω υλοποίησης ομάδων γονέων και συνεργασίας με Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ημερίδες, ομιλίες και ανοιχτές εκδηλώσεις, όπου επιδιώκεται η ανάπτυξη πλαισίων για ανοικτή και ουσιαστική συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων για την πρόληψη. Ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση επαγγελματιών υγείας σε θέματα εξαρτήσεων.

Από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά την διεξαγωγή αρχαιρεσιών, εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου «Δράση», ως εκπρόσωπος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δράμας, είναι ο Γαβριήλ Καμπουρίδης.

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «Δράση» τα τελευταία επτά χρόνια λειτουργίας του έχει υλοποιήσει παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης με διάφορες θεματικές ενότητες σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων στο Νομό μας. Πιο συγκεκριμένα:

Σε περισσότερους από 10000 μαθητές / τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 180 δασκάλους και νηπιαγωγούς, 300 καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι παρεμβάσεις σε γονείς και ομάδες γονέων ξεπερνούν τα 450 άτομα, οι παρεμβάσεις στην ευρύτερη κοινότητα με επαγγελματικές ομάδες (λ.χ. επαγγελματίες υγείας), κοινωνικές ομάδες (λ.χ. Συλλόγους), Αστυνομία και Στρατό ξεπερνούν τα 600 άτομα, σε ημερίδες και μαζικές εκδηλώσεις συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα.

Η «Δράση» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας, λόγω των επιπτώσεων που είχε η πανδημία, παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού Δράμας. Η στήριξη αυτή γίνεται είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρέπει να σημειωθεί, ακόμη, ότι στο Κέντρο Πρόληψης «Δράση» δέχτηκαν συμβουλευτική υποστήριξη για διάφορα θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας πάνω από 550 συμπολίτες μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Αυτή τη στιγμή στη «Δράση» βρίσκονται σε εξέλιξη:
Βιωματικές παρεμβάσεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό, Ομάδα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, Ομάδα ζευγαριών που διαπραγματεύεται τις προκλήσεις της συντροφικής ζωής, Ομάδες γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας, Ομάδα δασκάλων και νηπιαγωγών με στόχο την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού τους ρόλου, Ομάδα δασκάλων με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού τους ρόλου, Ομιλίες σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Ομάδα εφήβων με ειδικές μαθησιακές δεξιότητες, Ομάδα παιδιών με ειδικές μαθησιακές δεξιότητες, Ομάδα γονέων παιδιών με μαθησιακές δεξιότητες. Ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες συμβουλευτικής, Συμβουλευτική ζευγαριών, Πλαίσιο πρακτικής άσκησης ΔΠΘ, Συνεχείς δράσεις δικτύωσης και συνεργασίας με όλους τους κοινωνικούς / πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της Δράμας.

Στην διάρκεια του lockdown της πανδημίας του κορωνοϊού η Δράση λειτούργησε ως τηλεφωνικό κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών.
Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας λόγω των επιπτώσεων που είχε η πανδημία, παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού Δράμας. Η στήριξη αυτή γίνεται είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε συνεργασία με όλους τους Δήμους του Νομού Δράμας καθώς και της Αντιπεριφέρειας για τους ίδιους λόγους παρέχεται στους εργαζόμενους αυτών η ίδια ψυχολογική υποστήριξη.

Αφορά όλους
Η πρόληψη επομένως είναι μια υπόθεση που αφορά όλους σε όποιο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο βρίσκετε.
Πρόληψη δεν σημαίνει μόνο να ενημερώνομαι για της αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει μια ριψοκίνδυνη συμπεριφορά για την υγεία μου. Η αύξηση της γνώσης δεν αρκεί από μόνη της για να αλλάξει τη στάση και την συμπεριφορά του ατόμου.
Πρόληψη σημαίνει να μαθαίνω να στηρίζω, να φροντίζω και να προστατεύω τον εαυτό μου και τους σημαντικούς άλλους.

Οι δωρεές
Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου «Δράση» προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και για να ενισχύσει το έργο των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προχώρησε τον Απρίλιο του 2020 στην δωρεά εξοπλισμού πρώτης ανάγκης που περιλάμβανε 20.000 γάντια, 6.000 μάσκες χειρουργικές και 10.000 ποδονάρια.

Επίσης τον Ιούλιο του 2018 ενίσχυσε χρηματικά με το ποσό των 1500€ στους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής από τους πόρους των μελών της Αστικής Εταιρίας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης.

Τον Δεκέμβριο του 2018 προχώρησε σε οικονομική ενίσχυση έως 1500 ευρώ σε δύο μονογονεϊκές οικογένειες και σε τέσσερις οικογένειες ή εξαρτημένα άτομα που ακολουθούν το πρόγραμμα φαρμακευτικής αγωγής ΜΟΘΕ Γ.Ν. Δράμας λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης Γ.Ν. Δράμας
Η διοίκηση του Κέντρου με σύσσωμη την θεσμική κοινωνία διεκδίκησε και πέτυχε την ίδρυση και λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ). Στεγάζεται σε ειδικό χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπου παρέχεται ολοκληρωμένη θεραπεία σε άτομα εξαρτημένα από οπιοειδή, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εξαρτημένων ατόμων αλλά και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η Επιστημονική ομάδα
Η επιστημονική ομάδα του κέντρου αποτελείται από:
Κωνσταντίνος Βλάχος, Ψυχολόγος – Συστημικός Θεραπευτής Ζευγαριών, Επιστημονικά Υπεύθυνος της «Δράσης»
Ευθυμία Αγαθαγγελίδου, Κοινωνιολόγος MSc – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Ευανθία Τάζογλου, Ψυχολόγος MSc, PhD – Συστημική Θεραπεύτρια Ζευγαριών
Μάρθα Τζάφου, Κοινωνική Λειτουργός
Σοφία Ακριτίδου, Γραμματειακή υποστήριξη
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Το διοικητικό συμβούλιο του κέντρου αποτελείται από:
Γαβριήλ Καμπουρίδης, Πρόεδρος, Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Δράμας
Αλέξανδρο Παναγιωτίδης, Αντιπρόεδρος, Εκπρόσωπος Δήμου Δράμας
Αναστάσιος Πούλιος, Γραμματέας, Εκπρόσωπος Δικηγορικού συλλόγου
Κωνσταντίνος Βλάχος, Ταμίας και Εκπρόσωπος των Εργαζομένων
Δημήτριος Μαυρίδης, Μέλος, Εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Δράμας
Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Μέλος, Εκπρόσωπος Δήμου Προσοτσάνης
Γρηγόριο Παπαεμανουήλ, Μέλος, Εκπρόσωπος ΠΑΜΘ-Π.Ε. Δράμας

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Πρόληψης «Δράση» είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του κέντρου το οποίο είναι 2521030053, καθημερινά από τις 08:30 – 14:30, ή μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση drasidrama@gmail.com

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας