27.6 C
Drama
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΓιάννης Κεσκίνογλου

Γιάννης Κεσκίνογλου

«Έχουμε απόλυτη επίγνωση του δύσκολου έργου που ζητάμε να αναλάβουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη στον στοχευμένο σχεδιασμό των κινήσεων μας»

Υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου
«Νέο Ξεκίνημα για το Λεκανοπέδιο»

Ο Γιάννης Κεσκίνογλου, είναι ένας νέος υποψήφιος στην κούρσα διεκδίκησης των αυτοδιοικητικών εκλογών, για τον Δήμο του Κ. Νευροκοπίου. Με πολυετή συμμετοχή στα κοινά, μέσα από θέσεις ευθύνης έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών, πολύ καλές συνεργασίες και έχει αποκτήσει εμπειρία που σκοπεύει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει όραμα, αγάπη και μια πολύ καλή ομάδα συνεργατών, τους οποίους εμπιστεύεται και θεωρεί πως είναι η ομάδα της νίκης και των μεγάλων ανατροπών που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος του.

– κ. Κεσκίνογλου, ως νέος υποψήφιος στην διεκδίκηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο Δήμο του Κ. Νευροκοπίου, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.
– Ονομάζομαι Κεσκίνογλου Γιάννης και η καταγωγή μου είναι από το Λευκόγεια. Εκεί γεννήθηκα, πήγα σχολείο και μεγάλωσα. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Τενεκετζή και έχουμε αποκτήσει 3 παιδιά, τον Κυριάκο, την Δήμητρα και τον Ελευθέριο – Νεκτάριο. Η οικογένεια μου είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου. Είναι ο λόγος που προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος επαγγελματίας, καλύτερος πολίτης. Είναι η δύναμη και το στήριγμα μου σε κάθε μου προσπάθεια. Είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζομαι από πολύ μικρή ηλικία στην οικογενειακή μας επιχείρηση, την οποία στηρίζω μέχρι και σήμερα. Προέρχομαι από μια οικογένεια αγροτική και επέλεξα να ασχοληθώ με τη γη και έτσι μεγάλωνε και το ενδιαφέρον μου συνεχώς για τον πρωτογενή τομέα. Αυτό είχε σαν συνέπεια εκτός από την καλλιέργεια της πατάτας, προϊόν ταυτότητα για τον ακριτικό μας Δήμο, να δραστηριοποιηθώ και στην εμπορία πατάτας. Παράλληλα προχώρησα και στη λειτουργία δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων, ένα στη Δράμα και ένα στο Κ. Νευροκόπι.
Η αγάπη που έχω για τον τόπο μου, μου δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο να συμμετέχω ενεργά σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να βελτιώσουμε τις ζωές μας, για να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας, τα οποία θέλουμε να μείνουν στον τόπο μας, να εργαστούν εδώ και να μεγαλώσουν τις δικές τους οικογένειες στον ακριτικό Δήμο μας.
Ως ενεργός πολίτης εδώ και πολλά χρόνια νιώθω πως είναι καθήκον μου να κάνω το μεγάλο αυτό βήμα στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας το αξίωμα του Δημάρχου. Μαζί με την ομάδα των άξιων συνεργατών μου, που μου έκαναν την τιμή να αποδεχθούν την πρόταση μου και να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης μας «Νέο Ξεκίνημα για το Λεκανοπέδιο», δουλεύουμε ήδη σκληρά για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.
Και θα τους υλοποιήσουμε από την επόμενη ημέρα κιόλας που θα μας επιλέξουν οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας για να είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή του ακριτικού μας Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

«Έχουμε δημιουργήσει ομάδα νίκης, ελπίδας και αξιοπιστίας που αγκαλιάζει όλο το Δήμο, ένα «Νέο Ξεκίνημα» που θα συμπαρασύρει κάθε πολίτη και μαζί του θα χτίσουμε ένα πιο στέρεο, δημιουργικό και φιλόξενο αύριο»

– Πρώτη φορά διεκδικείτε τον θεσμικό ρόλο του δημάρχου. Είναι και η πρώτη φορά που ασχολείστε ενεργά με τον χώρο της πολιτικής;
– Πρώτη φορά διεκδικώ το θεσμικό ρόλο του δημάρχου, αλλά με τον χώρο της πολιτικής ασχολούμαι πολλά χρόνια και μου έχει δώσει πολύ σημαντικά εφόδια που ισχυροποίησαν την απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου. Είναι γνωστή η ενασχόληση μου με την πολιτική και πολύ περισσότερο γνωστή η συμμετοχή μου στα κοινά μέσα από την ανάληψη θεσμικών ρόλων που μου έδωσαν την δυνατότητα να αναπτύξω ισχυρές συνεργασίες και να αποκτήσω πολύτιμη εμπειρία που θέλω να αξιοποιήσω για το καλό του τόπου μας, για το καλό των παιδιών μας.
Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια που είμαι πρόεδρος της ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) Δράμας τα τελευταία 5 χρόνια, 3 χρόνια πρόεδρος της Ομάδας Πατατοπαραγωγών Κ. Νευροκοπίου που δημιουργήσαμε το 2018 και 15 χρόνια πρόεδρος των Βενζινοπωλών Δράμας. Παράλληλα είμαι μέλος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Δράμας και της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. Είμαι εκλεγμένο μέλος της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΕΠ Δράμας (π. ΝΟΔΕ) και κατέχω αυτήν τη στιγμή τη θέση του Αντιπροέδρου. Επίσης, είμαι υπεύθυνος για τα Αγροτικά θέματα και σύνδεσμος της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας για την Π.Ε. Δράμας. Αυτές οι θέσεις ευθύνης μου έδωσαν πολύτιμα μαθήματα, εμπειρία και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω την πορεία ζωής που έχω χαράξει.

– Η συμμετοχή στα κοινά για εσάς έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια. Αυτή η συμμετοχή και η καθημερινή τριβή με προβλήματα που απασχολούν συνολικά μια τοπική κοινωνία και όχι μόνο ένα κλάδο συγκεκριμένα, αποτέλεσε κίνητρο για εσάς για να κάνετε το βήμα στην πολιτική σκηνή;
– Νομίζω ήταν για εμένα μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη και μια ομαλή μετάβαση σε ένα χώρο νέο ως προς τα θέματα διοίκησης ενός Δήμου, αλλά και ταυτόχρονα οικείο γιατί είμαι δίπλα σε κάθε συμπολίτη, συνάδελφο και νέο επιχειρηματία εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα από το ελεύθερο επάγγελμα, αλλά και την δεκαετή θητεία μου στη θέση του γραμματέα του ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου, από το 2011 μέχρι σήμερα, μου δόθηκε η δυνατότητα να μάθω τα προβλήματα του τόπου μου, να συνομιλήσω με τους συνδημότες μου και να καταγράψω τις παθογένειες και τα μειονεκτήματα που κρατούν στάσιμο τον τόσο πλούσιο Δήμο μας, όπως και να συνδράμω τα μέγιστα όπου και όπως μπορώ.
Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, που είναι και ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιούμαι, δεν αφορούν μόνο όσους ασχολούμαστε με τον κλάδο, είναι αλληλένδετα με κάθε πτυχή της τοπικής κοινωνίας μας, διαμορφώνουν και αναμορφώνουν τις εξελίξεις σε κάθε επίπεδο του δημόσιου βίου. Κατά συνέπεια η επίλυση τους δίνει ανάσα πνοής στον τόπο μας, δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης και σε βάθος χρόνου καλύτερες συνθήκες για να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας και να επιστρέψουν όσοι οδηγήθηκαν στον δρόμο της ξενιτιάς.
Αυτή η δραστηριότητα μου, έκανε πιο εύκολη την απόφαση μου να κατέβω στον πολιτικό στίβο μέσα από την διεκδίκηση της δημαρχίας και έκανε πιο εύκολη την επιλογή των ατόμων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης μας.

«Στις δημοτικές εκλογές δεν αποποιούμαστε την κομματική μας ταυτότητα, αλλά δεν είναι το κύριο στοιχείο της προεκλογικής μας εκστρατείας»

– Με ποια κριτήρια έχετε επιλέξει την ομάδα συνεργατών σας; Θεωρείτε ότι έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μια ομάδα νίκης που θα κάνει την ανατροπή;
– Νιώθω ευλογημένος και τυχερός που συνάντησα στο δρόμο της νέας μου αυτής προσπάθειας ανθρώπους έντιμους, δυναμικούς, με όρεξη για δουλειά και προσφορά για τον τόπο μας. Ανθρώπους που έχουμε κοινό όραμα, κοινούς στόχους, κοινές προσδοκίες και το σημαντικό αγαπάμε με πάθος το Λεκανοπέδιο και τους θησαυρούς που κρύβει μέσα του.
Όλοι μαζί σχεδιάζουμε το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Δήμου μας, όλοι μαζί επισκεπτόμαστε τα χωριά μας που μαζί με το Κ. Νευροκόπι φυλάττουν Θερμοπύλες και μεταλαμπαδεύουν την ιστορία και τις παραδόσεις μας στις νεότερες γενιές. Μαζί θα αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου, εφόσον μας τιμήσουν με την ψήφο τους οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δικαιώσουμε την επιλογή τους και να συνεργαστούμε μαζί τους.
Έχουμε απόλυτη επίγνωση του δύσκολου έργου που ζητάμε να αναλάβουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη στο στοχευμένο σχεδιασμό των κινήσεων μας που γίνονται με μεράκι κι αγάπη για το Λεκανοπέδιο.
Έχουμε δημιουργήσει ομάδα νίκης, ελπίδας και αξιοπιστίας που αγκαλιάζει όλο το Δήμο, ένα «Νέο Ξεκίνημα» που θα συμπαρασύρει κάθε πολίτη και μαζί του θα χτίσουμε ένα πιο στέρεο, δημιουργικό και φιλόξενο αύριο.

«Πρώτη φορά διεκδικώ το θεσμικό ρόλο του δημάρχου, αλλά με τον χώρο της πολιτικής ασχολούμαι πολλά χρόνια»

– Πιστεύετε ότι ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί;
– Ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου δεν είναι μόνο ο Δήμος των χαμηλότερων θερμοκρασιών, είναι πολλά περισσότερα αλλά δυστυχώς δεν έχουν ακόμα αναδειχθεί. Έχουμε έναν πλούσιο ορεινό όγκο, με απίστευτες ομορφιές, μοναδική χλωρίδα και πανίδα που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών. Δίνει απίστευτες επιλογές ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα μπορούσαν να κάνουν ευρύτερα γνωστό τον ακριτικό μας Δήμο και κατά συνέπεια και όλη την Π.Ε. Δράμας.
Το προϊόν που αποτελεί ταυτότητα της περιοχής μας, η πατάτα, μπορεί να μας δώσει νέες επιχειρηματικές δράσεις και νέες πηγές εισοδήματος. Εάν κάνουμε επισκέψιμα τα συσκευαστήρια, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό διάδρομο, να προσελκύσουμε σχολεία, αλλά και νέους δυνητικά καλλιεργητές που θα μαθαίνουν για τα στάδια καλλιέργειας, συγκομιδής, αποθήκευσης και πώλησης μέσα από έξυπνες ψηφιακές εφαρμογές που θα συγκεντρώνουν την ιστορία και τις παραδοσιακές μεθόδους της περιοχής. Η δημιουργία κάθετης μονάδας μεταποίησης θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει υπεραξία στο προϊόν μας.
Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της ΕΑΣ και της Ομάδας Πατατοπαραγωγών έχω ξεκινήσει τις επαφές με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιομάζας από αγροτικά παραπροϊόντα που θα επιταχύνουν, θα διευκολύνουν και θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος των εργασιών.
Η λίμνη Λευκογείων, η λίμνη Κατάφυτου και Ποταμών, το Φαλακρό, ο Βώλακας, ο Γρανίτης είναι κάποια από τα μοναδικά σημεία του Δήμου μας που συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών, αλλά και των ίδιων των Δραμινών που αρχίζουν να μαθαίνουν καλύτερα τον τόπο τους.
Τα πλούσια πολιτιστικά μας δρώμενα, η ιδιαίτερη γαστρονομία της περιοχής, η έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του μαρμάρου που προσελκύουν επενδύσεις και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια όχι μόνο του δήμου μας, αλλά ολόκληρου του νομού μας, δίνουν στίγμα της ιδιαιτερότητας της περιοχής που ακόμα δεν έχει βρει τη θέση που της αξίζει. Τα ιστορικά μας μνημεία, όπως το οχυρό Λίσσε που έχει αξιοποιηθεί και μπει σε μια διαδικασία εξωστρέφειας, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαζί με τα υπόλοιπα οχυρά που συναντάμε στην περιοχή, όπως του Περσέκ, του Ντάσαβλη, του Αγίου Νικολάου, του Καστίλλο κ.α, ένα διευρυμένο, θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Όλα αυτά όμως θέλουν υποδομές, συντήρηση και έναν στρατηγικό επικοινωνιακό σχεδιασμό που θα τα επικοινωνήσει και στον πιο μακρινό επισκέπτη.
Έχουμε στην περιοχή του οικισμού Βαθύτοπου τρία πέτρινα γεφύρια, ιδιαίτερης αξιόλογης αρχιτεκτονικής και κατασκευαστικής τέχνης, τα οποία με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χαρακτηρίζονται ως μνημεία και αντικατοπτρίζουν την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής της Δράμας. Είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 19ου και 20ου αιώνα και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Ακόμα όμως είναι άγνωστα και στους ίδιους τους Δραμινούς γιατί δεν έχουν αναδειχθεί με τον τρόπο που πρέπει στην κοινωνία μας.
Στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου συναντάμε πολλές μεταβυζαντινές εκκλησίες, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο Άγιος Νικόλαος του Περιθωρίου του 1835, οι Άγιοι Θεόδωροι της Κάτω Βροντού του 1835, ο Προφήτης Ηλίας του Βώλακα του 1841, οι Ταξιάρχες του Ακρινού του 1848, ο Άγιος Δημήτριος του Κ. Νευροκοπίου του 1866. Είναι ορισμένα από τα μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησιαστικά κτίσματα του Δήμου μας. Αυτά θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού που θα τονώσει την τοπική κοινωνία και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία. Θέλει όμως έναν στρατηγικό σχεδιασμό και όχι απλά διαπιστώσεις για να μπούμε σε νέα αναπτυξιακή τροχιά. Η παράταξη μας κι εγώ προσωπικά στοχεύουμε στην αξιοποίηση κάθε πολύτιμου πόρου μας για να πάμε βήματα μπροστά που τα έχουμε ανάγκη ώστε να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε ξανά. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία Γραφείου Προβολής και Τουριστικής Ανάπτυξης.

– Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην περιοχή, η αντιμετώπιση των οποίων θα είναι η πρώτη προτεραιότητα σας από την επόμενη μέρα της εκλογής σας.
– Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει όλοι, ηλικιωμένοι και νέοι, να έχουν άμεση πρόσβαση και ποιοτικές παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες. Πώς θα ανακουφίσουμε έναν ηλικιωμένο και πώς θα δώσουμε κίνητρο να μείνει στον τόπο μας ένας νέος άνθρωπος αν δεν μπορούμε να παρέχουμε τα βασικά; Κι επειδή η κοινωνική πολιτική είναι πολύ ψηλά στην προγραμματική μας ατζέντα, έχουμε διαμορφώσει προτάσεις για ενίσχυση των νέων ζευγαριών στο ξεκίνημα της ζωής τους, για ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας με αναμόρφωση των σχολικών υποδομών, για δημιουργία και παρακολούθηση νέων προγραμμάτων όπως η ρομποτική και η οικονομική ενίσχυση των μαθητών που αριστεύουν στις σχολικές επιδόσεις.
Είμαστε ένας ακριτικός δήμος με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ζήτημα της θέρμανσης, που είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων των συνδημοτών μας και κυρίως εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε σε επαφή με τις κατάλληλες υπηρεσίες τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, ώστε να βρούμε λύσεις άμεσες και εφαρμόσιμες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Η αξιοποίηση/ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα είναι ζωτικής σημασίας και η υποβάθμιση του αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα τα περιοχής μας. Στο δήμο μας η ενασχόληση των κατοίκων με τον πρωτογενή τομέα είναι η βάση της μικρής κοινωνίας μας. Η καλλιέργεια της πατάτας και η διαμόρφωση καλύτερων εργασιακών συνθηκών και ποιοτικότερων εφαρμοζόμενων πρακτικών οδήγησαν το 2018 στην δημιουργία της Ομάδας Πατατοπαραγωγών του Λεκανοπεδίου.

«Θεωρώ όμως, πως η ομάδα μας, το «Νέο Ξεκίνημα για το Λεκανοπέδιο», έχει ικανότατα στελέχη από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και αυτή είναι η ομορφιά των δημοτικών εκλογών»

Τα τελευταία 3 χρόνια είμαι ο πρόεδρος της ομάδας αυτής. Από το 2018 μέχρι σήμερα, καταφέραμε σταδιακά με πολλή δουλειά και δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, να αποτρέψουμε να οδηγηθεί σε επαγγελματική στασιμότητα το 50% περίπου των συναδέλφων μας και σήμερα είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τα προβλήματα και οδηγούμαστε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης για το προϊόν μας. Έχουμε καταφέρει να υλοποιούμε 3 πολύ σημαντικά προγράμματα, ένα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε θέματα καινοτομίας, ένα με το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και την εταιρεία Novacert, που αφορά την καταγραφή του αποτυπώματος του άνθρακα στις καλλιέργειες, ενώ ολοκληρώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια το έργο εκσυγχρονισμού της μονάδας αξίας 800.000 ευρώ.
Στοχεύουμε στην βιώσιμη καλλιέργεια και γι’ αυτό διενεργούμε 100 δείγματα υπολλειματικότητας για να μην υπερβαίνουμε τα επιτρεπόμενα όρια στη χρήση φυτοφαρμάκων. Έτσι παράγουμε ποιοτικότερο προϊόν και το κάνουμε ισχυρά ανταγωνιστικό στην αγορά. Μέσα από τη συνεργασία με τον ΤΟΕΒ, στοχεύουμε στην αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού με την κατασκευή του φράγματος Καρβουνόρεμα, που θα συμβάλλει στην καλύτερη αποστράγγιση των εδαφών μας αντιμετωπίζοντας ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής μας.
Η δημιουργία καλύτερων εργασιακών συνθηκών για τους κτηνοτρόφους μας θα ανακουφίσει το πολύπαθο επάγγελμα τους και θα αναδείξει περισσότερο τα τοπικά μας προϊόντα.
Η βελτίωση του οδικού δικτύου μας που συνδέει τα χωριά μας με το Κ. Νευροκόπι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και θα εξομαλύνει το χρόνιο πρόβλημα της προσβασιμότητας. Επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι η οδική σύνδεση Εξοχής – Αμφίπολης και θα πρέπει να πιέσουμε περισσότερο για την επίλυση του. Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να πιέσουμε για τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου. Στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει και πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε όλοι μας.

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια που είμαι πρόεδρος της ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) Δράμας»

– Έχετε καταφέρει να επικοινωνήσετε το όραμα σας στους συνδημότες σας στην μέχρι τώρα πορεία σας; Τα μηνύματα που παίρνετε από τις καθημερινές επαφές μαζί τους είναι θετικά;
– Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η αποδοχή του κόσμου και καταλαβαίνω πόσο μεγάλη ανάγκη έχει από ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του Δήμου. Αυτές οι αλλαγές μέσα από δυναμικές διεκδικήσεις, συμπράξεις με ιδιωτικούς φορείς και κυρίως συνεργασία μεταξύ όλων των παρατάξεων είναι ζητούμενο της δικής μας προσπάθειας, αλλά και ζητούμενο των συνδημοτών μας. Γι’ αυτό και είμαι χαρούμενος μέσα από τις καθημερινές επαφές που έχω μαζί τους, γιατί υπάρχουν κοινοί στόχοι των συνδημοτών μας με όλη την ομάδα μας.
Τα μηνύματα είναι θετικά και πιστεύω πως μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου θα καταφέρω να συνομιλήσω με όλους, να ακούσω τα προβλήματα, τις ανησυχίες, αλλά και τις δημιουργικές τους ιδέες. Αυτό που επιθυμούμε είναι να συνεργαστούμε με όλους για το κοινό καλό και επιτέλους να γίνουν πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις και να μη μένουν κλειδωμένες στα συρτάρια από την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος.

– Στην τοπική αυτοδιοίκηση η κομματική ταυτότητα των υποψηφίων πιστεύετε ότι καθορίζει, συμβάλλει στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος ή έχουμε απαγκιστρωθεί από τις παλιές τακτικές και νοοτροπίες;
– Πολλές φορές η κομματική ταυτότητα των υποψηφίων επηρεάζει όχι μόνο το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και την πορεία αρκετών υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σίγουρα είναι κάτι που διαμορφώνει την προσωπικότητα των υποψηφίων και ίσως κατευθύνει και τις στρατηγικές τους.
Στις δημοτικές εκλογές δεν αποποιούμαστε την κομματική μας ταυτότητα, αλλά δεν είναι το κύριο στοιχείο της προεκλογικής μας εκστρατείας. Όποιος αναλάβει το τιμόνι του Δήμου εκπροσωπεί όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το που ανήκει πολιτικά ο καθένας. Άλλωστε και εγώ σας αναφέρω από την αρχή της συνέντευξης ότι είμαι ενεργό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που είναι γνωστό και στον ευρύτερο Δήμο Κ. Νευροκοπίου, όπως και σε όλη την Π.Ε. Δράμας.
Θεωρώ όμως, πως η ομάδα μας, το «Νέο Ξεκίνημα για το Λεκανοπέδιο», έχει ικανότατα στελέχη από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και αυτή είναι η ομορφιά των δημοτικών εκλογών. Η ομάδα και όχι η μονάδα είναι αυτή που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Εμείς λοιπόν ως μια συμπαγής ομάδα, έχουμε ως όραμά μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο μας, για τους συνδημότες μας, για τα παιδιά μας. Εμείς, εφόσον ο κόσμος μας επιλέξει να είμαστε η νέα δημοτική αρχή και το πιστεύουμε αυτό, θα εργαστούμε σκληρά για όλους, ανεξάρτητα από την κομματική ταυτότητα του καθενός. Δε θα αφήσουμε κανένα μακριά μας. Γιατί, ειλικρινά, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου πρέπει να φθάσει ψηλά. Οι δημότες αυτού του ακριτικού Δήμου το αξίζουν. Τα παιδιά μας το αξίζουν.

«Νιώθω ευλογημένος και τυχερός που συνάντησα στο δρόμο της νέας μου αυτής προσπάθειας ανθρώπους έντιμους, δυναμικούς, με όρεξη για δουλειά και προσφορά για τον τόπο μας»

– Πιστεύετε ότι είναι η ώρα ενός νέου δυναμικού ξεκινήματος; Τι θα σηματοδοτήσει αυτό για την πορεία του Δήμου κ. Νευροκοπίου;
– Είναι η ώρα ενός δυναμικού νέου ξεκινήματος, είναι η ώρα των αλλαγών και των ανατροπών, η ώρα που θα βάλουμε το Δήμο μας στη θέση που του αξίζει. Και αυτή είναι μόνο μία. Ψηλά!
Ένα Νέο Ξεκίνημα για τους συμπολίτες μας, ένα Νέο Ξεκίνημα για τους νέους μας, ένα Νέο Ξεκίνημα για τα παιδιά μας. Θα σηματοδοτήσει μια Νέα Εποχή για το Λεκανοπέδιο, που θα δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε το λόγο μας πράξη, το όραμα μας έργο, να βγούμε από την αφάνεια. Θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τις ζωές τις δικές μας που τόσο έχουμε ανάγκη.

– κ. Κεσκίνογλου σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στον προεκλογικό σας αγώνα.
– Κι εγώ σας ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δώδεκα + 4 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας