29.2 C
Drama
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΦίλιππος Τσιρακίδης

Φίλιππος Τσιρακίδης

«Στις 8 Οκτωβρίου η δική σας στήριξη, θα είναι η δύναμη μας!»

Πτυχιούχος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής
Μεταπτυχιακό MBA Global & Shipping
Ελεύθερος Επαγγελματίας

υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας «Ενώνουμε τη Δράμα»

Τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά και η ενασχόληση τους με την πολιτική, σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγής, ανανέωσης, που είχε ανάγκη η ίδια η κοινωνία. Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέος σύγχρονος λόγος, αρχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας νέος άνθρωπος, με δυναμική παρουσία στα κοινά του τόπου μας, κάνει το επόμενο βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Φίλιππος Τσιρακίδης συστήνεται και θέλει να δώσει το δικό του στίγμα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ποιός είμαι:

Ονομάζομαι Φίλιππος Τσιρακίδης. Είμαι 30 ετών και κατάγομαι από την Χωριστή, το χωριό που μου χάρισε τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Οι γονείς μου και η αδελφή μου ήταν πάντα το στήριγμα μου και η αγάπη τους μου έδινε δύναμη να πετυχαίνω τους στόχους μου.

Από τα σχολικά μου χρόνια έδειξα την πρόθεση μου να ασχοληθώ με τα κοινά, καθώς υπήρξα πρόεδρος του 15μελούς στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, είχα τη χαρά να συμμετέχω στις φιλαρμονικές μπάντες του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής και του Δήμου Δράμας, αποτέλεσμα της αγάπης και των μαθημάτων που έλαβα, από μικρή ηλικία, για τα μουσικά όργανα. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να κάνω νέες φιλίες που με ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Οι σπουδές μου

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA Global & Shipping. Μια υπέροχη διαδρομή στις αίθουσες του Πανεπιστημίου, που με γέμισε γνώσεις και εμπειρία, που θα ήθελα να αξιοποιήσω για να προσφέρω στον τόπο μας.

Η ενασχόληση μου με τη μουσική οδήγησε στην απόκτηση ενός πτυχίου και μέχρι σήμερα συνεχίζω να ανακαλύπτω μουσικά μονοπάτια της παράδοσής μας και όχι μόνο.

Επαγγελματική δραστηριότητα

Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και τα περισσότερα χρόνια σε θέσεις ευθύνης, αναλαμβάνοντας διοικητικές αρμοδιότητες.

Έχω υπάρξει γενικός διευθυντής σε επιχειρήσεις εστίασης, Project Manager και παρουσιαστής σε εταιρεία παραγωγής εκπομπής, με αντικείμενο την ανάδειξη διάφορων πολιτιστικών δρώμενων και κοινωνικών θεμάτων της επαρχίας, για γνωστό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Υπήρξα Manager of Development and Public Relations στην Octopus Digital Marketing. Ως παρουσιαστής και εθελοντής για 5 χρόνια στην Ονειρούπολη Δράμας, κατάλαβα πόσο σημαντική, χρήσιμη και οφέλιμη για την τοπική κοινωνία είναι η εθελοντική δράση και θα προσπαθήσω να τη στηρίξω και να την ενισχύσω όπου κι αν αναπτύσσεται.

Tα τελευταία 3 χρόνια δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, στο χώρο της εστίασης και οι επιχειρήσεις μου βρίσκονται στην πόλη της Δράμας.

Ελεύθερος χρόνος

Προσπαθώ να δημιουργώ ελεύθερο χρόνο, γιατί οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι πολλές και οι απαιτήσεις καθημερινές και γρήγορα εξελισσόμενες. Όταν καταφέρνω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για μένα, αυτός πάντα αφιερώνεται σ’ αυτό που αγαπώ και με ταξιδεύει, τη μουσική και το τραγούδι.

Οι νέοι στο προσκήνιο της πολιτικής

«Η τοπική αυτοδιοίκηση μόνο να κερδίσει έχει από την παρουσία και τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων»

Σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιούνται αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό επιβεβαιώνοντας την ανάγκη που υπάρχει για ανανέωση και επαναπροσδιορισμό των αρχών που πρέπει να πρεσβεύει ο χώρος της πολιτικής. Οι νέοι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τη στασιμότητα, την αδράνεια, τη μιζέρια, την αδιαφορία, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό πνευματικό και οικονομικό τις κοινωνίες. Γνωρίζουν τα εμπόδια που συναντούν και έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος να τα προσπεράσουν είναι μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, στις οποίες διεκδικείς με αγώνες την βελτίωση της ζωής σου.

Τα τελευταία χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενίσχυσε τις πολιτικές της που αφορούν τους νέους και ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στον δημοκρατικό βίο της Ευρώπης. Ενθαρρύνει την προώθηση της συμμετοχής των νέων στην κοινωνική και δημοκρατική ζωή.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μόνο να κερδίσει έχει από την παρουσία και τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, που κουβαλούν όχι μόνο την διάθεση της προσφοράς, αλλά και τα πλούσια προσόντα από τις σπουδές και τη συνεχή επιμόρφωση τους.

Η υποψηφιότητα μου

«Βρίσκομαι δίπλα στον νυν δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο, γιατί εμπιστεύομαι τον λόγο του, το έργο του και το όραμα που έχει για τον Δήμο μας»

Κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», δίπλα στον νυν δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο. Γιατί εμπιστεύομαι τον λόγο του, το έργο του και το όραμα που έχει για τον Δήμο μας. Γιατί το όραμα του αγκαλιάζει το όραμα κάθε ενεργού πολίτη που θέλει ο τόπος του να πάει μπροστά. Γιατί έχει δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα, με έμπειρα καταξιωμένα στελέχη στον χώρο της πολιτικής, αλλά και της επαγγελματικής ζωής του τόπου μας. Γιατί έχει καταφέρει να ενσωματώσει νέους ανθρώπους στην ομάδα αυτή, που για πρώτη φορά θα μπουν στην εκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο ίδιος και οι επί σειρά ετών συνεργάτες του, όλους εμάς τους νέους υποψηφίους, μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμα μέλη αυτής της ομάδας, δείχνοντας μας εμπιστοσύνη, που μας κάνει όλους πιο δυνατούς και περισσότερο μάχιμους.

Ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Δράμας έχω αποδείξει ότι είμαι οργανωτικός και διαχειρίζομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δύσκολες αλλά και απρόβλεπτες συνθήκες στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών διοργανώσεων, όπως το Dramaica Youth Festival, στο οποίο συμμετέχω από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ως εθελοντής.

Το όραμα μου

«Να συνεργαστούμε όλοι με όλους για τον κοινό στόχο, να αγαπήσουμε τη Δράμα περισσότερο από τις παρατάξεις και τις αδιέξοδες διαφωνίες μας»

Να μπορέσουμε να απαγκιστρωθούμε από τις κακές νοοτροπίες που συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Να συνεργαστούμε όλοι με όλους για τον κοινό στόχο, να αγαπήσουμε τη Δράμα περισσότερο από τις παρατάξεις και τις αδιέξοδες διαφωνίες μας. Να καταφέρουμε το δημοτικό συμβούλιο να παράγει ιδέες, καινοτόμες προτάσεις, που θα αγκαλιάζονται απο όλους, να μην παράγει φωνές και στείρα αντιπολίτευση. Να δοθούν οι ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να καταθέσουν τον δημιουργικό εαυτό τους, μέσα από θέσεις ευθύνης. Να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή μας ακόμα περισσότερο, γιατί το έργο που έχει ξεκινήσει η παρούσα δημοτική αρχή πρέπει να συνεχιστεί και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε σ’ αυτό.

Ζητώ τη στήριξη σας

Για να καταφέρουμε μαζί να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας. Να δώσουμε νέα προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας στον Δήμο μας. Να βρούμε λύσεις και απαντήσεις σε όλα όσα μας προβληματίζουν. Να μπορέσουμε οι νέοι, να μπούμε στην πρώτη γραμμή και να δώσουμε μάχες δίπλα στην εμπειρία και την γνώση των μεγαλύτερων συνανθρώπων μας, που καθημερινά αγωνίζονται για ένα καλύτερο δικό τους και δικό μας μέλλον. Γιατί μια ισχυρή ομάδα, σημαίνει ισχυρός Δήμος. Και σ’ αυτήν την ομάδα θέλω να συμμετέχω ενεργά κι εγώ. Γιατί η Ανανέωση, η Αξιοπιστία, η Ελπίδα δεν είναι μόνο δικό μου ζητούμενο, αλλά ζητούμενο όλων.

Στις 8 Οκτωβρίου η δική σας στήριξη, θα είναι η δύναμη μας!

Ανανέωση Αξιοπιστία Ελπίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

είκοσι − δεκαεφτά =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας