28.2 C
Drama
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Φώτης Νικολαΐδης

«Θα είμαι υποψήφιος στο πλευρό του Κυριάκου Χαρακίδη»

Δημοτικός σύμβουλος Δράμας «Πόλη +Ζωή»

«Σήμερα, δυο χρόνια μετά την εκλογή μου στο νέο δημοτικό συμβούλιο, από την μεριά της αντιπολίτευσης αυτή τη φορά, συνεχίζω με την ίδια διάθεση να προσπαθώ για το καλό του δήμου μας και να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα των συνδημοτών μας» υπογραμμίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος με την «Πόλη +Ζωή» Φώτης Νικολαΐδης. Χαρακτηρίζει σοβαρή και υπεύθυνη την αντιπολίτευση από την παράταξή του. Δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στο πλευρό του Κυριάκου Χαρακίδη και ότι η παράταξη «Πόλη+ Ζωή» δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές του Εκλογικού Νόμου στην Αυτοδιοίκηση. Τέλος εκφράζει την άποψη ότι τα προβλήματα καθημερινότητας είναι τα πιο σημαντικά στο Δήμο Δράμας.

– Ποιος ο απολογισμός σας από τα 2 χρόνια συμμετοχής σας στο Δημοτικό Συμβούλιο;
– Όταν το 2010 αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με την παράταξη πόλη και ζωή και να διεκδικήσω μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, το κίνητρο μου ήταν η αγάπη μου για την Δράμα και η διάθεση που είχα, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης μας, για αλλαγή. Νομίζω πως η περίοδος 2011-2014 ήταν από τις πιο παραγωγικές περιόδους, από πλευράς έργου, στον δήμο μας. Καταφέραμε να παράξουμε ένα τεράστιο έργο, το οποίο το απολαμβάνουν οι συνδημότες μας. Σήμερα, δυο χρόνια μετά την εκλογή μου στο νέο δημοτικό συμβούλιο, από την μεριά της αντιπολίτευσης αυτή τη φορά, συνεχίζω με την ίδια διάθεση να προσπαθώ για το καλό του δήμου μας και να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα των συνδημοτών μας. Έχω αναδείξει πάρα πολλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και έχω κάνει προτάσεις στην δημοτική αρχή για προβλήματα που απασχολούν τους κάτοικους του δήμου μας. Έτσι λοιπόν νομίζω ότι η παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο έχει θετικό πρόσημο.

«H «Πόλη+Ζωή» δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές του Εκλογικού Νόμου στην Αυτοδιοίκηση»

– Ικανοποιημένος από την πορεία της παράταξης «Πόλη και Ζωή» στο δημοτικό συμβούλιο;
– Η παράταξη πόλη και ζωή, με την ιδιά σοβαρότητα που ασκείσαι διοίκηση, με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα ασκεί αντιπολίτευση. Πάνω από όλα για εμάς είναι η Δράμα και οι δραμινοί. Πάντοτε, σε όλα τα θέματα έχουμε προτάσεις, που τις περισσότερες φορές τις υιοθετούν η δημοτική αρχή αλλά και οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

– Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο της Δράμας;
– Τα θέματα της καθημερινότητας πιστεύω πως είναι τα σημαντικότερα.
Αυτά που βλέπει και ζει ο πολίτης μέρα με την μέρα και σε μεγάλο βαθμό δείχνουν τη δουλειά που γίνεται από μια δημοτική αρχή. Δυστυχώς η κατάσταση στον δήμο μας δεν είναι καθόλου καλή. Μια βόλτα στην πόλη, στους οικισμούς, αλλά και στις τοπικές κοινότητες αρκεί για να καταλάβουμε την κατάσταση που επικρατεί στους δυο αυτούς τομείς. Σπασμένοι κάδοι, σκουπίδια παντού, μπαζότοποι να ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία της Δράμας σαν τα μανιτάρια, απεριποίητα πάρκα και χώροι πρασίνου. Που είναι η ανταποδοτικότητα αυτών που πληρώνουν οι συνδημότες μας ως τέλη; Νομίζω πως οι δραμινοί αξίζουν περισσότερα.

«Η παράταξη “Πόλη+Ζωή” με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ασκεί αντιπολίτευση»

– Είχαμε την ένταξη των έργων του Δημοτικού Σταδίου και της Ανάπλασης του Περιφερειακού Κορυλόβου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Πώς είδατε αυτήν την εξέλιξη;
– Τόσο στο θέμα του δημοτικού σταδίου όσο και στο θέμα του κολυμβητήριου η δημοτική αρχή με τους λάθος χειρισμούς της, αυτό που έχει καταφέρει είναι να έχει εδώ και πολύ καιρό κλειστούς δυο χώρους άθλησης. Πρωταθλητές μας τόσο στον στίβο αλλά και στην κολύμβηση αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γειτονικούς δήμους για να προπονούνται κάτι που φυσικά είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία και επηρεάζει και τις επιδόσεις τους. Η ομάδα του Πανδραμαϊκού έχει ξεσπιτωθεί και φυσικά με κλειστά γήπεδα δεν μπορούν να αθληθούν και οι συνδημότες μας. Όσον αφορά την ανάπλαση του Κορυλόβου, που και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και για το δημοτικό στάδιο και το κολυμβητήριο, η μελέτη είναι δωρεά από επιχειρηματία. Νομίζω πως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να βάλει άλλες προτεραιότητες.
Η Αγία Βαρβάρα και ο δημοτικός κήπος θα έπρεπε να προταθούν από την δημοτική αρχή. Για εμάς ως παράταξη, οι δυο αυτές περιοχές είναι αυτές που χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Το σίγουρο πάντως είναι πως δημοτικό στάδιο και κολυμβητήριο δεν θα μπορούν να τα χαρούν οι δραμινοί για πολύ καιρό ακόμα.

– Πώς κρίνετε συνολικά το έργο της δημοτικής αρχής;
– Δυστυχώς το πρόσημο είναι αρνητικό. Τα επτά χρόνια διοίκησης του δήμου μας από τον κ. Μαμσάκο χαρακτηρίζονται από χαμηλή παραγωγικότητα, έλλειψη οράματος και κακή διαχείριση των θεμάτων της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

«Δυστυχώς το πρόσημο είναι αρνητικό για την Δημοτική Αρχή στο δήμο Δράμας»

– Σιγά σιγά μπαίνουμε και σε εκλογικούς ρυθμούς για τις εκλογές του 2023, με έναν νέο εκλογικό νόμο με μεγάλες αλλαγές και πολλές δυσκολίες κύρια στην συγκρότηση ψηφοδελτίων…
– Νομίζω πως έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο από νωρίς. Ο νέος εκλογικός νόμος έχει φέρει πολλές αλλαγές και φυσικά πολλές παρατάξεις θα έχουν δυσκολία στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους. Η παράταξη πόλη και ζωή δεν επηρεάζεται από αυτές τις αλλαγές. Αν αύριο είχαμε εκλογές εμείς θα είμασταν έτοιμοι.

– Εσείς θα είστε πάλι υποψήφιος;
– Φυσικά και θα είμαι υποψήφιος. Από το 2006 είμαι στο πλευρό του Κυριάκου Χαρακίδη, θα συνεχίσω να είμαι και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να αλλάξουμε την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο μας τα τελευταία 7 χρόνια.

«Τα θέματα της καθημερινότητας πιστεύω πως είναι τα σημαντικότερα στο Δ. Δράμας»

– Την κινητικότητα με την αλλαγή επικεφαλής στο Project αλλά και την υποψηφιότητες του Γιώργου Παπαδόπουλου και Αριστείδη Μωυσιάδη πώς τις σχολιάζετε;
– Ο πλουραλισμός είναι καλό να υπάρχει μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Εύχομαι να κατέβουν όσο το δυνατό περισσότερες παρατάξεις. Ελπίζω να τα καταφέρουν και να φτάσουν στις εκλογές. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως η παράταξη πόλη και ζωή και ο Κυριάκος Χαρακίδης θα είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε την ψήφο των δραμινών.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Αυτό που θα ήθελα να πω κλείνοντας είναι πως, είμαστε μια παράταξη που έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει για τον δήμο μας. Μια σύγκριση αναμεσά στην διοίκηση μας και στην διοίκηση Μαμσάκου αρκεί για να καταλάβουν όλοι οι δραμινοί την διαφορά τόσο σε έργα αλλά και στα θέματα της καθημερινότητας. Καλώ λοιπόν τους δραμινούς να στηρίξουν την παράταξη μας στις επερχόμενες εκλογές. Δεν υπάρχει καιρός ούτε για τρίτες ευκαιρίες ούτε για πειράματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δώδεκα − πέντε =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας