12 C
Drama
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Γιώργος Δεμερτζής

«Στο Δήμο Δράμας έγιναν πολλά και είναι σε εξέλιξη ακόμη περισσότερα!»

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας – Δημοτικής Ενότητας Σιδηρονέρου
Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Αυτά τα χρόνια στο Δήμο Δράμας έγιναν πολλά ενώ είναι σε εξέλιξη ακόμη περισσότερα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Ας ανατρέξουμε τι ζήσαμε σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τη τριετία που πέρασε… υβριδικό μεταναστευτικό πόλεμο από τους γείτονες, υγειονομική κρίση με την πανδημία που δημιούργησε τεράστια και πολυεπίπεδα προβλήματα στις ζωές μας και τη κοινωνία μας και τον πόλεμο της Ουκρανίας που έφερε δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις.

Ως δημοτική αρχή, με τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα στη καθημερινότητα μας, αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ήμασταν δίπλα στους συμπολίτες μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και το Νοσοκομείο της Δράμας, τους επαγγελματίες μας που πλήγησαν σοβαρά μέσα στη πανδημία, ενώ δε σταματήσαμε ποτέ να προσπαθούμε και να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα.

Πάνω από 20 μεγάλα έργα με χρηματοδότηση από τη Περιφέρεια ύψους 18,5 εκ. € ολοκληρώνονται ενώ είναι σε εξέλιξη έργα και μελέτες στα 30εκ.€. Να αναφέρω την ολοκλήρωση της ανάπλασης στη 19η Μαΐου που αναβαθμίζει όλη τη περιοχή, το φυσικό αέριο στη πόλη, τον νέο ελαστικό τάπητα στο Εθνικό Στάδιο, τη κατασκευή των νέων κερκίδων που ακολουθεί, το νέο κολυμβητήριο που προχωράει με γοργούς ρυθμούς, την ανάπλαση του Κορυλόβου που θα ξεκινήσει. Η Περιφέρεια χρησμοδοτεί το νέο ΒΑΑ από τη πλατεία έως και το Ξενοδοχείο Ξενία που θα δώσει νέα πνοή στη κέντρο με σχεδιασμό φιλικό για τον πολίτη, την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, τη συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου, νέο κυκλικό κόμβο στη ΣΟΦΤΕΧ, νέα ανατολική είσοδο στη πόλη, αντιπλημμυρικά έργα και πολλά άλλα που μαζί με τον δικό μας σχεδιασμό για τον αστικό ιστό της πόλης θα διευκολύνουν, θα εκσυγχρονίσουν και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα μας.

Διαμορφώθηκε ένα νέο δυναμικό και πολλά υποσχόμενο τοπίο στον σύγχρονο πολιτισμό της Δράμας.

Αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζήσαμε και ζούμε το έργο που έγινε στον Πολιτισμό με επιμονή και προσεκτικό σχεδιασμό είναι επίσης μεγάλο και σημαντικό. Το Φεστιβάλ της Δράμας, που πλέον οι δραμινοί το αγκαλιάζουν με αγάπη και ενθουσιασμό, καταφέραμε να αποτελεί must στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσται, επαναλειτουργήσαμε τον θερινό κινηματογράφο, στο δημοτικό ωδείο επιτελείται έργο υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, η πολυπόθητη Σχολή Κινηματογράφου είναι εδώ και η δημιουργία του πρώτου οπτικοακουστικού Hab στην Ελλάδα στο πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη πήρε για καλά τον δρόμο της με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Εκεί πλην των λοιπών εγκαταστάσεων θα δημιουργηθεί και η μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα που λείπει από το Φεστιβάλ με προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις ανάγκες και της Θεατρικής Σκηνής που δεν έχουμε…
Ο σύγχρονος πολιτισμός είναι
ΕΔΩ λοιπόν!

Είμαστε μια παράταξη με νέους ανθρώπους που διαθέτουν όρεξη, ενθουσιασμό καθαρό βλέμμα, ειλικρινείς προθέσεις και ξεκάθαρους στόχους. Το έργο μας είναι ορατό και πιστεύω ότι οι Δραμινοί έχουν εμπιστοσύνη στη παράταξη μας και στον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο που μεθοδικά και νηφάλια, δίχως κομπασμούς και αλαζονία κοπιάζει για τον τόπο του.

Δεν έχω κάτι να σκεφτώ… φυσικά θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος μαζί του και την υπέροχη ομάδα μας.

Με την αγάπη και την αποδοχή των συνδημοτών μας θα συνεχίσουμε δυναμικά το έργο μας και θα είμαστε πάντα δίπλα τους για την Δράμα της επόμενης μέρας που σήμερα διαμορφώνουμε με τις καλύτερες προοπτικές.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας