22.5 C
Drama
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, στο Κ.Υ. Παρανεστίου και κλιμακίου...

Επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, στο Κ.Υ. Παρανεστίου και κλιμακίου της ΤΕ Δράμας στο Κ.Υ. Προσοτσάνης

Δελτίο Τύπου:

Συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ στις Δομές Υγείας του Νομού στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας για τη διάδοση του Καλέσματος της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ αλλά και με αφορμή την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, μέσα στην έξαρση της πανδημίας.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ. Το κλιμάκιο του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Μαρία Μάλλη, γραμματέας της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ και ο Γιάννης Στεφανίδης, περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποδέχθηκε στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου ο δήμαρχος Τάσος Καγιάογλου, ο οποίος ενημέρωσε για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως το ένα μοναδικό δρομολόγιο την εβδομάδα Παρανέστι – Δράμα, που δυσχεραίνει τη μετακίνηση, κυρίως, των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής.

Στο Κέντρο Υγείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας καθώς και για τις ελλείψεις προσωπικού, που αφορούν κρίσιμες ειδικότητες σαν του καρδιολόγου, αλλά και οδηγών ασθενοφόρων.

Επισημάνθηκε ότι το ΚΥ Παρανεστίου καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων 39 χωριών και οικισμών με δύσκολη πρόσβαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και των 320 μεταναστών του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Παρανεστίου αλλά και των υλοτόμων, που εργάζονται στα δάση της περιοχής, όπου καταγράφονται, όχι σπάνια, ατυχήματα.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των κατοίκων και του δήμου εξέφρασε από την πλευρά του ο Γ. Δελής, σημειώνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Ανάλογα προβλήματα αναφέρθηκαν στην αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

Η έλλειψη πολλών ειδικοτήτων και η αποδυνάμωση του ΚΥ, λόγω μετακίνησης γιατρών του, για να καλύψουν ανάγκες του ΤΕΠ Covid του Νοσοκομείου, δυσχεραίνει τη λειτουργία του, εξουθενώνοντας το προσωπικό και αφήνει τα πολλά χωριά που καλύπτει, πληθυσμού σχεδόν 35.000 κατοίκων, χωρίς Περιφερειακά Ιατρεία.

Στις συναντήσεις και στη συζήτηση που έγινε, εκφράστηκε η στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, που σε πολύ δύσκολες συνθήκες με αυτοθυσία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λαό μας και τονίστηκε η ανάγκη της πλήρους στελέχωσης του Νοσοκομείου με μόνιμες προσλήψεις και ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να λειτουργεί ως «κυματοθραύστης», όπως αναφέρθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες πρόληψης και περίθαλψης των λαϊκών οικογενειών.

Τέλος επισημάνθηκε το πόσο σημαντικό είναι να μην κατεβάζουμε τις απαιτήσεις και να μη θεωρούμε «πολυτέλεια», την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας στην Υγεία και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών και κάθε εργαζόμενου.

Το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με πυρήνα και τις θέσεις του για την Υγεία, αποτυπώθηκε σε κάθε συνάντηση, για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν Σύστημα Υγείας και

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

• Πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

• Μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μακριά από τη διαίρεση των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, που καλλιεργεί η κυβέρνηση

• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ , ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία.

• Αγώνα κατά του ‘νέου’ ΕΣΥ της κυβέρνησης που ενισχύει την υγεία-εμπόρευμα, την ανταποδοτική λειτουργία των νοσοκομείων, που προβλέπει κλείσιμο και συρρίκνωση, δομών και κλινικών, τη λειτουργία μέσω ΣΔΙΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαπέντε − 6 =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας