10.4 C
Drama
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2023

Ιωάννης Καψημάλης

«Η Δράμα των μεγάλων έργων και παρεμβάσεων είναι εδώ»

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Δράμας

«Η ανακοίνωση των παρεμβάσεων “Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός υποδομών Δήμου Δράμας”, ύψους 10.374.361,99 ευρώ, που περιλαμβάνει την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του πολυχώρου κάτω από αυτές αλλά και το έργο της ανάπλασης, στο περιφερειακό του Κορυλόβου, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δράμας Γιάννης Καψημάλης. Υπογραμμίζει ότι το έργο του ΒΑΑ θα αναμορφώσει την πόλη μας δίνοντας την νέα ταυτότητα και νέα προοπτική. Τονίζει ότι το έργο του φυσικού αερίου είναι ένα εμβληματικό έργο για την κοινωνία της Δράμας. Τέλος αναφέρει ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με στόχο ένα ακόμη καλύτερο δήμο.

– Κύριε Καψημάλη καλή χρονιά. Είναι η πρώτη μας συνέντευξη τη νέα χρονιά….
– Καλή χρονιά, χρόνια πολλά σε όλους τους συνδημότες μας. Το 2022 να είναι η απαρχή για να απεγκλωβιστούμε από τον covid και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

– Φυσικά το 2022 μπήκε με μια τραγική απώλεια. Έφυγε από τη ζωή ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κυριακίδης. Μια σίγουρα σημαντική απώλεια….
– Όσο σκληρός και αν είσαι υπάρχουν στιγμές που λυγίζεις. Μία από αυτές είναι η τραγική στιγμή με την απώλεια και τον άδικο χαμό του φίλου και συνεργάτη Χρήστου Κυριακίδη. Εκτός από ένας καλός και άξιος συνάδελφος ήταν πάνω από όλα άνθρωπος. Έντιμος, εργατικός, με ήθος, σταθερές αξίες και πάνω από όλα πατριώτης. Καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο, φίλε Χρήστο.

«To BAA θα αναμορφώσει την πόλη μας, δίνοντας της νέα ταυτότητα και νέα προοπτική»

– Είχαμε και τις ανακοινώσεις των θέσεων διοίκησης από τον δήμαρχο. Εσείς παραμένετε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Ποιοι οι στόχοι και οι προτεραιότητές σας;
– Να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Με την ανανέωση της θητείας μου, έχω την ευκαιρία αφενός να δω να ολοκληρώνονται εμβληματικά έργα όπως η Βιοκλιματική Ανάπλαση (ΒΑΑ) και το Καινούριο Κολυμβητήριο η Παιδική χαρά του Δημοτικού Κήπου, το μεγάλο έργο όλων των Αθλητικών Εγκαταστάσεων και την ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Χελμού και αφετέρου έχω την χαρά να προετοιμάζω μεγάλης σπουδαιότητας έργα για το μέλλον όπως η ανάπλαση του Περιφερειακού και οι κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος».

– Είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και τις ανακοινώσεις που έγιναν στη Δράμα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και αφορούν το Δημοτικό Στάδιο και τον Περιφερειακό Κορυλόβου… Μπορείτε να μου πείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τα 2 αυτά εμβληματικά έργα;
– Η παρουσία του Υπουργού μας χαροποίησε για τις πολύ ουσιαστικές ανακοινώσεις που έκανε. Η ανακοίνωση των παρεμβάσεων «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός υποδομών Δήμου Δράμας», ύψους 10.374.361,99 ευρώ, που περιλαμβάνει την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του πολυχώρου κάτω από αυτές αλλά και το έργο της ανάπλασης, στο περιφερειακό του Κορυλόβου, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, μιας και τα 2 αυτά πολύ σημαντικά έργα είναι πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν αφορούν αναλυτικά:
Χρηματοδοτείται με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, η ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του πολυχώρου κάτω από αυτές.
Περιλαμβάνει: Νέες υπερσύγχρονες κερκίδες, στεγασμένο στίβο, προπονητήριο.
Επίσης, Χρηματοδοτείται με 4,5 εκατομμύρια ευρώ, η ανάπλαση του Περιφερειακού Κορυλόβου. Η ανάπλαση περιλαμβάνει πεζόδρομους, ποδηλατόδρομο, jogging Trail, χώρους στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση πλατείας μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότερους χώρους στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος. Οι μελέτες των έργων είναι δωρεές των κυρίων Άρη Θεοδωρίδη και Κώστα Αποστολίδη της Raycap. Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύ ουσιαστική συμβολή τους. Η Δράμα των μεγάλων έργων και παρεμβάσεων είναι εδώ και θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις και στο μέλλον.

«Το Φυσικό Αέριο είναι ένα εμβληματικό έργο για την κοινωνία της Δράμας»

– Υπήρξαν και άλλες δεσμεύσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών;
– Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επίσης χρηματοδότηση για:
Γωνίες Ανακύκλωσης με 1 εκατομμύριο ευρώ. Ωρίμανση έργων και Μελετών για τη Δημιουργία Κυκλικών Κόμβων σε 18 σημεία του Δήμου. Παράλληλα χρηματοδοτούνται έργα παρέμβασης και στις Κοινότητες του Δήμου Δράμας. Τα 2 μεγάλα έργα Ύδρευσης – Αποχέτευσης θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ. Συνολικά τα έργα είναι πάνω από 32 εκατομμύρια ευρώ.

– Σειρά έργων και παρεμβάσεων αυτήν την περίοδο στην πόλη της Δράμας. Σε εξέλιξη το έργο του ΒΑΑ, το δίκτυο Φυσικού Αερίου αλλά και άλλα μικρότερα έργα….
– Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη της Δράμας και αφορά στη Βιώσιμή Αστική Ανάπτυξη της πόλης της Δράμας. Έργο το οποίο θα αναμορφώσει την πόλη μας, δίνοντας της νέα ταυτότητα και νέα προοπτική. Το έργο αυτό προγραμματίστηκε από το Δήμο Δράμας με τη συμμετοχή άλλων τεσσάρων παραγωγικών φορέων της πόλης, της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., του Επιμελητηρίου Δράμας, του τότε ΤΕΙ Δράμας και της Ένωσης Κυριών Δράμας. Το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο, είναι σε πλήρη εξέλιξη και σιγά σιγά παίρνει μορφή. Όσο για το Φυσικό Αέριο είναι ένα εμβληματικό έργο για την κοινωνία της Δράμας, που ξεκίνησε από την περιοχή που εξελίσσεται το έργο του ΒΑΑ μετά από παρέμβαση του δημάρχου και της δημοτικής μας αρχής σε πλήρη συνεργασία με την διοίκηση της ΔΕΔΑ.

«Η Δημοτική μας αρχή συνεχίζει με στόχο ένα ακόμα καλύτερο Δήμο»

– Και με το θέμα του Κολυμβητηρίου τι γίνεται; Γιατί κωλυσιεργεί;
– Η Δημοτική μας αρχή έχει κάνει σειρά ενεργειών για το Κολυμβητήριο. Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από τον κύριο Κώστα Αποστολίδη και την Εταιρία Raycap, με την κατάθεση μελέτης ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχτηκε την δωρεά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τελικές ανακοινώσεις για την πορεία και την έναρξη αυτού του έργου.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
Η Δημοτική μας Αρχή με μπροστάρη τον Δήμαρχό μας τον Χριστόδουλο Μαμσάκο, συνεχίζει με στόχο ένα ακόμα καλύτερο Δήμο που θα βρίσκεται πολλά σκαλοπάτια ψηλότερα σε επίπεδο ανάπτυξης και ευημερίας. Με μεγάλα έργα υποδομών, με καθημερινές αστικές παρεμβάσεις, με πολλές νέες σχολικές και αθλητικές υποδομές, με έργα και προγράμματα πολιτισμού, με πολιτικές ευαισθησίας και κοινωνικής συμμετοχής. Με παρεμβάσεις σε όλες τις Κοινότητες του δήμου, μικρές και μεγάλες πάντα σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια Κοινοτήτων. Συνεχίζουμε συστηματικά και ακούραστα την παραγωγή έργου για να κάνουμε τη ζωή και την καθημερινότητά σας καλύτερη. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Δεν δίνουμε εύκολες υποσχέσεις. Απλά συνεχίζουμε χωρίς φθηνούς εντυπωσιασμούς. Έτσι λειτουργούμε από το 2014 μέχρι σήμερα. Με τις αρχές αυτές συνεχίζουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 + 1 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας