7.6 C
Drama
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΓιάννης Εφραιµίδης

Γιάννης Εφραιµίδης

«Με την απόφαση των δυο λαϊκών µπορούν όλοι οι εκθέτες να εργαστούν»

Αντιδήµαρχος οικονοµικών Δ. Δράµας

«Έχουµε ετοιµάσει 3 διαφορετικά σενάρια για την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ και ανάλογα µε τις εξελίξεις θα επιλέξουµε.
Μέχρι στιγµής αυτό το οποίο φαίνεται να καταλήγουµε είναι το σενάριο της µερικής ανάπτυξης. Του οποίου η εκτέλεση έχει περιγραφεί πλήρως από την αρµόδια αντιδήµαρχο την Κα Τόλιου.
Επίσης συνεργαζόµαστε στενά µε τον εµπορικό σύλλογο, σύλλογος Αρχιτεκτόνων, έδρα Unesco µε σκοπό να πιο στοχευόµενων ενεργειών» υπογραµµίζει ο Αντιδήµαρχος Οικονοµικών, Λαϊκής Αγοράς και Δηµοτικής Αστυνοµίας Γιάννης Εφραιµίδης. Τονίζει ότι λόγω κορονοϊού έχουν αλλάξει όλα, η ζωή µας, ο τρόπος σκέψης µας και οι προτεραιότητές µας. Ως ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου δηλώνει ότι ο θερινός τους προγραµµατισµός τινάχθηκε στον αέρα.
Τέλος αναφέρθηκε και στην απόφαση διεξαγωγής 2 λαϊκών αγορών που έδωσε την δυνατότητα σε όλους τους εκθέτες να εργαστούν.

– Βιώσαµε µια διαφορετική πραγµατικότητα λόγω του κορονοϊού κύριε Εφραιµίδη. Κυριολεκτικά ανατράπηκαν όλα αυτήν την περίοδο…
– Βιώσαµε µια διαφορετική πραγµατικότητα. Έχει αλλάξει η ζωής µας και ο τρόπος σκέψης µας. Έχουµε αναθεωρήσει απόψεις και έχουµε θέσει άλλες προτεραιότητες.

-Είστε επιχειρηµατίας στον χώρο του τουρισµού. Διατηρείτε τουριστικό γραφείο και βιώσατε τις συνέπειες των µέτρων και του κορονοιού…
– Ισχυρό πλήγµα. Ήταν ξαφνικό. Δεν γνωρίζαµε τι θα ακολουθούσε. Καθηµερινά, άλλαζαν τα δεδοµένα και είχαµε διαφορετική προσέγγιση. Δεν υπήρχε δυνατότητας κάποιας προετοιµασίας. Όλος ο θερινός µας προγραµµατισµός τινάχτηκε στον αέρα.

«Έχουµε ετοιµάσει 3 διαφορετικά σενάρια για την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ και ανάλογα µε τις εξελίξεις θα επιλέξουµε»

– Και ενώ λαµβάνονται συνεχώς µέτρα έχουµε αύξηση κρουσµάτων και αβεβαιότητα για τη συνέχεια. Τι έγινε λάθος και χάθηκε ο έλεγχος; Πώς είδατε την αντίδραση της κυβέρνησης στην κρίση του κορονοϊού;
– Δεν υπήρχε αντίστοιχο προηγούµενο το οποίο να αποτελέσει οδηγό. Έπρεπε να παρθούν άµεσα αποφάσεις κάποιες από τις οποίες κρίθηκαν στην πράξη υπερβολικές και λανθασµένες.
Σε µια γενικότερη εικόνα πάντως έχω θετική προσέγγιση. Σε ότι αφορά την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και απέναντι στη δηµόσια υγεία και απέναντι στις επιχειρήσεις. Ζητάµε στήριξη ουσιαστική .

– Ο Δήµος Δράµας πώς λειτούργησε αυτήν την περίοδο;
– Σύµφωνα µε τις υποδείξεις του Υπουργείου, προβήκαµε σε όλες τις απαιτούµενες ενέργειες. Προµήθεια υλικών, Απολυµάνσεις χώρων κτλ κτλ.

– Η πανδηµία οδήγησε στην απόφαση µαταίωσης της φετινής ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ. Σας αιφνιδίασε η εξέλιξη ή ήταν µια φυσιολογική κατάληξη;
– Καθόλου. Κανένας αιφνιδιασµός. Έχουµε ετοιµάσει 3 διαφορετικά σενάρια και ανάλογα µε τις εξελίξεις θα επιλέξουµε. Μέχρι στιγµής αυτό το οποίο φαίνεται να καταλήγουµε είναι το σενάριο της µερικής ανάπτυξης. Του οποίου η εκτέλεση έχει περιγραφεί πλήρως από την αρµόδια αντιδήµαρχο την Κα Τόλιου. Επίσης συνεργαζόµαστε στενά µε τον εµπορικό σύλλογο, σύλλογος Αρχιτεκτόνων, έδρα Unesco µε σκοπό να πιο στοχευόµενων ενεργειών.

– Ο κορωνοϊός έφερε αλλαγές στον χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής. Σε 2 χώρους η διεξαγωγή της εδώ και αρκετούς µήνες. Σας ικανοποιεί η µέχρι τώρα λειτουργία τους;
– Εµείς λειτουργήσαµε από την αρχή µε γνώµονα τη διασφάλιση της δηµόσιας υγείας αλλά και στο δικαίωµα της εργασίας. Με αυτή την απόφαση των δυο λαϊκών µπορούν όλοι οι εκθέτες να εργαστούν. Είναι µια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη για τις υπηρεσίες του Δήµου. Ελπίζουµε σύντοµα να µας επιτρέψουν οι συνθήκες να υπάρξει µία λαϊκή.

«Η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και απέναντι στη δηµόσια υγεία και απέναντι στις επιχειρήσεις»

– Πεζοδροµήσεις στο κέντρο της πόλης. Με ποιο σκεπτικό;
– Με τις δυνατότητες της νοµοθεσίας όπου µέσα στα πλαίσια του covid δύναται να προχωρήσουµε σε αλλαγές µέχρι της 30 Νοεµβρίου. Κάναµε χρήση αυτής της δυνατότητας . Επίσης όλες αυτές οι προτάσεις προβλέπονται µέσα στα πλαίσια της Κυκλοφοριακής µελέτης και µέσα στα προτεινόµενα σενάρια του Σχεδίου Βιώσιµης αστικής κινητικότητας.

– Και µε το θέµα των αθλητικών εγκαταστάσεων τι γίνεται κύριε Εφραιµίδη;
– Είναι η πρώτη φορά που δηµοτική αρχή έχει έτοιµη τη µελέτη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είµαστε στη διαδικασία δηµοπράτησης. Το κόστος είναι στο 1.127.000 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουµε λύση πλήρως το θέµα.

– Συνεδριάσεις µετ’ εµποδίων στο δηµοτικό συµβούλιο λόγω του κορονοϊού. Τα προβλήµατα της πόλης σας ενώνουν στις συνεδριάσεις;
– Το ζήτηµα είναι να υπάρχει σύµπνοια και καλή διάθεση. Θεωρώ πως σε γενικές γραµµές η συνεργασία µας κρίνεται ικανοποιητική. Μπορούµε όµως σίγουρα και καλύτερα.

– Από την λειτουργία της δηµοτικής αστυνοµίας είστε ικανοποιηµένος;
– Γίνεται µεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά. Αν καταφέρουµε να καλύψουµε το κενό στελέχωσης σε συνδυασµό µε την υλοποίηση του προγραµµατισµού για την προµήθεια νέων συστηµάτων διαχείρισης θα έχουµε ακόµη καλύτερα αποτελέσµατα.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Από την πλευρά µας γίνεται η µέγιστη δυνατή προσπάθεια. Προσαρµοζόµαστε στις συνθήκες. Σε µια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για όλους µας που την επιβάρυνε ακόµη περισσότερο ο covid. Στοχευόµενα κινούµαστε µε σκοπό την εκµετάλλευση όλων των ευκαιριών ή δυνατοτήτων που µας δίνει η σηµερινή χρονική συγκυρία, ως εργαλεία χρήσης βελτίωσης της καθηµερινότητας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δημοφιλή Εβδομάδας