10.9 C
Drama
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠεριοδικόΘέματα ΠεριοδικούΦιλόσογλου Μαρία - Καλογιατσίδης Νικόλαος

Φιλόσογλου Μαρία – Καλογιατσίδης Νικόλαος

«Επιτυχία είναι να πετυχαίνεις τους στόχους σου, χωρίς να παρεκκλίνεις από τις αρχές και τις αξίες που έχεις χαράξει»

Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι – Υπεύθυνοι καταστήματος Δράμας «Υδρογείου Ασφαλιστικής»

– Τον επόμενο χρόνο η Υδρόγειος Ασφαλιστική συμπληρώνει 45 χρόνια λειτουργίας. Σήμερα θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες και αξιόπιστες εταιρείες. Που οφείλεται αυτό;
– Είναι γεγονός ότι σε λίγο καιρό η Υδρόγειος Ασφαλιστική θα καταγράψει 45 χρόνια λειτουργίας. Η επιτυχημένη πορεία της και η υψηλή θέση που κατέχει στην ασφαλιστική αγορά κατακτήθηκε και εδραιώθηκε σταδιακά όλα αυτά τα χρόνια μέσα από προσεκτικές κινήσεις. Η επιτυχία της οφείλεται, κατά την άποψή μας, κατά κύριο λόγο στην φιλοσοφία της, την εστίαση της στον συνεργάτη και πελάτη της, αλλά και στους ανθρώπους της – διοίκηση και προσωπικό – οι οποίοι με όραμα, ήθος και αρχές δημιούργησαν και καθοδηγούν το διαχρονικά ισχυρό οικοδόμημα της Υδρογείου.

– Ποια είναι η φιλοσοφία της Εταιρείας
– Όλη η φιλοσοφία της εταιρείας συνοψίζεται πολύ επιτυχημένα σε αυτό που συχνά στις συναντήσεις μας αναφέρει ο ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης. Ότι δηλαδή «επιτυχία είναι να πετυχαίνεις τους στόχους σου, χωρίς να παρεκκλίνεις από τις αρχές και τις αξίες που έχεις χαράξει».

– Ποια θεωρείτε σημαντικά κριτήρια στην επιλογή μιας ασφαλιστικής εταιρείας;
– Η επιλογή μίας ασφαλιστικής εταιρείας πρέπει να γίνεται μετά από προσεκτική έρευνα αγοράς. Τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία, οι παροχές και οι υπηρεσίες της, σε σχέση με τις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη, αλλά και η γενικότερη πορεία και θέση της εταιρείας αποτελούν σημαντικά κριτήρια που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του. Εδώ ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει ως προς την σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση του πελάτη του. Όσον αφορά στην Υδρόγειο, εμείς τα πρώτα πράγματα που επισημαίνουμε στους πελάτες μας είναι σαφώς τα σωστά σχεδιασμένα προϊόντα, την υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, την άμεση και δίκαιη αποζημίωση και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας, καθώς επίσης και – φυσικά – την οικονομική ευρωστία της εταιρείας και την υψηλή φερεγγυότητά της.

– Ποια προϊόντα παρέχετε στους πελάτες σας;
– Η Υδρόγειος παρέχει μία ευρεία γκάμα λύσεων για την ασφάλιση των οχημάτων όλων των κατηγοριών, της κατοικίας, των καταστημάτων – επιχειρήσεων, του προσωπικού ατυχήματος, της αστικής ευθύνης κ.α. Υπάρχουν ακόμη εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών όπως ιατρούς, φαρμακοποιούς, ταξιδιωτικά γραφεία, τεχνικά επαγγέλματα, κ.α. Τα διαθέσιμα προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με μοναδικές καλύψεις πάντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Δράττομαι της ευκαιρίας, να προσκαλέσω, μέσω του περιοδικού σας, τους αναγνώστες σας, στην επόμενη ανανέωση πάσης φύσεως συμβολαίου τους, να μας επισκεφθούν στα Γραφεία μας για να συζητήσουμε και να καθορίσουμε το επόμενο συμβόλαιο τους, αφού πρώτα τους ενημερώσουμε σωστά και διερευνήσουμε μαζί τις ασφαλιστικές τους ανάγκες.

«Έχουμε καταφέρει να κοιτάμε τους ασφαλισμένους μας στα μάτια και αυτοί να το αντιλαμβάνονται και να μας το ανταποδίδουν με την προτίμηση και την αγάπη τους»

– Στην πόλη μας η Υδρόγειος λειτουργεί με το δικό της υποκατάστημα. Πόσο κομβικό είναι αυτό το γεγονός για τις υπηρεσίες της;
– Είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας να βρίσκεται πραγματικά δίπλα στον συνεργάτη και τον πελάτη της και να τον στηρίζει κάθε στιγμή. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το Γραφείο Δράμας της Υδρογείου εξυπηρετεί εκτός από τους πελάτες μας και τους τοπικούς συνεργάτες, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα άμεσων υπηρεσιών από την έκδοση συμβολαίων έως τη διαχείριση και τον διακανονισμό των ζημιών, την εκπαίδευση και ενημέρωση του δικτύου, κ.α.

– Η Υδρόγειος Ασφαλιστική σήμερα καλύπτει ένα μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων οχημάτων. Θεωρείται ειδική στον τομέα αυτό τελικά;
– Σαφώς η εταιρεία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο οχημάτων, όπου παρέχει μια πλήρη σειρά από ασφαλιστικά προϊόντα για όλους τους τύπους οχημάτων και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι η Υδρόγειος δραστηριοποιείται δυναμικά σε όλους τους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων – περιουσίας, αστικής ευθύνης, προσωπικών ατυχημάτων, κ.α. – με ένα σύνολο ασφαλιστικών λύσεων ικανών να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών του ιδιώτη και του επαγγελματία. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα προγράμματα ασφάλισης κατοικιών (μόνιμης, εξοχικής, ενυπόθηκης κατοικίας), τα πολυασφαλιστήρια επιχειρήσεων διαφόρων κατηγοριών (π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια, κ.α.), τις αστικές ευθύνες επαγγελματιών, την ασφάλιση φωτοβολταϊκών συστημάτων, κ.α. Γενικά, η εταιρεία συνεχώς παραμένει σε εγρήγορση και εξελίσσεται ώστε να προσφέρει στους πελάτες και συνεργάτες της ό,τι πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και το νέο πρόγραμμα ασφάλισης αστικής ευθύνης για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών από ιδιώτες.

– Ποιες είναι οι υποχρεωτικές καλύψεις σε ένα όχημα;
– Οι υποχρεωτικές καλύψεις οχήματος είναι η Αστική Ευθύνη για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους, με ασφαλισμένα κεφάλαια 1.220.000 ευρώ ανά θύμα και ανά ατύχημα αντίστοιχα. Η Υδρόγειος, ωστόσο, παρέχει στο βασικό της πακέτο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος και εκτός των παραπάνω, την κάλυψη από Ανασφάλιστο Όχημα, την Επείγουσα Αερομεταφορά σε περίπτωση τροχαίου, την Προστασία Bonus malus, την κάλυψη Αεροσάκων σε περίπτωση ατυχήματος και υπαιτιότητας του ασφαλισμένου μας, το Προσωπικό ατύχημα του οδηγού, την Φροντίδα ατυχήματος και την Ρυμούλκηση συνεπεία ατυχήματος. Στη συνέχεια υπάρχουν οι προαιρετικές καλύψεις, οι οποίες δίδονται σε μορφή εκπτωτικών πακέτων, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, ώστε να προσαρμόζει ο πελάτης το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες του.

– Τι κάνουμε σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;
– Στην περίπτωση της Υδρογείου η κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα παρέχεται σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου. Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να καλέσει άμεσα την Τροχαία για την καταγραφή του συμβάντος και, εφόσον είναι ασφαλισμένος στην Υδρόγειο, την υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος. Επίσης είναι καλό να ενημερώσουμε τηλεφωνικά και τον ασφαλιστή μας, οποίος θα μας δώσει περισσότερες οδηγίες και βοήθεια για τα επόμενα βήματα.
Αφού καταγραφεί το ατύχημα ο συνεργάτης της Φροντίδας Ατυχήματος σε συνεννόηση μαζί μας θα φροντίσει για όλα τα περαιτέρω βήματα. Μάλιστα, αν το όχημα έχει ακινητοποιηθεί, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της περιοχής όπου βρίσκεται – π.χ. ακόμα και αν είναι στη Θεσσαλονίκη – και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ φροντίζουμε να το μεταφέρουμε στην έδρα του, π.χ. στη Δράμα.
Κλείνοντας να αναφέρω ότι η παραπάνω υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος και Ρυμούλκησης συνεπεία Ατυχήματος παρέχεται σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης, ακόμη και στο βασικό, και ισχύει για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

– Τι είναι ο φιλικός διακανονισμός και πόσο τελικά είναι εφαρμόσιμος;
– Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός που αφορά τις διαδικασίες αποζημίωσης αυτοκινήτων και εφαρμόζεται επιτυχημένα στη χώρα μας από το 2000. Η Υδρόγειος ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτόν. Πρακτικά ο φιλικός διακανονισμός σημαίνει ότι ο αναίτιος οδηγός, ο οποίος εμπλέκεται σε τροχαίο, αποζημιώνεται άμεσα και εύκολα από την ασφαλιστική του εταιρεία. Βασική προϋπόθεση είναι η εμπλοκή δύο οχημάτων στο ατύχημα καθώς και η συμμετοχή και των δύο ασφαλιστικών εταιρειών στο σύστημα φιλικού διακανονισμού. Επίσης, απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του σχετικού εντύπου φιλικού διακανονισμού από τους εμπλεκόμενους στο ατύχημα (στην περίπτωση της Υδρογείου το έντυπο το συντάσσει ο συνεργάτης της Φροντίδας Ατυχήματος μαζί με τον ασφαλισμένο μας).
Είναι γεγονός ότι ο Φιλικός Διακανονισμός αποτελεί μεγάλο μέσο εξυπηρέτησης για τους πελάτες μας, καθώς επιταχύνει και απλοποιεί τη διαδικασία αποζημίωσης. Άλλωστε, όπως προανέφερα, η δίκαιη και άμεση αποζημίωση, είναι σήμα κατατεθέν της Υδρογείου.

– Κατά πόσο είναι εύκολο να κοιτάτε τους πελάτες σας στα μάτια;
– Ο σεβασμός στον πελάτη, η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, ο επαγγελματισμός, η γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση αποτελούν βασικές κατευθυντήριες γραμμές για εμάς και πηγάζουν από την αληθινή αγάπη προς αυτό που κάνουμε. Για μας η ασφάλιση είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό προϊόν, είναι ένα αγαθό που συμβάλλει στην ευημερία του συνανθρώπου μας. Έτσι προσεγγίζουμε τον κάθε πελάτη μας και προσπαθούμε πάντα να στεκόμαστε δίπλα του υπεύθυνα και με σοβαρότητα. Έτσι έχουμε καταφέρει, πιστέψτε με, να κοιτάμε τους ασφαλισμένους μας στα μάτια και αυτοί να το αντιλαμβάνονται και να μας το ανταποδίδουν με την προτίμηση και την αγάπη τους.

– Γιατί τελικά να επιλέξει κάποιος την Υδρόγειο για την ασφάλισή του;
– Γιατί είναι μια εταιρεία πραγματικά πρωτοπόρα στον κλάδο της, με τις πλέον σύγχρονες και ευέλικτες ασφαλιστικές λύσεις, με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπο. Μια ελληνική εταιρεία που έχει κατακτήσει τη δική της θέση μεταξύ των πρώτων της ασφαλιστικής αγοράς διαρκώς εξελισσόμενη, στοχεύοντας πρωτίστως στην υγιή ανάπτυξη, τη διαχρονικότητα και τη φερεγγυότητα. Μία εταιρεία που έχει πετύχει να καθιερωθεί στη συνείδηση των ασφαλισμένων και των συνεργατών της για την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και τη συνεχή προσήλωσή της στις ανάγκες τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία στο περιοδικό σας όπως και στον ραδιοφωνικό σας σταθμό, μέσα τα οποία θεωρούμε ότι συμβάλλουν δυναμικά στην ενημέρωση των πολιτών στον νομό μας και όχι μόνο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας