Το έργο, Common Heritage from Tradition to Future, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Κροατία και την Ελλάδα.
Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά είναι πολύ εύθραυστη και αν δεν μεταβιβαστεί από γενιά σε γενιά θα εξαφανιστεί.
Η πολιτιστική κληρονομιά ενώνει τις κοινότητες και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να φανταστούν ένα κοινό μέλλον. Συνδέει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος εκπαιδευτικοί και μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Δράμας επισκέφθηκαν το 3ο δημοτικό σχολείο «Bratya Madinovi» του Gotse Delchev της Βουλγαρίας και γνώρισαν από κοντά την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Η θερμή υποδοχή στο σχολείο τους έγινε με το κέρασμα της παραδοσιακής τους πίτας, τις ευχές καλωσορίσματος του διευθυντή τους, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Μάσκες
Εκπαιδευτικοί από τη Βουλγαρία δίδαξαν στους μαθητές μας να φτιάχνουν μάσκες που χρησιμοποιούνται στα λαϊκά τελετουργικά της γιορτής Surova στην περιοχή Pernik.
Χωριό Banichan
Κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων στο μικρό αυτό χωριό έχει επιβιώσει μια μοναδική Βουλγάρικη εθνική παράδοση: το πλέξιμο στο χέρι μάλλινων καλτσών με όμορφα μοτίβα.