20.4 C
Drama
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Δραμινή κολυμβήτρια Μαρίλεια Δρασίδου - Πως μπορεί και τα κάνει όλα;

Η Δραμινή κολυμβήτρια Μαρίλεια Δρασίδου – Πως μπορεί και τα κάνει όλα;

Η Μαρίλεια Δρασίδου έχει ξεκινήσει πολύ καλά τις αθλητικές της υποχρεώσεις το 2023 και έως τώρα είναι από τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει στο πρώτο μισό της χρονιάς. Η πρωταθλήτρια του προσθίου μίλησε στο KoeMAG αναλύοντας τους στόχους της και την έως τώρα πορεία της στο άθλημα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα, όπου πλέον μένει μόνιμα η οικογένειά της και είναι 28 ετών. Έχει βαφτιστεί Μαρία-Θάλεια, ωστόσο και οι γονείς της και οι φίλοι της την αποκαλούν Μαρίλεια. Το Θάλεια προέρχεται από τη γιαγιά της, ενώ το Μαρία ήταν ένα τάμα που είχαν κάνει οι γονείς της στην Παναγία. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, ο οποίος δεν ασχολείται με την κολύμβηση. Ο πατέρας της είναι γυμναστής και παλαιότερα υπήρξε παίκτης και προπονητής μπάσκετ στη Δράμα. Η κολύμβηση προέκυψε από την ανάγκη να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Ο πρώτος της σύλλογος ήταν ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, όπου μέχρι και τα 18 της έτη ήταν εκεί. Ο πρώτος προπονητής που είχε ήταν ο Χρήστος Κόλτσης και αργότερα ο Χάρης Ταχταλής. Έκανε προπονήσεις σε κλειστή 25άρα πισίνα, η οποία τώρα είναι κλειστή λόγω εργασιών. «Ήθελα να σταματήσω την κολύμβηση, γιατί μου άρεσε πολύ και ο χορός και τα έκανα όλα παράλληλα, αλλά εν τέλει με κέρδισε το κολύμπι», σημειώνει η Δρασίδου.

Ξεκίνησε με το ελεύθερο, ακολούθησε η πεταλούδα, ενώ πιο μετά μπήκε στον ….δρόμο της το πρόσθιο ως προτεραιότητα για την ίδια. Δεν ξέρει ακόμα τον λόγο που επικράτησε το πρόσθιο από τα άλλα στυλ κολύμβησης, το οποίο έγινε το κυρίως της αγώνισμα όταν ήρθε στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό με προπονητές τον Μηλιδάκη και τον Παϊπέτη. Τελικός σταθμός στην έως τώρα καριέρα της είναι ο ΑΟΠ Φαλήρου με προπονητή τον Γιώργο Μωραΐτη από το 2019.

Έχει σπουδάσει λογιστική στην ΑΣΟΕΕ, αλλά όπως λέει γελώντας στο KoeMAG, «στη ζωή μου κυριαρχεί το κολύμπι». Εργάζεται και προσέχει σε μία οικογένεια δύο παιδάκια για τα προς το ζην. Υπάρχουν κάποια έσοδα από το κολύμπι, ωστόσο δεν μπορεί να πει ότι είναι η κύρια πηγή χρημάτων για την ίδια. Η μόνη χορηγία που έχει είναι εκείνη της Arena και αφορά τον εξοπλισμό της.

«Δυστυχώς δεν είμαι μόνο εγώ που είμαι σε τέτοια κατάσταση. Αθλητές που θέλουν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο δεν έχουν την ανάλογη στήριξη. Τα σωματεία κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν δεδομένου των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν» πιστεύει η Μαρίλεια.

«Το κολύμπι πλέον είναι επάγγελμα για μένα, παρόλο που νιώθω και δουλεύω ως επαγγελματίας, έχω ερασιτεχνικές απολαβές»

Κάνει μία προπόνηση την ημέρα και τρεις φορές γυμναστική την εβδομάδα. Παράλληλα – όπως αναφέρθηκε ανωτέρω – εργάζεται για να ζήσει και να πληρώσει τα έξοδα που έχει στην καθημερινότητά της. Η Μαρίλεια βρίσκει χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού και την ξεκούρασή της. Νιώθει τυχερή γιατί είναι σε ένα καλό σπίτι όπου το ενοίκιο είναι αρκετά προσιτό. «Το κολύμπι πλέον είναι επάγγελμα για μένα, παρόλο που νιώθω και δουλεύω ως επαγγελματίας, έχω ερασιτεχνικές απολαβές» σημειώνει η πρωταθλήτριά μας.

Αρχικός στόχος της ήταν πάντα να βελτιώνεται. Θέλει πολύ να μπει σε ημιτελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τελικό Ευρωπαϊκού. Προφανώς θα ήθελε να είναι μέλος της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα το παλέψει όσο μπορεί. Για το «αύριο» δεν είναι σε θέση ακόμη να πάρει κάποια απόφαση. Δεν ξεχνά ότι τα χρόνια περνούν και δεν λησμονεί τις προτεραιότητες στη ζωή εκτός νερού (οικογένεια, εργασία κα).

«Νομίζω πως η όποια απόφαση σε σχέση με το κολύμπι, θα παρθεί μετά το 2024. Θα κάνω μια προσπάθεια και θα δω αν θα καταφέρω να είμαι στο Παρίσι. Το μετά εξαρτάται από το γεγονός αν θα έρθουν περισσότερες απολαβές και αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω σωματικά. Η ηλικία κοντά στα 30 θεωρώ ότι θα είναι κομβικό σημείο. Θα ήθελα να παραμείνω στον χώρο. Δεν ξέρω ακόμα πως και ελπίζω να βρω το κίνητρο της παραμονής μου σ’ αυτόν. Διοικητικά, λόγω του πτυχίου μου, θα μπορούσα να υποστηρίξω μια θέση», τονίζει η Μαρίλεια.

Τα κορίτσια που πρωταγωνιστούν στην ελληνική κολύμβηση είναι λίγα και σύμφωνα με την έμπειρη αθλήτρια αυτό οφείλεται στον ηλικιακό περιορισμό και την κοινωνία. Είναι δύσκολο όταν δεν υπάρχει στήριξη πάσης φύσεως να παραμείνει μια γυναίκα στον χώρο, όπως τονίζει η Μαρίλεια.

Πως περνάει την καθημερινότητα η Μακεδόνισσα του προσθίου;

«Μου αρέσει το καλό φαγητό και να το μαγειρεύω εγώ, αλλά και να πηγαίνω σε μαγαζιά έξω, αν και αυτό δε θεωρώ ότι είναι ακριβώς χόμπι. Όταν βρω τα… σκούρα ζωγραφίζω γιατί με χαλαρώνει αρκετά», σημειώνει αναφορικά με τα χόμπι που έχει.

Δεν είχε πρότυπα, με την έννοια να μοιάσει σε κάποιον, αλλά δηλώνει πως όταν βρέθηκε κάποτε στο Παγκόσμιο ήταν εκστασιασμένη βλέποντας πολλούς σπουδαίους αθλητές: «Σίγουρα με γυναίκες μπορώ να ταυτιστώ καλύτερα. Πρότυπο είναι η Αυστραλή Κέιτ Κάμπελ. Και ασχολείται με τη γυναίκα ως αθλήτρια σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, και προάγει θέματα γυναικολογικής φύσεως για τα οποία έχουμε ελλιπή πληροφόρηση και άγνοια και προσπαθεί να αλλάξει την αντιμετώπιση της κοινότητας του αθλήματος των γυναικών αθλητριών. Κάνει αξιοσημείωτα πράγματα εντός και εκτός νερού». Τι βλέπει η Μαρίλεια για το αύριο; Βλέπει εξέλιξη ή ο κορονοϊός έχει φέρει κάποια πράγματα πίσω; Η έμπειρη αθλήτρια θεωρεί πως λόγω covid που σταμάτησαν πολλά παιδιά χάθηκε μια ολόκληρη φουρνιά, ωστόσο οι προπονητές κάνουν προσπάθεια για να στηρίξουν τους αθλητές. «Η Ομοσπονδία και το κράτος πρέπει να φτιάξουν τις συνθήκες για να δούμε ακόμα περισσότερους αθλητές, γιατί διαφορετικά θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα».

Ολοκληρώνοντας η Μαρίλεια Δρασίδου θέλησε να ευχαριστήσει τον προπονητή της Γιώργο Μωραΐτη, την διατροφολόγο της Τόνια Μαχαίρα, στη φυσικοθεραπεύτριά της Χρύσα Χρονοπούλου, την Έφη Βούλγαρη που έχει αναλάβει την αποκατάστασή της, την Arena και τον Παναγιώτη Ρέτζιο που είναι διπλά της και τέλος – αλλά εξίσου σημαντικό – «ευχαριστώ» απευθύνει στην Ομοσπονδία που είναι πάντα εκεί για ό,τι ζητήσει.

Πηγή: KoeMAG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + ένα =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας