9.8 C
Drama
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Φώτης Νικολαΐδης

«Το πρόβληµα του κολυµβητηρίου θα µπορούσε να λυθεί από το 2017»

Δηµοτικός Σύµβουλος Δ. Δράµας ΠΟΛΗ+ΖΩΗ

«Το πρόβληµα του κολυµβητηρίου θα µπορούσε να λυθεί από το 2017,όταν όλο το Δηµοτικό Συµβούλιο αποφάσισε την δέσµευση 750000 euro µε την προϋπόθεση να ξεκινήσουν άµεσα τα έργα αποκατάστασης τόσο της οροφής, όσο και των κερκίδων.
Αντί αυτού η Δηµοτική Αρχή όχι µόνο δεν ξεκίνησε τα έργα αλλά άρχισε να χρησιµοποιεί τα χρήµατα αυτά για άλλες ανάγκες» αναφέρει ο Δηµοτικός Σύµβουλος µε την «ΠΟΛΗ+ΖΩΗ» Φώτης Νικολαΐδης.
Για την αντιπαράθεση της παράταξής του µε το ΠΡΟΤΖΕΚΤ δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει τον κύριο Τσιαµπούση γιατί όπως λέει «Απέναντί µας δεν βάζουµε τις άλλες παρατάξεις αλλά τα προβλήµατα των Δραµινών και αγωνιζόµαστε για τις λύσεις». Υπογραµµίζει ότι ως παράταξη κατέθεσαν µια ολοκληρωµένη πρόταση που θα ισχυροποιήσει το brand name της Ονειρούπολης. Τέλος τονίζει πως θα συνεχίσει ο ίδιος και η «ΠΟΛΗ+ΖΩΗ» που ανήκει να αγωνίζονται για τα συµφέροντα όλων των Δραµινών.

– Kύριε Νικολαΐδη το θέµα του Κολυµβητηρίου Δράµας µονοπωλεί την τοπική επικαιρότητα. Η αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει προκάλεσε έντονες συζητήσεις. Ορισµένοι επιρρίπτουν ευθύνες και στις αντιπολιτεύσεις που δεν συναίνεσαν στην συνέχιση της λειτουργίας του. Πώς φτάσαµε σε αυτήν την αρνητική εξέλιξη;
– Το θέµα του κλεισίµατος του κολυµβητηρίου είναι ένα θέµα που όντως µονοπωλεί το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστηµα. Η Δηµοτική Αρχή αποφάσισε να κλείσει το κολυµβητήριο θυροκολλώντας ένα χαρτί χωρίς την υπογραφή κανενός υπευθύνου λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν τα παιδιά την χρήση του. Το πρόβληµα του κολυµβητηρίου θα µπορούσε να λυθεί από το 2017,όταν όλο το Δηµοτικό Συµβούλιο αποφάσισε την δέσµευση 750000 ευρώ µε την προϋπόθεση να ξεκινήσουν άµεσα τα έργα αποκατάστασης τόσο της οροφής, όσο και των κερκίδων. Χαρακτηριστικά θυµάµαι και µπορεί ο καθένας να ανατρέξει σε βίντεο της εποχής και να δει τις δηλώσεις των αρµοδίων αντιδηµάρχων οι οποίοι µιλούσαν για ολοκλήρωση του έργου µέσα στο 2017.Αντί αυτού η Δηµοτική Αρχή όχι µόνο δεν ξεκίνησε τα έργα αλλά άρχισε να χρησιµοποιεί τα χρήµατα αυτά για άλλες ανάγκες.
Όσο για τις ευθύνες που επιρρίπτουν κάποιοι και στην Αντιπολίτευση για το κλείσιµο του κολυµβητηρίου θα πω πως η παράταξη Πόλη και Ζωή κράτησε µια υπεύθυνη στάση και φυσικά έβαλε την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των υπολοίπων χρηστών του κολυµβητηρίου πάνω από όλα.
Αυτή είναι η ευθύνη µας, οτιδήποτε άλλο δείχνει ανευθυνότητα. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που στο Δηµοτικό Συµβούλιο προειδοποιήσαµε την Δηµοτική Αρχή για το σηµερινό αποτέλεσµα. Ειδικά µετά από την έκθεση του µελετητή που επισήµανε τα προβλήµατα στατικότητας του κτηρίου.
Δυστυχώς η Δηµοτική Αρχή και σε αυτό το θέµα έδειξε την ανεπάρκεια της και την επιπολαιότητα µε την οποία αντιµετωπίζει τα θέµατα που αφορούν τον Δήµο µας όχι µόνο δεν παράγει έργο αλλά καταστρέφει. Λύσεις υπάρχουν πολλές και έχουν προταθεί και από µελετητές και από αιρετούς. Το έγκληµα συντελέστηκε και όποια λύση δοθεί θα κρατήσει το κολυµβητήριο κλειστό µέχρι την ολοκλήρωσή της.

«Η Παράταξη Πόλη και Ζωή, υπηρετεί τους δηµότες και προασπίζει τα συµφέροντα των Δραµινών»

– Έντονες αντιπαραθέσεις και διαξιφισµοί και µε την παράταξη ΠΡΟΤΖΕΚΤ. Ακούστηκαν σκληροί χαρακτηρισµοί…
– Για εµένα ο κύριος Τσιαµπούσης και η παράταξη του λειτουργούν µέσα στο Δηµοτικό Συµβούλιο αλλά και έξω από αυτό µε µοναδικό σκοπό να αποκοµίσουν πολιτικά οφέλη χωρίς να ενδιαφέρονται για τα προβλήµατα του δήµου και των δηµοτών. Τελευταίο παράδειγµα αποτελεί η στάση που κράτησε στο θέµα του κολυµβητηρίου.
Στην προσπάθεια του να µην δυσαρεστήσει τους συλλόγους ψήφησε παρών στην παραχώρηση, µε την ψήφο αυτή το κολυµβητήριο θα παραχωρούνταν για χρήση µε ότι αυτό συνεπάγεται, δεδοµένου του προβλήµατος στατικότητας του κτηρίου. Στην συνέχεια βλέποντας την αντιµετώπιση των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης άλλαξε την ψήφο του σε όχι. Αυτές οι συµπεριφορές δεν δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Από εκεί και έπειτα επιδόθηκαν σε ένα µπαράζ αναρτήσεων στο διαδίκτυο αλλά και σε συνεχόµενα δελτία τύπου στα οποία χαρακτήριζαν τον κ. Χαρακίδη και τον κ.Μλεκάνη ως Καταστροφείς της Δράµας.
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τσιαµπούση είναι και ο κ. Χρυσοχοΐδης καταστροφέας καθώς µην ξεχνάµε ότι ήταν Αντιδήµαρχος της Διοίκησης Χαρακίδη, καθώς επίσης και τι γνώµη έχει ο κ. Χρυσοχοΐδης για τις δηλώσεις αυτές;
Άποψή µου είναι πως όσο περισσότερο µιλάει ο κ. Τσιαµπούσης όσο περισσότερα δελτία τύπου κάνει τόσο γίνεται σαφές πως η παράταξη Πόλη και Ζωή είναι η µόνη λύση για την διοίκηση του δήµου µας.

– Τι µπορεί να γίνει από εδώ και πέρα; Θα υπάρξει λύση ή θα συνεχισθεί το αδιέξοδο;
– Ο κύριος Τσιαµπούσης έχει επιλέξει αυτόν τον δρόµο, εµείς δεν θα τον ακολουθήσουµε. Υπάρχουν σοβαρά προβλήµατα που δηµιουργούνται λόγω της ανεπάρκειας του κ. Μαµσάκου και µε αυτά ασχολούµαστε, µε υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Η συνεργασία των αντιπολιτεύσεων είναι, ήταν και θα είναι ο σκοπός µας. Απέναντί µας δεν βάζουµε τις άλλες παρατάξεις αλλά τα προβλήµατα των Δραµινών και αγωνιζόµαστε για τις λύσεις τους.

– Πάµε σε κάτι άλλο. Ως δηµοτική παράταξη καταθέσατε πρόταση για την πραγµατοποίηση της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ παρά τα αυστηρά µέτρα για τον κορωνοϊό. Μπορεί παρά το αυστηρό πρωτόκολλο να γίνει η εκδήλωση;
– Άλλο ένα µεγάλο θέµα που αναδεικνύει την ανικανότητα της παρούσας Δηµοτικής Αρχής. Κανένας µέχρι και σήµερα δεν ξέρει αν θα γίνει η Ονειρούπολη και µε ποιόν τρόπο θα γίνει.
Παρά την οµολογία της Δηµοτικής Αρχής πως η Ονειρούπολη δεν είναι ελκυστική ούτε για τους Δραµινούς και την παραδοχή της ότι πρέπει να γίνουν µεγάλες αλλαγές, βλέπουµε ότι χρησιµοποιεί ως άλλοθι την πανδηµία για να καλύψει την έλλειψη φαντασίας και οράµατος που την διακρίνει.
Εµείς, µέσα σε αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες είδαµε µια ευκαιρία για την Ονειρούπολη. Καταθέσαµε µία ολοκληρωµένη πρόταση που έχει δοθεί στην δηµοσιότητα και πιστεύουµε πως θα ισχυροποιήσει το brand name της Ονειρούπολης και θα βάλει τις βάσεις για να ξαναγίνει η πρώτη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας µας.
Ακολουθώντας φυσικά όλα τα υγειονοµικά πρωτόκολλα. Ελπίζω πως η Δηµοτική Αρχή θα ακούσει την πρόταση µας για το καλό όλων µας.

«Καταθέσαµε µία ολοκληρωµένη πρόταση που θα ισχυροποιήσει το brand name της Ονειρούπολης»

– Αναφέρθηκα στην πανδηµία. Ο Δήµος Δράµας πώς λειτούργησε αυτήν την περίοδο;
– Δυστυχώς η Δηµοτική Αρχή και ο κ. Μαµσάκος δεν εκµεταλλευτήκαν τις ευκαιρίες που δόθηκαν από το προγράµµατα χρηµατοδότησης για την προστασία από τον covid -19. Με αυτά τα χρήµατα θα µπορούσαν για παράδειγµα να βάλουν µονά θρανία στα σχολεία, να κάνουν ειδικές απολυµάνσεις και τόσα άλλα, αρκεί να δούµε πόσα χρήµατα πήραν άλλοι Δήµοι της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρω πως ο Δήµος Καβάλας πήρε κοντά στο 1000000 από την δεύτερη χρηµατοδότηση ενώ ο Δήµος µας µηδέν. Είναι κρίµα γιατί αυτήν την ανικανότητά του κ. Μαµσάκου την πληρώνουν όλοι οι Δραµινοί.

– Ο κορωνοϊός έφερε αλλαγές στον χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής. Σας βρίσκει σύµφωνο η συζήτηση για µόνιµη µεταφορά της λαϊκής αγοράς στον χώρο της Ανάπλασης;
– Ναι µε βρίσκει σύµφωνο η συζήτηση, αλλά πρέπει να γίνεται δηµόσια µε όλους τους φορείς και τις παρατάξεις. Μόνο που η Δηµοτική Αρχή δεν συζητά.
Με τις ενέργειες της έχει καταφέρει να διχάσει τους πολίτες. Εµείς όπως κάνουµε πάντα, θα καταθέσουµε την ώρα που πρέπει µία σοβαρή πρόταση, που θα δίνει λύσεις και δεν θα βάζει τον έναν απέναντι στον άλλο.

– Και µε τις πεζοδροµήσεις στο κέντρο της Δράµας συµφωνείτε;
– Η παράταξη µας είναι υπέρ των πεζοδροµήσεων, είναι υπέρ των ανοικτών πόλεων, είναι υπέρ των µεγάλων παρεµβάσεων. Οι πεζοδροµήσεις µε τον τρόπο που έγιναν δηµιούργησαν µεγάλα προβλήµατα. Ήταν µία λανθασµένη απόφαση. Με µεγάλη καθυστέρηση ξαναήρθε το θέµα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αποφασίστηκε το άνοιγµα του κέντρου της πόλης.
Να ξέρετε δεν είναι κακό να λέµε ότι κάναµε λάθος, οι πολιτικοί θα πρέπει να αναλαµβάνουν την πολιτική ευθύνη των αποφάσεων τους.

«Οι πεζοδροµήσεις µε τον τρόπο που έγιναν δηµιούργησαν µεγάλα προβλήµατα»

– Είστε ικανοποιηµένος από τις συνεδριάσεις των δηµοτικών συµβουλίων;
– O Πρόεδρος κύριος Χαραλαµπίδης µετά από πιέσεις των αντιπολιτεύσεων αποφάσισε και έγινε χθες συνεδρίαση του Δηµοτικού συµβουλίου δια ζώσης. Φτάσαµε στο σηµείο να παρακαλάµε, για αυτό που εδώ και καιρό γίνεται στα περισσότερα συµβούλια της χώρας. Η εικόνα των Δηµοτικών Συµβούλιών µε τηλεδιάσκεψη ήταν απογοητευτική. Η δηµοτική Αρχή βολεµένη από το πρόβληµα της πανδηµίας απέφευγε τις δια ζώσης συνεδριάσεις στις οποίες γίνετε η συζήτηση των θεµάτων µε τον τρόπο που πρέπει. Φυσικά από τις περισσότερες συνεδριάσεις ο Δήµαρχος ήταν απών.

– Ποια η πορεία της παράταξης «Πόλη και Ζωή» από εδώ και πέρα;
– Η Παράταξη Πόλη και Ζωή είναι µία παράταξη που από την ίδρυση της το 2006 και την συµµετοχή της στα δηµοτικά συµβούλια τόσο από την θέση της αντιπολίτευσης, όσο και ως διοίκηση του Δήµου, υπηρετεί τους δηµότες και προασπίζει τα συµφέροντα των Δραµινών. Να θυµίσω πως τα τελευταία 20 χρόνια η Δηµοτική Αρχή του Κυριάκου Χαρακίδη ήταν αυτή που άφησε το µεγαλύτερο έργο στην Δράµα. Το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, το ΚΗΦΗ, το φουσκωτό γυµναστήριο, το παλιό Δηµαρχείο, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ο παιδικός σταθµός της Νέας Κρώµνης, οι συνδέσεις όλων των δηµοτικών κοινοτήτων µε τον βιολογικό καθαρισµό ύδρευση Ξηροποτάµου, η ύδρευση Χωριστής, η ανακύκλωση, η λειτουργία ΣΜΑ -ΚΔΑΥ, οδικό δίκτυο και ποδηλατοδρόµοι (Φιλίππου, Γερολύµπου, Χελµού) και παράλληλα συντηρήσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις του Δήµου και ιδιαίτερα στις αθλητικές. Πάγια προκαταβολή στους προέδρους των Κοινοτήτων, που τους έδινε την δυνατότητα να αντιµετωπίσουν όλα τα µικροπροβλήµατα των χωριών τους. Αυτή η Δηµοτική Αρχή τους κοροϊδεύει και τους έχει µε δεµένα χέρια. Η παράταξη µας προχωρά ενωµένη αξιοποιώντας τα έµπειρα στελέχη και ανανεωµένη µε νέους ανθρώπους σκοπό και στόχο έχει να κερδίσει και πάλι την εµπιστοσύνη των Δραµινών και να λύσει τα προβλήµατα που παραµένουν στάσιµα από το 2014.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Θα ήθελα να πω πως εγώ προσωπικά όπως και η παράταξη µας, θα συνεχίσουµε να αγωνιζόµαστε για τα συµφέροντα των συνδηµοτών µας. Θα συνεχίσουµε να αναδεικνύουµε τα προβλήµατα και να προσπαθούµε για τις λύσεις. Προβλήµατα που είναι τεράστια. Μετά από 6 χρόνια θητείας αυτής της Δηµοτικής Αρχής µε ένα αποτέλεσµα απογοητευτικό για την Δράµα, πλέον και ο τελευταίος πολίτης ξέρει τι να περιµένει. Μεγάλα έργα και παρεµβάσεις δεν θα γίνουν αν εξαιρέσουµε το Β.Α.Α. το οποίο και αυτό ξεκίνησε η διοίκησή µας και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Αρκεί µια βόλτα στις γειτονιές, στα χωριά και ειδικά στους συνοικισµούς για να καταλάβει ο καθένας µας ότι και στα θέµατα της καθηµερινότητας όπως το πράσινο, η καθαριότητα υπάρχει τεράστιο πρόβληµα. Αυτό οφείλετε ξεκάθαρα στον τρόπο µε τον οποίο δουλεύουν και τον τρόπο που αντιλαµβάνονται την διοίκηση οι κύριοι της δηµοτικής αρχής.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας